X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha współczuję :( u nas się sen się pogorszył i też zwalam to na zęby których nie widać:/ niestety Młody zaczął gardzić skoczkiem, ma być tylko cyc i najchętniej cały czas :p

Nacha lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maseczki nebulizatora, mu używamy dla Tomcia tej mniejszej z zestawu, nie wiedziałam że są jakieś inne dla niemowląt bez dziur upsss :|

A mieliśmy w klubie rodzica spotkanie z pielęgniarka że szpitala dziecięcego na temat przeziębień i ona mówiła że dziury muszą być żeby dziecko miało jak wydychać powietrze... (Wtedy nie widziałam że są te bez dziur). Więc bądź tu mądry :D

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak tam Szymi?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Niebieska a Ty nie miałaś się przenieść czasem na Lipcówki? Z tego co kojarzę, tam taką zgraną ekipę miałas, a u nas niby wiało nudą...

Jako jedna z nielicznych byłam stałą bywalczynią tego forum.A nudą wiało to fakt.Bywam na różnych otwartych forach.Wolno mi.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jako jedna z nielicznych byłam stałą bywalczynią tego forum.A nudą wiało to fakt.Bywam na różnych otwartych forach.Wolno mi.

A czy ja twierdzę, że nie wolno?🤔
    Po prostu pytam z ciekawości, co takiego Cię przekonało, że jednak zostałaś tutaj 😅

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 9 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    to ja budzę starszą o 7 :D chce mieć coś z wieczora chociaż a dzięki takim pobudkom jest szansa ze szybciej pójdzie spać :D

U nas młodzszy idzie spać najpóźniej o 19:30.Starszego ogarniam i najpóźniej o 20 przejmuje go tata.Grają,czytają itp,o 21 gasi światło,zostaje ciemna lampka.
    Wstajemy różnie,jak starszy do przedszkola to o 7,a jak nie,(teraz siedzi bo jest po zapaleniu oskrzeli)to najchętniej do 9.Młody w takiej sytuacji ma tylko 2 drzemki w dzień ,łącznie koło godziny.Mam inny problem ze starszym:Jak się obudzi i widzi,że śpie to mnie nie budzi tylko w łóżku leży.Tłumaczenia nie działają,on chce żebym się wyspała.Potrafi tak leżeć godzine.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek to teraz chyba 3 albo 4 noce miał tak, że zasnął koło 19/20 , ale po godzinie się budził i marudził - z oczkami zamkniętymi. Przyszłam do niego, wzięłam na ręce przytuliłam coś tam pogadałem do Niego i zasypiał już twardo do rana. Może po prostu potrzebował, żeby mama go jeszcze utuliła 🤔

Wysłany: 9 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A czy ja twierdzę, że nie wolno?🤔
    Po prostu pytam z ciekawości, co takiego Cię przekonało, że jednak zostałaś tutaj 😅
    Sorki,odebrałam pirwszy twój post jako atak.Na każdym forum można się czegoś dowiedzieć.Pojawiło się tu znów trochę osób za sprawą gównoburzy na fb co do której domyślam się co i jak,ale nie wnikam.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ludzi się pojawiło nie przez gownoburze, a przez to, że Niezapominajka wywołała wszystkich do odpowiedzi i chwała jej za to ☺️

menka2, Anhydra, werni, Niezapominajka5, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Dobrze ze mieszkam na parterze bo chyba dziś skoczyłabym z okna. Co to się dzieje z tym dzieckiem że tak marudzi dzień i noc... Byle co ją budzi. Chyba oszaleje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moja ostatnio budzi się wieczorami co chwilę dopóki sama nie przyjdę już do łóżka. Od rana też jęki i steki o 5 rano. Już brak mi cierpliwości czasami, co ni3 zrobię to źle :/ A wieczorem mam z nią chodzić spać po 19? Dziecko mi się popsuło 😩

Z Pola to samo. Zasypiam z nią, ale wstaje o 4-4:30 (chodzę na 6 do pracy) a potem moj spi obok niej do 7. Zdarza się, że sie przebudzi i wystarczy, że ktoś jest albo złapie za rękę. Jak jest sama to płacz co 30 min. 🙆 a 4 m-ce temu przesypiala sama w swoim łóżeczku cała noc! Czy to wróci?

A jak Rozalki ząbki? To teraz główne usprawiedliwienie dzieciów. 😁😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, Nikoś co jakiś czas tak ma, że niby śpi, oczy zamknięte ale coś tam jekoli i spać nie daje, przytulić nie cyca nie, a jak z nim wstanę i się rozbudzi to potem rzut na cyca i zasypia 🤷‍♀️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyś też ma noce w kratkę. W weekend spał z jedynie dwoma drzemkami a dziś budził się sama nie wiem ile razy 😕 Próbowałam go w pewnym momencie przekupić by sam zasnął ale pogardził tysiakiem i twardo domagał się wzięcia na ręce 😏 Jestem dziś ledwo żywa 😴

Kalija, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Krzyś też ma noce w kratkę. W weekend spał z jedynie dwoma drzemkami a dziś budził się sama nie wiem ile razy 😕 Próbowałam go w pewnym momencie przekupić by sam zasnął ale pogardził tysiakiem i twardo domagał się wzięcia na ręce 😏 Jestem dziś ledwo żywa 😴

Moja też nieprzekupna😁

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Qwa ja to juz mam dość spania z Tytusem. Chodzę spać prawie z nim bo max 21. Wczoraj nie zdążyłam sie kołdra przykryć i jeb wiercenie szukanie smoczka jęki piski. Zawsze na cos zwalalam to ze tak „śpi”. Bo kolka bo nie było kupy a to zeby których nie widać. Co jemu cała szczeka wyskoczy na raz? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Dzis w nocy co godzinę musialam go poprawiać, bujać przykrywać. No jebne w końcu na Rio🤪

Ty około 21, a ja okolo 3.
    Dzisiaj jak wstała po 4, to myślałam, że to żart 🤦‍♀️
    Małż twierdzi, że wstawał do niej 4 razy dawać smoka. Trochę nie chce mi się wierzyć, że tego nie pamiętam 🧐

Ogólnie lipa nie jest z samym spaniem, ale tym, że spałaby o dziwacznych porach i wtedy kiedy normalnie dzieci nie śpią 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 13:45

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Z Pola to samo. Zasypiam z nią, ale wstaje o 4-4:30 (chodzę na 6 do pracy) a potem moj spi obok niej do 7. Zdarza się, że sie przebudzi i wystarczy, że ktoś jest albo złapie za rękę. Jak jest sama to płacz co 30 min. 🙆 a 4 m-ce temu przesypiala sama w swoim łóżeczku cała noc! Czy to wróci?

A jak Rozalki ząbki? To teraz główne usprawiedliwienie dzieciów. 😁😁
    Rozi też juz spała chyba do 5 mca u siebie w łóżeczku ew. Z jedną pobudka 😩 A teraz masakra. Dziś w dzień też. Serio juz nie mam cierpliwości.
    Rozalka nie ma jeszcze zębów i niby dziąsła są lekko nabrzmiale i szorstkie na dole ale już od co najmniej 3 tygodni o dalej nic sie nie przebija. Te zęby to tak wychodzą miesiącami?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka pytałaś o sposoby na samodzielne usypianie dziecka. Ja mam notatki w tym temacie z: https://www.siepomaga.pl/sen-dziecka-dla-patrysia

Niektóre rady próbowałam wcielić w życie. Najszybciej (i najmniejszym wysiłkiem) usypiam małą przy piersi, więc przy dużym zmęczeniu tak jest najprościej. Z kolei te częste pobudki w nocy (co 1-2h) są u nas chyba nawykowe i wypadałoby podjąć jakieś działania, by to się zmieniło. Koło się zamyka. Mój mąż w weekendy czasem wstanie w nocy do małej, ale jak ona płacze to i tak po chwili ją przejmuję. To go zniechęca. W tygodniu niezbyt chce wstawać, bo pracuje a jak wstanie to później wysłuchuje , że przecież ma odpowiedzialną pracę i łatwo o błędy ze zmęczenia. No i mam wyrzuty sumienia. Bez sensu.

Czy Wasi pracujący mężowie wstają w nocy do dziecka?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż usypia małego na noc i daje mu butle. W momencie jak mały się obudzi w nocy (czasem się zdarzy) to wstaje do niego niezależnie czy jest 1,2 czy 4.
    Do pracy wstaje o 5 i wtedy zazwyczaj młody się budzi, więc daje mu butle i usypia.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija mój przejmuje młoda o 21 i do 5 rano jest jego warta. Karmi , przebiera i z nią śpi. Ten plus że w dobrych dniach ona się nie budzi. I śpi ciągiem od 19 do 6. Jak jest płacz to ja wchodzę lulam i robię out. Jak jestem w miarę wyspana to mam więcej cierpliwości do niej w dzień no i nie ma spadków mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 15:17

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w weekendy wstaje w nocy, jak jest taka potrzeba, w tygodniu nie, chyba, że ma następnego dnia home office, bo może wtedy pospać prawie godzinę dłużej. Za to praktycznie całe popołudnia się nim zajmuje, bawi, przewija, nieraz buja na popołudniową drzemkę. Ja te nocne pobudki odbijam sobie spiąć z dzieckiem na porannej drzemce i jakoś to leci 😉

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ