Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajko, gratuluję ciąży! ❤️ Wspaniale, że się udało naturalnie 😊
Ja zaczynam poważnie się zastanawiać nad drugim bobasem 😊 może od stycznia zaczniemy starania lub wiosny 🙂
Mój Mikołaj też ma etap buntownika. Jak czegoś nie dostanie co chce to rzuca się na podłogę, bije mnie i krzyczy.
Raz w sklepie jak wzięłam go na ręce to tak się wkurzył, że chwycił moją maseczkę i rzucił na podłogę 🙈
U nas kp nadal trwa, karmię na drzemkę, na noc i w nocy jeszcze ze 2 razy. Chciałabym w ciągu 2 miesięcy go odstawić.
Frida, Miki też jest ze mną tak związany. Też jestem z nim całe dnie sama, jak robię obiad to mi wisi na nodze, drzwi od toalety nie mogę zamknąć 🙈 i przez to w nocy też tylko ja jestem w stanie go uspokoić. Jak mąż do niego pójdzie to jest awantura 😬 a ja wejdę do pokoju, powiem "cichutko, śpimy" i od razu się uspokaja 😛
Zęby idą nam powoli. Mamy 7 zębów, ósmy w drodze od bardzo długiego czasu 😛Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Chimera też się spodziewam ze jeszcze nadejdą gorsze momentu 😛 No ale trudno już jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b. Trochę miałam wyrzuty ze jej odmawiam ale w końcu to już nie niemowlaczek i nie musi też w nocy jeść. Fakt jak miala dobre noce to dużo nie jadła ale właśnie było mi niewygodnie. No i po prostu chodziło mi też o samo nauczenie jej zasypiania w inny sposób niż z cycem.
Ania fajnie że się odezwałaś. Byłam ciekawa co u Was 🙂
Powiem Wam ze my do tej pory mieliśmy luz ze staraniami. Nie zabezpieczaliśmy się i liczyłam się z ewentualna ciąża. Na zasadzie jak się uda to fajnie. Ale nie liczyłam na to zwłaszcza że nie miałam nadal okresu od października 2018 😅 Ale co najważniejsze ostatnio jakoś miałam coś a la śluz płodny pierwszy raz i spanikowałam ze moze jednak nie jestem jeszcze gotowa i jak ja ogarnę 2 dzieci w tym jedno takie absorbujące... Nie mam pojęcia. Pewnie to mało prawdopodobne no ale wyjaśni się w okolicach Świąt 🙈Niezapominajka5, Ania95 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A u nas problematycznie.Jeszcze tak źle nie było.Pisałam już wcześniej,że Adaś odstawił smoczka i zasypia z nim trzymając w rączce.Teraz doszło odstawienie butli z mlekiem.Jak widzi butelkę to piorun w niego wstępuje,wrzeszczy,macha rękami.
Jak podawać dziecku mleko?Z kubeczka nie wypije.Próbuje na śpiocha,ale to nie metoda i nie chcę tak długo.I drugi problem.Jak długo wasze dzieci śpią?Adaś koło 10 w nocy i 2 w dzień.Coś mu się ostatnio przestawiło i zasypia koło 22 i budzi się o 8. -
Ania95 dziękuję
Nie pamiętam, czy Wam pisałam, ale ❤️ mamy. Byłam prywatnie.
Dzisiaj miałam już drugą wizyte na nfz, podczas której lekarz nawet mnie nie obejrzał. Wspominał tylko, że muszę zrobić usg u kogoś z certyfikatem. Oczywiście zapisałam się już jakiś czas temu, ale ewidentnie muszę zmienić tego lekarza. Równie dobrze mogłabym mieć ciążę urojoną, a on obejrzał by mnie dopiero na usg połówkowym? 🤨
Dziewczyny, to myślcie, myślcie nad staraniami, a zrobi się jeszcze ciekawiej na wątku 😁
Kayama, skąd wiesz, że to 5 idą, a nie 4?
Ja nie przyglądałam się u Meli, ale z góry założyłam, że to 4 jej wyszły,bo zostało miejsce na 3.
Werni,a Ty jak się czujesz?
Niebieska, a może gotuj mu kaszki? Musi pić mleko?
Moja je głównie gryczana kasze na mleku. Samego mleka już nie dostaje wcale.
Z butli je raz (czasem 2) dzienne kaszkę manną lub bobovita, ale tylko z bajkami w telefonie 🤦♀️ inaczej też butla nie przejdzie 😥
A co do spania, to moja nadal należy do śpiochów, więc Ci raczej nie pomogę. Śpi około 13-14h dziennie. Sen nocny (czasami z krótkimi pobudkami) 23-9/10 i drzemka 14:30-17:30, czasem krócej.
Ania95, Frida91, werni, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajko, to cudownie, że serduszko potwierdzone ❤️
To z forum już 4 ciąże 😊 szybko to idzie.
Ja jeszcze niedawno nie byłam gotowa na drugie dziecko. Wiedziałam, że chcę kolejne, ale jak myślałam, że już za 9 miesięcy miałabym rodzić i mieć dwójkę do ogarnięcia to mi się słabo robiło 😛
Ale z każdym miesiącem coraz bardziej mi się chce ciąży 😂 więc przypuszczam, że to kwestia kilku miesięcy jak zaczniemy się starać 😁Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:A u nas problematycznie.Jeszcze tak źle nie było.Pisałam już wcześniej,że Adaś odstawił smoczka i zasypia z nim trzymając w rączce.Teraz doszło odstawienie butli z mlekiem.Jak widzi butelkę to piorun w niego wstępuje,wrzeszczy,macha rękami.
Jak podawać dziecku mleko?Z kubeczka nie wypije.Próbuje na śpiocha,ale to nie metoda i nie chcę tak długo.I drugi problem.Jak długo wasze dzieci śpią?Adaś koło 10 w nocy i 2 w dzień.Coś mu się ostatnio przestawiło i zasypia koło 22 i budzi się o 8.
U nas butla i kubeczek też nie przeszedł, dlatego wciąż karmię piersią. Innego sposobu na Mikołaja nie ma, żeby mleko wypił.
Miki śpi w nocy 20-7 i w dzień średnio godzinkę.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Nie uwierzycie, Wiktoria po 3 dniach w żłobku katar i kaszel
( A specjalnie ja po ostatnim kilka dni dłużej w domu przetrzymalam aby doszła do siebie. To jakiś horror
( Jutro mamy 2 razy przekłada rehabilitację kontrolną i chyba odesse katar, dam jej krople i pójdziemy. Bo mam już dość...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 16:52
-
Niezapominajka5 wrote:
Kayama, skąd wiesz, że to 5 idą, a nie 4?
Ja nie przyglądałam się u Meli, ale z góry założyłam, że to 4 jej wyszły,bo zostało miejsce na 3.
No tak mi się wydaje bo tam jest dziura na 2 zęby ale mogę się mylićA w ogóle gratulacje ciąży i serduszka!
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka też zmieniłam gina, prywatnie zrobiłam 1 usg bo na nfz ginka nie zrobiła. Poszłam do gina też na nfz ale w szpitalu gdzie chce rodzić. Cieszę się że u Ciebie jest już serduszko.
A czuje się co raz bardziej ciężko. Mały klocek mi rośnie. Od początku o tydzień do przodu.
Co do ząbków to udało mi się zobaczyć górne i wyszła 2 dwójka to ja górze mamy 4 zęby ale ma takie szerokie i w odstępach a na dole dwa małe jedynki heheNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niebieska, a może gotuj mu kaszki? Musi pić mleko?
Moja je głównie gryczana kasze na mleku. Samego mleka już nie dostaje wcale.
Z butli je raz (czasem 2) dzienne kaszkę manną lub bobovita, ale tylko z bajkami w telefonie 🤦♀️ inaczej też butla nie przejdzie 😥
A co do spania, to moja nadal należy do śpiochów, więc Ci raczej nie pomogę. Śpi około 13-14h dziennie. Sen nocny (czasami z krótkimi pobudkami) 23-9/10 i drzemka 14:30-17:30, czasem krócej.[/QUOTE]
Podaje w butli z kaszką od bardzo dawna.Chodziło mi o odrzucenie smoka.
Kilka minut temu zobaczył butle i zaczął.się trzepać,obruciłam,przytrzymałam,
Zasmakował i jakoś poszło.
Telewizja,telefon odpada.
Adaś to niejadek,ale wvporównaniu ze starszym żarłok.Myślę,że go przegłodzimy tzn będę przynosić jedzenie,proponować,a nie to nie.W jego sytuacji się to sprawdzi.Muszę poczekać aż wyleczymy infekcje siusiaka i pupy,bo ona też może wpływać na apetyt(nie sądze,ale pani doktor tak mówiła).
Miałam tak ze starszakiem,jedyne rozwiązanie to bajka do posiłku.
Zaczął oglądać jak miał dwa lata.Jak miał cztery to proces oduczamia(trwał chyba rok),Jest uzależniony od telewizji,Zobaczy bajkę,siada i siedzi wpatrzony,zawieszony w ekran i żadna sekunda nie może uciec.
Obecnie ogląda raz dziennie przez pół godziny.Oglądanie dla oglądania,a nie przekupstwo by zjadł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:23
-
Werni to idziemy tak samo z zębami widzę 🙂
Niebieska oo chyba dobrze jak już nie chce pić z butli? Przynajmniej nie musisz go oduczac a jest już duży. Spróbuj może dawać mu kaszkę normalnie łyżeczką?werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Pytanie z innej beczki. W czym chodzą wasze dzieci w domu? Chodzi o stopy
Moja w skarpetkach z abs, ale się zastanawiam czy nie zakładać jej kapci jak do żłobka ze sztywną podeszwa. Mamy podłogę mieszaną do chodzenia, trochę dywanu, trochę paneli piankowych i trochę podłogi drewnianej. Czy to zdrowsze lepsze? Rehabilitant mówił że najzdrowiej na boso no ale to latem może.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 10:48
-
U nas pomyka w skarpetkach z absem też. Teraz może kupie trochę cieplejsze, takie z frotte od środka, ale myślę że tak mu wygodniej. Nawet już przestał je ściągać, bo do listopada to w ogóle całkiem boso latał.
Dziś byliśmy u neurologopedy, ładnie buzie ma zamkniętą, wędzidełko ok. Co do mowy, to stwierdziła, że na ten wiek tych kilka onomatopei mieści się w widełkach rozwojowych. Ważne że pokazuje palcem, że jak pytam gdzie to czy tamto to wie i pokazuje, ma opanowane swoje gesty. Podobno teraz między 16 a 20 m-cem powinien się więcej rozgadać...mam nadzieję ❤️ Póki co nadal czekam aż powie mama lub tata 🥺 -
Dzisiaj u nas pada śnieg i jest taka temperatura, że nawet się trzyma. Robuś zrobił sobie dzisiaj poranną drzemkę, więc czekam tylko aż wstanie, zje jakieś drugie śniadanko i może uda się jakiegoś bałwana na ogródku ulepić 😁 ☃️
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Werni to idziemy tak samo z zębami widzę 🙂
Niebieska oo chyba dobrze jak już nie chce pić z butli? Przynajmniej nie musisz go oduczac a jest już duży. Spróbuj może dawać mu kaszkę normalnie łyżeczką?
W sumie to lepiej.Spadło to na mnie nagle i musze znalezc rozwiązanie na szybko.Troche mnie ta sytuacja zaskoczyła.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Chimera a gdzie ty mieszkasz?Za dużo śniegu to ja w tym roku za dużo nie widziałam.