Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Klara to nie o to chodzi do ja uważam tylko jk zus to widzi. I jeśli ktoś może latać po całym świecie to gdzie tu oszczędzanie się i odpoczynek w ciąży? W razie kontroli takie argumenty na nic się zdadzą. Chodzace zwolnienie to nie to samo co urlop.
Limerikowo lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płciDrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
baileys wrote:Dziewczyny, jecie sushi w ciazy? Mam wielka ochote i chcialam sie wybrac na walentynki. Jak wezme z pieczona ryba, to chyba powinno byc ok?
Pieczone tak, ryba, krewetki w tempurze itp. nic surowego, wędzone też raczej nie.
Też uwielbiam sushi -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Ja właśnie badałam TSH we wtorek. Na samym początku ciąży wyszło mi 3.25, a teraz tylko 1. Tak ładnie mi zeszło przy dawce 25. I teraz nie wiem czy zejść na pół tabletki? Wizyta u gina dopiero za tydzień, a ja się boję, że jeszcze mi spadnie.
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Emi, kciuki za prenatalne
Wczoraj jadłam pyszne sushi, poprosiłam kelnerkę o wersję pieczoną ryby i nie było problemu. Zjadłam też podwójną porcję marynowanej rzepy japońskiej, chociaż normalnie nie lubię i zostawiam, jeśli jest w zestawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:26
-
Frida91 wrote:Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płci
Jestem na podobnym etapie.Ze dwa razy czułam smyrnięcie.Czy tp było to?Mam łożysko na przedniej ścianie.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem na podobnym etapie.Ze dwa razy czułam smyrnięcie.Czy tp było to?Mam łożysko na przedniej ścianie.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem na podobnym etapie.Ze dwa razy czułam smyrnięcie.Czy tp było to?Mam łożysko na przedniej ścianie.
Najprawdopodobniej to ruchy w jelitach albo Wasza własna tętnica. Też czułam takie stuknięcia, ale trafiłam na wpis tutaj i dziewczyny doszły do takich wniosków. Ruchy powinny się pojawić koło 20 tygodnia, chociaż spotkałam się z opinią, że niektóre mamusie czują koło 18 tyg. -
nick nieaktualny
-
Trochę się stresuję od paru dni, po czasie spokoju, wczoraj bolał mnie cały dzień brzuch, wieczorem skusiłam się na nospe, nie wiem czy to skurcze czy po prostu znowu rozciąganie, o którym już zapomniałam.. Do tego znowu bolą mnie piersi, ale to chyba dobry objaw co? i dołączyłam do grona bolących-głów.
Mój bój był umiejscowiony na środku, nie był jakoś mega silny, ale taki upierdliwy.. Skurcz to raczej takie pulsowanie czy jak? Nidy nie miałam skurczy i nie wiem jak to jest. -
Frida91 wrote:No na pewno na wyrazniejsze trzeba jeszcze poczekać
Niektóre tu już od 13tyg czują ruchy, znają płeć.. A ja nic na razie
Skopiowałam z edziecko:
Kiedy czuć pierwsze ruchy dziecka? Większość kobiet odczuwa je około 20 tygodnia ciąży, jednak niektóre są w stanie je wyczuć już w 16-18 tygodniu. Wcześniej i wyraźniej ruchy swojego dziecka odczuwają szczuplejsze kobiety, a także te, które w ciąży są kolejny raz - one po prostu wiedzą, czego się spodziewać.
Pozdrawiam chudzinki :-* -
Ja jeszcze tylko dodam: Uważajcie Dziewczyny na tych zwolnieniach, albo przynajmniej tak nie epatujcue swoimi planami wakacjyjnymi, bo naprawdę nie trudno o jakąś mało życzliwą osobę (sąsiadka, osobę z pracy, ex męża
), która wyślę do ZUSu pismo " uprzejmie donoszę". Trudno w to uwierzyć, ale to naprawdę niestety nagminne w naszych czasach.
Emi- kciuki za wizytę ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:45
Kalija, Limerikowo lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
baileys wrote:Kupiłam niedawno BeSafe Izifix i sprawdza sie ok zarowno na przednich siedzeniach, jak i tylnych, ale do spodni, a nie spodnic
z tym ze BeSafe to koszt ok. 200 zl, nie wiem czy zaufalabym adapterowi za 40 zl.. sprawdzalas jakie ma atesty i rekomendacje?
a co myślicie o kupnie używanego? -
Oj piersi... Mnie bolą tak strasznie od 3 tygodni że nie raz płakałam w nocy z bólu. Musiałam sobie kupić miękki stanik sportowy do spania i jest odrobinę lepiej ale są wielkie k bolące, mąż tylko smutny że nie może skorzystać bo tak bolą że nie dam ich dotknąćCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙