Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A my wróciliśmy z basenu, mój pierwszy basen w ciąży
Było fajnie ale kondycja to mi siadla, co chwila mnie arytmie lapaly, i trochę brzuch ciągnął ale będę chodzić co tydzień. Mam nadzieję że się poprawi. Ogólnie czuje się dobrze po basenie, tyle że mnie klujace bóle złapały brzucha, ale teraz sobie leżę odpoczywam i przechodzi. Mój facet stwierdził że nie widać w kostium w że jestem w ciąży, że jak ktoś nie wie to się nie domyślić
On oczywiście widzi zaokraglenie ale nawet ktoś kto mnie zna to nie wiem czy by sie domyślił. Można pomyśleć że po prostu przytyłam
linka89 lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, na stronie 5-10-15 jest wszystko -60%. Czasem można coś fajnego znaleźć, a po znizce ceny są znośnie.
Opłaca się zwłaszcza kombinezony zimowe, można już za 70 zł kupić. Pod koniec lata poniżej 100 nie znajdziecie. Takie rzeczy zawsze warto wcześniej kupować.
Fajnie tylko jaki rozmiar kupić?? -
kayama wrote:Fajnie tylko jaki rozmiar kupić??
Jak rodziłam w maju to na zimę 74,teraz to chyba 68.Mamy po sterszaku taki fajny kombinezon krocze na napy a jak się poprzepinało to mógłbyć śpiworek.Czasem trochę zazdroszczę.Też ruszyłabym na łowy. -
Ja rodzilam pod koniec września i zaczynałam od 56, a skończyłam na 74
Zależy od dziecka i rozmiarowki. Spiworek też oprócz tego miałam, tylko taki polarowy. Wydaje mi się, że dobrze mieć kombinezon, zwłaszcza, jak się dziecko przewozi samochodem. Łatwiej się "przepakowuje" do wózka i odwrotnie.
-
Ja mam dwa kombinezony, jeden po chrzesniaku sierpniowym, a drugi po grudniowym, więc w coś się zmieści
Ja właśnie wróciłam z urodzin od siostry, w tym roku wyjątkowo zrobiła w knajpie, obiad + deser, ale się objadlam. Leżę z moim nowym przyjacielem (poduchą wężem) na kanapie i trawie. Mój mąż niedługo zacznie być zazdrosny o te poduchę
Powiem wam, że mam wrażenie, że te taśmy na plecach już mi trochę pomogły, wydaje mi się, że mniej mnie dziś boliWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 18:11
-
ja kombinezonom dla takich maluszków mówię kategorycznie nie - zwłaszcza w aucie ze względów bezpieczeństwa !!! Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie. U nas pierwszy kombinezon był kupiony dopiero jak córka skończyła roczek - wcześniej miała śpiworki
Jak dla mnie śpiworek to sama wygoda dla dziecka i dla rodzica
dodatkowo naprawdę nie warto kupować już teraz kombinezonów, bo naprawdę każda firma ma swoją rozmiarówkę - i zamiast oszczędzić okaże się że ten kupiony na promocji będzie za mały/ za duży i będzie leżeć w szafie - oj dużo ciuchów u nas tak się zmarnowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 18:17
Camelia, linka89, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę przypomnijcie mi jakie max dawki magnezu dziennie można brać przy skurczach w podbrzuszu? Łapią mnie co jakiś czas takie krótkotrwałe i raczej nie za moxne, ale dziś rano trwały na tyle dlugo że się zaniepokoilam. Kupiłam sobie magnum forte, tam jest 375mg. Wzięłam jedną i szybko skurcze minęły. Zastanawiam się ile max dziennie nohe brac? Te 375mg to już maxymalna dzienna dawka?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczyny proszę przypomnijcie mi jakie max dawki magnezu dziennie można brać przy skurczach w podbrzuszu? Łapią mnie co jakiś czas takie krótkotrwałe i raczej nie za moxne, ale dziś rano trwały na tyle dlugo że się zaniepokoilam. Kupiłam sobie magnum forte, tam jest 375mg. Wzięłam jedną i szybko skurcze minęły. Zastanawiam się ile max dziennie nohe brac? Te 375mg to już maxymalna dzienna dawka?
Biorę magnez-B6 forte z Doppel herz, gdzie jest dawka 400mg i zaczęłam się zastanawiać,czy to nie za dużo.
Mój gin powiedział,że mogę brać magnez jaki chcę.
Znalazłam,że na początku zapotrzebowanie jest właśnie nawet na 400mg, a później jeszcze wzrasta.
Nie jest to jednak żadne opracowanie naukowe.
https://m.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/magnez-suplementy-w-ciazy-dawka-jak-dlugo-brac-skutki-uboczne,540_8953.htmlBobby29 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka właśnie też ten artykuł czytałam, a z drugiej strony znalazłam wypowiedzi na forach że lekarz zalecił dawki np 2x400 mg. W poniedziałek mam wizytę, dopisze do listy pytan. Na razie będę brała ten w dawce 375 1xdziennie.
Niezapominajka5, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyPrzy in vitro zalecają na początek 1000mg na dobę. Ale ja nigdy tyle nie brałam - kończy się to biegunkami. Dziś przy okazji badań sprawdziłam sobie poziom magnezu i muszę się zaopatrzyć w jakiś dobry, bo mam poniżej normy.
Może ten artykuł wam się przyda
https://pantabletka.pl/magnez-lek/
Bobby29 lubi tę wiadomość