X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale akrobaci z tych Waszych dzieciaków.
    Moja póki co nie pcha się na stół :)
    Sofa tak, krzesło tak, ale chyba nie czuję się na siłach żeby odważyć się na więcej.

Płyta indukcyjna? Vaniliowa, jak on tam wszedł 😯

Chimera, normalnie mnie pocieszyłaś - zwykle przemija między 2-3 rokiem 😂
    Tylko mi wydaje się to odległe? 😉

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Chimera, normalnie mnie pocieszyłaś - zwykle przemija między 2-3 rokiem 😂
    Tylko mi wydaje się to odległe? 😉
    Liczę, że tym razem się nie sprawdzi i minie szybciej 😅

Ze stołu ma świetny widok. Wczoraj tak stał 30 minut i oglądał śmieciarkę 😁
    392ffb7d5ea5c9f7med.jpg
    Oczywiście jest to świetne miejsce żeby wejść też na parapet, ale jakoś szczęśliwie jeszcze nie próbował tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 06:58

Niezapominajka5, kayama lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to Wam zazdroszczę. Mój się niczego nie boi i gdzie się da to się wspina.
    Niezapominajko, mam obok mebli taki mały stoliczek, który zakrywa kable 🤦 no i tak się wdrapuje ehh, w weekend musimy z mężem pokombinować, żeby to zakryć.
    Chimera, zazdroszczę kwiatków... My wszystko musimy chować. Bez wątpienia by pozrzucał.
    Wiecznie wszędzie Go pełno 🤷 wszystko Go interesuje.

Co kupilyscie slodziakom na Mikołaja ? 🥰

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyście :) Widzę że to nocne niespanie i "wszystko chcę" to taki etap jednak. To trochę mi ulzylo. Tylko ta autoagresja u mojej mnie trochę niepokoi ale pewnie tak sobie radzi że złością... Natomiast nikogo nie bije, jak coś nie chce to tylko odpycha.
    Wika nie ma się na co wspinać na szczęście, włazi tylko na narożnik i trzeba uważać aby nie spadła.
    Na Mikołaja moja dostanie piżamke świąteczną i maskotkę balwanka, który gra;) Kupiłam już jej dziecięce pizamki spodenki i koszulka, pajace idą out. Za ciepło jej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowe wasze dzieci? Wika idzie do.żłobka w poniedziałek, mogła by teoretycznie dziś ale po ostatnim doświadczeniu potrzymam ja dłużej. Dużo nie pochodzi bo na ok tydzień przed świętami już jej nie oddajemy aby czegoś nie złapała i nie rozwaliła świat ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Liczę, że tym razem się nie sprawdzi i minie szybciej 😅

Ze stołu ma świetny widok. Wczoraj tak stał 30 minut i oglądał śmieciarkę 😁
    392ffb7d5ea5c9f7med.jpg
    Oczywiście jest to świetne miejsce żeby wejść też na parapet, ale jakoś szczęśliwie jeszcze nie próbował tego

Przyszłościowo to kup klamki do okien z zameczkiem.My chcieliśmy by przyszła firma i montowała,bo był problem z kupnem.Jednak znaleźliśmy hurtownie i montowaliśmy,firma z montażem była bardzo droga.Działa gdy okno zamknięte lub uchylone,niestety przy rozszczelniomy nie da się zblokować.Przerabiałam to wszystko ze starszakiem,teraz mam troszkę spokojniejszy egzemplarz choć zapatrzony w brata więc różnie może być.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy takie klamki już kupione, bez problemu dostępne są w obi albo castoramie. Mieszkamy na 3 piętrze, więc dla mnie to bardzo ważne. W oknach mamy wywietrzniki, więc nie muszę zostawiać na mikrowentylacje.

Nasz na mikołaja dostanie puzzle, książeczki wykrojnik o bałwanku i reniferku, a od dziadków wbijak z biedronki.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te klamki są uniwersalne? Mamy plastikowe okna wstawiane z 10 lat temu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy te klamki chyba od 2 miesięcy, a może i dłużej... Leżą i się kurzą, bo mąż zapomniał zamontować 🤦
    My niestety mamy łóżka przy oknach, więc Adaś jeśli chodzi o wspinanie się na parapety nie ma problemu ☹️
    Póki co nie mamy innej możliwości ustawienia ☹️

Oooo, a jakie puzzle ?

Odchodzicie powoli od bodziakow?
    Ja już więcej nie kupuję. Ma dużo 86/92 więc jeśli wyrośnie to zostaną tylko właśnie koszulki, bluzeczki ;)

My na Mikołaja prezenty ogarnięte, tylko nie mam na razie pomysłu na Święta.
    Myślałam o resorakach, są też takie autka z śrubokrętem itd do rozkręcania, też o tym myślę... Ale nie wiem.
    Adaś ostatnio najwięcej bawi się właśnie autkami.
    Jeśli chodzi o książeczki to dalej uwielbia je gryźć... 😤
    Aczkolwiek ogląda sobie z zainteresowaniem do pewnego momentu 😊

Adaś odpukac, na szczęście zdrowy 🤫

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latem i jesienia ubierałam mu bluzki, ale zimą to wolę jeszcze body, nic nie wychodzi ze spodni, nie podwiewa.
    Puzzle kupiłam w pepco za 20zł takie:
    i-trefl-baby-classic-sorter-ksztaltow-36078.jpg
    były tam jeszcze inne dwuelementowe z trefla w tej cenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:56

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Uniwesalne.Lat temu kilka był z zakupem troche problem.U nas okna też kilka lat mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:58

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Tak są uniwersalne, są też takie z przyciskiem zamiast kluczyka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Mikołaja brak pomysłu,wszak dużo zabawek ma po starszaku.Dziś wyskocze do aklepu może coś znajde.
    Body nadal są po starszaku,bedzie nosił dopóki są rozmiary.Starszak długo nosił bo uwielbiał odpinać pieluchy.

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyciski jak ja znam to zaraz rozpracuje ;) Kupimy z kluczykami.
    Ja bodziaki zakładam do żłobka bo inaczej z gołym brzuchem chodzi. W domu bluzeczki. Puzzle ma i oglądamy, ale nie próbuje na razie ich zestawiać.
    Pod choinkę prezenty już kupione, półbuty na wiosne i kurteczka, samochodzik z wyjmowanym misiem grający, kilka pluszaków, książeczki, pizamki, zegar do nauki godzin z muzyczka, może wcześnie ale zegary bardzo ja interesują. Jeszcze coś dostanie od rodziny. Kusi mnie lego duplo w opisie ma od 1,5 roku, ale może poczekamy na 2 urodziny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 12:18

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja w lidlu kupiłam zestaw duplo 80 klocków (żaden motyw, po prostu różnokolorowe klocki), mamy w domu jeden zestaw, który dostał na roczek i już łączy pojedyncze klocki ze sobą.
    Ten co dostał to takie zwierzątka na równoważni:
    https://allegro.pl/oferta/lego-duplo-moje-pierwsze-zwierzatka-na-rownowazni-8378579247?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_lego&ev_adgr=Lego&gclid=EAIaIQobChMI8oGG-dyx7QIVh8x3Ch2CYQ0hEAQYASABEgKA-_D_BwE
    A pod choinkę dostanie taki zestaw:
    https://m.ceneo.pl/90363562;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=EAIaIQobChMI3LeUot2x7QIVtQCiAx0e5QeXEAQYASABEgJ6VfD_BwE
    Tylko w lidlu też zestaw kosztował 79 zł, a nie stówę 🙄

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dzięki, właśnie ten drugi zestaw widziałam :) Może gdzieś jest taniej ? Ja w Lidlu widziałam za 99 :( Też łączy klocki bawiła się lego U mojej siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 12:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja go wtedy właśnie kupiłam jak był po 79, bo nigdzie taniej nie widziałam.
    Jeszcze na święta dostanie garnki, bo mamy kuchnię po moim siostrzeńcu, ale nie ma do niej żadnych akcesoriów. Kuchnia w ogóle jest hitem i bardzo dużo czasu przy niej spędza. To samo z warzywami na rzep.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, nie wiedziałam że w Pepco są :-) super, bo właśnie podobne oglądałam na allegro. -)

My zimę też jeszcze na pewno zostaniemy z bodziakami, myślę że do wiosny 😊 chyba E wcześniej wyrośnie, ale wątpię, bo mam sporo takich co ma jeszcze za duże.

Te LEGO też super, wątpię że się znajdą gdzieś taniej, tym bardziej przed świętami ☹️

Chciałabym taka kuchnie dla młodego, słyszałam właśnie że dzieci uwielbiają, ale... Nie mam miejsca już na nic 😤

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a po ile kupowałaś klamki do okien.U siebie mam,ostatnio często bywam u rodziców a tam brak.Teraz też jestem,przedszkole starszego zamknięte bo covid,na szczęście nie chodził przed wiadomością.
    Wczoraj byłam w sklepie dzieciowym i znalazłam magnetyczne zabezpieczenie do szuflad.Jak starszak był młody takich nie znaleźliśmy,a nie dało się narożnie zabezpieczyć i trzeba było bardzo pilnować.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 zł za sztukę, na allegro też jest pełno od 13zł.

My do szafek i szuflad mamy zabezpieczenia z magnesem. Z zewnątrz nic nie widać, więc bez problemu jak się potem tego kleju pozbyć, fajne są

‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ