Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Pytanie. Używałyscie poduszek klin? Macie dalej? My mielismy od początku. I teraz mnie naszło zeby sie tego pozbyć. Jak mały śpi w moim wyrku to i tak na płasko
    Wyjelismy ze 2-3 miesiące temu, ale nasza śpi głównie na brzuszku :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kątami tak myślę żeby bliżej poszukać dobrego lekarza.
    Mam nadzieje ze dziś przyjedzie kolega zobaczyć syna.
    Mój to nigdy nie spał na brzuchu.

Wczoraj kupiłam donaty. Będą do kawy :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, Pola miała po szczepieniu max. 38,5 mierzona elektronicznym w pupie i rączki miała ciepłe. Zwrócę na to uwagę, ale obym nie miała okazji. 😊

U nas spanie bez klinu od początku, poza katarkiem. Fizjoteraoeutka nie polecą spania pod skosem, to może warto wyjąć jak i tak śpi na płasko. 😊

Zdrowka dla Poli!!

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu. Ostatnie dwie paczki bodow było i a szczęście małego rozmiar był. Kupiłam jeszcze bluzki na długi rękaw sobie i mojemu na krótki. No i oczywiście pączki dla rodziny. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja ostatnio też mam ciągle chęć na słodkie. Ale tez staram się hamować. Jutro nie zamierzam 😅 Tak na codzień to staram się nie jeść aż tak i nie codziennie. No i nadal staram się ćwiczyć chociaż chwilę dziennie.

Ja z mężem mamy taki zwyczaj, że od poniedziałku do piątku nie jemy słodyczy i chodzimy na siłownię. A w weekendy pozwalamy sobie na słodkie, ale staramy się, żeby chociaż był spacer 😁 np. w soboty często chodzimy do cukierni na ciasto i kawę, ale idziemy spacerkiem 2 km w jedną i w drugą 😁

kayama, Frida91, werni, trzydziecha, Kalija lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkiego czwartku :) My mamy faworki mniam i ptasie mleczko ;) Nie wiecie od kiedy można dziecku dać kakao takie w proszku dodać ? Myślałam aby do jogurtu czy serka ale nie słodkie to chyba nie będzie dobre..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepska noc u nas, nawet pączki nie pomogły. Kazik nawet by spał, ale ja cały czas mam problemy z wypływem pokarmu w nocy :(. Ile się ten dzieciak musi na sucho naciągnąć to głowa mała :(. Gryzie przy tym, ciągnie, szarpie, płacze :(. W niektóre noce jet lepiej, w niektóre gorzej. Raz wypływ uruchomił się po ok godzinie (!) od zassania pierwszego. Dziecko już dawno cudem ululanie smoczkiem a ja czuje, ze idzie wypływ 🙄.
    W dzień jest lepiej bo czekać trzeba ok 30-60 sekund.

Tez tak macie?

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardych gryzakow to mój uwielbia pomarańczowe kółko z maty 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko ja nie wiem o co chodzi, moja się nie szamocze przy karmieniu 🤔 Czasem nad ranem sie odrywa i ciągnie i rozgląda ale to chyba z innego powodu, nie wiem... Z tym wypływem to ja w sumie w ogóle tego nie czuję.

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Drzewko ja nie wiem o co chodzi, moja się nie szamocze przy karmieniu 🤔 Czasem nad ranem sie odrywa i ciągnie i rozgląda ale to chyba z innego powodu, nie wiem... Z tym wypływem to ja w sumie w ogóle tego nie czuję.

Ja praktycznie od samego początku bardzo intensywnie czuje wypływ, tak jakby mi się jakieś druty prostowały i napisały w kanalikach 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kiepska noc u nas, nawet pączki nie pomogły. Kazik nawet by spał, ale ja cały czas mam problemy z wypływem pokarmu w nocy :(. Ile się ten dzieciak musi na sucho naciągnąć to głowa mała :(. Gryzie przy tym, ciągnie, szarpie, płacze :(. W niektóre noce jet lepiej, w niektóre gorzej. Raz wypływ uruchomił się po ok godzinie (!) od zassania pierwszego. Dziecko już dawno cudem ululanie smoczkiem a ja czuje, ze idzie wypływ 🙄.

Tez tak macie?

Ja też od zawsze czuję wypływ, ale pojawia się od razu jak tylko mały zacznie ssać. Karmię go mniej więcej co dwie godziny i jak tylko przychodzi godzina karmienia, to nagle piersi mi mrowieją i czuję jak mleko wycieka. Jak nie ma mnie wtedy w domu to dzwonię do męża, że ma Mikołaja nakarmić, bo na pewno jest głodny 😅 raz to się sprawdziło na imprezie jak teściowa została z młodym. Poczułam to specyficzne mrowienie i tak mi przyszło na myśl, żeby zadzwonić i zapytać jak tam z małym, a teściowa mówi, że właśnie podgrzewa mleko, bo Miki głodny 😁

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka dni po ostatnim podcięciu zaczęłam czuć wypływ po jakichś może 30s od początku ssania, ale przeszło mi to po tej akcji z rzyganiem 😔

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, a może karob? Można od początku podawać, kakao zawiera kofeinę więc nie jest polecane przed ukończeniem 1rż

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuję wypływ mleka, raczej krótko po tym jak się młody przyssie

Byłam dziś ze starszą trzeci raz u pediatry, smarka, kaszle, w nocy miała powyzej 38 stopni. Osłuchowo czysto, lekko podrażnione gardło, ale to może być od kataru, lekko napięta błona bębenkowa, też od kataru, a katar najprawdopodobniej od zębów (idą 5-ki) 🤷‍♀️ słowa pediatry, więc jej wierzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 13:12

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kątami tak myślę żeby bliżej poszukać dobrego lekarza.
    Mam nadzieje ze dziś przyjedzie kolega zobaczyć syna.
    Mój to nigdy nie spał na brzuchu.

Wczoraj kupiłam donaty. Będą do kawy :)
    To moja na pleckach spała tylko przez pierwszy miesiąc :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka moj mały dopiero niedawno polubił na brzuchu leżeć ale to też nie za długo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu się zdarzyło w ciągu całego swojego życia łącznie jakieś 3-4h przespać na brzuchu 🤷 On w ogóle nie kuma, że trzeba położyć główkę na boku 😅 Potem śpi na tym brzuchu i co chwila podnosił głowę żeby tchu zaczerpnąć, a ja nie śpię wcale wtedy 😉

Ale z leżeniem, zabawą na brzuchu od początku nie ma problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 13:24

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mrowienie czasem też czuję bez karmienia też np.jak mała płacze albo przypada zaraz karmienie a w trakcie to chyba albo jest od razu albo wcale nie czuje bo sama nie wiem :P

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera u nas tak samo. Jako noworodek czasem spała na brzuchu na mnie a później jak już zaczęła umieć odrywać głowę to już od razu położona na brzuch podnosi się i rozgląda :D

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Tez tak macie?
    Czyli u Ciebie tak to zawsze wygląda?
    Mleko idzie tylko wypływem, oproznia się do końca i później jest pusto?
    U mnie ubywa tyle ile ściągnie mała albo laktator. Przestaje ciągnąć, to przestaje lecieć i reszta zostaje.
    Ale za to od zawsze mam kłopoty z kanalikami, bo jak długo pierś nie jest oprozniana, to się zatykają. Na szczęście odetkanie zajmuje mi już raptem kilka sekund. Inaczej chyba bym się wykończyła.. A już na pewno do tej pory bym nie karmila.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ