Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dopiero co się rejestrowałam i spotkania są. Pisalyscie coś że macie taki status ze nie szukają wam pracy? Ja mam normalny status i w grudniu mam się stawić na obowiązkową wizytę. No chyba, że będzie lockdown
Wikunia wczoraj miała 2 dawkę meningokokow, tym razem bez gorączki ale ma odczyn po wkluciu. Rączka gorąca, twarda gula i czerwoneRobię okłady z sody.
Szczepila któraś na ospe? Nie bardzo mi się uśmiecha ladować jej kolejne szczepienie A namawia przychodnia dla dziecka zlobkowego. -
Soda powinna pomoc. Miałam szczepić na ospę ale wkoncu nie zrobiliśmy.
Ja miałam się stawić 1 grudnia ale na stronie przeczytałam że wpuszczają tylko przy pilnych przypadkach, reszta to trzeba dzwonić lub meila lub pocztą. Napisałam meila do tej babki co z nią pisałam. Jak nie odpisze to do niej zadzwonię. Moją znajomą 3 razy przekładali ze wkoncu uznali że podpisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 21:29
-
Dziś dostałam meila. Mam dzwonić tego 1 grudnia.
Co do ząbków mamy całe 4 ząbki. Muszę mu kupić nową szczoteczkę. Może lepiej będzie się nią myło. Bo średnio z tym idzie. Kiedy myjecie im ząbki? -
Mam problem z Adasiem I jedzeniem.Do niedawna był żarłokiem,jak zobaczył że ktoś coś je też wołał ,a jak nie to awantura.Zmieniło się półtora miesiąca temu I od wtedy ciężko z jedzeniem.Myślałam,że to przez zęby bo na topie były trójki.Trójki dały spokój 10 dni temu,a problem został.Wsadzanie do krzesełka jest z oporem,jak widzi jedzenie macha głową I się trzepie.Zapodam łyżkę I jeśli mu smakuje zje kilka I zaczyna się trzepanie I koniec jedzenia.Dziś zjadł rzano butle mleka 180ml,potem kaszkę jaglaną z 40ml mojego mleka i malinami 8 łyżek,zupa jarzynowa z wołowiną 180ml(musiałam sié naméczyć),dwa plasterki jabłka,jogurt naturalny kozi(mały),chętnie go zjadł,mleko 150ml,mleko120ml.Oczywiście mleko nocna weszło bo za mało zjadł w ciągu dnia.Miał tak któraś z dzieckiem?Co robić?Znajoma poleciła dawać zabawki lub coś do rączek by nimi nie machał.Dla mnie to nie metoda.Potem trzeba będzie coraz to inne zabawki wymyślać.
-
Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja myje Wice zęby szczoteczkami z Rossmana, jest ok. Ma ciągle tylko 6 zębów i więcej nie widać
Co do nocnika też zacznę po nowym roku porządnie, nie jako zabawa tylko żeby szybko poszło. Mamy nocnik z pozytywką, kilka razy ją posadzilam, ale raczej nie wie po co. W żłobku dzieci sadzaja i dlatego ona chwilę posiedzi ale potem już się wierci i poplakuje i muszę zdjąć. Też myślę że jeszcze za wcześnie.
Co do jedzenia to ciągle jest zarloczkiemLubi jeść i nie ma z tym problemu, nie daje jej słodyczy, cukru, je warzywa, kaszki, owoce, w żłobku zdrowe posiłki a jest wciąż pulchna. Mam problem z ubraniami bo są za długie a przyciasne. Teraz spodnie już zakładam jej na 92 i podwijam. Bluzki zwykle mają ciasne rękawy
Zobaczę jak skończy 2 lata, jak dalej będzie pulchna wybierzemy się do dietetyka.
-
Mój to lubi miskę wywalać z jedzeniem. Ze musze ją brać do ręki i tak go karmić. Z samodzielnością to u nas różnie. Raz woli sam raz żebym go karmiła.
-
Frida91 wrote:Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.
Rzeczy stale typu kanapki z serem,pastą itp to dostaje do ręki,z pomidorem karmie,jak z papryką I wędliną to kanapka do jednej rěki a papryka do drugiej.Jogurt,kaszka próbuje sam ina koniec dokarmiam.Zupami zawsze karmie.Rzeczy wodziate I takie które pospadają karmie,a stałe I gęstawe je sam.Frida91 lubi tę wiadomość