X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień starszy to różnie ma z drzemkami. Raz pójdzie raz nie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko tatuś do usypiania, bo jak nie to jest histeria, że nie ma taty. Do tego stopnia, że gdy spałam z nim u mamy to obudził mi się w środku nocy, wpadł w panikę że nie ma taty. On idzie do taty i koniec. Mama się nie liczyła, na ratunek przyszedł dziadek. Ten podchwycił, że to tatuś (było ciemno) wiec go nie wyprowadzaliśmy z błędu. Przynajmniej się uspokoił i poszedł spać, po 2 h co prawda, ale jednak... 🤦

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Niebieska jak zamoczy to mu zmieniam rano pościel. Ma też pod nią ochraniacz na materac to mam cały.

Zębów 5 nie mamy jeszcze żadnych.

Co do przedszkoli też zastanawiam nad wyborem.

Co do spania. U mnie najpierw kolacja kapienie i spanie. Czyli najpierw starszy później młodszy. Starszego daje do swojego łóżeczka. Ale wcześniej musi zrobić siku. Kładzie się buziak papa i wychodzę z pokoju. On trochę się pokręci i zasypia. Młodszego usypiam cycem lub sową grającą.

Werni, to moczenie w nocy może trochę potrwać. Dzieci szwagierki do prawie 5 roku życia miały zakładaną pieluchę choć w dzień ładnie na kibelek się załatwiały.
    Ja się w sumie nastawiałam też na tak długie zakładanie pieluchy na noc, a tu niespodzianka 😁 Mikołaj już 2 miesiące nie siusia w nocy, więc nie mam już nawet pieluch 😁 zrobiło się miejsce na pieluchy młodszego. Ładnie się wymienili 😁

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    U nas tylko tatuś do usypiania, bo jak nie to jest histeria, że nie ma taty. Do tego stopnia, że gdy spałam z nim u mamy to obudził mi się w środku nocy, wpadł w panikę że nie ma taty. On idzie do taty i koniec. Mama się nie liczyła, na ratunek przyszedł dziadek. Ten podchwycił, że to tatuś (było ciemno) wiec go nie wyprowadzaliśmy z błędu. Przynajmniej się uspokoił i poszedł spać, po 2 h co prawda, ale jednak... 🤦

U nas podobnie.Mam zmiane dzienną.Noc tatoza.Ostatnio dwa tygodnie spałam w salonie,odpoczęłam psychicznie i wróciłam do sypialni.Jak wstanę do Adama w nocy to wrzask,tata pogłaska i śpu dalej.
    M wstaje o 5 do pracy,jak powiem że poszedł do pracy to wrzask i lament więc mówię że kupe poszedł zrobić co oznacza,że zaraz przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:16

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Werni, to moczenie w nocy może trochę potrwać. Dzieci szwagierki do prawie 5 roku życia miały zakładaną pieluchę choć w dzień ładnie na kibelek się załatwiały.
    Ja się w sumie nastawiałam też na tak długie zakładanie pieluchy na noc, a tu niespodzianka 😁 Mikołaj już 2 miesiące nie siusia w nocy, więc nie mam już nawet pieluch 😁 zrobiło się miejsce na pieluchy młodszego. Ładnie się wymienili 😁
    To chyba od dziecka zależy.U starszego po trzech miesiącach po pozbyciu się pieluch w dzień pozbyliśmy się nocnych.U młodszego zeszło pół roku.Starszego odpieluchowałam jak miał dwa lata,młodszego jak miał 17 miesięcy(trochę z przymusu).

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni jak nauczyłaś starszego samodzielnego zasypiania.Zawsze tak chciałam,ale ani z jednym ani z drugim nie umiałam tak zrobić.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska u nas identico! Tata poszedł zrobić siku albo kupkę, niestety ale rano też nie raz miałam histerie gdy akurat się obudził podczas wychodzenia męża do pracy. Istny dramat! 😱
    A co do samodzielnego zasypiania też o tym marze, ale nie ma mowy...nie uleży w łóżeczku ani 5 minut. Na łóżku z nami jest mu ciężko a co dopiero w łóżeczku. Wierci się okrutnie, milion razy wstaje, podnosi się, kręci na wszystkie strony świata. Ciężki przypadek nam się trafił jeśli chodzi o dziedzinę spania 🙄

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, czy komuś udało się odstawić celowo smoczek dziecku? W sensie, ze nie samo zrezygnowało tylko jakoś nakłoniliście? U nas dramat, zamiast coraz mniej to coraz gorzej. Ma krzywy zgryz, obawiam się, ze od smoczka ☹️ Jak zabieramy to histeria a potem ssie ręce. Ale to jest tylko w domu i tylko przy nas, w żłobku chodzi bez smoczka, u dziadkow i babci bez smoczka. Nie wiem o co kaman. Nie próbowałam dotąd na siłę, czyli zabrać na caky dzień i nie dawać mimo płaczów i histerii, ale nie wiem czy to nie zbyt drastyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 17:29

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 30 stycznia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Niebieska u nas identico! Tata poszedł zrobić siku albo kupkę, niestety ale rano też nie raz miałam histerie gdy akurat się obudził podczas wychodzenia męża do pracy. Istny dramat! 😱
    A co do samodzielnego zasypiania też o tym marze, ale nie ma mowy...nie uleży w łóżeczku ani 5 minut. Na łóżku z nami jest mu ciężko a co dopiero w łóżeczku. Wierci się okrutnie, milion razy wstaje, podnosi się, kręci na wszystkie strony świata. Ciężki przypadek nam się trafił jeśli chodzi o dziedzinę spania 🙄
    Adaś nie umie spac z nami w łóżku.Raz ze mną spał jak był chory i miał gorączkę i ja chciałam się przespać.Teraz już tego nie pamięta i tylko łóżeczko.To było bardzo dawno temu,zanim nadszedł czas tatozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 23:45

Wysłany: 30 stycznia 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Z innej beczki, czy komuś udało się odstawić celowo smoczek dziecku? W sensie, ze nie samo zrezygnowało tylko jakoś nakłoniliście? U nas dramat, zamiast coraz mniej to coraz gorzej. Ma krzywy zgryz, obawiam się, ze od smoczka ☹️ Jak zabieramy to histeria a potem ssie ręce. Ale to jest tylko w domu i tylko przy nas, w żłobku chodzi bez smoczka, u dziadkow i babci bez smoczka. Nie wiem o co kaman. Nie próbowałam dotąd na siłę, czyli zabrać na caky dzień i nie dawać mimo płaczów i histerii, ale nie wiem czy to nie zbyt drastyczne.

Adaś sam się odsmoczkował.Problem miałam ze starszym.Najpierw zabrałam smoczek w dzień i jakoś poszło.Problemem była noc.Męczyliśmy się ze trzy miesiące,usypianie pół godziny snu i płacz i znów usypianie przez godzinę bo bez smoka.Obcięłam końcówkę smoczka i popatrzył i zaczął ciumkać.Powiedziałam,że zjadł.Norma bo smoczek był na dwa czasem trzy dni bo przegryzał.Po upływie trzech dni znów trochę obciełam,popatrzył i znów powiedziałam,że zjadł.Po dwóch tygodniach był już tak obcięty,ew zęby nie udało się złapać.Sam odłożył.I tak skkończyła się historia smoczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 23:53

• kayama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja się boję tak obcinać ze naprawdę coś odgryzie i się zadławi, na smoczkach jak byk jest napisane że w razie uszkodzenia wyrzucić bo niebezpiecznie. Czytałam jeszcze o takim sposobie, ze dziecko wkłada wieczorem do pudełeczka i smoczek zabiera smoczkowa wróżka i rano już nie ma 😉

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest bezpieczne.Nadgryzienie,owszem może odgryźć i połknąć.odcinasz kawałek i nic nie sterczy.Ważne by go często parzyć bo do środka brud może się dostać.U nas wróżka by nie przeszła.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz nagryzł dość konkretnie, odcięliśmy reszte. Parę razy zapytał i skończył się temat. Myślałam, że będzie gorzej.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka,a jak u ciebie?Prenatalne jakoś teraz powinnaś mieć.Jakie wieści?

• werni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Werni jak nauczyłaś starszego samodzielnego zasypiania.Zawsze tak chciałam,ale ani z jednym ani z drugim nie umiałam tak zrobić.

Hm od początku tak robilam. Ze wychodziłam z pokoju.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to był smoczkowy. W lato zrobiłam tak że chowałam i na drugi trzeci dzień dawałam. Robiłam tak kilka razy. Raz wkoncu któregoś dnia się wkurzyłam i całkiem schowałam. I od tamtej pory nie ma smoczka. Nawet nie płakał. Ale pielucha do przytulania jest do teraz.

Co do nocnego siusiania to wiem czytałam że do 5r może się moczyć. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Polecam Ci obcinać smoczek tak jak Niebieska Gwiazda napisała. Ja tak zrobiłam 4 tygodnie temu, bo Mikołaj odkąd pojawił się młodszy braciszek ciągle chciał smoczek. Aż mi było wstyd, bo robił takie awantury w miejscach publicznych, że mu ulegałam i dawałam. Tak mnie to wkurzało, że podcięłam dosłownie milimetr. Zrobiła się mini dziurka, ale Mikołaj już ją wyczuł. Od razu wyciągnął smoczek z buzi i się dokładnie przyglądał, dotykał. Na następny dzień kolejny milimetr, i kolejnego dnia też, aż zrobiła się większa dziurka i Mikołaj już nie chciał ssać. Ale za każdym razem na zawołanie dawałam mu ten smoczek. Nie wkładał do buzi, ale chciał go trzymać. Zasypiał też ze smoczkiem w ręce. Czasem próbował wkładać do buzi, ale dziurka go zniechęcała do ssania. I tak minęły już 4 tygodnie, awantur nie ma, smoczek dalej do trzymania na noc, ale zdarza się, że zapomina i zasypia bez ☺️

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Sylvka,a jak u ciebie?Prenatalne jakoś teraz powinnaś mieć.Jakie wieści?

Dziękuje. Miałam teraz w piątek. Dziecko ma 7 cm wyszło starsze o parę dni i wygląda na zdrowego bobasa😊 Jeszcze wynik z krwi.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 31 stycznia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spróbuj wymienić smoczek na małą maskotkę.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem podjarana, Błażej odłożony do łóżeczka przespał calutką noc, uśpiony co prawda na rękach ale mam nadzieję że to wreszcie jakiś progres!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 13:45

Ania95, Chimera lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ