X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajemy elektrolity do wody, dlatego wypija dwa wypełnione po brzegi bboxy 🙈

Dzięki, będę obserwować. Nic więcej mu się nie dzieje, gdyby nie jadł, nie pił i przesypiał całą dobę to bym się martwiła. A tak przesypia tylko prawie całą noc i 3 drzemki po godzinie 😂😂😂

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Moja się z bidonu też potrafi zakrztusić i mlekiem z butelki też. Ja to się boję jej cokolwiek dać aby się nie zakrztusiła :(( Chrupek kukurydzianych się boję...chyba jeszcze poczekam.

Mój z butelki nie krztusi się na szczęście. Czasami też wodę z niej podaje. Ale woli pić mleko niż wodę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kawał mężczyzny 😍
    A ile wzrostu?
    O ile dobrze zmierzyłam, moja ma już 69.

Pod koniec stycznia miał 64cm patrząc po ubrankach trochę urósł. :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mi się wydaje że jak tyle wody piję to też tyle kupek robi. Woda pomaga przy wypróżnianiu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, skarpetki na luźne więc to raczej nie to, będę obserwować, dziś to się już nie pojawia póki co, uf.

Co do diody to u nas parę razy na początku z niego pil ale dużo lepiej się sprawdza bbox. Chiciaz wiem że z doidy też się powinien nauczyć, też panikuje na zakrztuszenia ;)

Domi co do luxmedowej wizyty domowej to nie przejmuj się nawet jakby miał wyśmiać. Jak poczujesz się lepiej że zobaczy do lekarz to trudno taka ich praca nawet jak pojadą w ich mniemaniu "na marne". A może dla spokoju napisz do pediatry na czacie?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te wirusy itd. Niby w przychodni są oddzielnie dla zdrowych i chorych ale jest nadal strach.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Podajemy elektrolity do wody, dlatego wypija dwa wypełnione po brzegi bboxy 🙈

Dzięki, będę obserwować. Nic więcej mu się nie dzieje, gdyby nie jadł, nie pił i przesypiał całą dobę to bym się martwiła. A tak przesypia tylko prawie całą noc i 3 drzemki po godzinie 😂😂😂

Nie gadajcie tyle o kupach, bo wywolujecie wilki z lasu...shit...a Stary właśnie do sklepu polazł...🤷‍♀️😅

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ramach dnia kobiet zaserwował mi już dzisiaj 2 kupy 😅

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie... Ile wasze dzieci mają cm?
    Mój w połowie lutego miał 73cm u 8850kg 😁😁

Nie wracajmy do tematu FB, bo to prowadzi tylko do przegadywania i kłótni. 👎
    Powinnyśmy się wspierać, a nie atakować.
    Ja już ochłonęłam 😂

Kalija lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a nie masz możliwości kontaktu telefonicznego z lekarzem jutro?
    Mam też lekarza prywatnie u siebie, który tak przyjmuje, że nie ma kontaktu pacjent-pacjent. 😁
    Ale jak nic mu poza tym nie dolega to chyba ok.

Tak, przy okazji spytam jakie były kryteria wykluczenia z grupy na fb? Nie mam aplikacji na tel i rzadko zaglądam. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Nie gadajcie tyle o kupach, bo wywolujecie wilki z lasu...shit...a Stary właśnie do sklepu polazł...🤷‍♀️😅
    Toż to podobno ulubiony temat matek 🙈
    Domi, a na spacery wychodzisz normalnie, czy udziela się w mieście atmosfera strachu?
    Pułki w sklepach pewnie puste i makaronu już nie ugotujesz? 😊

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się jeszcze mieści w 68 a ostatnio było 7300. Za tydzień będzie mieć 8 miesięcy. Więc raczej małe dziecko.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 8 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Domi, a nie masz możliwości kontaktu telefonicznego z lekarzem jutro?
    Mam też lekarza prywatnie u siebie, który tak przyjmuje, że nie ma kontaktu pacjent-pacjent. 😁
    Ale jak nic mu poza tym nie dolega to chyba ok.

Tak, przy okazji spytam jakie były kryteria wykluczenia z grupy na fb? Nie mam aplikacji na tel i rzadko zaglądam. 😁
    Vampire, temat był już wielokrotnie walkowany kilka stron wcześniej :)
    Naprawdę, tak jak pisała Anhydra. Nie ma sensu do tego wracać,bo po co? Zmieni to coś, oprócz tego, że zostanie niesmak?

Kilka stron temu pytałam Cię też co u Ciebie słychać. Czyżbyś przestała nas czytac🧐🤓

Chimera, ależ romantyk z tego Twojego syna. Dobrze, że pamiętał o matce, co by przykro jej nie było 😁

Pierniczkowa, jak noc?

Chimera lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pustymi półkami to też jest niezły kit. Mam znajomą, która pracuje w jednym z dużych marketów i mają odgórne zalecenie, że mają nie wykładać na półki dużo towaru, bo jak są pół puste, to wszystko się lepiej sprzedaje 🤦 a ludzie się nakręcają i w sumie to chyba bardziej trzeba się bać śmierci głodowej niż ze względu na wirusa 🙄

Wczoraj w mięsnym w kolejce za mną stał facet w masce budowlanej (używałam takiej jak zbijałam tynk), mogłam się odwrócić i spytać ile bierze za malowanie pokoju 20m kwadrat 🤪 ale takie teksty przychodzą do głowy za późno 😉

Wysłany: 8 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja się jeszcze mieści w 68 a ostatnio było 7300. Za tydzień będzie mieć 8 miesięcy. Więc raczej małe dziecko.
    Nasza też od początku mała. Nadal czasem czuje presję żeby jadła więcej, ale nie jestem w stanie nic zrobić. Nawet jak teraz karmilam.. Po 4h spania pojadła tylko chwilę, a na siłę cycka jej nie wepchne. NIE CHCE i już. Gdyby nie laktator, to na pewno rozwaliła by mi laktacje 🙄

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już dziś zafundowal mi 3 zwarte kupy. Przy takich to płacze i oznajmia mi że zrobił hehe przy takich też widzę mocniej się napreza.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nawypisywame 😀.

Pierniczkowa, tule. Nie daj sobie wmówić, ze się do czegokolwiek nie nadajesz! Dajesz z siebie o wiele więcej „niż ustawa przewiduje”. ❤️

Domi, Julek na żeby robił fluoroscencyjne, odparzające kupy. Ale w mniejszej ilości dobowo .Ale prawda jest taka, ze jeśli to nawet jelitówką to u takich maluchów postępowanie jest takie, żeby przede wszystkim nie doprowadzać do odwodnienia. Leków się raczej nie podaje. Obserwuj wiec, a jeśli się bardzo martwisz to może faktycznie jakiś czat z lekarzem. 🤔

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niezapominajka, prawdziwy mały dżentelmen mi się trafił 🤣 🕺🏼💃🎉🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:08

Niezapominajka5, Anhydra, werni lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwię się tymi kupami, może też dlatego, że przez zęba Szymi wolał jeść mleko (jak nigdy) i papki. Więc te kupy jak u noworodzia.

Wychodzimy normalnie, ale jak klientki przychodzą przeziębione to odsyłam je do domu 😜 A makaronu i ryżu nie ma już od 2 tygodni, zanim oglosili, że jest potwierdzony chory😂 komedia. No ale ja mieszkam za miastem, u nas jedna Biedra to wszyscy się rzucili jak szczerbaty na suchary.
    Szymi 2 tygodnie temu miał 73cm i 8750g

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Szymi też duży chłopak 💪💪
    Mój jak był ważony i mierzony to miał 6 miesięcy i 4 dni 🙈 teraz w piątek skończy 7 miesięcy.
    Jak patrzę na zdjęcia jak Adaś miał dzień, tydzień, miesiąc.... Całkiem inny chłopak. Łza w oku się kręci 🥰 Ten czas tak szybko leci, że nie zdążymy się obrócić, a dzieci pójdą do zerówki 😊

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ