Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Mam problem u Adasia.Od trzech dni ma coś jak odparzenia,wysypkę na siusiaku i mosznie.Wygląda to jak czerwona plama po oparzeniu,a na obrzeżach są krosty.Dodatkowo siusiak jest opuchnięty.Na szczęście moczy pieluchy.Kąpałam w rumianku,w korze dębu,smarowałam solcoserylem(pomógł jak miał odparzoną pupe gdy był malutki),altabactinem(maść z antybiotykiem),przykładałam rywanolem.Nic nie działa.Nie płacze,chyba nie boli,jęczy gdy myje i dotykam.Zastanawiam się do jakiego lekarza iść.Zapisani jesteśmy do dermatologa i urologa.Ktoś wie co to może być?
A może pokrzywka? (zdjęcia nie widziałam)
Chyba dermatolog będzie najlepszy. Ewentualnie położne mają dużą wiedzę. Może spróbuj się skonsultować?
Jak mieliśmy problem skórny zaraz po porodzie, to pediatra nie pomogła, a położna tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 14:11
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nasz piję mleko krowie od 13m.
Niebieska może spróbuj też posmarować zielonym linomagiem.Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
My mamy mm capri care od 1 w sumie
teraz 3.tanie nie jest ale skora lepsza po nim tez nie za bardzo na policzkach
maly jest wysypany raczki i nozki na okolomieszkowe zapalenie.taka uroda po mezu
kolejny raz mamy szczepienia przelozone bo 6l przyniosla ospe z przedszkola
ospa na kolo 20 krost ktore zaschnely po 5 dniach z babli.w uzyciu byla pianka. maly i 4l na razie bez ospy
-
Niezapominajka5 wrote:Nie mogę uwierzyc żeby to było prawdą 😯
Jutro lecę na betę.
Wcześniej udało się dopiero przy 4 procedurze ivf.
Miałam dopiero jeden normalny okres po porodzie.
[/url]
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Czy którejś dzieci zgrzytaja zębami? Wika zgrzyta od jakiegoś czasu, nawet babki w żłobku zwróciły uwagę
Ale zgrzyta tylko w dzień. Nie wiem co z tym zrobić, czy do lekarza czy poczekać aż przejdzie. Podobno przyczyn może być wiele.
co innego jak w dzien mi raz czy 2 zgrzytnie a co innego w nocy
w pupci malego zauwazylam rano niestety owsiki 2 tyg temu
od wrzesnia juz 3x pyrantelum w akcji z powtorzeniami
mysle ze 6l przynosi owsice z przedszkola
2l temu bylo tak ze najstarsza sie na pupe nie skarzyla,w nocniku czysto a zgrzytala w nocy, dalam pyrantelum i jak reka odjal -
Limerikowo wrote:ja na zgrzytanie to daje teraz pyrantelum
co innego jak w dzien mi raz czy 2 zgrzytnie a co innego w nocy
w pupci malego zauwazylam rano niestety owsiki 2 tyg temu
od wrzesnia juz 3x pyrantelum w akcji z powtorzeniami
mysle ze 6l przynosi owsice z przedszkola
2l temu bylo tak ze najstarsza sie na pupe nie skarzyla,w nocniku czysto a zgrzytala w nocy, dalam pyrantelum i jak reka odjalTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tak zgrzytanie może mieć związek z owsicą.
My po wizytach u lekarzy.
Wczoraj urolog.Stwierdził,że to nie jest wewnętrzne,uff...tylko zmiana kontaktowa na pieluchy bo nie firmowy pampers.Fakt używamy z lidla ale tylko te nie powodowały problemów skórnych,nosi je kurde od kiedy skończył 6tygodni.I co,nagle go uczulają?Skasował 200zł.Jeden z lepszych u mnie w mieście.
Dziś dermatolog.Tą lubie,uratowała tyłek małego gdy byl malutki i miał bardzo odparzona pupe.Byliśmy u kilku lekarzy i było wtedy coraz gorzej włącznie z ropnymi ranami.Pani doktor popatrzyła i stwierdziła:Ooo...drożdzaki.wierze,bo widać było,że wie co mówi.Skąd,hmm....antybiotyków nie brał.Dostaliśmy leki i wydaliśmy 160zł.Ta pani też stwierdziła,że to nie jest wewnętrzne.uff...
I weź człowieku bądź bez kasy i lecz dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 04:45
-
Niezapominajka5 wrote:Kurcze, nie wiedziałam, że zgrzytanie może być objawem owsikow.
Może. Mi właśnie lekarz pytał czy zgrzyta w dzień czy w nocy, powiedział że nocne to objaw owsikow. Moja zgrzyta tylko w dzień ale muszę popatrzeć, te owsiki to się ruszają brrr? -
A w ogóle to dostała wczoraj znów gorączki
Jestem podłamana, tydzień była zdrowa, od poniedziałku biały gęsty katar a wczoraj wieczorem gorączka, co prawda 38,1 więc nie taka wysoka. Trochę kaszle. Czekam na teleporade. My wszyscy zdrowi, nic. Znów nie pójdzie do żłobka, na pewno nie w poniedziałek. I tak siedzę i kibluje z nią w domu. Miała mieć kontrolną wizytę u rehabilitanta i przełożona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:54
-
kayama wrote:A w ogóle to dostała wczoraj znów gorączki
Jestem podłamana, tydzień była zdrowa, od poniedziałku biały gęsty katar a wczoraj wieczorem gorączka, co prawda 38,1 więc nie taka wysoka. Trochę kaszle. Czekam na teleporade. My wszyscy zdrowi, nic. Znów nie pójdzie do żłobka, na pewno nie w poniedziałek. I tak siedzę i kibluje z nią w domu. Miała mieć kontrolną wizytę u rehabilitanta i przełożona.
bo bardzo często Wam choruje.
Ale w żłobku podobno to standard.
Może dzięki temu później tsk nie będzie tak chorować?
Daj znać co powie lekarz na teleporadzie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
W sumie nic nowego nie powiedział. Kazał dawać to co już jej daje, odkrywca. Nie chciał aby z nią przyjechać twierdzi że nie ma potrzeby A w przychodni kręcą się kaszlacy chorzy i lepiej nie. Dziś miała 39
Ale dobrze reaguje na leki gorączka szybko spada. Niezapominajka tak bardzo nie chorowała, październik prawie cały była w żłobku
Teraz coś się porobiło, po raz 1 w życiu miała tak wysoką gorączkę przy tej trzydniowce. Oby na święta była zdrowa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 05:06
-
Dziewczyny my mamy noc z głowy
( Wika ma temp ok 39, najpierw zasnela, obudziła się ok 22, miała poniżej 38 więc nic nie dawałam, nie było spania do 1. Lulanie, śpiewanie, histerie, w końcu zasnela. Obudziła się o 4 mierze i 39, dałam ibuprom. Póki Co nie śpi, ale się uspokoiła.
Jestem załamana(( Nie wiem już co robic, najlepiej aby ją obejrzał lekarz ale te dziady nie chcą. Nie wiem czy to znów jakiś wirus czy coś innego, czy leczenie objawowe to nie za mało ? Czemu po tygodniu znów jest chora z wysoką temperatura. Czy cholera mamy płacąc ubezpieczenie wydać kasę na prywatnego pediatre?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 05:16
-
Kayama, niektórzy lekarze są zdania że teleporada dla dziecka poniżej 2 rż to jakaś pomyłka. U mnie w przychodni jak dzwoniłam to tylko pytają ile ma dziecko, jak słyszą że maluch to od razu rejestrują, nawet jak nie ma pediatry tego dnia (wiejska przychodnia) to chociaż do rodzinnego i tak umawiają wizyty żeby nikt się w środku na korytarzu nie spotkał
kayama lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka dziękuję że pytasz, u nas jakoś leci, Nikoś w końcu zaczął chodzić 🙈 i już mi źle bo jak idziemy po starsza do przedszkola to mi w szatni ucieka 🥴 a od poniedziałku idzie do żłobka 😭
A jak Twoje próby podania mm? Ja KP całą ciążę, mój lekarz o tym wiedział i nie widział przeciwwskazań. Wiem że mamy zupełnie inne historie ciąż i czeka Cię podjęcie trudnej decyzji, pamiętaj że jesteś wspaniałą mamą, najlepsza dla swoich dzieciNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Udało się, wymusilam wizytę w przychodni była lekarka z babka bardziej dało się dogadać, no i bardzo dobrze! Oprócz infekcji wirusowej ma zapalenie krtani i czerwone gardło. Dostała inhalacje z Nebud. Płuca i oskrzela czyste uff.
Same niecenzuralne slowa cisną mi się na usta pod kątem tej przychodni. Mimo że generalnie przed covidem była naprawdę w porządku.Niebieska Gwiazda, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość