X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u nas będą długo szły zęby

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja nie mówi k ani g ponoć to częsty problem. Czy ktoś się spotkał z takim czymś?

Mooniika
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie wszystko mówi na k. Jak tak-jak, kotek-kokek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio wyszła druga górna dwójka
    Mała na razie ma 6 ząbków.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będę musiała zadzwonić do urzędu pracy bo podobno nikogo nie wpuszczają. Będę musiała przełożyć spotkanie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdz na ich strone.U mnie w miescie na wiosnę była info,że wszystkie spotkania odwołane I traktowane jako byłe I o następnych będą informować pocztą.Teraz jak jest nie wiem.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zobaczę co napisali

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co się rejestrowałam i spotkania są. Pisalyscie coś że macie taki status ze nie szukają wam pracy? Ja mam normalny status i w grudniu mam się stawić na obowiązkową wizytę. No chyba, że będzie lockdown :)
    Wikunia wczoraj miała 2 dawkę meningokokow, tym razem bez gorączki ale ma odczyn po wkluciu. Rączka gorąca, twarda gula i czerwone :( Robię okłady z sody.
    Szczepila któraś na ospe? Nie bardzo mi się uśmiecha ladować jej kolejne szczepienie A namawia przychodnia dla dziecka zlobkowego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soda powinna pomoc. Miałam szczepić na ospę ale wkoncu nie zrobiliśmy.

Ja miałam się stawić 1 grudnia ale na stronie przeczytałam że wpuszczają tylko przy pilnych przypadkach, reszta to trzeba dzwonić lub meila lub pocztą. Napisałam meila do tej babki co z nią pisałam. Jak nie odpisze to do niej zadzwonię. Moją znajomą 3 razy przekładali ze wkoncu uznali że podpisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 21:29

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 8 listopada 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Premier tydzień temu ogłosił,że administracja publiczna pracuje zdalnie.Urząd pracy podlega pod administracje rządową I poprzez to administracje publiczną.Załatwiają tylko sprawy pilne.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam meila. Mam dzwonić tego 1 grudnia.
    Co do ząbków mamy całe 4 ząbki. Muszę mu kupić nową szczoteczkę. Może lepiej będzie się nią myło. Bo średnio z tym idzie. Kiedy myjecie im ząbki?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nuk dla niemowląt.Jest ok.Cięzko bylo z siadaniem nanocnik,znalazlam dzis w piwnicy po starszaku taki troche jak kibelek z pozytywką I do tego się cieszy I smieje.Jest ok.

• werni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powoli oswajamy się z nocnikiem. Nie robię na siłę. Na początku bal się i płakal, teraz już nie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z Adasiem I jedzeniem.Do niedawna był żarłokiem,jak zobaczył że ktoś coś je też wołał ,a jak nie to awantura.Zmieniło się półtora miesiąca temu I od wtedy ciężko z jedzeniem.Myślałam,że to przez zęby bo na topie były trójki.Trójki dały spokój 10 dni temu,a problem został.Wsadzanie do krzesełka jest z oporem,jak widzi jedzenie macha głową I się trzepie.Zapodam łyżkę I jeśli mu smakuje zje kilka I zaczyna się trzepanie I koniec jedzenia.Dziś zjadł rzano butle mleka 180ml,potem kaszkę jaglaną z 40ml mojego mleka i malinami 8 łyżek,zupa jarzynowa z wołowiną 180ml(musiałam sié naméczyć),dwa plasterki jabłka,jogurt naturalny kozi(mały),chętnie go zjadł,mleko 150ml,mleko120ml.Oczywiście mleko nocna weszło bo za mało zjadł w ciągu dnia.Miał tak któraś z dzieckiem?Co robić?Znajoma poleciła dawać zabawki lub coś do rączek by nimi nie machał.Dla mnie to nie metoda.Potem trzeba będzie coraz to inne zabawki wymyślać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
    Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
    Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
    Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje Wice zęby szczoteczkami z Rossmana, jest ok. Ma ciągle tylko 6 zębów i więcej nie widać :/ Co do nocnika też zacznę po nowym roku porządnie, nie jako zabawa tylko żeby szybko poszło. Mamy nocnik z pozytywką, kilka razy ją posadzilam, ale raczej nie wie po co. W żłobku dzieci sadzaja i dlatego ona chwilę posiedzi ale potem już się wierci i poplakuje i muszę zdjąć. Też myślę że jeszcze za wcześnie.
    Co do jedzenia to ciągle jest zarloczkiem :) Lubi jeść i nie ma z tym problemu, nie daje jej słodyczy, cukru, je warzywa, kaszki, owoce, w żłobku zdrowe posiłki a jest wciąż pulchna. Mam problem z ubraniami bo są za długie a przyciasne. Teraz spodnie już zakładam jej na 92 i podwijam. Bluzki zwykle mają ciasne rękawy :( Zobaczę jak skończy 2 lata, jak dalej będzie pulchna wybierzemy się do dietetyka.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to lubi miskę wywalać z jedzeniem. Ze musze ją brać do ręki i tak go karmić. Z samodzielnością to u nas różnie. Raz woli sam raz żebym go karmiła.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 12 listopada 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja myję małej zęby szczoteczka Jordan, tą z taką dziurką.
    Na nocnik to spróbuję po nowym roku sadzać. Nie chcę żeby oo była zabawa tylko wziąć się za to żeby poszło sprawnie a chyba jeszcze na to za wcześnie. Mamy już taki prosty nocnik z Ikei.
    Co do jedzenia to nigdy małej nie zabawiam. Jak ma dobry apetyt to zajada a jak słaby i nie chce jeść to trudno, wyciągam ją z krzesełka. Uważam że nie ma sensu cudować i odwracać uwagi od jedzenia.
    Niebieska a Twój mały je sam czy karmisz go? Bo u nas karmienie też jest takie "nudne" a jak mała je sama to dłużej chce jeść. Czasem trochę jej pomagam nabrać na łyżkę jej ręką itp.

Rzeczy stale typu kanapki z serem,pastą itp to dostaje do ręki,z pomidorem karmie,jak z papryką I wędliną to kanapka do jednej rěki a papryka do drugiej.Jogurt,kaszka próbuje sam ina koniec dokarmiam.Zupami zawsze karmie.Rzeczy wodziate I takie które pospadają karmie,a stałe I gęstawe je sam.

Frida91 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę Wiktorii dawać do ręki już małe kawałki jedzenia, bo jak dostaje całe, to pakuje wszystko do buzi a potem wypluwa bo ma za dużo. Czy wasze dzieci karmią otoczenie? Wika daje jedzenie do buzi mi, tacie, babci, dzieli się ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieli się.Na początku była tragedia I płacz gdy jedzenie sié kończyło I nie było czym karmić. Teraz jest spokojnie.

‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ