Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:U nas podobnie, wiem kiedy robi kupę i zwykle robi z rana po wstaniu albo po obiedzie jak się naje. Ale też trwa to moment. A siku to nigdy nie wiem kiedy. Nawet miałam problem jak trzeba było pobrać do badania i 3 dni z rzędu nam się nie udawało. Dlatego podobno najlepiej w pierwszych dniach odpieluchowywania żeby dziecko latało z gołą pupa. Wtedt szybko widać że sika i można biec na nocnik i dziecko szybciej skuma o co w tym chodzi zamiast siedzieć na nocniku kiedy nie chce siusiu.
Ale to chyba trzeba dywany zwinąć?Trochę się boję że by marzla.
-
My też dywanów nie mamy. U nas przeważnie dwie kupy z rana. Jedna po 1 mleku później po śniadaniu a 3 po obiedzie. Ostatnio to robi z 4 kupy.
Chyba najlepiej na wiosnę lato kiedy jest ciepło i może latać boso lub w skarpetkach i z gola pupa.
Co do mowy ostatnio co raz więcej odgłosów wydaje. I bardziej kumaty jest. Dziś to taki ptzytulasek i calusnik. Mówię daj buziaka to podchodzi i otwiera buzię i daje. Fajnie też pokazuje jak się robi buzi buzi czy cmok cmok to usteczka sciubia i udaje że daje buziakatrzydziecha lubi tę wiadomość
-
Tak liczę że jak będę miała prawdopodobnie cesarke i w 38tc to wychodzi 5 luty jak będę rodzic
jeju jak ten czas leci
Niebieska Gwiazda, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam prenatalne. Na razie wszystko wygląda ok
Tym razem zrobiłam pappe, ale wyniki dopiero po świętach.Niebieska Gwiazda, werni, Ania95, kayama, Chimera lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Super gratuluje
Ja tym razem nie robiłam pappy. Z Wojtkiem tak. Na wynik chyba około tygodnia się czeka.
Tak dla dziecka to lepiej żeby nie było na zimno cc.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
No tak przed terminem na zimno to chyba się robi jak coś źle się dzieje. A tak to lepiej poczekać aż coś się zacznie albo do terminu.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dziewczyny. Odpoczywajcie i świętujcie z rodziną 😊 Oby dzieci dały trochę wytchnienia i miały frajdę z prezentów.Niebieska Gwiazda, Ania95, kayama, Chimera, Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, nie musi się źle dziać, żeby wcześniej cc robić. Moja przyjaciółka miała miesiąc wcześniej zaplanowane cc, tydzień przed terminem. Jak wyciągnęli dziecko to nawet nie zapłakało, bo spało 😆 też uważam, że to nie jest dobre dla dziecka. No ale takie czasy 😐
-
Życzę wszystkim Wesołych Świąt 😘
Niech maluchy dobrze i zdrowo rosną. Aby każda mama miała z nich pociechę. Żeby te Święta były wyjątkowo dobre dla każdej z Was ❤️Niebieska Gwiazda, Frida91, Ania95, kayama, Chimera, werni lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ania95 wrote:Frida, nie musi się źle dziać, żeby wcześniej cc robić. Moja przyjaciółka miała miesiąc wcześniej zaplanowane cc, tydzień przed terminem. Jak wyciągnęli dziecko to nawet nie zapłakało, bo spało 😆 też uważam, że to nie jest dobre dla dziecka. No ale takie czasy 😐Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny, życzę wam Wesołych, zdrowych, spokojnych Świąt! Fajnych prezentów, smacznego żarełka. Żeby dzieciaczki grzeczne były bo moje się wścieka, oby u babci było spokojniejsze
Prezentów w tym roku u nas szykuje się fura, aż się zdziwiłam.
Chimera, Niezapominajka5, werni, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Co do cc na zimno, to wszystko zależy od lekarza i od szpitala. Różne są przypadki. Moja przyjaciółka niedawno rodziła, dziecko było nogami w dół, więc dostała skierowanie od prowadzącego na cc, mówił, że w szpitalu jej wyznaczą termin. Jak pojechała, to stwierdzili, że jeszcze jest czas żeby się obróciło (a była już po 35tc) i że ma przyjechać jak się coś zacznie dziać, to zrobią cc. Jak przyjechała bo jej wody odeszły, to nagle panika i na hura cc pod narkozą, bo pępowina wypadła 🤷🏻
Werni a z blizną u Ciebie wszystko ok? Bo jednak to jeszcze 1,5 roku nie minęło od cc. -
Chimera z blizną jest ok. Lekarz na ostatnim usg że jest nad blizną i że to jest dobrze.
Dziewczyny też Wam życzę Wesołych świąt 🎄🎄🎄 i dużo zdrowia i prezentów.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Co do zębów mój dziś zauważył że Wojtek ma 4 na górze. Muszę jutro zobaczyć. Ciężko z tym będzie bo nie daje otworzyć buzi. Jeśli będą to można powiedzieć bezobjawowo przeszedł.