X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    My z mezem byliśmy ciutkę chorzy. Ale to tylko trochę kataru, dzieci oszczędziło. Jak słuchamy znajomych z dziećmi żłobkowymi i przedszkolnymi to jest jakiś pogrom :(.

Ja gorączkę sprawdzam ustami na czole i wasze wiem czy ma. A ile to już wróżenie z tymi termometrami. Bardzo ważne żeby zwracać uwagę na raczki przy wys gorączce są zimne.

Chimera, wykurujesz się i mleko wróci. Jak Robus?
    Marcelina, jak u Was noc?

Jak to jest z tymi rączkami? Pola po meningo miała ciepłe, a nawet bardzo ciepłe.

Kayama, ja myślę że większy zagrożeniem jest zwykła grypa ś nie koronawirus, ale producenci maseczek mają trochę utargu. 😁😁

Frida91, kayama lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączka na zęby to zabobon głupich matek, ale dawanie 4miesiecznemu dziecku kości do ciumkania to szczyt inteligencji 🤦‍♀️

Frida91, Marcelina85, Myszk@, Nacha, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczytałam ze może być gorączka przy zabkowaniu ale nie wyższa niż 37,8 i nie dużej niż 3 dni. Jak jest inaczej to raczej infekcja.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja wyczytałam ze może być gorączka przy zabkowaniu ale nie wyższa niż 37,8 i nie dużej niż 3 dni. Jak jest inaczej to raczej infekcja.

Gorączka zaczyna się od 38 stopni 🙂 między 37 a 38 to stan podgorączkowy.

Ja tam nie wiem o czym Wy piszecie, bo u nas jeszcze ani jednego zęba nie ma i się nawet nie zanosi 😁

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze uważałam że stan podgoraczkowy jest do 37,5. I nas też daleko do zębów :) Może to i dobrze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia Wika śpi już ponad 2 godziny, aż zaglądałam czy oddycha 8-) Aż nie wiem co z wolnym czasem zrobić hahaha. Obiad w spokoju zjedliśmy.

Camelia, Vampire lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Jak to jest z tymi rączkami? Pola po meningo miała ciepłe, a nawet bardzo ciepłe.

Kayama, ja myślę że większy zagrożeniem jest zwykła grypa ś nie koronawirus, ale producenci maseczek mają trochę utargu. 😁😁

Miała wysoka gorączkę?
    Te raczki i stopy są zimne bo naczynia się kurczą, żeby zapobiegać wychłodzeniu a krew obwodowa koncentruje się „bliżej” źródła infekcji czy jakoś tak, mogłam coś pokręcić bo dawno mi to tłumaczono. W każdym razie u moich dzieci się sprawdza.

Vampire lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pediatra mówił ze u takich maluchów do 37 to jest normalna temperatura. Moja Rozi to ma normalnie 37 albo nawet i do 37,2 i tj podobno ok.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by się zgadzało, bo właśnie wieczorem po kąpieli miała zimne rączki, więc ja, głupia matka, przysunelam ją na bujaczku bliżej grzejnika 🤦 A że była wesolutka, z apetytem i gaworzyła, rumiane gorące pućki nie dały mi do myślenia i z początku myślałam że przesadziłam ze zbyt długim wygrzewaniem 🤷 Dopiero gdy ją tuliłam do snu, zmartwiło mnie, że nadal jest rozpalona i zmierzyłam temp.

Ostatnia nasza szczepionka to była 5w1 miesiąc temu.

Hmm to ja widoczne obracam się w kręgach niedouczonych, ale bardziej doświadczonych ode mnie matek, bo wszyscy dookoła łączą fakt ostatnich dwóch incydentów gorączkowych właśnie z ząbkowaniem...

Tej nocy byłam w trybie czuwania, a w dzień jestem zombie. Czopek zbił gorączkę, ale pobudził ją do robienia kupki i zafajdała całe łóżko 😉 nad ranem miała dreszcze i płakała, temp. 39, znów podałam paracetamol, a po godzinie Was doczytałam i zmierzyłam elektronicznym w pupce i miała 38. Pojechaliśmy szybko do przychodni, pediatra stwierdziła że jak nie ma innych objawów, to prawdopodobnie faktycznie trzydniówka, więc czekamy aż ją wysypie, a w międzyczasie mamy zbadać mocz i w piątek z wynikami na kontrolę. Dziś dużo śpi, ale ma apetyt.

Niezapominajka, ja się zapisałam do newslettera dietetyczki Zuzi Anteckiej i dostałam 2 ebooki o rozszerzeniu diety: https://www.subscribepage.com/materialyBLW#

Mam też 2 książki alaantkowe blw i tam są fajne przepisy na szybkie dania.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U starszej trzydniówka połączyła się z wyjściem zęba, więc wtedy faktycznie miała temperaturę, a tak to przeważnie katar trwający 2-3 dni i stan podgorączkowy. Ale dzieci są różne, jedne ząbkują bezobjawowo, inne mają odparzoną pupę a jeszcze inne mogą mieć gorączkę 🤷‍♀️

Na głowę upadłam, robimy pączki 🤦‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Cholercia Wika śpi już ponad 2 godziny, aż zaglądałam czy oddycha 8-) Aż nie wiem co z wolnym czasem zrobić hahaha. Obiad w spokoju zjedliśmy.

Kayama mój ostatnio w dzień tez przesypia 2 godziny SZOK hehe
    A gdzie chodzilas do logopedy? Na NFZ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama mój ostatnio w dzień tez przesypia 2 godziny SZOK hehe
    A gdzie chodzilas do logopedy? Na NFZ?

Byłam na Radzyminskiej ale nazwiska nie pamiętam, chyba Kucharska. Wydawała się w porządku więc do neurologopedy na razie nie idę.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A mi pediatra mówił ze u takich maluchów do 37 to jest normalna temperatura. Moja Rozi to ma normalnie 37 albo nawet i do 37,2 i tj podobno ok.

Moja ma poniżej, 36,5, albo i mniej jak mierzyłam. We mnie się wdała :) bo ja jestem niskotemperaturowa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja miałam robić faworki, ale po tych sensacjach żołądkowych odpuszczam...ale może sobie zrobię tłusty weekend 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie. Używałyscie poduszek klin? Macie dalej? My mielismy od początku. I teraz mnie naszło zeby sie tego pozbyć. Jak mały śpi w moim wyrku to i tak na płasko

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera tlusty weekend haha :D

Ja nie mogę się doczekać jutrzejszych pączków 🤣 Napcham się chyba za wszystkie czasy

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nawpitalałam paczkow w weekend u moich rodziców 😋. Moja mama smażyła - niebo w ziemi 😁.
    A tak btw to nie chwaliłam się Wam, ale robiłam sobie ostatnio 4 tygodniowy czelendż bezslodyczowy. Skończył się wczoraj. Miałam do wykorzystania dwa dni dyspensy - kitrałam je aż do ostatniego weekendu bo wiedziałam ze mama usmaży paczki 😂.
    No i generalnie okazało się, ze da się żyć kompletnie bez słodyczy 🤷🏼‍♂️. Ale co to za życie... 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno potrzeba 2 miesiące bez słodyczy i cukru aby się odzwyczaić. Ale właśnie smutne takie życie bez słodyczy ;) Poza tym czy nie wystarczy jeden pączek aby znów wrócić do nałogu ?:) To nie ma to sensu. Ja jestem uzależniona.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że nasza "trzydniówka" trwała jeden dzień 🤔 Ostatni raz dałam jej paracetamol o 13, spała od 15 do 19 z przerwą na spicie dwóch cycków i wstała jak nowonarodzona, a gorączka już nie wróciła (od 19 ma ciągle ok. 37). Zjadła kaszkę, znowu zapiła cyckiem, a na deser pobawiła się brokułem i makaronem, bo z tego wszystkiego przegapiła obiad 😉 Dzisiaj wypiła 30ml wody z B-Boxa, co dla niej stanowi rekordową ilość. Liczę, że jutro rano pobieranie moczu pójdzie mi lepiej niż ostatnim razem, kiedy wszystko mi się wylało z woreczka. 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 22:01

Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też mam ciągle chęć na słodkie. Ale tez staram się hamować. Jutro nie zamierzam 😅 Tak na codzień to staram się nie jeść aż tak i nie codziennie. No i nadal staram się ćwiczyć chociaż chwilę dziennie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ