Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka dzisiaj ciężko. Usnęła o 19 ale od 22 koncert do 2giej. Usypiała na chwilę i za 15 min od nowa. W końcu zostawiliśmy zapaloną lampkę i dopiero wtedy spala. Nie wiem czy to możliwe żeby niemowlę bało się ciemności.
-
Moja też nadal jest drobna. Nie wiem ile ma wzrostu, myślę że powyżej 70cm to na pewno ale jak byla ważona we wtorek to ważyła tylko 6770g. Tak że nawet jeszcze nie podwoiła urodzeniowej. Ale pediatra mówiła że cały czas trzyma się w centylach. Teraz coraz więcej je więc wcale nie zwolniła w przyrostach i nadal przybiera ok 100g tygodniowo.
U nas dziś chyba pierwszy dzień od urodzenia bez kupy -
Domi_tur wrote:Dziewczyny, temat kupowy. 💩
Po chrzcinach Szymona okazało się, że bratanek mojego męża przyleciał do Pl z jelitówką. Padli kolejno przez ten tydzień :jego rodzeństwo i rodzice, teściowie, mój małż, Szymi zwymiotował w nocy w środę, wczoraj padło na mnie 🤢 ale Szymi robi od 4 dni milion pięćset nenonowych śluzowatych kup, kiedyś Drzewko pisała, że starszak takie robił na ząbkowanie - też też odparzają w 10 minut i wypływają z pampka więc codziennie nastawiam całą pralkę szmat 🤦♀️ Wczoraj takich kup było 13 (!!!) ale Szymi je normalnie, wypija dwa bboxy wody dziennie, to chyba nie ma co panikować i jeździć gdzieś pk lekarzach? W sumie nie wiem czy to od wirusa czy od zębów, ale dziś się wreszcie pierwszy przebił więc może to to? 🤔🤔🤔
mlodsza misla 2tyg i cos przyciagnela ze szpitala a starsza 18mcy i chyba ze sklepu bo kursowala w wozku sklepowym a paluchy do buzi standard
w obu przypadkach mialysmy pobyty w szpitalu i kroplowki bo mimo picia i jedzenia odwodnily sie szybko
starsza jadla nawet ok.ale w pamerach widac bylo niestrawione jedzenie
dobrze ze podajecie elektrolity od razu
ok jest tez dicoflor i enterolWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:07
-
Moje piersi nie lubią laktatora. Nieraz przy nawalach i na samym początku laktacji ściągałam trochę i szło szybko i sprawnie a teraz chcę jej zebrać mleko do kaszek i ledwo wycisnę 20-30ml i to powooli... A jak karmię i mała sie odrywa to nieraz sika ciurkiem 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:08
-
u nas ida 2 gorne jedynki na raz
czuc je dobrze pod palcem
niestety dentinox lub teething gel dzialaja b krotko raczej placebo
maczam smoka w nurofenie
maly b marudny i placzliwy tak jak starsza corka miala
dziaslab dokuczaja
dzis odkryl raczkami siusiaka, smiechu bylo co niemiara 🤣 -
Pierniczkowa wrote:Są leukocyty w moczu. I tylko tyle. Młoda dzisiaj jest nie do wytrzymania. Non stop darcie się aż do zachodzenia. W wannie zrobiła teraz taki koncert że oboje zdecydowaliśmy że jednak będzie jedynaczką.
Oby dzisiaj spala. Ostatnio coraz gorzej ze mną. Pojawiają się myśli że natura wiedziała co robi skoro naturalnie się nie dało, i że nie nadaje się na matkę. Po 30 minutach takiej histerii ja już psychicznie wysiadam i też wyje. Raz że śpię po 3h na dobę, dwa nie potrafię sobie dać z nią rady. Jej płacz dosłownie fizycznie mnie boli. Czuję jakby mi ktoś się wwiercał przez uszy do mózgu, aż bolą mnie wszystkie zęby. Do tego przez to tracę do niej cierpliwość, ciężko mi się uśmiechnąć czy bawić jak wcześniej. Eh miało być o wynikach badań, a jest żałosny wpis
mi tez placz dziala na nerwy
mimo ze 3cia pociecha to stres ten sam
jak obce dzieci placza to tez sie jakos stresuje ze komus krzywda sie dzieje
moje na butli wiec jak byl duzy placz to drink do reki i latwiej bylo zniesc sytuacje
jak strasze placza to wiadmo o co chodzi a z niemowlakiem 100x kombinacji o co chodzi
jana szczescie wysypiam sie z przerwami na sprawdzanie jak kto spi i karmienie
plus aktywnosc fiz tenis i ems dodaly mi teraz duzo energii i zgubily kgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:17
-
Vaniliowa wrote:To widzę, że mój idzie najbardziej na masę haha 💪😂
Siusiakiem "się bawi" już jakiś dłuższy czas 😂😂
Później, aż całe jajeczka czerwone 🙈🤫
ostatnio nadgarstek juz zwichnelam prawie na mase malej walizki Ryanaira,jakos niefortunnie przeciazylam przy odkladaniu
a na nozki jeszcze tyle czasu -
Vaniliowa wrote:Limerkowo, wow ! No to jestem w szoku, w mega szoku 😁😁
Zatkało mnie 😁😁
pewnie i tak na forum Junior nie jest najwiekszy
ale duzy urodzil sie 4140
a co on ma teraz do roboty 😀: jesc pic i spac, na macie poturlac sie
badz co badz konczymy pampery 4 bo trudno na dlugosc je juz zalozyc plus widac pupe obciskaja
teraz 5 sa ok
teraz ludzie ewolucyjnie coraz wyzsi sa
ja przy niektorych nastolatkach to niedlugo bede krasnolutkiem mimo 170cm 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:37
-
Frida91 wrote:Moje piersi nie lubią laktatora. Nieraz przy nawalach i na samym początku laktacji ściągałam trochę i szło szybko i sprawnie a teraz chcę jej zebrać mleko do kaszek i ledwo wycisnę 20-30ml i to powooli... A jak karmię i mała sie odrywa to nieraz sika ciurkiem 🤔
Gdy oproznione obie piersi?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Biedna Karolinka może coś na żołądku stanęło.
Mój właśnie zasnął sam bez smoka. Szok 1 raz od urodzenia. W dzień też mu się zdarzalo zasnąć. Ale w nocy jeszcze nigdy. -
Niezapominajka5 wrote:A kiedy ściągasz? Ile po karmieniu?
Gdy oproznione obie piersi? -
kayama wrote:I mnie jest dokładnie to samo. Znalazłam na allegro pilniczek dla niemowlakow, znajdę linka to wkleję. Ja po obcięciu piluje i jest lepiej nie są takie ostre.
Ja mam pilniczek z zestawu ale nigdy nie użyłam