X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też machanie rękami odchodzi, najlepiej je jak może sam. Ostatnio takie samodzielne jedzenie skończyło się katapultą i kaszka na ścianie i meblach 🤣 No ale jakoś się musi nauczyć, a ja przynajmniej będę miała kolejny argument żeby cisnąć męża o malowanie na wiosnę 😁 On stwierdził, że pomalujemy jak dziecko przestanie brudzić...znaczy się ma na myśli kolejne ile? 3 lata? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ah te chłopy 🤷🏻

Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyc żeby to było prawdą 😯
    Jutro lecę na betę.
    Wcześniej udało się dopiero przy 4 procedurze ivf.
    Miałam dopiero jeden normalny okres po porodzie.

45678b6beef6.jpg[/url]

Chimera, Niebieska Gwiazda, kayama, Myszk@, Pierniczkowa, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wielkie gratulacje.Mąż pewnie się cieszy.Planowaliście czy samo wyszło?
    Który to tydzień bo te kreski dość tłuściutkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 21:40

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba najlepiej.Ja się trochę wstrzymuje ze staraniami przez covida,przeraża mnie brak dostępu do lekarzy.Za ciebie życie zdecydowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 12:26

Wysłany: 20 listopada 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To wielkie gratulacje.Mąż pewnie się cieszy.Planowaliście czy samo wyszło?
    Który to tydzień bo te kreski dość tłuściutkie.
    Kochana.. Dla nas to jest cud. Naprawdę..
    Jak wygrana w totka,bo problem z obu stron.
    Planowaliśmy jechać do kliniki jak tylko będę miała 3 normalne okresy za sobą (tak radził dr).
    Po badaniach dr miał stwierdzić, czy kolejne podejście do ivf ma w ogóle sens.
    Wcześniej staraliśmy się o dziecko 5 lat.
    A teraz nie zabezpieczlismy się po prostu.
    Dziękuję za kciuki. Naprawdę się przydadzą ❤️

Według okresu może to być nawet 7 tydzień.
    O ile to prawda i testy nie zrobiły psikusa 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 22:06

Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to czytam to śmije się się głośno.

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Nie mogę uwierzyc żeby to było prawdą 😯
    Jutro lecę na betę.
    Wcześniej udało się dopiero przy 4 procedurze ivf.
    Miałam dopiero jeden normalny okres po porodzie.

45678b6beef6.jpg[/url]

Hehe no ciąża jak byk. Już nie raz to słyszałam, po ciąży organizm się czasami odblokowuje i szybko zachodzi w druga.

Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 21 listopada 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam ostrą spine ze starym.Wczoraj miał dzień.wolnu.Dzieciaki chore,starszak ma się już dobrze lekko zpchany nos i zakszle dwa razy navdzień.Mimo,że mam katar wybrałam się ze starszym na spacer.Dzwonie do M gdy mamy wracać czyli jakieś 20 minut.Starybsiedzi na tronie bo w brzuszku wirowało.Młody beczy.Wracam a ten nadal w kiblu,dziecko z płaczu zasnęło.Wzięłam na ręce,przytuliłam to przez sen co piąty oddech się zanosił.Stary ma problemy z jelitem grubym.Jak się jest samemu z dzieckiem to się nie ląduje w kiblu z tel.
    Komórkowym.Ide okazuje się,że nic z tego to wychodze i ide za kilka minut.Szlak mnie trafił.

Wysłany: 21 listopada 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od kilku miesięcy śpi ze smoczkiem.O dziwo w buzi ma go mniej niż pół minuty.Całą noc trzyma w ręce,spróbuj zabrać to awantura i zawsze się wtedy budzi.Jak sam czasem przez sen puści to budzi się i szuka.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywaliło mnie z forum ale dla takiej wieści od Niezapominajki wygrzebałam hasło 😁 mocne kciuki i bezproblemowej ciąży

Werni, zrobisz jak zechcesz, naprawdę ale pomyśl w przyszłość, czy dasz sobie radę z niemowlakiem który być może będzie chciał być stale na ręce, karmiąc starszaka? Nie mam nic złego na myśli chodzi mi o to że zmęczenie przy maluszku plus brudzący starszak (no bo dzieci się brudzą, nic nie poradzimy), hormony po porodzie... czy dasz radę że sobą? Czy nie będziesz się złościć na dzieci? Chodzi o swój własny kubeczek szczęścia ☺️

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Moje dziecko od kilku miesięcy śpi ze smoczkiem.O dziwo w buzi ma go mniej niż pół minuty.Całą noc trzyma w ręce,spróbuj zabrać to awantura i zawsze się wtedy budzi.Jak sam czasem przez sen puści to budzi się i szuka.

Moje od dawna śpi że smoczkiem, trzyma w buzi, czasami jak mocno zaśnie to wypuści i wtedy odkładam na półkę. Ale jak się w nocy wybudzi to muszę dać smoczka bo nie zaśnie :/ Smoczek to póki co przyjaciel, w dzień często zabieram ale jak sobie przypomni to awantura. Przyzwyczaila się mocno niestety przez żłobek, na początku przy adaptacji był niezbędny i widzę że często oddają Wike że smoczkiem w buzi choć mówię aby jeśli nie pamięta to chowaly. Nie wiem jak to bedzie dalej a logopeda twierdzi że ok 1,5 roku zanika odruch ssania i dzieci często odrzucają smoczek.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 21 listopada 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie problem bo trzyma w rączce.Co do odruchu ssania i zanikania,hmm...Starszaka odsmoczkowaliśmy jak miał dwa lata i trochę.W dzień jakoś poszło,w nocy tragedia.Nic nie działało,budził się co 10 minut i wył i usypianie przez 20 bo bez smoczka i 10 minut spania.Zaczeliśmy powoli obcinać smoczek i w końcu dowiedział się,że zjadł.Trwało to ponad dwa miesiące.
    Szybciej go odpieluchowałam niż odsmoczkowałam.

A może przestań zostawiać smoczek w żłobku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 10:04

Wysłany: 21 listopada 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    W nocy miałam ostrą spine ze starym.Wczoraj miał dzień.wolnu.Dzieciaki chore,starszak ma się już dobrze lekko zpchany nos i zakszle dwa razy navdzień.Mimo,że mam katar wybrałam się ze starszym na spacer.Dzwonie do M gdy mamy wracać czyli jakieś 20 minut.Starybsiedzi na tronie bo w brzuszku wirowało.Młody beczy.Wracam a ten nadal w kiblu,dziecko z płaczu zasnęło.Wzięłam na ręce,przytuliłam to przez sen co piąty oddech się zanosił.Stary ma problemy z jelitem grubym.Jak się jest samemu z dzieckiem to się nie ląduje w kiblu z tel.
    Komórkowym.Ide okazuje się,że nic z tego to wychodze i ide za kilka minut.Szlak mnie trafił.
    Hmm a może by tak spróbować żeby mąż zostawiał tel w pokoju? Może problemy nagle się nie skończą, ale myślę, że objawy będą łagodniejsze :)
    Widziałam kiedyś mema jak to kobieta prawie się nie posika i błaga o wpuszczenie to WC, a tam facet gra na tel.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 21 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Wywaliło mnie z forum ale dla takiej wieści od Niezapominajki wygrzebałam hasło 😁 mocne kciuki i bezproblemowej ciąży

Bardzo mi miło ❤️
    Zaglądaj częściej 😊
    Co tam u Was słychać?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dla mnie to nie problem bo trzyma w rączce.Co do odruchu ssania i zanikania,hmm...Starszaka odsmoczkowaliśmy jak miał dwa lata i trochę.W dzień jakoś poszło,w nocy tragedia.Nic nie działało,budził się co 10 minut i wył i usypianie przez 20 bo bez smoczka i 10 minut spania.Zaczeliśmy powoli obcinać smoczek i w końcu dowiedział się,że zjadł.Trwało to ponad dwa miesiące.
    Szybciej go odpieluchowałam niż odsmoczkowałam.

A może przestań zostawiać smoczek w żłobku?

A jak to obcinać?:) A nie ma niebezpieczeństwa ze odgryzie ten kikut?
    Boję się że bez smoczka w żłobku będzie płakać :/ Poza tym muszą dać do spania.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka trzymam mocno kciuki. Ja 6 lat z przerwami się starałam a teraz jedno po drugim.

Myszka ja rozumiem dlatego chcę przemoc w sobie i pozwolić mu robić przy jedzeniu co chce aż wkoncu się nauczy. Zauważyłam że szybko się uczy teraz, dużo pojmuje.

Co do smoka ma tylko do spania, czasami ale to rzadkość w dzień jak sobie przypomni i chce być przytulany. Od niedawna ma fazę na tatę. Jak jest w pracy mąż to syn pyta o niego. Dziś jak wrócił to biegł do niego.

Co do złości to mnie bardziej czasami denerwuje mój mąż niż dziecko. Mam cierpliwość. Nawet moja teściowa mi to często mówi.

Niebieska też bym się mocno wkurzyła jakby syn płakal a mąż by nie reagował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 21:25

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 22 listopada 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek też daje tylko podczas zasypiania. Najczęściej jak zabieram pierś i odkładam do łóżeczka.
    Teraz totalnie zaburzy się nam rytuał.
    Wczoraj próba podania mm zamiast piersi skończyła się klapą.
    Nie zjadła nic 🤦‍♀️
    Chyba się poddam..
    Zacznę ewentualnie podawać krowie, które toleruje. Albo kaszki..

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 22 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U nas smoczek też daje tylko podczas zasypiania. Najczęściej jak zabieram pierś i odkładam do łóżeczka.
    Teraz totalnie zaburzy się nam rytuał.
    Wczoraj próba podania mm zamiast piersi skończyła się klapą.
    Nie zjadła nic 🤦‍♀️
    Chyba się poddam..
    Zacznę ewentualnie podawać krowie, które toleruje. Albo kaszki..

Adaś jest nadal na moim mleku,ciągne kpi.Mm nie planuje podawać bo mi składy nie pasują.Jeśli będę zmuszona to capri care bo to jedyne które ma dobry skład inie zawiera oleju palmowego.Olej palmowy eko czy nie to dla mnie zawsze olej palmowy.Jescze troche pociągnę i przejdę na krowie.Adas jak mial rok próbowałam podać krowie i zjadł ale potem była kupa ze sluzem.Moze mu przeszło?Sprawdzić cięzko bo a to zęby szły,a to chory,zawsze coś.Muszę sie za to wziąc.

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem u Adasia.Od trzech dni ma coś jak odparzenia,wysypkę na siusiaku i mosznie.Wygląda to jak czerwona plama po oparzeniu,a na obrzeżach są krosty.Dodatkowo siusiak jest opuchnięty.Na szczęście moczy pieluchy.Kąpałam w rumianku,w korze dębu,smarowałam solcoserylem(pomógł jak miał odparzoną pupe gdy był malutki),altabactinem(maść z antybiotykiem),przykładałam rywanolem.Nic nie działa.Nie płacze,chyba nie boli,jęczy gdy myje i dotykam.Zastanawiam się do jakiego lekarza iść.Zapisani jesteśmy do dermatologa i urologa.Ktoś wie co to może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 23:48

• kayama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria dostała w nocy gęstego dużego kataru :( Nikt z nas nie ma ale w sobotę widzieliśmy się z rodzina .. niby wszyscy byli zdrowi. Nie poszła oczywiście do żłobka, a ja miałam dziś załatwiać różne sprawy iść do urzędu, na zakupy i dupa. Tydzień była zdrowa. Podajcie proszę swoje sposoby na katar? Ja nawilżam pokoje ręcznikami, (nawilżacz się popsuł), psikam do nosa sól morska, Nasivin baby, odciągam Katarkiem, smaruję nosek mascia majerankowa. Inhalator 2-3 razy dziennie z soli fizjologicznej. Na noc plastry Aromactiv na piżamke. Co jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 10:45

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ