X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A nawet nie wiem ile po karmieniu to było. Dziś wyjątkowo spróbowałam ale chyba dam sobie z tym spokój albo będę tylko takie mini porcyjki dodawać.

Ja jak planuję odciagać, to czasami dwa razy pod rząd karmię Młodego z tej samej piersi, aby drugą "pełną" zostawić na odciąganie. Prawda jest taka, że dziecko nawet z pozoru 'pustej' piersi pokarm wyciągnie, a laktator już niekoniecznie.

Frida91 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Vampire, temat był już wielokrotnie walkowany kilka stron wcześniej :)
    Naprawdę, tak jak pisała Anhydra. Nie ma sensu do tego wracać,bo po co? Zmieni to coś, oprócz tego, że zostanie niesmak?

Kilka stron temu pytałam Cię też co u Ciebie słychać. Czyżbyś przestała nas czytac🧐🤓

Chimera, ależ romantyk z tego Twojego syna. Dobrze, że pamiętał o matce, co by przykro jej nie było 😁

Pierniczkowa, jak noc?

Odpisałam. 😁 od tygodnia znowu pracuje, takze doba za krótka. 😊 a pytałam że względu na siebie, bo mało się na fb udzielam, ale zdjęcia wrzuciłam. Jeśli zostałabym usunięta, to uszanowalabym decyzję większości. Ja pokojowy człowiek! 😊 ale szkoda by mi było.

Aktualnie jestem u teściów i mówią mi, że u mojego w rodzinie problem z przekrecaniem główki w jedną stronę jest rodzinny. 🙆 Czekam na nową fizjo, ale martwi mnie to. Jest coraz gorzej.. Łączę to z większą mobilnością i próbami podnoszenia pupy, co mnie martwi jeszcze bardziej. Ma ktoś problem z tym, że maluch trzyma główkę krzywo np. na brzuszku?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja paznokcie piłuje papierem ściernym o gradacji 800 😁 Używam takiego w robocie i zawsze z arkusza musimy docinać na okrągłą tarczę do polerko-szlifierki, więc te ścinki zawsze wszystkie babki w firmie używałyśmy do paznokci i małemu też tym robię 🙊 Świetnie mi się to sprawdza.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja jak planuję odciagać, to czasami dwa razy pod rząd karmię Młodego z tej samej piersi, aby drugą "pełną" zostawić na odciąganie. Prawda jest taka, że dziecko nawet z pozoru 'pustej' piersi pokarm wyciągnie, a laktator już niekoniecznie.
    No właśnie. Ja nigdy nie mam problemu żeby mleko nie płynęło albo mała się denerwowała przy jedzeniu mimo że często w ogóle nie czuje żeby piersi były napełnione. Czasem tylko są takie kiedy mała w nocy ma dłuższą przerwę albo jak w dzień mniej je.
    Dla dziecka podobno nigdy piersi nie są puste bo pokarm tworzy się na bieżąco podczas ssania, tak jak ślina. Moje piersi nie są chyba przyzwyczajone do laktatora, pewnie musiałabym częściej go używać żeby coś ściągać.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko pisząc o malych stopkach, miałam na myśli te pełne od śpiochów i pajacy, u nas mimo że rozmiar i długość ciucha ok, to właśnie stopki są za małe 🤷‍♀️ nie wiem czy jakieś niefortunne ciuchy mam, czy Nikoś ma dużą stopę.

Acha 😎 dzień kobiet to dzień big kupy? 🙈 Póki na brzuchu leżał nie było tragedii ale jak go na plecy obróciłam żeby ubrać do wyjścia to dopiero poczułam zapaszek no i niestety się wylało... Prawie do szyi... Nie ma to jak błyskawiczne mycie dziecka tuż przed wyjściem 😜

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez prezent w postaci klocka :D smiechlam bo zaczęła robić jak mój ja przebierał, i nie zdążył się uchywilc bo po pierwszej plastelinie jest jajecznica wyrzucana z siłą działka 0rzecilotniczego. Oberwał na cały brzuch :D to mi mega poprawiło nastrój.

Frida91, Anhydra, werni, Myszk@, Domi_tur, Chimera, kayama, Niezapominajka5, Kalija, Niebieska Gwiazda, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre 😂 brawo dla Karolinki

Po tym rozszerzaniu to Wojtek tyle kup robi jak nigdy wcześniej. Dziś 5 kup było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:51

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, Twoja córka wiedziała co zrobić ! Mądra dziewczynka 💪

Co do kup to Adaś też dużo sadzi. Od dnia zależy jakie, czasem batony, czasem jajecznica lub bardziej luźne 😂

Dziś dostałam okres, tydzień po planowanym terminie 😁 więc jest dobrze.
    Nie jestem przyzwyczajona do tak częstych krwawień. Całe życie miałam co 90-120 dni 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No właśnie. Ja nigdy nie mam problemu żeby mleko nie płynęło albo mała się denerwowała przy jedzeniu mimo że często w ogóle nie czuje żeby piersi były napełnione. Czasem tylko są takie kiedy mała w nocy ma dłuższą przerwę albo jak w dzień mniej je.
    Dla dziecka podobno nigdy piersi nie są puste bo pokarm tworzy się na bieżąco podczas ssania, tak jak ślina. Moje piersi nie są chyba przyzwyczajone do laktatora, pewnie musiałabym częściej go używać żeby coś ściągać.

Może w takim razie spróbuj ręcznie ściągać a nie laktatorem. Czasem tak lepiej idzie.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A ja paznokcie piłuje papierem ściernym o gradacji 800 😁 Używam takiego w robocie i zawsze z arkusza musimy docinać na okrągłą tarczę do polerko-szlifierki, więc te ścinki zawsze wszystkie babki w firmie używałyśmy do paznokci i małemu też tym robię 🙊 Świetnie mi się to sprawdza.

Dobra Chimera- wygrałaś tytuł Janusza tygodnia!!!😅😛🤣

werni, Chimera, Myszk@, kayama, Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, gdyby tylko nadal tu była nasza koleżanka nie lubiąca Januszostwa i podwójnej moralności 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Nie dość, że to nie jest oryginalny pilniczek to jeszcze zwinięty z pracy. Już nie wiem czy lepiej kraść ścinki papieru ściernego czy kupować podrabiane bujaki- ten sam stopień moralności, a raczej jej brak no! 😂😂😂❤️

Chimera, Frida91, Myszk@, Anhydra, werni, Nacha, trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możecie polecić jakiś cichy i porządny nebulizator?
    Stasiek dostał lekkiego katarku, pewnie zaraził się od męża bo jest przeziębiony od czwartku. Czytam w necie opinie i jak już myślę, że znalazłam właściwy to okazuje się, że akurat ten model nie ma maseczki dla niemowląt.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dobra Chimera- wygrałaś tytuł Janusza tygodnia!!!😅😛🤣
    Cóż za wyróżnienie! Dziękuję! Dziękuję moim rodzicom, którzy wychowali mnie w duchu januszostwa. Mojej siostrze, która swoją rozrzutnością dawała mi przykład "jak nie zarządzać swym kieszonkowym". Oczywiście dziękuję mężowi, który wspiera mnie w codziennym januszowaniu. Nie zapominam oczywiście o szacownym jury.

Czy tytuł łączy się z jakąś nagrodą? 🤣🤣🤣

Frida91, Anhydra, kayama, werni, Kalija, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, Pierniczkowa, Vampire, trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa, do każdego można dokupić porządną maseczkę dla dziecka bez dziurek. Ja mam neb 100b, cichy nie jest, ale kupiłam w zestawie z maseczką bez otworów za jakieś 109 na allegro, jak to Janusz 😂

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, oczywiście, wygrywasz bon na dowolny produkt że sklepu u chińczyka - Sizko za 2 złote! Osobiście przeleję Ci równowartość nagrody 😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa, maseczkę można dokupić 😊 jak więcej osób ma skorzystać z inhalatora to każdy powinien mieć swój ustnik (mniejsza strata leku) a że dzieci nie ogarniają jeszcze odychania tylko ustami to dla nich maseczka, jeśli inhalacja samą solą fizjologiczna to od biedy może być i ta maseczka z dziurami, ale przy lekach już powinna być bez dziur

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa a u mnie znowu zastój...i to w tym samym cycku 😭. I teraz zagwozdka...czy wytrzymam do rana, czy zaryzykować i manewrować śpiącym Młodym po łóżku, aby to odetkać? Fuck fuck fuck...
    Czy to możliwe, że pogarsza mu się na tym etapie ssanie przez to jeszcze nieskorygowane wędzidełko?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Cóż za wyróżnienie! Dziękuję! Dziękuję moim rodzicom, którzy wychowali mnie w duchu januszostwa. Mojej siostrze, która swoją rozrzutnością dawała mi przykład "jak nie zarządzać swym kieszonkowym". Oczywiście dziękuję mężowi, który wspiera mnie w codziennym januszowaniu. Nie zapominam oczywiście o szacownym jury.

Czy tytuł łączy się z jakąś nagrodą? 🤣🤣🤣

A nagrodą jest-tamtaramtamtam........... Jedyna taka, osobista niania na całe 24-godziny do opieki nad Robciem, którą możesz sobie wyciąć z kartonu ❤
    Gratulujemy!

Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Pierniczkowa, Twoja córka wiedziała co zrobić ! Mądra dziewczynka 💪

Co do kup to Adaś też dużo sadzi. Od dnia zależy jakie, czasem batony, czasem jajecznica lub bardziej luźne 😂

Dziś dostałam okres, tydzień po planowanym terminie 😁 więc jest dobrze.
    Nie jestem przyzwyczajona do tak częstych krwawień. Całe życie miałam co 90-120 dni 😁

A ja nie mam okresu już 35 dzień chyba, test negatywny uff! Normalnie miałam po porodzie 4 okresy co 25-28 dni i teraz nie wiem o co kaman, mój organizm uznał ze już zrobił swoją robotę i może przyjść menopauza?? Sobie wykrakałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 22:32

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój syn od niedawna jak go biorę na ręce to mi się wygina w łuk. Nie wiem czy to dobrze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ