X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też!. Napiszcie jak to się robi? Sadzalam trochę na nocnik ale nigdy nic nie zrobiła, posiedzi z 5 minut i zaczyna płakać więc zdejmuje. Nie wiem kiedy sadzac, po niej nie widać że coś robi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślę żeby kupić Wojtkowi majteczki. Będzie trochę sprzątania ale może wkoncu się nauczy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie zaczynam. Wydaje mi się to jeszcze za wcześnie.
    Z kupa nie powinno być problemu, bo zawsze wiem kiedy robi, ale z siku pewnie jeszcze nie ogarnie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego syna odpieluchowałam jak miał 16 miesięcy(w dzień) i w nocy coś koło 20.
    Teraz trochę później.Na nocnik sadzam od kiedy skończył rok.My jesteśmy w pieluchach mieszanych pampki i wielorazowki.Zwykle częściej wielorazowki,teraz tylko pampki(chwilowo).Adaś sygnalizuje,że ma mokro.Pokazuje rączką i trzyma się za pieluche.
    Werni jeśli chcesz w ten sposób to kup majteczki ceratkowe są w trójpakach i zakładaj na zwykłe.Myślę,że to dużo roboty i ja bym się na takie coś niezdecydowała.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby odpieluchowac to trzeba pozbyć się pieluch bo inaczej dziecku ciężko skumać o co nam chodzi. Polecam książkę Mamo chce kupę. Ja chyba się za to zabiorę na wiosnę ale chcę tak raz a porządnie niż się bujac z tym miesiącami...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też właśnie tak bym chciała. Tak widzę po wypowiedziach na grupach że matki co raz później odpieluchowuja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mam takie wrażenie a często późno jest jeszcze trudniej i dziecko mniej współpracuje jak ma 2,5 roku albo więcej. Ja zamierzam tak właśnie żeby w wakacje już była bez pieluch.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z późnym odpieluchowaniem tak jest.Pamiętam jak szwagierka syna przetrzymała i pozbywali się pieluch bo mały miał iść do przedszkola.Z pieluchami też może tak być ale to z pampkami.Myślę,że u nas tak jak ze starszakiem pójdzie szybko.

Wysłany: 19 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Chciałabym zacząć na wiosne i latem skończyć.
    Ale pójdę za dzieckiem i dopiero okaże się jak wyjdzie w praniu :)
    Poki co czasem pokazuje jak zrobi kupkę. A to, że robi widać praktycznie zawsze. Może wcześniej zacznę sadząc na nocik na kupkę. Zobaczymy :)
    Na razie zamartwiam się, czy na prenatalnych wszystko będzie ok i czy serduszko dalej bije.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, na pewno wszystko jest dobrze, nie zamartwiaj się 😘

Ja też czekam z odpieluchowaniem. Najszybciej zaczniemy na wiosnę. Mam nadzieję, że Miki będzie już wtedy na to gotowy. Kupę wiem kiedy robi, ale siku w ogóle nie jestem w stanie skontrolować, więc na ten moment byłoby to bez sensu.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje na wiosnę zacząć działać w kwestii odpieluchowania.
    Wiem kiedy robi kupę i często pokazuje że zrobił ale .... Zanim poradziłabym go na nocilnik to zdążyłby zrobić hahah. Lupy u Adasia trwają 10 sekund jak nie mniej 🤣🤣
    Przy siku Adaśko często się tak trzęsie 🙈 ale nie zawsze, nie wiele czemu tak ale ma to od zawsze 🙈

Niezapominajko na pewno jest wszystko super, nie dopuszczaj nawet złych myśli 🤗

• werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się zatrzymuje i najczęściej przytrzymuje się czegoś i wtedy robi kupę. Najczęściej robi to po jedzeniu. Siku też nie wiem kiedy robi. My chyba też zaczniemy od wiosny, młodszy trochę podrośnie to będzie inaczej.

Niezapominajka myśl pozytywnie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 20 grudnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście ❤️❤️❤️

Vaniliowa, a jak powiązałas to trzęsienie z siku?😁 Nie miał kiedyś pampka?
    To musi wyglądać przezabawnie 😂

werni lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak Adaś miał kilka tygodni i się tak zatrząsł 🤣🙈 to moja mama powiedziała że siku robi i na przewijaku się to potwierdziło 🙈 ale to nie za każdym razem. Ja też tak mam jak chce mi się bardzo siku i już muszę hahha to też mba potrzesie i ciarki mam hahha 🙈🙈🙈🙈

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, Mikołaj też się trząsł przez jakiś czas jak robił siku 😃 ale to były pierwsze miesiące życia, nawet nie zauważyłam jak minęło 😉

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moja wszystko robi pocichutku :) Ale dosyć regularnie zawsze po śniadaniu, potem 2 razy po południu ale to już różnie z czasem. A jak pytam czy masz kupkę to zawsze pokazuje na pieluche i biegnie do przewijaka ;) A okazuje się że np nic nie ma. Także ona chyba nie bardzo kuma albo lubi poleżeć bez pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 11:19

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, wiem kiedy robi kupę i zwykle robi z rana po wstaniu albo po obiedzie jak się naje. Ale też trwa to moment. A siku to nigdy nie wiem kiedy. Nawet miałam problem jak trzeba było pobrać do badania i 3 dni z rzędu nam się nie udawało. Dlatego podobno najlepiej w pierwszych dniach odpieluchowywania żeby dziecko latało z gołą pupa. Wtedt szybko widać że sika i można biec na nocnik i dziecko szybciej skuma o co w tym chodzi zamiast siedzieć na nocniku kiedy nie chce siusiu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95, uff to dobrze 😁 myslalam że tylko my tak mamy hahha 🤣

No odpieluchowanie to będzie wyzwanie, jeszcze nie mam pomysłu jak to ogarniemy.
    Chociaż czasami od znajomych słyszę że maluch szybko załapał, aczkolwiek chyba więcej jest tych cięższych przypadków 🤷

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to się trochę boje tego odpieluchowania, chyba wstępnie najwcześniej na wiosnę też. U nas wiadomo kiedy idzie kupa ale siku kompletnie nie: D to chyba będzie niezłe wyzwanie :D

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ogóle jeszcze nie kuma sikania. Jak go kąpie i zacznie sikać, to widzę u niego totalne zdziwienie na twarzy 🙈 "co to się właśnie wydarzyło", także poczekam aż trochę będzie ogarniał temat. Kupę widzę jak robi, ale zwykle jest już za późno, bo też załatwia sprawę migiem. Zatrzymuje się nagle w czasie zabawy, twarz mu się robi taka lekko czerwona, oczy jakieś dziwne i po sekundzie już dalej lata i tylko po smrodku poznać co to była za przerwa w zabawie 🙈

Moja mama się zajmowała siostrzeńcem jak był mały, on też z sierpnia i wzięli się latem za odpieluchowanie, bo to łatwiej jak po ogródku biega, to ciepło, może w majtkach i jak się posika, to poczuje i będzie mu źle itd. tego typu teorie. Natomiast on jak się posikał, to mu to nie robiło żadnego problemu i latał dalej z mokrymi majtkami, nic a nic mu to nie przeszkadzało. Taki z niego kumaty dzieciak, ale te odpieluchowanie to była masakra 😅

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ