Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
linka89 wrote:No właśnie mam wrażenie, ze u mnie tez szybko spadlo z 2,8 do 1,5, wiec jak dalej tak będzie to moze trzeba zmniejszyć?
Dostalam skierowanie na tsh, wiec pojde w poniedziałek. Niby badanie tanie, ale na nfz tez mi sie w koncu cos nalezy?
A tak w ogole to co ile badacie tsh w ciazy?
Mi na dawce euthyroxu 25 TSH spadło z 3.25 na 1 w ciągu 2 miesięcy. Tydzień temu byłam u ginekologa i kazał mi odstawić całkowicie euthyrox i po tygodniu sprawdzić ft4. Jeśli będzie w normie to nie mam wracać do tabletek. Na badanie idę w poniedziałek -
linka89 wrote:A to nie kojarze, ja chodze do ojca dyrektora
No wizyty prywatne wychodza mimo wszystko troche taniej niz sama oplata za porod, chociaz te pakiety sa fajne, patrzac na to co zawierają.
Ja w każdym razie po porodzie tam, nie wyobrażam sobie poki co gdzie indziej
aż sobie zobaczyłam te pakietywiesz co jedyny dla mnie plus z pakietów to że mąż może być przy tobie non stop - reszta marketing. Z resztą ten mąż to i tak przy pierwszym dziecku mógłby być bo teraz to zaraz po porodzie wygonie go do córki do domu bo bardziej nią się będę stresować.
Ja akurat rodziłam na sali gdzie była wanna i powiem szczerze że z niej nie korzystałam - może chwilkę na początku, byłam tak zmęczona i obolała że tylko marzyłam aby już urodzić i głównie rodziłam na łóżku w pozycji półsiedzącej aby między skurczami partymi móc leżeć bo naprawdę już im odpływałam - dosyć ciężki miałam poród a raczej drugą fazę.
wiadomo nie mam porównania z innymi szpitalami, ale tam mi się podobało, że naprawdę można było rodzić jak się chce - wręcz mnie położna namawiała na różne pozycje. Dodatkowo mają ładne sale. Akurat leżałam w dwuosobowej ale przez cały pobyt byłam w niej sama ze względu że musieli mi zrobić coś na kształt izolatki
-
ja chyba nie umiem w detektory. Pożyczyłam od koleżanki i zupełnie nie potrafię znaleźć. Boję się trochę szukać dłużej niż parę minut. Mam taki z wyświetlaczem i pojawiało się od 75 do 130 ale nie słyszałam tego typowego dzidziusiowego tętna. Jeździłam po całym brzuchu, bardzo nisko i bliżej pępkaKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Hej nadrobiłam. Wczoraj się źle czułam od rana do wieczora ale udało mi się pójść do lidla i pepco. Kupiłam kilka bodziakow spioszki komplety. Musze kupić rampersy bo ich mam najmniej i pajacykow. Dziś kilka zamówiłam. Widziałam ubranka w zarze ładne są.
-
Bobby29 wrote:Moje cycuchy urosły minimalnie, jedynie ładniej wypełniły biustonosz - bo nadal korzystam z tych przedciążowych. Ja jestem typem małocycyckowców. na usg persi zawsze mi mówią że mam budowę piersi czysto gruczołową, tkanka tłuszczowa na cyckach w ogóle mi się nie odkłada. a szkoda, bo oddałam z udzisk
Ja też się przyglądam i przyglądam i trochę się zaokrąglily ładnieale noszę jeszcze stare staniki. Ja noszę C więc nie mam takich małych i nie chciała bym mieć po porodzie balonów
-
nick nieaktualnykayama wrote:Ja też się przyglądam i przyglądam i trochę się zaokrąglily ładnie
ale noszę jeszcze stare staniki. Ja noszę C więc nie mam takich małych i nie chciała bym mieć po porodzie balonów
Ja mialam 70d przed ciaża, teraz juz ten obwod mnie dusi. Nosze miękkie staniki od 8 tc praktycznie. Dzis po dentyscie sie wybieram wlasnie na zakupy stanikowe, bo jest dramat jak chce cos obcislejszego zalozyc, w miekkich wszystko widaca to 'wszystko'u mnie niemal caly czas jest sterczace i nie czuje sie komfortowo
-
Ania95 wrote:Dziewczyny, a jak tam Wasze brzuszki?
Mój wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7083b7f0ef82.jpg
Ania mój bardzo podobmie choć mam wrażenie że zaokragla się niżejPo mnie w ciuchach nieopietych w ogóle ciąży nie widać.
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Mi trochę urosły jak zaczęłam być w ciąży. Co do dentysty mi ginka przekazała ze od tego roku trzeba być u niego.
Dziewczyny z Wawy myślicie gdzie urodzić w jakim szpitalu? -
Bobby29 wrote:Moje cycuchy urosły minimalnie, jedynie ładniej wypełniły biustonosz - bo nadal korzystam z tych przedciążowych. Ja jestem typem małocycyckowców. na usg persi zawsze mi mówią że mam budowę piersi czysto gruczołową, tkanka tłuszczowa na cyckach w ogóle mi się nie odkłada. a szkoda, bo oddałam z udzisk
Hehe skad ja to znam, mam identycznie!Agagusia lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Kayama mi po porodzie wyszedl jeden hemoroid zewnętrzny i niestety mam go do dziś (4 lata). Do proktologa nie poszlam bo jakos nie moge sie przemóc (tak wiem to glupie). Smarowalam i bralam tabletki i nie wchłonął się niestety. Ale jakos sie do niego przyzwyczaiłam. Może dlatego, ze jest niewielki. Czasem jak mam problemy ze zbyt czestym załatwianiem sie, albo jak po dłuższym czasie po zaparciach pojde do toalety, to za którymś razem potrafi pęknąć. Nic to nie boli wtedy, ale w ciąży zdarzyło sie juz dwa razy i miałam przez chwilę stresa jak zobaczyłam krew w toalecie, na szczęście to byl tylko moment, bo umiem to rozpoznać. Wybaczcie, starałam sie opisac to jak najmniej obrazowo
Ja od wczoraj smaruje Proctoglyvenolem i jest lepiej. Jak nie mysle to go prawie nie czuję, wkurza mnie sama myśl że coś tam jestW ogóle rano po spaniu bardzo się zmniejszył więc mam teorie że to głównie nacisk ciśnienia na żyły jak chodzę czy siedzę. Zobaczę po miesiącu jak mi będzie dokucza to się wybiorę do tego proktologa. Czytałam że w takim hemoroudzue może się zrobić zakrzep i wtedy jest problem.
linka89 lubi tę wiadomość
-
linka89 wrote:No właśnie mam wrażenie, ze u mnie tez szybko spadlo z 2,8 do 1,5, wiec jak dalej tak będzie to moze trzeba zmniejszyć?
Dostalam skierowanie na tsh, wiec pojde w poniedziałek. Niby badanie tanie, ale na nfz tez mi sie w koncu cos nalezy?
A tak w ogole to co ile badacie tsh w ciazy?
Przy ustalaniu dawki,czytałam,że nawet co 2 tyg. Badanie robisz na czczo i bez tabletki?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ania95 wrote:Mi na dawce euthyroxu 25 TSH spadło z 3.25 na 1 w ciągu 2 miesięcy. Tydzień temu byłam u ginekologa i kazał mi odstawić całkowicie euthyrox i po tygodniu sprawdzić ft4. Jeśli będzie w normie to nie mam wracać do tabletek. Na badanie idę w poniedziałek
No ja mialam wyjsciowa 2,8, po miesiacu spadlo do 1,5, wiec faktycznie moze teraz jeszcze mam nizej i tez bedziemy odstawiac... Poczekamy na wyniki, choc powiem szczerze myslalam, ze jak juz spadnie do pewnego poziomu to powinno sie utrzymawac.
Ft4 mam w gornych granicach, wiec jest ok. Ale tak mialam tez przed tabletami :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:46
-
menka2 wrote:aż sobie zobaczyłam te pakiety
wiesz co jedyny dla mnie plus z pakietów to że mąż może być przy tobie non stop - reszta marketing. Z resztą ten mąż to i tak przy pierwszym dziecku mógłby być bo teraz to zaraz po porodzie wygonie go do córki do domu bo bardziej nią się będę stresować.
Ja akurat rodziłam na sali gdzie była wanna i powiem szczerze że z niej nie korzystałam - może chwilkę na początku, byłam tak zmęczona i obolała że tylko marzyłam aby już urodzić i głównie rodziłam na łóżku w pozycji półsiedzącej aby między skurczami partymi móc leżeć bo naprawdę już im odpływałam - dosyć ciężki miałam poród a raczej drugą fazę.
wiadomo nie mam porównania z innymi szpitalami, ale tam mi się podobało, że naprawdę można było rodzić jak się chce - wręcz mnie położna namawiała na różne pozycje. Dodatkowo mają ładne sale. Akurat leżałam w dwuosobowej ale przez cały pobyt byłam w niej sama ze względu że musieli mi zrobić coś na kształt izolatki
No masz tez w cenie szkole rodzenia i prywatna polozna, choc za pierwszym razem i tak byla u mnie caly czas, nawet jak dyzur jej sie kobczyl
A co do obecności meza, to za pierwszym razem tez nie mial specjalnie ograniczen w odwiedzinach, wiadomo na noc musial opuscic szpital
Teraz myslal on o wynajeciu pokoju VIP, bo bede miec cc, wiec niby mozna zarezerwować jak bede miec termin, ale wybilam mu to z glowy. Pewnie i tak będzie go mniej przy mnie, w koncu zajmie sie starsza córka, a ja sama to chyba bym dostala do glowy. Z kolezanka z pokoju mam kontakt do dzis
A co do sali to maja tylko 2, no i te vipowskie 1.
Z wanny tez nie korzystalam, ale dlatego bo położna mi odradzala, mialam nieregularne skurcze i bala sie, ze zatrzyma to akcje chyba. A pozycje to fakt, ze probowalam rozne, najpierw krzeselko, ale bylo na mnie chyba za duze bo jakos spadalam, w koncu wyladowalam na lozku, ale w pozycji siedzącej, a i tak zakonczylan na ccWiec u mnie tez ciężko.
A ty pisalas, ze rodzilas w 36 tc? Ja bylam przekonana, ze tam przyjmuja dopiero w 37, ze względu na 1 stopień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:03
-
Niezapominajka5 wrote:W ciąży przy problemach z tarczyca, endokrynolog zalecila mi raz w miesiącu.
Przy ustalaniu dawki,czytałam,że nawet co 2 tyg. Badanie robisz na czczo i bez tabletki?
Tak, chociaż dzis mi lekarka powiedziala, ze to podobno nie ma znaczenia. Bo zastanawialam, sie czy nie isc po wizycie od razu do lab... Ale stwierdzilam, ze zrobie tak jak poprzednio, czyli czekam do poniedziałku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:00
-
Tez dziś byłam u dentysty - wypadło mi wypełnienie. Szczęśliwie nic poza tym do roboty nie ma.
Ja tsh i ft4 badam raz na 6 tyg - mój endo twierdzi ze tyle trzeba żeby można było stwierdzić jak zmiana dawki wpływa. A ja mam praktycznie zmiany dawki za każdym razem bo moja tarczyca bardzo nie domaga.
Mi piersi sporo urosły. Szczęśliwie pasują mi staniki które kupiłam w poprzedniej ciąży. Czekały spokojnie w szafie na drugie życie. Ja nosze wyłącznie staniki bez wypełnienia wiec tez non stop świece sutkami. Ale co poradzę - niech się wstydzi ten kto widzi
Anhydra lubi tę wiadomość
[/url]
-
linka89 wrote:No masz tez w cenie szkole rodzenia i prywatna polozna, choc za pierwszym razem i tak byla u mnie caly czas, nawet jak dyzur jej sie kobczyl
A co do obecności meza, to za pierwszym razem tez nie mial specjalnie ograniczen w odwiedzinach, wiadomo na noc musial opuscic szpital
Teraz myslal on o wynajeciu pokoju VIP, bo bede miec cc, wiec niby mozna zarezerwować jak bede miec termin, ale wybilam mu to z glowy. Pewnie i tak będzie go mniej przy mnie, w koncu zajmie sie starsza córka, a ja sama to chyba bym dostala do glowy. Z kolezanka z pokoju mam kontakt do dzis
A co do sali to maja tylko 2, no i te vipowskie 1.
Z wanny tez nie korzystalam, ale dlatego bo położna mi odradzala, mialam nieregularne skurcze i bala sie, ze zatrzyma to akcje chyba. A pozycje to fakt, ze probowalam rozne, najpierw krzeselko, ale bylo na mnie chyba za duze bo jakos spadalam, w koncu wyladowalam na lozku, ale w pozycji siedzącej, a i tak zakonczylan na ccWiec u mnie tez ciężko.
A ty pisalas, ze rodzilas w 36 tc? Ja bylam przekonana, ze tam przyjmuja dopiero w 37, ze względu na 1 stopień...
Tam gdzie chce rodzić, maja tylko 6 sal porodowych, więc istnieje ryzyko,że miejsc zabraknie.
My chyba będziemy zmuszeni wynająć ten pokój,bo mamy daleko do szpitala.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
linka89 wrote:
A ty pisalas, ze rodzilas w 36 tc? Ja bylam przekonana, ze tam przyjmuja dopiero w 37, ze względu na 1 stopień...
dokładnie rodziłam 36t0d - niby przyjmują od 37 ale mój gin jak do niego dzwoniłam gdzie mam jechać ( co jakiś czas zmieniał mi rozpiskę gdzie mam jechać jakby coś się rozpoczęło wcześniej) bo odeszły mi wody to powiedział, że na łubinowej mnie już przyjmą bo dziecko powyżej 3 kg więc ten okres 37 tygodni mają taki umowny
linka89 lubi tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:ja chyba nie umiem w detektory. Pożyczyłam od koleżanki i zupełnie nie potrafię znaleźć. Boję się trochę szukać dłużej niż parę minut. Mam taki z wyświetlaczem i pojawiało się od 75 do 130 ale nie słyszałam tego typowego dzidziusiowego tętna. Jeździłam po całym brzuchu, bardzo nisko i bliżej pępka
AnaKwiat mam to samo. Udaje mi się złapać czasami i pokazuje wartości podobne do twoich, z czego często w okolicach 80-90 i mam wrażenie że detektor wykrywacz bardziej moje serce. Oczywiście od kilku dni tylko o tym myślę, choć na wszystkich dotychczasowych wizytach tetno płodu było prawidłowe. Na szczęście już w poniedziałek wizyta.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
linka89 wrote:No ja mialam wyjsciowa 2,8, po miesiacu spadlo do 1,5, wiec faktycznie moze teraz jeszcze mam nizej i tez bedziemy odstawiac... Poczekamy na wyniki, choc powiem szczerze myslalam, ze jak juz spadnie do pewnego poziomu to powinno sie utrzymawac.
Ft4 mam w gornych granicach, wiec jest ok. Ale tak mialam tez przed tabletami :p
Podobno ft4 ważniejsze, więc jak jest w normie to raczej nie będziesz potrzebowała tabletek