Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila1996 wrote:Hej dziewczyny, dostałam dziwnych, dosyć silnych bóli podbrzusza. Nie krwawie ani nie plamię. Boli też przy oddawaniu moczu. Zaczęłam się trochę martwić czy to normalne, lub czy przypadkiem to nie przez tą torbiel. Myślicie że mogę wziąć nospe max? Tylko taką znalazłam w domu, a za godzinę mam wyjazd. Kontaktu do swojej lekarki też nie mam.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
redken wrote:Cześć dziewczyny. U mnie niestety usg wyszło kiepsko NT 3,2mm, wszystkie pozostałe parametry ok ale i tak ryzyko ZD 1:95. Mam skierowanie na amniopunkcję
Myśleliście żeby zrobić test nifty lub harmony przed decyzja o amniopunkcji?smeg lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
redken - mam nadzieje ze wszystko u Was bedzie Ok. Wpadłam kiedys ba ten wpis, ktory jest mega optymistyczny jesli tylko nt jest podwyższone, a reszta w normie:
https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
A kość nosowa byla, serce Ok? Przy jakim CRL ten pomiar?
Na amnio bedziesz musiala chyba czekac do 16 tygodnia:( wiesz ze jest jeszcze opcjonalnie biopsji kosmowki do wykonania wczesniej? Niestety jest wtedy tez minimalnie wyzsze ryzyko komplikacji. Ale przemysl to.
Ania95 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
redken wrote:Cześć dziewczyny. U mnie niestety usg wyszło kiepsko NT 3,2mm, wszystkie pozostałe parametry ok ale i tak ryzyko ZD 1:95. Mam skierowanie na amniopunkcję
Poczytaj sobie, może troszkę się uspokoisz to jeszcze nic nie oznacza, dziecko ma duże szanse, żeby być zdrowe trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko ok :* -
Agagusia wrote:redken - mam nadzieje ze wszystko u Was bedzie Ok. Wpadłam kiedys ba ten wpis, ktory jest mega optymistyczny jesli tylko nt jest podwyższone, a reszta w normie:
A kość nosowa byla, serce Ok? Przy jakim CRL ten pomiar?
Na amnio bedziesz musiala chyba czekac do 16 tygodnia:( wiesz ze jest jeszcze opcjonalnie biopsji kosmowki do wykonania wczesniej? Niestety jest wtedy tez minimalnie wyzsze ryzyko komplikacji. Ale przemysl to.
Wkleiłyśmy to samo -
Redken, będzie dobrze. Dziewczyny z wynikami 1:4 i o wiele wyższym NT rodziły zdrowe dzieci. Wiele pozytywnych historii jest w temacie o amnio. Będziemy cię tu wspierać. A na kiedy masz termin pobrania? Może zrobisz jeszcze w międzyczasie jakieś badania NIPT? Na pewno bardzo się denerwujesz. Dlatego ja w ogóle zaczęłam od Sanco jeszcze przed USG i nie robię żadnej Pappy, żeby się nie zamartwiać.
-
Misi@ wrote:Mialam robiona aminopunkcje i tam wyszło, że jest wszystko dobrze. Dlatego teraz nie chciałam robić pappy, ale podszedł do mnie lekarz, który robił mi 4 lata temu aminopunkcje i powiedział, że on zrobi mi pappa bezpłatnie, bo musi wiedzieć czy łożysko dobrze funkcjonuje A jak nie chce to nie zrobią mi tych obliczeń szacunkowych odnośnie szans na zachorowania. I tak oto mam zrobiona i czekam na wyniki.
-
redken wrote:Cześć dziewczyny. U mnie niestety usg wyszło kiepsko NT 3,2mm, wszystkie pozostałe parametry ok ale i tak ryzyko ZD 1:95. Mam skierowanie na amniopunkcjęStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Taka jak dz8ewczyny pisza zastanowcie sie nad tesem typu sanco nifty itpStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyredken wrote:Cześć dziewczyny. U mnie niestety usg wyszło kiepsko NT 3,2mm, wszystkie pozostałe parametry ok ale i tak ryzyko ZD 1:95. Mam skierowanie na amniopunkcję
-
Mila1996 wrote:Hej dziewczyny, dostałam dziwnych, dosyć silnych bóli podbrzusza. Nie krwawie ani nie plamię. Boli też przy oddawaniu moczu. Zaczęłam się trochę martwić czy to normalne, lub czy przypadkiem to nie przez tą torbiel. Myślicie że mogę wziąć nospe max? Tylko taką znalazłam w domu, a za godzinę mam wyjazd. Kontaktu do swojej lekarki też nie mam.
Można nospe max, ja mam przepisane do 2 tabletek dziennie.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Redken, współczuje Ci tego stresu . Pamiętaj jednak, ze taki wynik to jeszcze nie diagnoza, zwłaszcza ze pozostałe parametry są ok! W chwilach kryzysu myśl o historii Misi, która miała większe ryzyko a ma zdrowego synka. I tak jak dziewczyny piszą, rozważcie sanco.
Trzymam kciuki za Was![/url] -
Mila1996 wrote:Hej dziewczyny, dostałam dziwnych, dosyć silnych bóli podbrzusza. Nie krwawie ani nie plamię. Boli też przy oddawaniu moczu. Zaczęłam się trochę martwić czy to normalne, lub czy przypadkiem to nie przez tą torbiel. Myślicie że mogę wziąć nospe max? Tylko taką znalazłam w domu, a za godzinę mam wyjazd. Kontaktu do swojej lekarki też nie mam.
A czy to przypadkiem nie są objawy zapalenia dróg moczowych? Może warto jutro skonsultować to chociażby z internista jeśli kontaktu do gina nie masz?[/url] -
W tych obliczeniach biorą też pod uwagę , czy ciąża była z in vitro...tak więc to może u Ciebie też "sztucznie podwyższać" ryzyko. Trzeba być dobrej myśli. Jeżeli finansowo możecie sobie pozwolić na testy typu NIFTY/SANCO/HARMONY...to chyba dobry pomysł. Bo czekanie na amniopunkcji w niepewnosci może być trudne do zniesienia.
Witam.Czytam was od dawna.Jestem po dwóch poronieniach.Mam synka czteroletniego.Bardzo się boję o maleństwo.Jestem w 12tyg.3dni ciąży.Mogę się przyłączyć?
Anhydra, PaniHa, Smerfelinka, Agagusia, Misi@, Ania95, Marimiko, Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Jutro chciałam zrobić SANCO. Muszę się tylko dokładnie dowiedzieć czy moje choroby autoimmunologiczen (astma, alergie - biorę sterydy stałe, Hashimoto) i wszystkie leki które obecnie biorę nie będą miały wpływu na wynik.
Zastanawiam się też nad powtórzeniem usg u innego specjalisty. Niby ta ma bardzo dobre opinie i certyfikat fmf ale może i tak warto to zweryfikować.
Wszystkie pozostałe parametry ok - czaszka, mózg, serce, brzuch, żołądek, pęcherz, nerki, stopy, ręce, NB, DV, TR.
Wolne b-hcg 1,548 MoM
PAPPA 1,046 MoM
Przepływy w tętnicy macicznej trochę nisko ale podobno tym mam się w ogóle nie martwić. -
nick nieaktualnyDziewczyny chodziłyście do szkoły rodzenia? Ja znalazłam całkiem fajną refundowaną tylko że zajecia teoretyczne są raz w tygodniu i trwają przez 10tygodni. Fajne jest to że sa tez dodatkowo zajecia gimnastyczne. Troche mi nie pasuje zapisać sie na koniec marca i chcę zacząć na następnym terminie na koniec kwietnia. Skończę wtedy 26tydz. Czy to nie bedzie za późno?
-
redken wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Jutro chciałam zrobić SANCO. Muszę się tylko dokładnie dowiedzieć czy moje choroby autoimmunologiczen (astma, alergie - biorę sterydy stałe, Hashimoto) i wszystkie leki które obecnie biorę nie będą miały wpływu na wynik.
Zastanawiam się też nad powtórzeniem usg u innego specjalisty. Niby ta ma bardzo dobre opinie i certyfikat fmf ale może i tak warto to zweryfikować.
Wszystkie pozostałe parametry ok - czaszka, mózg, serce, brzuch, żołądek, pęcherz, nerki, stopy, ręce, NB, DV, TR.
Wolne b-hcg 1,548 MoM
PAPPA 1,046 MoM
Przepływy w tętnicy macicznej trochę nisko ale podobno tym mam się w ogóle nie martwić.
Też mi przyszło na myśl aby skonsultować jeszcze u innego specjalisty...w końcu ten pomiar to tylko mm... myślę, że Twoje choroby nie powinny mieć wpływu na możliwość wykonania tych testów z DNA płodu, ale na pewno warto dopytać. My tu wszystkie trzymamy za Was kciuki ❤.
redken wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Wolne b-hcg 1,548 MoM
PAPPA 1,046 MoM
Przepływy w tętnicy macicznej trochę nisko ale podobno tym mam się w ogóle nie martwić.
Myślę, że będzie dobrze... A jakie CRL mial maluszek w dniu badania? Ja miałam NT 2.07mm i też zmartwilam się, że duże, ale lekarz mnie uspokoił, że przy 6.89cm to ciut powyżej sredniej (60ktorys centyl)..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:47