X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj parę mcy temu bujał i usypial a teraz już ona tak nie zaśnie więc to nie ma sensu. Gdybym mu kazała w nocy do niej wstać dla, zasady to byłoby z tego wiecej histerii niz to warte. Wczoraj np wieczorem poszlam umyć zęby a mała akurat sie przebudzila więc poszedl do niej i jak zobaczyła ze to nie ja to wpadła w szał i rozbudziła się całkiem.
    To nie znaczy oczywiście że on się nią nie zajmuje. Często rano jak mała wstaje np. O 5 czy 6 to bierze ja z sypialni żebym jeszcze mogła pospać. Jak wraca z pracy to jest już późno ale zawsze coś tam sie z nia pobawi. W weekendy też bawi się, przewija albo ogarnia dom.
    No ale niestety siłą rzeczy przez to że ja z nią jestem więcej w tygodniu to ze mną jest bardziej związana i czasem choćby chciał to nie może mi pomóc.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż wstaje w nocy do malucha karmić,poza tym u nas mało pobudek.Czasem mały budzi się i gada do siebie pół godziny i zasypia.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Vaniliowa, Nikoś co jakiś czas tak ma, że niby śpi, oczy zamknięte ale coś tam jekoli i spać nie daje, przytulić nie cyca nie, a jak z nim wstanę i się rozbudzi to potem rzut na cyca i zasypia 🤷‍♀️

Jej u nas jest identycznie!!

Myszk@ lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas małż niestety nie jest w stanie uspokoić młodego, ani w ciągu dnia ani w nocy :( tylko cyc... Robiliśmy parę prób ale zawsze się kończyło taka histeria że ledwo cyc dawał radę :/ ale fakt że wszystko ogarnia, robi zakupy, gotuje, sprząta, zmienia pieluchy i nosi kiedy tylko może. Niestety jak jest afera to tylko mama a raczej cyc na nogach :p

Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi pracujący mężowie wstają w nocy do dziecka?[/QUOTE]

Od 4 miesiąca ja wstaje do Wojtka w nocy. Czasami razem ze mną mąż jak ja przygotowuje mleko a mały mocno płacze to go tuli. Tak się na to zgodziłam właśnie przez to że mąż pracuje na zmiany.
    Czasami w dzień śpię kiedy mały śpi jak dziś. Spał od 11 do 13 to i ja odrazu się położyłam i lepiej się czuje bo rano słabo się czułam. Mąż był na spacerze z nim to ja ogarnęłam w mieszkaniu. 2 prania zrobiłam obiad zrobiłam. Teraz poszli na drzmke. Zjadl teraz Wojtek 170ml mleka. Dawno tyle nie zjadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 16:36

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas czasem mała da się ululać w nocy na ojcowskim ramieniu, przeważnie jednak pomaga tylko cyc, jak u Ciebie trzydziecha. Małż też robi zakupy, ogarnia dom (z wierzchu😉) i zajmuje sie dzieckiem żebym mogła coś ugotowac czy odpocząć chwilę. Nie powinnam narzekać. A gdyby jeszcze był w stanie ją przejąć na jedną noc w tygodniu żebym mogła się wyspać to w ogóle byloby super :)

trzydziecha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie u rodzinnego , jakaś baba wrypała mi się w kolejkę, w sumie to spoko-mam chwilkę na internety😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Mój mąż nigdy nie wstał w nocy i jakoś nie mam z tym problemu :) położy na drzemkę, teraz jak wróciłam do pracy czasem sam kąpie i kładzie na noc, to mi wystarcza :) zresztą u nas 1 pobudka w nocy to nie narzekam 🙈

Dzisiaj ilość kup znacznie mniejsza, może to naprawdę na zęby bylo🤔 z 13 zeszliśmy do 5 😁
    A tak poza tym nic ciekawego, dziś Szymcio był pierwszy raz z teściową, wszyscy żyją 😁😁😁

Niezapominajka5, Anhydra, Chimera, werni, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Czy Wasi pracujący mężowie wstają w nocy do dziecka?
    Mój wstaje żeby np włożyć smoka. Jak interwencja wymaga dłuższej opieki, to ja się zajmuje.
    Kalija, no przecież stary Ci nie powie "słuchaj, jak trzeba to wstanę", bo będziesz tego nadużywać 😁 a tak jak Ci pomarudzi, to na przyszłość ma spokój 😉

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Mój mąż usypia małego na noc i daje mu butle. W momencie jak mały się obudzi w nocy (czasem się zdarzy) to wstaje do niego niezależnie czy jest 1,2 czy 4.
    Do pracy wstaje o 5 i wtedy zazwyczaj młody się budzi, więc daje mu butle i usypia.
    Istnieją tacy? 😳 Myślałam, że tylko w bajkach 😁

werni lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kalija, no przecież stary Ci nie powie "słuchaj, jak trzeba to wstanę", bo będziesz tego nadużywać 😁 a tak jak Ci pomarudzi, to na przyszłość ma spokój 😉

Dokładnie tak 😎

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha na szczęście istnieją 😁😁
    Mąż mnie wyręcza jak tylko może. Zaczęło się tak, gdy zlapala mnie bezsenność i zostało do dziś ❤️
    Naprawdę nie mogę na męża narzekać 😊
    Też zakupy ogarnia i inne pierdoły 😊 no a w sobotę zawsze jedziemy razem na jakieś większe zakupy 😊
    Wczoraj zadał mi pytanie.. kiedy Adaś będzie taki, że wystarczy obok niego usiąść poczytać bajeczkę i zaśnie...
    😁😁😁
    Po południowe drzemki są ciężkie, chyba że przy mleku zaśnie. Adaś w dzień nie lubi tracić czasu na spanie 🙈

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wstaje do małego, zresztą ja też nie, bo Miki śpi z nami 🤪 ale jak się przebudza to tylko ja go usypiam ponownie smoczkiem, cycem lub przytulam. Za to mąż o 6 rano zmienia pieluchę 😉 w dzień też ja głównie się opiekuję młodym. Chyba że jest weekend to wtedy dzielimy się opieką nad młodym i mam trochę czasu dla siebie 🙂 a w tygodniu wychodzę raz, czasem dwa na siłownię i wtedy też tatuś się zajmuje 😁

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wstaje chyba ze jest jakaś tragedia typu kupa o 3 w nocy. Krzys jak się budzi to nie płacze tylko się wierci. Mnie wybudza wiercenie a mąż śpi wiec nie byłoby sensu go budzić szczególnie, ze mały usypia potem na piersi. Mąż zajmuje sie małym jak wraca z pracy i w weekendy od pobudki do pierwszej drzemki

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie mogę doprosić zeby mój spał z małym jedna noc w weekend (nie co tydzień tylko jeden raz!) żebym w końcu mogła sie wyspać. Zawsze wymówka ze on pracuje, ze to mój obowiązek bo mam URLOP macierzyński, bo on nie bedzie słyszał itd. Takze w nocy nic mi nie pomaga.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wstaje codziennie do starszego i ostatecznie z nim śpi Wieczo jakiejkolwiek pomocy przy Kaziku w nocy nie może być mowy.
    Dziś mam tak kryzysowy dzień, ze chyba się małżonkowi szanownemu oberwie. Bo w sumie poza tym, ze kapie Kazika, ogarnia starszego na noc i w nocy to niewiele robi. Ostatnio ma problem żeby się wyrobić z załadowaniem zmywarki 🙄. Pranie, zakupy spożywcze i chemia, obiady dla dzieci - wszystko na mojej głowie. Mąż podlewa kwiaty 😂.
    I generalnie ja bym nie miała problemu z tym, że ogarniam te wszystkie rzeczy gdyby nie to, ze Kazik tak mi daje w kość. Nocki to szkoda gadać, od wielkiego dzwonu trafi się noc, ze budzi się co 3 h a nie co godzinę. W dzień dwie drzemki po 30 min i ja serio nie mam w ciągu dnia chwili wytchnienia. Jestem wykończona. Dziś mąż ma trening, jutro prosto po pracy wyjeżdża służbowo, wróci pojutrze wieczorem. A ja sama z dwójka. I jeszcze coś ostatnio przebąkuje o jeszcze jednym treningu w tygodniu. Chyba z konia spadł.
    Ze względu na sytuacje z koronawirusem odwołany ma 6-dniowy wyjazd z pracy na narty. No kuzwa bardzo mi przykro!

Ale mi się ulało. 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie narzekam na męża bo ogarnie w domu zrobi obiad czy zrobi zakupy. Dziś byli sami na spacerze. Miałam z nimi pójść ale jednak zdecydowałam zostać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość z Was śpi z dzieciakami. Myśmy nigdy z małym nie spali, zawsze śpi w swoim łóżeczku. Mały jest taki żywy, że mógłby z łóżka spasc, a mój mąż to ma spanie na zawołanie (też tak chcę 😂) no i ciężko go dobudzić 😝 ja to jak mały by się wiercił nie umiałabym spać, a kiedyś to nawet na stojąco potrafiłabym zasnąć 😁😁
    W ogóle z jakich firm, jeśli chodzi o ciuszki dla bobasów jesteście najbardziej zadowolone ?
    Ja ostatnio często na vinted siedzę, idzie dorwać nowe firmowe ciuchy w dobrej cenie 😍

• werni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa ta aplikacja co tak reklamują?

Co do spania to Wojtek jak był mały to czasami spał z nami ale to rzadko. Przeważnie spał w kołysce lub teraz śpi w swoim łóżeczku w 2 pokoju. Ma tam ciemno i cicho.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa 😊 ale szczerze i tak jakoś wolę normalnie przez stronkę internetową tam wchodzić i szukać - tak się przyzwyczaiłam.

My mamy ten problem, że pokój od Adasia jest przechodni.... Jest to bardzo niekomfortowe, wychodząc do ubikacji trzeba przejść przez pokój małego 😶 no i za ścianą gdzie Adaś śpi wiecznie pies od sąsiadów szczeka 😬 no, ale jakoś przesypia te nocki na szczęście. my musimy się pilnować, żeby nie być za głośno 😉

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ