Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jeszcze nie zaczynam. Wydaje mi się to jeszcze za wcześnie.
Z kupa nie powinno być problemu, bo zawsze wiem kiedy robi, ale z siku pewnie jeszcze nie ogarnie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Pierwszego syna odpieluchowałam jak miał 16 miesięcy(w dzień) i w nocy coś koło 20.
Teraz trochę później.Na nocnik sadzam od kiedy skończył rok.My jesteśmy w pieluchach mieszanych pampki i wielorazowki.Zwykle częściej wielorazowki,teraz tylko pampki(chwilowo).Adaś sygnalizuje,że ma mokro.Pokazuje rączką i trzyma się za pieluche.
Werni jeśli chcesz w ten sposób to kup majteczki ceratkowe są w trójpakach i zakładaj na zwykłe.Myślę,że to dużo roboty i ja bym się na takie coś niezdecydowała. -
Żeby odpieluchowac to trzeba pozbyć się pieluch bo inaczej dziecku ciężko skumać o co nam chodzi. Polecam książkę Mamo chce kupę. Ja chyba się za to zabiorę na wiosnę ale chcę tak raz a porządnie niż się bujac z tym miesiącami...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Też Chciałabym zacząć na wiosne i latem skończyć.
Ale pójdę za dzieckiem i dopiero okaże się jak wyjdzie w praniu
Poki co czasem pokazuje jak zrobi kupkę. A to, że robi widać praktycznie zawsze. Może wcześniej zacznę sadząc na nocik na kupkę. Zobaczymy
Na razie zamartwiam się, czy na prenatalnych wszystko będzie ok i czy serduszko dalej bije.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajko, na pewno wszystko jest dobrze, nie zamartwiaj się 😘
Ja też czekam z odpieluchowaniem. Najszybciej zaczniemy na wiosnę. Mam nadzieję, że Miki będzie już wtedy na to gotowy. Kupę wiem kiedy robi, ale siku w ogóle nie jestem w stanie skontrolować, więc na ten moment byłoby to bez sensu.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Ja też planuje na wiosnę zacząć działać w kwestii odpieluchowania.
Wiem kiedy robi kupę i często pokazuje że zrobił ale .... Zanim poradziłabym go na nocilnik to zdążyłby zrobić hahah. Lupy u Adasia trwają 10 sekund jak nie mniej 🤣🤣
Przy siku Adaśko często się tak trzęsie 🙈 ale nie zawsze, nie wiele czemu tak ale ma to od zawsze 🙈
Niezapominajko na pewno jest wszystko super, nie dopuszczaj nawet złych myśli 🤗Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Mój to się zatrzymuje i najczęściej przytrzymuje się czegoś i wtedy robi kupę. Najczęściej robi to po jedzeniu. Siku też nie wiem kiedy robi. My chyba też zaczniemy od wiosny, młodszy trochę podrośnie to będzie inaczej.
Niezapominajka myśl pozytywnieNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Kochane jesteście ❤️❤️❤️
Vaniliowa, a jak powiązałas to trzęsienie z siku?😁 Nie miał kiedyś pampka?
To musi wyglądać przezabawnie 😂werni lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Haha jak Adaś miał kilka tygodni i się tak zatrząsł 🤣🙈 to moja mama powiedziała że siku robi i na przewijaku się to potwierdziło 🙈 ale to nie za każdym razem. Ja też tak mam jak chce mi się bardzo siku i już muszę hahha to też mba potrzesie i ciarki mam hahha 🙈🙈🙈🙈
-
Kurczę moja wszystko robi pocichutku
Ale dosyć regularnie zawsze po śniadaniu, potem 2 razy po południu ale to już różnie z czasem. A jak pytam czy masz kupkę to zawsze pokazuje na pieluche i biegnie do przewijaka
A okazuje się że np nic nie ma. Także ona chyba nie bardzo kuma albo lubi poleżeć bez pieluchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 11:19
-
U nas podobnie, wiem kiedy robi kupę i zwykle robi z rana po wstaniu albo po obiedzie jak się naje. Ale też trwa to moment. A siku to nigdy nie wiem kiedy. Nawet miałam problem jak trzeba było pobrać do badania i 3 dni z rzędu nam się nie udawało. Dlatego podobno najlepiej w pierwszych dniach odpieluchowywania żeby dziecko latało z gołą pupa. Wtedt szybko widać że sika i można biec na nocnik i dziecko szybciej skuma o co w tym chodzi zamiast siedzieć na nocniku kiedy nie chce siusiu.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ania95, uff to dobrze 😁 myslalam że tylko my tak mamy hahha 🤣
No odpieluchowanie to będzie wyzwanie, jeszcze nie mam pomysłu jak to ogarniemy.
Chociaż czasami od znajomych słyszę że maluch szybko załapał, aczkolwiek chyba więcej jest tych cięższych przypadków 🤷 -
Kurcze ja to się trochę boje tego odpieluchowania, chyba wstępnie najwcześniej na wiosnę też. U nas wiadomo kiedy idzie kupa ale siku kompletnie nie: D to chyba będzie niezłe wyzwanie
-
Mój w ogóle jeszcze nie kuma sikania. Jak go kąpie i zacznie sikać, to widzę u niego totalne zdziwienie na twarzy 🙈 "co to się właśnie wydarzyło", także poczekam aż trochę będzie ogarniał temat. Kupę widzę jak robi, ale zwykle jest już za późno, bo też załatwia sprawę migiem. Zatrzymuje się nagle w czasie zabawy, twarz mu się robi taka lekko czerwona, oczy jakieś dziwne i po sekundzie już dalej lata i tylko po smrodku poznać co to była za przerwa w zabawie 🙈
Moja mama się zajmowała siostrzeńcem jak był mały, on też z sierpnia i wzięli się latem za odpieluchowanie, bo to łatwiej jak po ogródku biega, to ciepło, może w majtkach i jak się posika, to poczuje i będzie mu źle itd. tego typu teorie. Natomiast on jak się posikał, to mu to nie robiło żadnego problemu i latał dalej z mokrymi majtkami, nic a nic mu to nie przeszkadzało. Taki z niego kumaty dzieciak, ale te odpieluchowanie to była masakra 😅