X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u nas będą długo szły zęby

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja nie mówi k ani g ponoć to częsty problem. Czy ktoś się spotkał z takim czymś?

Mooniika
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie wszystko mówi na k. Jak tak-jak, kotek-kokek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio wyszła druga górna dwójka
    Mała na razie ma 6 ząbków.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będę musiała zadzwonić do urzędu pracy bo podobno nikogo nie wpuszczają. Będę musiała przełożyć spotkanie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdz na ich strone.U mnie w miescie na wiosnę była info,że wszystkie spotkania odwołane I traktowane jako byłe I o następnych będą informować pocztą.Teraz jak jest nie wiem.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zobaczę co napisali

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co się rejestrowałam i spotkania są. Pisalyscie coś że macie taki status ze nie szukają wam pracy? Ja mam normalny status i w grudniu mam się stawić na obowiązkową wizytę. No chyba, że będzie lockdown :)
    Wikunia wczoraj miała 2 dawkę meningokokow, tym razem bez gorączki ale ma odczyn po wkluciu. Rączka gorąca, twarda gula i czerwone :( Robię okłady z sody.
    Szczepila któraś na ospe? Nie bardzo mi się uśmiecha ladować jej kolejne szczepienie A namawia przychodnia dla dziecka zlobkowego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soda powinna pomoc. Miałam szczepić na ospę ale wkoncu nie zrobiliśmy.

Ja miałam się stawić 1 grudnia ale na stronie przeczytałam że wpuszczają tylko przy pilnych przypadkach, reszta to trzeba dzwonić lub meila lub pocztą. Napisałam meila do tej babki co z nią pisałam. Jak nie odpisze to do niej zadzwonię. Moją znajomą 3 razy przekładali ze wkoncu uznali że podpisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 21:29

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 8 listopada 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Premier tydzień temu ogłosił,że administracja publiczna pracuje zdalnie.Urząd pracy podlega pod administracje rządową I poprzez to administracje publiczną.Załatwiają tylko sprawy pilne.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam meila. Mam dzwonić tego 1 grudnia.
    Co do ząbków mamy całe 4 ząbki. Muszę mu kupić nową szczoteczkę. Może lepiej będzie się nią myło. Bo średnio z tym idzie. Kiedy myjecie im ząbki?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nuk dla niemowląt.Jest ok.Cięzko bylo z siadaniem nanocnik,znalazlam dzis w piwnicy po starszaku taki troche jak kibelek z pozytywką I do tego się cieszy I smieje.Jest ok.

• werni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powoli oswajamy się z nocnikiem. Nie robię na siłę. Na początku bal się i płakal, teraz już nie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z Adasiem I jedzeniem.Do niedawna był żarłokiem,jak zobaczył że ktoś coś je też wołał ,a jak nie to awantura.Zmieniło się półtora miesiąca temu I od wtedy ciężko z jedzeniem.Myślałam,że to przez zęby bo na topie były trójki.Trójki dały spokój 10 dni temu,a problem został.Wsadzanie do krzesełka jest z oporem,jak widzi jedzenie macha głową I się trzepie.Zapodam łyżkę I jeśli mu smakuje zje kilka I zaczyna się trzepanie I koniec jedzenia.Dziś zjadł rzano butle mleka 180ml,potem kaszkę jaglaną z 40ml mojego mleka i malinami 8 łyżek,zupa jarzynowa z wołowiną 180ml(musiałam sié naméczyć),dwa plasterki jabłka,jogurt naturalny kozi(mały),chętnie go zjadł,mleko 150ml,mleko120ml.Oczywiście mleko nocna weszło bo za mało zjadł w ciągu dnia.Miał tak któraś z dzieckiem?Co robić?Znajoma poleciła dawać zabawki lub coś do rączek by nimi nie machał.Dla mnie to nie metoda.Potem trzeba będzie coraz to inne zabawki wymyślać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
    Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
    Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
    Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje Wice zęby szczoteczkami z Rossmana, jest ok. Ma ciągle tylko 6 zębów i więcej nie widać :/ Co do nocnika też zacznę po nowym roku porządnie, nie jako zabawa tylko żeby szybko poszło. Mamy nocnik z pozytywką, kilka razy ją posadzilam, ale raczej nie wie po co. W żłobku dzieci sadzaja i dlatego ona chwilę posiedzi ale potem już się wierci i poplakuje i muszę zdjąć. Też myślę że jeszcze za wcześnie.
    Co do jedzenia to ciągle jest zarloczkiem :) Lubi jeść i nie ma z tym problemu, nie daje jej słodyczy, cukru, je warzywa, kaszki, owoce, w żłobku zdrowe posiłki a jest wciąż pulchna. Mam problem z ubraniami bo są za długie a przyciasne. Teraz spodnie już zakładam jej na 92 i podwijam. Bluzki zwykle mają ciasne rękawy :( Zobaczę jak skończy 2 lata, jak dalej będzie pulchna wybierzemy się do dietetyka.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to lubi miskę wywalać z jedzeniem. Ze musze ją brać do ręki i tak go karmić. Z samodzielnością to u nas różnie. Raz woli sam raz żebym go karmiła.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 12 listopada 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
    Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
    Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
    Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.

Rzeczy stale typu kanapki z serem,pastą itp to dostaje do ręki,z pomidorem karmie,jak z papryką I wędliną to kanapka do jednej rěki a papryka do drugiej.Jogurt,kaszka próbuje sam ina koniec dokarmiam.Zupami zawsze karmie.Rzeczy wodziate I takie które pospadają karmie,a stałe I gęstawe je sam.

Frida91 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę Wiktorii dawać do ręki już małe kawałki jedzenia, bo jak dostaje całe, to pakuje wszystko do buzi a potem wypluwa bo ma za dużo. Czy wasze dzieci karmią otoczenie? Wika daje jedzenie do buzi mi, tacie, babci, dzieli się ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieli się.Na początku była tragedia I płacz gdy jedzenie sié kończyło I nie było czym karmić. Teraz jest spokojnie.

‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ