X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !
    Proszę o kciuki - dziś o 10:45 mam prenatalne... Nie mogę spać :P

Zaciśnięte

emi2016, OlaWi lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorzkagoska wrote:
    Chciałabym się przywitać. Czytam od początku, ale nie ujawniałam się do tej pory. Termin na 5. 08.2019. Druga ciąża po baaardzo długiej przerwie:-)

Witaj.Ile twoje pierwsze dziecko ma lat?

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara to nie o to chodzi do ja uważam tylko jk zus to widzi. I jeśli ktoś może latać po całym świecie to gdzie tu oszczędzanie się i odpoczynek w ciąży? W razie kontroli takie argumenty na nic się zdadzą. Chodzace zwolnienie to nie to samo co urlop.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
    Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płci ;)

DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, jecie sushi w ciazy? Mam wielka ochote i chcialam sie wybrac na walentynki. Jak wezme z pieczona ryba, to chyba powinno byc ok?

Pieczone tak, ryba, krewetki w tempurze itp. nic surowego, wędzone też raczej nie.
    Też uwielbiam sushi <3

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja właśnie badałam TSH we wtorek. Na samym początku ciąży wyszło mi 3.25, a teraz tylko 1. Tak ładnie mi zeszło przy dawce 25. I teraz nie wiem czy zejść na pół tabletki? Wizyta u gina dopiero za tydzień, a ja się boję, że jeszcze mi spadnie.
    Sama nie schodź z dawki, nawet lekarze nie eksperymentują za każda zmianą w wynikach. Ja powtarzam badania przed wizytą u endokrynologa raz na miesiąc. Zaczynałam od TSH 2,6, dostałam euthyrox w dawce 37,5, na koniec stycznia TSH 1,4. Dalej mam łykać taką samą dawkę.

Ania95 lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, kciuki za prenatalne :) Wczoraj jadłam pyszne sushi, poprosiłam kelnerkę o wersję pieczoną ryby i nie było problemu. Zjadłam też podwójną porcję marynowanej rzepy japońskiej, chociaż normalnie nie lubię i zostawiam, jeśli jest w zestawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:26

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Pieczone tak, ryba, krewetki w tempurze itp. nic surowego, wędzone też raczej nie.
    Też uwielbiam sushi <3
    Z tego, co pamiętam, to wędzone na zimno nie, ale te wędzone na ciepło można.

tb73vut14i57zd3c.png

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
    Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płci ;)

Jestem na podobnym etapie.Ze dwa razy czułam smyrnięcie.Czy tp było to?Mam łożysko na przedniej ścianie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jestem na podobnym etapie.Ze dwa razy czułam smyrnięcie.Czy tp było to?Mam łożysko na przedniej ścianie.
    Ja nie wiem jak u mnie z łożyskiem. To moja pierwsza ciąża więc trudno mi wyczuć czy to już to czy może jelita ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:

Najprawdopodobniej to ruchy w jelitach albo Wasza własna tętnica. Też czułam takie stuknięcia, ale trafiłam na wpis tutaj i dziewczyny doszły do takich wniosków. Ruchy powinny się pojawić koło 20 tygodnia, chociaż spotkałam się z opinią, że niektóre mamusie czują koło 18 tyg.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko proszę wpisz mnie z terminem porodu na 06.08. Taką wersję ostatecznie przyjął mój gin ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre już w 14 piszą że odczuwają ruchy, głownie przy kolejnych ciążach. Zazdro. To moja pierwsza, łożysko na przedniej ścianie, i nie czyje nic co mogłabym podpiąć pod ruchy dziecka. Zwyczajnie nawet nie wiem czego się spodziewac na początku.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno na wyrazniejsze trzeba jeszcze poczekać :)
    Niektóre tu już od 13tyg czują ruchy, znają płeć.. A ja nic na razie :P

Nacha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się stresuję od paru dni, po czasie spokoju, wczoraj bolał mnie cały dzień brzuch, wieczorem skusiłam się na nospe, nie wiem czy to skurcze czy po prostu znowu rozciąganie, o którym już zapomniałam.. Do tego znowu bolą mnie piersi, ale to chyba dobry objaw co? i dołączyłam do grona bolących-głów.
    Mój bój był umiejscowiony na środku, nie był jakoś mega silny, ale taki upierdliwy.. Skurcz to raczej takie pulsowanie czy jak? Nidy nie miałam skurczy i nie wiem jak to jest.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No na pewno na wyrazniejsze trzeba jeszcze poczekać :)
    Niektóre tu już od 13tyg czują ruchy, znają płeć.. A ja nic na razie :P

Skopiowałam z edziecko:

Kiedy czuć pierwsze ruchy dziecka? Większość kobiet odczuwa je około 20 tygodnia ciąży, jednak niektóre są w stanie je wyczuć już w 16-18 tygodniu. Wcześniej i wyraźniej ruchy swojego dziecka odczuwają szczuplejsze kobiety, a także te, które w ciąży są kolejny raz - one po prostu wiedzą, czego się spodziewać.

Pozdrawiam chudzinki :-*

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tylko dodam: Uważajcie Dziewczyny na tych zwolnieniach, albo przynajmniej tak nie epatujcue swoimi planami wakacjyjnymi, bo naprawdę nie trudno o jakąś mało życzliwą osobę (sąsiadka, osobę z pracy, ex męża ;) ), która wyślę do ZUSu pismo " uprzejmie donoszę". Trudno w to uwierzyć, ale to naprawdę niestety nagminne w naszych czasach.

Emi- kciuki za wizytę ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:45

Kalija, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko,że ja pamiętam smyrnięcia i bąbelki z poprzedniej ciąży.To jeszcze nie solidne kopniaki.Zastanawia mnie tylko łożysko.U nas na forum są dziewczyny,które na tym etapie czują smyranie.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kupiłam niedawno BeSafe Izifix i sprawdza sie ok zarowno na przednich siedzeniach, jak i tylnych, ale do spodni, a nie spodnic ;-) z tym ze BeSafe to koszt ok. 200 zl, nie wiem czy zaufalabym adapterowi za 40 zl.. sprawdzalas jakie ma atesty i rekomendacje?

a co myślicie o kupnie używanego?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj piersi... Mnie bolą tak strasznie od 3 tygodni że nie raz płakałam w nocy z bólu. Musiałam sobie kupić miękki stanik sportowy do spania i jest odrobinę lepiej ale są wielkie k bolące, mąż tylko smutny że nie może skorzystać bo tak bolą że nie dam ich dotknąć :)

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ