X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też!. Napiszcie jak to się robi? Sadzalam trochę na nocnik ale nigdy nic nie zrobiła, posiedzi z 5 minut i zaczyna płakać więc zdejmuje. Nie wiem kiedy sadzac, po niej nie widać że coś robi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślę żeby kupić Wojtkowi majteczki. Będzie trochę sprzątania ale może wkoncu się nauczy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie zaczynam. Wydaje mi się to jeszcze za wcześnie.
    Z kupa nie powinno być problemu, bo zawsze wiem kiedy robi, ale z siku pewnie jeszcze nie ogarnie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego syna odpieluchowałam jak miał 16 miesięcy(w dzień) i w nocy coś koło 20.
    Teraz trochę później.Na nocnik sadzam od kiedy skończył rok.My jesteśmy w pieluchach mieszanych pampki i wielorazowki.Zwykle częściej wielorazowki,teraz tylko pampki(chwilowo).Adaś sygnalizuje,że ma mokro.Pokazuje rączką i trzyma się za pieluche.
    Werni jeśli chcesz w ten sposób to kup majteczki ceratkowe są w trójpakach i zakładaj na zwykłe.Myślę,że to dużo roboty i ja bym się na takie coś niezdecydowała.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby odpieluchowac to trzeba pozbyć się pieluch bo inaczej dziecku ciężko skumać o co nam chodzi. Polecam książkę Mamo chce kupę. Ja chyba się za to zabiorę na wiosnę ale chcę tak raz a porządnie niż się bujac z tym miesiącami...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też właśnie tak bym chciała. Tak widzę po wypowiedziach na grupach że matki co raz później odpieluchowuja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mam takie wrażenie a często późno jest jeszcze trudniej i dziecko mniej współpracuje jak ma 2,5 roku albo więcej. Ja zamierzam tak właśnie żeby w wakacje już była bez pieluch.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z późnym odpieluchowaniem tak jest.Pamiętam jak szwagierka syna przetrzymała i pozbywali się pieluch bo mały miał iść do przedszkola.Z pieluchami też może tak być ale to z pampkami.Myślę,że u nas tak jak ze starszakiem pójdzie szybko.

Wysłany: 19 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Chciałabym zacząć na wiosne i latem skończyć.
    Ale pójdę za dzieckiem i dopiero okaże się jak wyjdzie w praniu :)
    Poki co czasem pokazuje jak zrobi kupkę. A to, że robi widać praktycznie zawsze. Może wcześniej zacznę sadząc na nocik na kupkę. Zobaczymy :)
    Na razie zamartwiam się, czy na prenatalnych wszystko będzie ok i czy serduszko dalej bije.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, na pewno wszystko jest dobrze, nie zamartwiaj się 😘

Ja też czekam z odpieluchowaniem. Najszybciej zaczniemy na wiosnę. Mam nadzieję, że Miki będzie już wtedy na to gotowy. Kupę wiem kiedy robi, ale siku w ogóle nie jestem w stanie skontrolować, więc na ten moment byłoby to bez sensu.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje na wiosnę zacząć działać w kwestii odpieluchowania.
    Wiem kiedy robi kupę i często pokazuje że zrobił ale .... Zanim poradziłabym go na nocilnik to zdążyłby zrobić hahah. Lupy u Adasia trwają 10 sekund jak nie mniej 🤣🤣
    Przy siku Adaśko często się tak trzęsie 🙈 ale nie zawsze, nie wiele czemu tak ale ma to od zawsze 🙈

Niezapominajko na pewno jest wszystko super, nie dopuszczaj nawet złych myśli 🤗

• werni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się zatrzymuje i najczęściej przytrzymuje się czegoś i wtedy robi kupę. Najczęściej robi to po jedzeniu. Siku też nie wiem kiedy robi. My chyba też zaczniemy od wiosny, młodszy trochę podrośnie to będzie inaczej.

Niezapominajka myśl pozytywnie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 20 grudnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście ❤️❤️❤️

Vaniliowa, a jak powiązałas to trzęsienie z siku?😁 Nie miał kiedyś pampka?
    To musi wyglądać przezabawnie 😂

werni lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak Adaś miał kilka tygodni i się tak zatrząsł 🤣🙈 to moja mama powiedziała że siku robi i na przewijaku się to potwierdziło 🙈 ale to nie za każdym razem. Ja też tak mam jak chce mi się bardzo siku i już muszę hahha to też mba potrzesie i ciarki mam hahha 🙈🙈🙈🙈

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, Mikołaj też się trząsł przez jakiś czas jak robił siku 😃 ale to były pierwsze miesiące życia, nawet nie zauważyłam jak minęło 😉

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moja wszystko robi pocichutku :) Ale dosyć regularnie zawsze po śniadaniu, potem 2 razy po południu ale to już różnie z czasem. A jak pytam czy masz kupkę to zawsze pokazuje na pieluche i biegnie do przewijaka ;) A okazuje się że np nic nie ma. Także ona chyba nie bardzo kuma albo lubi poleżeć bez pieluchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 11:19

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, wiem kiedy robi kupę i zwykle robi z rana po wstaniu albo po obiedzie jak się naje. Ale też trwa to moment. A siku to nigdy nie wiem kiedy. Nawet miałam problem jak trzeba było pobrać do badania i 3 dni z rzędu nam się nie udawało. Dlatego podobno najlepiej w pierwszych dniach odpieluchowywania żeby dziecko latało z gołą pupa. Wtedt szybko widać że sika i można biec na nocnik i dziecko szybciej skuma o co w tym chodzi zamiast siedzieć na nocniku kiedy nie chce siusiu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95, uff to dobrze 😁 myslalam że tylko my tak mamy hahha 🤣

No odpieluchowanie to będzie wyzwanie, jeszcze nie mam pomysłu jak to ogarniemy.
    Chociaż czasami od znajomych słyszę że maluch szybko załapał, aczkolwiek chyba więcej jest tych cięższych przypadków 🤷

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to się trochę boje tego odpieluchowania, chyba wstępnie najwcześniej na wiosnę też. U nas wiadomo kiedy idzie kupa ale siku kompletnie nie: D to chyba będzie niezłe wyzwanie :D

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ogóle jeszcze nie kuma sikania. Jak go kąpie i zacznie sikać, to widzę u niego totalne zdziwienie na twarzy 🙈 "co to się właśnie wydarzyło", także poczekam aż trochę będzie ogarniał temat. Kupę widzę jak robi, ale zwykle jest już za późno, bo też załatwia sprawę migiem. Zatrzymuje się nagle w czasie zabawy, twarz mu się robi taka lekko czerwona, oczy jakieś dziwne i po sekundzie już dalej lata i tylko po smrodku poznać co to była za przerwa w zabawie 🙈

Moja mama się zajmowała siostrzeńcem jak był mały, on też z sierpnia i wzięli się latem za odpieluchowanie, bo to łatwiej jak po ogródku biega, to ciepło, może w majtkach i jak się posika, to poczuje i będzie mu źle itd. tego typu teorie. Natomiast on jak się posikał, to mu to nie robiło żadnego problemu i latał dalej z mokrymi majtkami, nic a nic mu to nie przeszkadzało. Taki z niego kumaty dzieciak, ale te odpieluchowanie to była masakra 😅

‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ