Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera współczuję, trzymaj się!! Oby to szybko minęło
A te Yogolino nie mają cukru w składzie? Czy mówicie o jakichś całkiem naturalnych? -
Kayama, śmiało daj naturalny. Mnie ostatni teściowa pytała czy starsza je danonki... Powiedziałam że nie, że lubi jogurt naturalny to po co mam ją przyzwyczajać do słodkiego. Oburzyła się że jej córka już dawała, pewnie chodzi jej o to że nie wie co wnuczce kupić jak przyjeżdża, drugiej wnuczce kupowała Kinder niespodziankę i miała spokój, a ja wymyślam 😉 tylko jakoś moi rodzice nie mają problemu żeby kupić wnuczce pudełeczko borówek albo malin czy banana lub pomarańcze 🤷♀️
werni, kayama lubią tę wiadomość
-
Moja w końcu przestała mnie gryźć przy karmieniu, chyba już jej tak dziąsła nie bolą 😃 Wygląda na to, że przeszła jakiś skok rozwojowy, bo wczoraj próbowała się turlać i non-stop gaworzyla dadada bababa itd. No i wreszcie polubiła leżenie na brzuszku. Wcześniej to była walka w skupieniu i na twarzy było widać wysiłek, a teraz uśmiecha się gdy tak leży i gimnastykuje się 😊
werni, Chimera, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Moja dzisiaj przechodzi samą siebie.dzisiaj łącznie od 7 spała godzinę. Jest tak marudzą, i jojcząca że ja już dostaje do głowy. Na plecach nie, mata nie, na brzuchu wyje. Na kolanach robi mostek. Dzisiaj najchętniej bym ją oddała do żłobka tak do 18.30.
-
Pierniczkowa wrote:Moja dzisiaj przechodzi samą siebie.dzisiaj łącznie od 7 spała godzinę. Jest tak marudzą, i jojcząca że ja już dostaje do głowy. Na plecach nie, mata nie, na brzuchu wyje. Na kolanach robi mostek. Dzisiaj najchętniej bym ją oddała do żłobka tak do 18.30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:29
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Werni moja wypije parę lyczkow ale na ml to nie mam pojęcia bo pije z kubka.
Dziś wypiła zupkę krem z kukuryczy i marchewki z kubkaZrobiłam i dla nas tylko sobie trochę posolilam. Nawet dobre. Widzę że ona chyba nie bardzo lubi jeść lyzeczka. Woli rozgniecione kawałki ręka (moją) albo wlasnie zupę czy kaszkę pić z kubka. Dziś jeszcze wsunęła trochę ziemniaka i odrobinę banana. To są nadal symboliczne ilości ale jak ja jem banana to daję i jej, jem obiad to daje jej trochę ziemniaka itd. Przynajmniej kosztuje różnych smaków i to mnie cieszy. Na ilość na razie nie zwracam większej uwagi. Chyba rzeczywiście tak jest lepiej niż gotować jej osobno a potem sie frustrować ze niczego nie zjadła...
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyTytus wody wypija tak od 50ml do 150 w ciagu dnia. To tak podaje mniej więcej bo leje troche do bidona i jak sie kończy to dolewam. ALe jak je i popija i brudzi wodę to wylewam i daje nowa wiec w sumie nigdy nie wiem ile tego idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:48
-
Mój też właśnie z kubka pije i nie wiem ile wypija. Teraz tak pomyślałam że najpierw należę wodę do butelki gdzie jest miarka a potem przeleje do kubeczka.