Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My dzisiaj byliśmy kupić buty. Kręciłam się za tym już wcześniej, ale ze względu na wysokie podbicie nie znaleźliśmy nic w sklepach typu CCC, daichmann itp. W końcu pojechaliśmy do sklepu gdzie mają buty emel, bartek, primigi i jeszcze jakiejś jednej firmy. Kupiliśmy primigi, mały przeszedł się po sklepie, spodziewałam się, że w butach będzie mu inaczej i będzie się potykał czy coś podobnego, ale nic z tych rzeczy 😁
Byliśmy też w h&m kupić jakiś ciuch na roczek. Mam długie spodnie i koszule z długim, ale chciałam też coś z krótkim, bo może wreszcie będzie cieplejsze lato niż do tej pory u nas 🙄 Okazało się, że upatrzony ciuszek jest w promocji i zapłaciłam 30zł za komplet bluzka+spodenki krótkie na szelkach 😎werni lubi tę wiadomość
-
Co do butów to mamy jedne sandałki podarowane używane, idealne na lato z gumową podeszwa. I kupiłam jej na urodziny kapcie w Smyku, mają fajne zapięcie regulowane tak że nawet wysokie podbicie i pulchna nożka wchodzi. Podeszwa gumowana, miękkie. Będą do żłobka
-
Moja Rozalka najpierw szła jak burza, zaraz po 6 mcu zaczęła raczkować, siadać potem ok 7 mca stawała przy meblach. A potem trochę zwolniła i nadal nie chodzi sama tylko przy meblach albo jak się kogoś złapie to idzie do przodu. Nie trzymam jej z rękami w górze ale nieraz jak siedzę na podłodze przed nią to przytrzymam ją za ręce i podejdzie do mnie. Myślę że już bylaby w stanie chodzić ale jest ostrożna i chyba jeszcze nie ma odwagi. Za to na czworakach śmiga non stop a ostatnio też na niedźwiadka, na rękach i stopach 😄
kayama, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wojtek przy meblach szczególnie w łóżeczku śmiga podpierając się. Powoli się puszcza to może niedługo będzie chodził.
Co do bucików mam tak jak Kayama sandałki używane. Ale jak nie będą pasować to będę musiała też polatać po sklepach. -
Niebieska Gwiazda wrote:Kayama a jak czuje się mała?
Niebieska dużo lepiej dziękiJuż 3 dnia duża poprawa, ma jeszcze katar ale bez temperatury i mniej. Robię codziennie inhalacje. Mam nadzieję, że do urodzin się wykuruje.
Będę robić tort, na biszkopcie z kremem ze śmietanki, z owocami, słodzony cukrem kokosowym. Zamówiłam figurkę cukrowa różowego misia i literki z imieniem Wiktoria. Już przyszło. Miałam robić sama taka figurkę bo można kupić gotowe kolorowe masy cukrowe, ale nie dam rady czasowo. Wiecie ze takie figurki to majątek?? Wzięłam mała więc 10 zł ale duże i skomplikowane to nawet stówka. Niezły biznes muszę pomyśleć
-
Super Frida
My od wczoraj mamy jedną drzemkę ale za to długą. A po 18 szybko pada. Dziś to cały czas chciał puszczać i raz stał sam kilka sekund.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Mój mały zaczął stawiać pierwsze kroki w okolicy 10 miesiąca. Przed skończę iem 11 to już biegał, ale ogólnie zdolności fizycznej szybko osiągał 😉 po tacie
Chimera, gdzie byliście w tym sklepie tezy niestety problemy z butami.
Na razie śmiga w attipasach, bo wszystko co kupiłam małe na podbiciu ☹️
Muszę w jakiś dzień skoczyć z nim właśnie do takiego sklepu co maja więcej polecanych marek na wysokie podbicia -
Vaniliowa w silesii na piętrze obok sali zabaw jest takie stoisko. Ta czwarta firma której buty mają to ddstep, ale babka mówiła, że na wysokie podbicie to Bartek i Primigi mają wybór. Moja siostra poleca też sklep stonoga w centrum handlowym belg (to jest na granicznej w Katowicach).
-
Kayama wszystkiego najlepszego dla Wikusi ☺️
Co to za tort robiłaś? Ja zawsze robię truskawkowy, bo mam urodziny w szczycie sezonu albo tiramisu. Pierwszy musiałabym robić z mrożonych truskawek, a drugiego dziecku nie dam skosztować, to już w ogóle odpada🙄kayama lubi tę wiadomość
-
Chimera dzięki
Znalazłam przepis w necie. Na biszkopcie, z bitą śmietaną i owocami. Bez białego cukru, słodzony cukrem kokosowym i syropem klonowym. Wiktoria jadła ze smakiem. Wyszedł nie za słodki. Ja.nie lubię kremowych ciężkich tortów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 09:16
werni, Chimera, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość