Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:A nawet nie wiem ile po karmieniu to było. Dziś wyjątkowo spróbowałam ale chyba dam sobie z tym spokój albo będę tylko takie mini porcyjki dodawać.
Ja jak planuję odciagać, to czasami dwa razy pod rząd karmię Młodego z tej samej piersi, aby drugą "pełną" zostawić na odciąganie. Prawda jest taka, że dziecko nawet z pozoru 'pustej' piersi pokarm wyciągnie, a laktator już niekoniecznie.Frida91 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajka5 wrote:Vampire, temat był już wielokrotnie walkowany kilka stron wcześniej
Naprawdę, tak jak pisała Anhydra. Nie ma sensu do tego wracać,bo po co? Zmieni to coś, oprócz tego, że zostanie niesmak?
Kilka stron temu pytałam Cię też co u Ciebie słychać. Czyżbyś przestała nas czytac🧐🤓
Chimera, ależ romantyk z tego Twojego syna. Dobrze, że pamiętał o matce, co by przykro jej nie było 😁
Pierniczkowa, jak noc?
Odpisałam. 😁 od tygodnia znowu pracuje, takze doba za krótka. 😊 a pytałam że względu na siebie, bo mało się na fb udzielam, ale zdjęcia wrzuciłam. Jeśli zostałabym usunięta, to uszanowalabym decyzję większości. Ja pokojowy człowiek! 😊 ale szkoda by mi było.
Aktualnie jestem u teściów i mówią mi, że u mojego w rodzinie problem z przekrecaniem główki w jedną stronę jest rodzinny. 🙆 Czekam na nową fizjo, ale martwi mnie to. Jest coraz gorzej.. Łączę to z większą mobilnością i próbami podnoszenia pupy, co mnie martwi jeszcze bardziej. Ma ktoś problem z tym, że maluch trzyma główkę krzywo np. na brzuszku?
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
A ja paznokcie piłuje papierem ściernym o gradacji 800 😁 Używam takiego w robocie i zawsze z arkusza musimy docinać na okrągłą tarczę do polerko-szlifierki, więc te ścinki zawsze wszystkie babki w firmie używałyśmy do paznokci i małemu też tym robię 🙊 Świetnie mi się to sprawdza.
-
Anhydra wrote:Ja jak planuję odciagać, to czasami dwa razy pod rząd karmię Młodego z tej samej piersi, aby drugą "pełną" zostawić na odciąganie. Prawda jest taka, że dziecko nawet z pozoru 'pustej' piersi pokarm wyciągnie, a laktator już niekoniecznie.
Dla dziecka podobno nigdy piersi nie są puste bo pokarm tworzy się na bieżąco podczas ssania, tak jak ślina. Moje piersi nie są chyba przyzwyczajone do laktatora, pewnie musiałabym częściej go używać żeby coś ściągać. -
Niezapominajko pisząc o malych stopkach, miałam na myśli te pełne od śpiochów i pajacy, u nas mimo że rozmiar i długość ciucha ok, to właśnie stopki są za małe 🤷♀️ nie wiem czy jakieś niefortunne ciuchy mam, czy Nikoś ma dużą stopę.
Acha 😎 dzień kobiet to dzień big kupy? 🙈 Póki na brzuchu leżał nie było tragedii ale jak go na plecy obróciłam żeby ubrać do wyjścia to dopiero poczułam zapaszek no i niestety się wylało... Prawie do szyi... Nie ma to jak błyskawiczne mycie dziecka tuż przed wyjściem 😜 -
U nas tez prezent w postaci klocka
smiechlam bo zaczęła robić jak mój ja przebierał, i nie zdążył się uchywilc bo po pierwszej plastelinie jest jajecznica wyrzucana z siłą działka 0rzecilotniczego. Oberwał na cały brzuch
to mi mega poprawiło nastrój.
Frida91, Anhydra, werni, Myszk@, Domi_tur, Chimera, kayama, Niezapominajka5, Kalija, Niebieska Gwiazda, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Haha dobre 😂 brawo dla Karolinki
Po tym rozszerzaniu to Wojtek tyle kup robi jak nigdy wcześniej. Dziś 5 kup było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 20:51
-
Pierniczkowa, Twoja córka wiedziała co zrobić ! Mądra dziewczynka 💪
Co do kup to Adaś też dużo sadzi. Od dnia zależy jakie, czasem batony, czasem jajecznica lub bardziej luźne 😂
Dziś dostałam okres, tydzień po planowanym terminie 😁 więc jest dobrze.
Nie jestem przyzwyczajona do tak częstych krwawień. Całe życie miałam co 90-120 dni 😁
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:No właśnie. Ja nigdy nie mam problemu żeby mleko nie płynęło albo mała się denerwowała przy jedzeniu mimo że często w ogóle nie czuje żeby piersi były napełnione. Czasem tylko są takie kiedy mała w nocy ma dłuższą przerwę albo jak w dzień mniej je.
Dla dziecka podobno nigdy piersi nie są puste bo pokarm tworzy się na bieżąco podczas ssania, tak jak ślina. Moje piersi nie są chyba przyzwyczajone do laktatora, pewnie musiałabym częściej go używać żeby coś ściągać.
Może w takim razie spróbuj ręcznie ściągać a nie laktatorem. Czasem tak lepiej idzie.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:A ja paznokcie piłuje papierem ściernym o gradacji 800 😁 Używam takiego w robocie i zawsze z arkusza musimy docinać na okrągłą tarczę do polerko-szlifierki, więc te ścinki zawsze wszystkie babki w firmie używałyśmy do paznokci i małemu też tym robię 🙊 Świetnie mi się to sprawdza.
Dobra Chimera- wygrałaś tytuł Janusza tygodnia!!!😅😛🤣werni, Chimera, Myszk@, kayama, Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Chimera, gdyby tylko nadal tu była nasza koleżanka nie lubiąca Januszostwa i podwójnej moralności 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Nie dość, że to nie jest oryginalny pilniczek to jeszcze zwinięty z pracy. Już nie wiem czy lepiej kraść ścinki papieru ściernego czy kupować podrabiane bujaki- ten sam stopień moralności, a raczej jej brak no! 😂😂😂❤️
Chimera, Frida91, Myszk@, Anhydra, werni, Nacha, trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy możecie polecić jakiś cichy i porządny nebulizator?
Stasiek dostał lekkiego katarku, pewnie zaraził się od męża bo jest przeziębiony od czwartku. Czytam w necie opinie i jak już myślę, że znalazłam właściwy to okazuje się, że akurat ten model nie ma maseczki dla niemowląt. -
Anhydra wrote:Dobra Chimera- wygrałaś tytuł Janusza tygodnia!!!😅😛🤣
Czy tytuł łączy się z jakąś nagrodą? 🤣🤣🤣Frida91, Anhydra, kayama, werni, Kalija, Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5, Pierniczkowa, Vampire, trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Alfa, maseczkę można dokupić 😊 jak więcej osób ma skorzystać z inhalatora to każdy powinien mieć swój ustnik (mniejsza strata leku) a że dzieci nie ogarniają jeszcze odychania tylko ustami to dla nich maseczka, jeśli inhalacja samą solą fizjologiczna to od biedy może być i ta maseczka z dziurami, ale przy lekach już powinna być bez dziur
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Kuźwa a u mnie znowu zastój...i to w tym samym cycku 😭. I teraz zagwozdka...czy wytrzymam do rana, czy zaryzykować i manewrować śpiącym Młodym po łóżku, aby to odetkać? Fuck fuck fuck...
Czy to możliwe, że pogarsza mu się na tym etapie ssanie przez to jeszcze nieskorygowane wędzidełko?
Chimera wrote:Cóż za wyróżnienie! Dziękuję! Dziękuję moim rodzicom, którzy wychowali mnie w duchu januszostwa. Mojej siostrze, która swoją rozrzutnością dawała mi przykład "jak nie zarządzać swym kieszonkowym". Oczywiście dziękuję mężowi, który wspiera mnie w codziennym januszowaniu. Nie zapominam oczywiście o szacownym jury.
Czy tytuł łączy się z jakąś nagrodą? 🤣🤣🤣
A nagrodą jest-tamtaramtamtam........... Jedyna taka, osobista niania na całe 24-godziny do opieki nad Robciem, którą możesz sobie wyciąć z kartonu ❤
Gratulujemy!Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Vaniliowa wrote:Pierniczkowa, Twoja córka wiedziała co zrobić ! Mądra dziewczynka 💪
Co do kup to Adaś też dużo sadzi. Od dnia zależy jakie, czasem batony, czasem jajecznica lub bardziej luźne 😂
Dziś dostałam okres, tydzień po planowanym terminie 😁 więc jest dobrze.
Nie jestem przyzwyczajona do tak częstych krwawień. Całe życie miałam co 90-120 dni 😁
A ja nie mam okresu już 35 dzień chyba, test negatywny uff! Normalnie miałam po porodzie 4 okresy co 25-28 dni i teraz nie wiem o co kaman, mój organizm uznał ze już zrobił swoją robotę i może przyjść menopauza?? Sobie wykrakałamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 22:32