Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Pierniczkowa jak zeszłaś z sesji?Ja mam cztery w tym dwie pp I nie jestem w stanie zmniejszyć.Szczypie,mleko wycieka,co ja mam zrobic?Chcę już kończyć!
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Rozmawiałam kiedyś z starszą pediatrą I ona powiedziała:Dzieci rodzą się z różną wagą jedne ważą dwa kg,inne cztery.Nie przywiązywać się do siatek centylowych.W pierwszy szeŝciu miesiącach życia dziecko powinno przybierać 0.7 kg na miesiąc,potem przez następne sześć miesięcy 0.5kg na miesiąc.Po skończeniu roku 2.5kg na rok tylko nie pamiętam czy to do piątego czy siódmego roku życia.Dzieci teraz już nie będą tak szybko przybierać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 12:39
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Ja też tak myślę że nie ma co tak patrzeć na te tabele. Moja jest drobniutka ale jak byla takim leżącym bobasem miała więcej fałdek i była okrąglejsza a teraz jest szczuplutka ale nic dziwnego jak cały czas w ruchu. Apetyt ma i jak ma dzien to potrafi sporo zjeść. My dorośli też jesteśmy różni. Widać też po rozmiarach że na początku to w kilka mcy dziecko może podskoczyć o 3 rozmiary a potem już wolniej to idzie i ciuszki wystarczają na dłużej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 14:14
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wrócę do tematu picia.Wczoraj młodym zajmował się tata.Wieczorem dostałam info(ja byłam gdzieś indziej ze starszakiem),że dziecko mało piło.Dla mnie pojęcie względne.Dziŝ od rana pić nie chciał.Zrobił trzy razy po dwa łyki.Koło czternastrj okazało się,że dziecko ma 38stopni I pić nie chce.Zamiast wody chciałam podać wodę z sokiem też nie.Chłodzenie przy wiatraku,wyjście na dwór do cienia I pić nie chce.Na dworzu podałam ibum,temperatura spadła I zaczął pić.Wodé odmówił,ale z sokiem bez cukru było ok.Chrzanie picie wody.Dzieci są różne.W takiej sytuacji ważne jest dziecko.Nadal jestem przestraszona.
Super extra nadal nie jest.Temperatura 37.1.To będzie ciěżka noc I sprawdzanie tempki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:00
-
Niebieska złapał coś? My w weekend byliśmy u rodziny i siostrzeniec miał nagły katar i kichał
Kilka razy na nas i małą. Na razie nikt nie ma objawów choroby, chociaż ja cały dzień źle się czułam ale to chyba przemęczenie, a siostrzeńcowi podobno przeszło. Może to tylko jakaś alergia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:27
-
Niebieska możliwe że odwodnienie. Teraz są takie upały. My mieszkamy na 8 piętrze a jest 10 pięter. Na szczęście aż tak gorąco u nas nie jest pomimo że nie ma przewiewu.
-
Dziewczyny dziecko dostało jakiejś wysypki drobne białe krosteczki na pupie, rano dziś zobaczyłam
Przedtem miała zaczerwieniona pupę, leczyłam przez kilka dni częste przewijanie i gruba warstwa kremu. Może przesadziłam. Może to potówki?? Nie wiem 1 raz to ma. Poradzcie czym to potraktować. Pupa nie jest czerwona tylko te krosteczki..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:51
-
Adaśko miał kiedyŝ w strasznym stanie pupě.Proponuje w takiej kolejności:sudocrem,altabactin(to maść chyba z antybiotykiem,musiałabyś sprawdzić),solcoseryl maść jak nie będzie to żel.Zacznij od zasypywania mąką ziemniaczaną.
kayama lubi tę wiadomość
-
Tak mąka powinna pomóc. Ja ją stosowałam na szyjkę jak miał czerwoną.
Wczoraj Wojtek skończył 11 miesięcy. Jak to zleciało. Jeszcze miesiąc i roczek.
Co do mnie to zaczęły u mnie się wymioty. Raz dziennie. Ta ciąża jest całkiem inna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 09:31
-
Dziewczyny zmierzyłam Wiktorii temp w pupie bo ma gorące czoło, wyszło 38,1:/ Ma trochę wodnistego kataru z jednej dziurki. Zachowuje się normalnie. Dawać paracetamol? Czy to jakaś infekcja? Jest dziś bardzo gorąco, w mieszkaniu 27 stopni mimo zasloniętych okien..
-
W te upały to nawet dorosłym nie chce się jeść. Mąż też dziś nie miał apetytu.
Dawno Wojtkowi nie dawałam wody w kubku doidy i więcej wypił z niego przy tym oczywiście rozlewając niż z bidonu. Tak mu się podobało z niego pić że chciał cały czas to robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 21:31