X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, u nas też była dzisiaj kiepska noc. Budził się i płakał, ale pomagał żel na dziąsła, więc obstawiam zęby.

Werni, zazdroszczę przespanych nocy. U nas jeszcze ani jednej nie było 😅 najlepsza noc była taka kiedy obudził się 2 razy w nocy bez płaczu. A takie noce mogę na palcach jednej ręki policzyć 😉

• werni Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję :(

Co do mowy Wojtek przestał mówić mama, ale zaczął inne nowe mówić.

Jutro mam zamiar iść na pobieranie krwi. Zobaczymy czy to ostatnie czy jeszcze mnie jedno czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 19:13

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszyłam że tak ładnie poszło to ograniczanie kp na noc ale nadal idą te czwórki i ciężko jej nie dać w nocy cyca. Więc daję bo co zrobić. Ale ja i tak sobie piłam nieraz 2 lampki wina albo 1 piwko wieczorem bo zwykle mała śpi a nawet jak się obudzi to podobno można bo w końcu pokarm tworzy się z krwi a ile mamy promili we krwi po 1 lampce wina... Znikome ilości. Więc to tak jakby dziecko wypiło coś z jakimś minimalnym promilowym stężeniem to podobno jak szklanka soku równie dobrze. Wiadomo nie piję codziennie tylko od czasu do czasu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upartości i złoszczenia dzieci to teraz mam luzik.Złości się,rzuca na dywan,wrzeszczy i tyle.Tłumaczę dlaczegob czegoś nie dostanie,biorę na ręce i dalej tłumaczę,jak nie działa przekierowuję uwagęvna coś innego.Ma spiny ze starszakiem.Jak starszak nie chce dać zabawki bo akurat się nią bawi to próbuje wyrwać i jak się nie uda(zwykle się nie udaje) to go bije.Starszak też sobie nie pozwoli.Zauważyłam,że jak ja mówię nie wolno to słucha(często),nikogo innego nie posłucha.Starszak jak był mały to było ciężko,bardzo ciężko.Wrzeszczał,rzucał się,kładł się na podłodze,nie dał się przytulić bo bił na oślep,zresztą lepiej było przeczekać bo był w szale i nie dawał się dotknąć.Wył jakby go ze skóry obrywali i potrafił tak ze 40minut.Potem już dawał się przytulić.Dodatkowo był otwarty na innych ludzi i bez problemu do nich szedł.Jakaś pani pyta na spacerze czy poójdziesz ze mną śliczny chłopczyku a ten rękę wyciąga.Byliśmy z tym u psychologa.Zachowania wpisane w normę.
    Pamiętam jak kiedyś w galerii nie chciał iść do domu,położył się na podłodze i wrzeszczał.Obca baba podeszła i pyta:Co się stało chłopczyku?Może ci pomóc?A mój dwulatek wyciąga do niej rączki.Poczułam się jak wyrodna matka.Sytuacje mogłabym mnożyć.Mając takiego typa psycholog doradziła by zostawiać go aż trochę mu przejdzie i nie reagować.Czekać i być cały czas obok.Czekać i nie siedzieć w tym czasie w telefonie,po prostu czekać.Teraz będzie łatwiej,choć pewnie inne problemy będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 22:05

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy powoli aż wyjdą piątki.Pcha już rączki mocno do buzi,pcha tam szczoteczkę.Pewnie jeszcze czasu trochę zejdzie nim się pojawią,ale coś jest na rzeczy.Czwórki szły półtora miesiąca i jakoś bezproblemowo,gorzej było z trójkami.Starszakowi czwórki też półtora miesiąca szły i były to najgorsze zęby,a trójki luzik.Wszystko zależy od dziecka.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja też się cieszyłam że tak ładnie poszło to ograniczanie kp na noc ale nadal idą te czwórki i ciężko jej nie dać w nocy cyca. Więc daję bo co zrobić. Ale ja i tak sobie piłam nieraz 2 lampki wina albo 1 piwko wieczorem bo zwykle mała śpi a nawet jak się obudzi to podobno można bo w końcu pokarm tworzy się z krwi a ile mamy promili we krwi po 1 lampce wina... Znikome ilości. Więc to tak jakby dziecko wypiło coś z jakimś minimalnym promilowym stężeniem to podobno jak szklanka soku równie dobrze. Wiadomo nie piję codziennie tylko od czasu do czasu.

Ja tak nie potrafiłam 😜 tak naprawdę prawie w ogóle nie piłam alkoholu, a jak już się zdarzyło, to jedna lampka wina od razu po nakarmieniu Mikołaja i w dodatku wypita duszkiem 😂😂😂
    Teraz mam 8 godzin przerwy w karmieniu, więc jutro mogę zaszaleć 😁

Niebieska Gwiazda, Chimera, werni, Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska no to miałaś przejścia :) Czyli u nas to jest luzik. Ja mysle że mamy dosyć mało problemowe dziecko tylko jestem jakoś już zmęczona. Im bardziej w czasie to zamiast zyskac cierpliwość i spokój jest gorzej, straciłam ta cierpliwość, czuję się mocno przemęczona. Ale może to cała afera z pandemią się dołożyła, nie ma jak odreagować, ani gdzieś wyjechać ani się spotkać w większym gronie. I jeszcze te święta bez rodziny i sylwester w trójkęa właściwie we dwójkę bo mała przecież będzie spać. Mój szwagier ma porządne powikłania po koronie :/, zapalenie płuc, robili tomografię i od razu lekarz kazał im do szpitala jechać. Na sorze lekarz odesłał do domu bo to typowe zmiany po covidzie. Ale przynajmniej lepsze leki dostał bo na początku rodzinny mu nawet antybiotyku konował nie dał! Wczoraj mieli pulmunologa muszę spytać co powiedział. Także to nie żarty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 11:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama tesciowa mojej przyjaciółki jest pulmonologiem i na covid leżała w szpitalu. Na to w większości przypadków antybiotyku nie dają, ona dostawała sterydy dożylnie i to jej pomogło, a było już na prawdę źle.
    U mnie w rodzinie już sporo osób przechorowało i szczęśliwie wszyscy przeszli to jak przeziębienie z wysoką gorączką. Po 3, 4 dniach już się dobrze czuli.

Ja to w tym roku toast chyba wypije na godzinę policyjną, której nie będzie 😉 mamy ogromną butelkę wina musującego - 0,2 litra 🤣

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepiłyście już następną dawkę hexacime? My idziemy w poniedziałek. Pewnie znów będzie płacz.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! , oby corona odeszła, dzieci się fajnie rozwijaly, były w miarę grzeczne 😉, żeby ten przyszły rok był dużo lepszy pod każdym względem.
    [tu było zdjęcie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 22:38

Chimera, Niebieska Gwiazda, Ania95, werni, Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po nowym roku? Dziś byliśmy na tym szczepieniu. Za miesiąc pneumokoki. W ogóle dziś nie spał syn i przez to ciągle płakal. Musiałam na rękach uśpić bo inaczej się nie dało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja tak nie potrafiłam 😜 tak naprawdę prawie w ogóle nie piłam alkoholu, a jak już się zdarzyło, to jedna lampka wina od razu po nakarmieniu Mikołaja i w dodatku wypita duszkiem 😂😂😂
    Teraz mam 8 godzin przerwy w karmieniu, więc jutro mogę zaszaleć 😁
    Zaszalałaś?😁
    Dziewczyny, radzę korzystać, bo ja już się teraz nie napije.
    Już ponad 2 lata praktycznie nie miałam alkoholu w ustach (nie licząc spróbowania wina jakieś 4 miesiące temu).
    Czekałam aż skończę karmić - no to się napiłam 😂

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny szczepiłyście już następną dawkę hexacime? My idziemy w poniedziałek. Pewnie znów będzie płacz.
    A na co to szczepienie? Już u Was lepiej?

My mamy spore opóźnienie, ale już przynajmniej szczepimy, także i tak uważam, że to sukces 😊
    Nie licząc tego, że znowu musimy troszkę przesunąć pneumokoki przez katar 😐

Jak tam u Was w nowym roku?
    Jak sylwester?
    My spędziliśmy sami. Pierwszy raz położyłam się tak wcześnie w sylwestra 🙈

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 stycznia 2021, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! , oby corona odeszła, dzieci się fajnie rozwijaly, były w miarę grzeczne 😉, żeby ten przyszły rok był dużo lepszy pod każdym względem.

Kayama, śliczna Wiki ❤️

kayama lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja muszę zajrzeć do kalendarza szczepień albo zadzwonić bo nie wiem co teraz, na nic nie jest zapisana 🤔 Musimy doszczepić Nimerixem na meningikoki to na pewno. I mam wpisane Bexero ołówkiem na 2021.
    Nowy rok po raz 1 od lat we dwójkę... ( + śpiąca Wika jak suseł nawet na fajerwerki się nie obudziła). Z rodziną obiecujemy sobie odbić wszystko w tym roku 😃 oby tylko wirus był w odwrocie. Szczepicie się?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzućcie na chwilę zdjęcia dzieci 😁 ciekawe jak porosły. Wika to już taka dziewczynka, grzebie mi w szufladzie i branzoletki zakłada 😂
    A jak jej założę coś nowego, czy śmieszna czapkę to leci do lusterka się oglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 10:01

Frida91, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była znajoma para na sylwestra. Mała niestety obudziła mi się przez fajerwerki i z 2h nie mogła usnąć potem bo tak ją to wystraszyło 😬
    Kayama super jest Twoja mała i wcale nie jest pulchna 😊 Moja też uwielbia się przeglądać w lustrze i zakładać sobie dziwne rzeczy 😅

1cd7f1ba3d6c.jpg

Ania95, werni, Chimera, kayama, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Zaszalałaś?😁
    Dziewczyny, radzę korzystać, bo ja już się teraz nie napije.
    Już ponad 2 lata praktycznie nie miałam alkoholu w ustach (nie licząc spróbowania wina jakieś 4 miesiące temu).
    Czekałam aż skończę karmić - no to się napiłam 😂

Zaszalałam 😜 2 lampki wina i 2 lampki szampana o północy 😂 tylko rano miałam kaca 😆

My Sylwestra spędziliśmy z teściami, bo mieszkają blok obok i też mieli być sami. Było sympatycznie ☺️ Mikołaj o 20 poszedł spać i nie obudziły go nawet fajerwerki 🙂

• werni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak dobrze pamiętam 6w1 szczepionka

Wojtek mało waży ale lekarka nie miała żadnych zastrzeżeń. Zbadała go. Pewnie tak ma po nas.

fff828c1e57d.jpg

Tu robi z nami żółwik. Mój brat go tego nauczył hehe

Chimera, kayama, Niezapominajka5, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni a ile Wojtuś waży?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ