X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziękuję ❤️ co u Was słychać? :)

U nas same dobre rzeczy🥰 miło, że pytasz🙂
    Nie wrociłam do pracy, siedzimy sobie z Laurą w domu. Miałam nadzieję na taki cud jak u Was, ale chyba nic z tego.
    Laura jest fajnym pogodnym dzieckiem, co prawda ostatnio miała jakiś skok rozwojowy i dała mi niezle popalić, ale to już chyba za nami. Wszędzie się wspina (łóżka, parapety, meble🙉) wiec trzeba mieć oczy dookoła głowy, ładnie usypia i sama pięknie je, czasem nawet po sobie sprząta (serio! Wczoraj zjadła ciastko i poszła wyrzucić opakowanie do śmieci bylam w szoku😍) , gada dużo, ale tylko po swojemu poza podstawowymi słowami mama tata mniam daj . Czekam aż się rozgada po naszemu😁 no i jakoś leci 🙂🙂🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:23

kayama, Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a jakie to są magnetyczne zabezpieczenia do szuflad od środka? Daj linka? My mamy na zewnątrz i już mała odkleja :/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria tez wyrzuca do kosza na hasło "śmieć" :D A mamy ubaw bo jakoś sobie zapamietala, że raz szukaliśmy zaginionego klocka, który okazało się wpadł pod narożnik i teraz jak pytam Wikunia a gdzie jest "costam"? To idzie grzebać pod tym narożnikiem choć rzecz leży zupełnie gdzie indziej :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:58

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Chimera a jakie to są magnetyczne zabezpieczenia do szuflad od środka? Daj linka? My mamy na zewnątrz i już mała odkleja :/
    Coś takiego:
    https://allegro.pl/oferta/magnetyczne-zabezpieczenie-ukryta-blokada-magnes-7974726201

My mamy chyba z innej firmy, ten sprzedający co od niego kupowałam już ich nie oferuje, ale tego jest pełno na allegro

kayama lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam baby ono i już jestem zadowolona.Reszte w domu mam zewnętrzna i tak zostanie.Jak dzieciaki zniszcza to zmienie.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    U nas same dobre rzeczy🥰 miło, że pytasz🙂
    Nie wrociłam do pracy, siedzimy sobie z Laurą w domu. Miałam nadzieję na taki cud jak u Was, ale chyba nic z tego.
    Laura jest fajnym pogodnym dzieckiem, co prawda ostatnio miała jakiś skok rozwojowy i dała mi niezle popalić, ale to już chyba za nami. Wszędzie się wspina (łóżka, parapety, meble🙉) wiec trzeba mieć oczy dookoła głowy, ładnie usypia i sama pięknie je, czasem nawet po sobie sprząta (serio! Wczoraj zjadła ciastko i poszła wyrzucić opakowanie do śmieci bylam w szoku😍) , gada dużo, ale tylko po swojemu poza podstawowymi słowami mama tata mniam daj . Czekam aż się rozgada po naszemu😁 no i jakoś leci 🙂🙂🙂
    Super, że u Was wszystko w porządku :)
    To chyba tylko ja mam jakiś antywysokosciowy egzemplarz 😁
    Albo po prostu jeszcze nie dojrzała do tego 😊

Zazdroszczę, że pięknie je.
    Jak ja bym tak chciała 😍

U nas dzisiaj znowu pobudka o 5 zaliczona na przytulanie 🤦‍♀️ nadal jej nie przeszło.

Dzisiaj byliśmy na kontroli cięcia wedzidelka. Niestety dalej musimy masować, bo neurologopeda twierdzi, że język spięty. Te masaże to porażka..
    Jak nie pomoże, to nie wiem, czy cięcia nie trzeba będzie powtórzyć. Ale na to to już chyba się nie zdecydujemy 😐
    Na kolejną wizytę mamy podjechać w styczniu.
    Wreszcie wymieniliśmy też fotelik na większy.

A z fajnych rzeczy - mąż w prezencie zamówił mi robota sprzątającego (prezent na kilka okazji). Także w tym miesiącu mamy mnóstwo wydatków i lepiej żeby już nic nieplanowanego nie wyskoczyło.

Robiła któraś z Was badania genetyczne typu niffty, panorama itp ?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę tego jedzenia :)

Też niedługo będę miała prezent od męża i się nie mogę doczekać. Ma to być urządzenie na zmarszczki i końcówkami. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 20:59

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu dzisiaj Adaś wyjątkowo ładnie przespał całą noc.
    Raz w tygodniu potrafi przespać.

Mój mały też wyrzuca do śmieci to co trzeba , a jak widzi pampersa do wyrzucenia to mówi "bleee fuuuu" 😁

My grudzień też mamy cieniutki, jeśli chodzi o pieniążki.
    Macierzyński się skończył to mamy tylko jeden dochód, nie wiem kiedy wrócę do pracy.
    No, a nie dość że święta to jeszcze szwagierka, teściu i chrześniak mają urodziny 🤦

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko mąż pracuje. Jak 2 syn się urodzi. To będę składać wniosek o kosiniakowe.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka a jaki fotelik kupiliscie? Montowany tyłem czy już przodem do kierunku jazdy? Też chcemy wymienić i myślę czy nie trzeba by już przodem, bo nogi się jej nie mieszczą. Siedzi z podkurczonymi albo opiera w górę o oparcie i nie wiem czy to bezpieczne.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 1listopada też jestem bezrobotna, ale póki co to nie mam ciśnienia na nową pracę. Dostałam odprawę i odszkodowanie, więc tak jakby mi do marca płacili 😁 Byłam póki co na jednej rozmowie i to co oferowali to jakaś żenua, więc na luzie oglądam oferty, ale do marca skupiam się tylko na tych w bliskiej okolicy.

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na bezrobociu :) Przed świętami pierwszy zasiłek. Pracy nie mam nawet kiedy szukać... W ogóle przy jej częstym chorowaniu i nie spaniu w nocy nie wyobrażam sobie pracy na etat :( W dodatku żłobek do.16:30, mój nie zdąży, a gdzie znajdę pracę do 15:30 bo pewnie tak bym musiała wyjść aby dojechać. W piątek mam obowiązkową wizytę w up ciekawe czy jakieś prace w ogóle teraz proponują :) , chyba tylko dla kurierów hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 10:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadzwoniłam do up i kazali się zgłosić 1 marca.

W poniedziałek muszę zadzwonić do przychodni i umówić się na następne szczepienie. Już się boję.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu.. też bym chciała takie odszkodowanie 😁😁

Ja miałam propozycje pracy na pół etatu, ale jak wspomniałam teściowej to mówi żebym jeszcze poczekała tak do kwietnia, więc zobaczę jak będzie finansowo, jeśli damy radę to może jeszcze do wakacji posiedzę w domu ;-)
    Też jakoś sobie nie potrafię wyobrazić powrotu do pracy 🤷

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Niezapominajka a jaki fotelik kupiliscie? Montowany tyłem czy już przodem do kierunku jazdy? Też chcemy wymienić i myślę czy nie trzeba by już przodem, bo nogi się jej nie mieszczą. Siedzi z podkurczonymi albo opiera w górę o oparcie i nie wiem czy to bezpieczne.
    Kupilismy britax römer dualfix m i-size. W nim można jeździć i przodem i tyłem do kierunku jazdy.
    Ja póki co jestem za jak najdłuższą jazdą tyłem, bo tak jest bezpieczniej :)
    Zobaczymy jak długo się uda bez protestów.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co bez dochodu na wychowawczym.
    Będę chciała złożyć wniosek o chęć powrotu do pracy, a później od razu l4, ale nie wiem, czy mi to wypali.
    Boooo mój kochany pracodawca po tygodniu bycia na wychowawczym, przysłał mi wypowiedzenie.
    Także tego.. Mam zagwozdkę jak to rozwiązać :(
    Wypowiedzenie dostałam dzień po pozytywnym teście ciążowym 🤦‍♀️
    Ot taka miiiiila niespodzianka ☹️

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, ale przecież nie może Cię na wychowawczym zwolnić. 🤷🏻 Najlepiej jakbyś się poradziła jakiejś dobrej kadrowej co masz zrobić, ale moim zdaniem (o ile zakład pracy nie jest likwidowany), to pracodawca może sobie ten papier wsadzić wiesz gdzie 😉

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zajdzie na ciążę na wychowawczym to w razie zwolnienia jest płacony zasiłek macierzyński? Bo pytanie czy jest o co kopię kruszyć :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A jak się zajdzie na ciążę na wychowawczym to w razie zwolnienia jest płacony zasiłek macierzyński? Bo pytanie czy jest o co kopię kruszyć :)
    Przysługuje, ale musi wrócić w ciąży do pracy choćby na jeden dzień i po tym przepracowanym dniu dać L4

kayama lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mogli by przywrócić co im szkodzi, po miesiącu płacenia chorobowego ciężarnej i tak przejmuje to zus.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ