Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Ja też mam problem z magnezem przez mutację mthfr - większość dostępnych na rynku magnezów jest z wit. B6 niemetylowaną, której nie mogę przyjmować. Mój gin kazał mi brać aspargin, mówił że to najlepiej przyswajalna forma magnezu, która dodatkowo ma potas. Ewentualnie polecał cytrynian magnezu. O wszelkich Chela-magach Olimp Labs itd. nie wypowiadał się za dobrze.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
baileys wrote:Agagusia, a jaką masz opinie o Cybexach? Przerost ceny nad trescia, czy jednak warto? Bylismy juz kilka razy pomacac wozki i Priam Lux (zwlaszcza czarny na stelażu rose gold) mnie zachwycil najbardziej. Cena zdecydowanie boli, ale tez zakladam, ze spokojnie bede w stanie go odsprzedac za ok. 3 tys, wiec bym ją przebolała. Bede wdzieczna za Twoja opinie.
warto sprawdzić teraz 'markę córkę" cybexa - jego tańszą wersję CBX - model leotiefajnie się prowadzi, rewelacyjna cena tylko składa się w całości jak dziecko jest tyłem do rodzica
baileys, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Klara Wysocka wrote:Piękny jest ten wózek
Koleżanka miała Cybexa Priam i była bardzo zadowolona, więcej niestety nie napiszę, bo nie ciągnęłam z nią tego tematu - mój typ to stokke trailz
stokke są genialne ale cena powalaszkoda mi zwłaszcza, że mam ukochaną parasolkę na "za rok"
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Oglądam wózki od kilku tygodni i nadal jestem w punkcie wyjścia.
Podoba mi się kilka modeli, w tym droga emma nxt90, co o niej myślisz Agagusia? Nowego tego modelu nie kupię na pewno.
Też zwróciłam uwagę na muuvo quick
Fajny design ma Quinny Moodd, ale jakoś nie przekonują mnie o stabilności te kółeczka z przodu
Siostra chwali Lupo, ale sama nie miała i teraz żałuje.
Jestem zielona w temacie i pojęcia nie mam na co się zdecydujemy.
Macie jeszcze jakieś propozycje, sprawdzone modele?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:26
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
Ja mam jakiś ciężki weekend, wczoraj trochę się przeforsowałam sprzątając mieszkanie, jeszcze za punkt honoru postawiłam sobie wymianę firan i zasłon więc się trochę naskakałam. Teściu życzliwie przyszedł w pt poinformować osobiście, że chyba ma jelitowke, więc ja już wczoraj czułam się średnio... W nocy obudził mnie okropny ból brzucha, nawet myślałam o tym, żeby jechać na ip, ale wypiłam miętę i jakoś dozylam do rana. Dobrze, że poza bólem nie mam innych objawów ale teściu ma u mnie przechlapane...
Co do wózka to my pozostajemy przy wózku po mojej siostrzenicy, Peg Perego z 2012 ale nadal w super stanie, stwierdziliśmy że w nowy zainwestujemy dopiero w spacerowy na solidnych kołach, jako że uwielbiamy jeździć po Polsce, wtedy bardziej się przyda wózek do zadań specjalnych na plażę, w góry i do lasu:) ten peg perego ma solidną gondolę, pompowane koła na czym mi zależało bo dookoła mamy tylko polne i leśne tereny spacerowe. Ale jak oglądam wózki z nowych kolekcji to nie powiem, design jest genialny i brałabym wszystkie -
muuvo quick rozkłada się na płasko
naprawdę, świetnie się prezentuje i super lekko prowadzi! widziałam go na żywo tylko model 2018 - ten nowszy mam kilka ulepszeń takie jak kółka bieżnikowane, powiększoną budkę i coś tam jeszcze
Niebieska Gwiazda, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, szukam jakiejś książki "ppradnika" dotyczącego niemowląt. Zależy mi aby to była jakaś nowsza pozycja. Póki co znalazłam wstępnie dwie, jednak kompletnie się w tym nie orientuje:) może macie jakieś podpowiedzi?
-
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny, szukam jakiejś książki "ppradnika" dotyczącego niemowląt. Zależy mi aby to była jakaś nowsza pozycja. Póki co znalazłam wstępnie dwie, jednak kompletnie się w tym nie orientuje:) może macie jakieś podpowiedzi?
Ja mam póki co:
Mamo tato co Ty na to- Paweł Zawitkowski
W oczekiwaniu na dziecko- Heidi Murkoff
Vampire lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Napisz co masz, to może jeszcze coś dokupię
Ja mam póki co:
Mamo tato co Ty na to- Paweł Zawitkowski
W oczekiwaniu na dziecko- Heidi Murkoff
Rozwój maluszka w małym paluszku - Skiba
Mother&Baby Rozwój niemowlęcia
-
Stokke, Joolz, Cybexy i Emmy (Emnaljunga) to beda dobre wybory, beda sie trzymały w cenie. Ale zadnego nie testowałam osobiscie. Domi - a ktory model Peg Perego? Tez kupowalam dla starszego w 2012 - Gt3 na duzych kolach. Fajowy byl, tyle ze naprawde duzy.
Strona Słowacka to Modry Konik. Tylko ze zeby napisac do kogos wiadomosc trzeba założyć konto, przysyłają nawet do weryfikacji kod sms na tel, ale bez problemu to przeszłam.
A ja dzis zaszalała w słowackim Hm:) Bylismy ostatni dzien, musieliśmy sie wynieść z hotelu po 11, wiec maz na narty a ja do miasta na shopping:) nie spodziewałam sie super cen, bo wiadomo tam euro, wiec wydawalo mi sie ze bedzie droga. A tu wcale. Kupilam pare swetrów dla siebie, niektóre z domieszka welny za 4-7E sztuka, dla dziecka komplet body plus spodenki sliczny 4E, czapeczka grubsza misiowa ale na bawełnie 1,5E i i moj najlepszy zakup ( choc generalnie jestem fanka spiworkow) - kombinezon zimowy odsuwany na dwa suwaki do samego dolu - 5,5E! Kurczę, jak to jest ze u nas takich promo nie ma, a tam wszystko wisi i nikt sie nie interesuje...Vampire lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyMy dziś wybraliśmy się do Warszawy - byliśmy w zoo i na obiedzie, bardzo fajny dzień
Co do wózków - to my też się powoli zastanawiamy, ale dla bliźniaków to jest mega wyzwanie. Liczę na to, że w sklepach uda się cokolwiek obejrzeć i coś nam się spodoba. Póki co mężowi najbardziej podoba się jakiś model Bebetto jeden za drugim - ale ja sama nie wiem, czy mi się to rozwiazanie podoba. Wstępnie myślałam o tego typu wózku, ale potem naczytałam się, że takie jeden obok drugiego są wygodniejsze - jednak ich szerokość, może spowodować, że nie zmieszczą nam się w drzwi -
Cześć Dziewczyny,
Ale wózkowo się zrobiło. My mamy w domu wózek valco snap 4 sport - prawie nieużywany bo chwile po tym jak go kupiłam nasz Król Julian okazał się totalnie nie spacerówkowy
. Ostatnio ku naszemu zdziwieniu kilka razy dał się wpakować i trochę pojeździł. Dokupie do niego gondole i to będzie nasza opcja wyjazdowa ze względu na kompaktowosc. Na codzień będę polować na jakas używana gondolkę z porządna amortyzacja. Nie chce nowego bo to inwestycja na 6-7 m-cy. Dla synka kupiliśmy nowy anex sport i z gondoli byłam bardzo zadowolona, stelaż mimo ze ciężki to bardzo zwrotny i dobrze amortyzowany. Niestety siedzisko spacerówki to była w moje ocenie porażka. I w efekcie sprzedałam wózek w świetnym stanie za polowe ceny.
Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Aga, w sumie bardzo trafny argument z duża gondola. Faktycznie dobrze byłoby przesiąść się do spacerówki dopiero na wiosnę (przy założeniu ze 7-8 miesięczne bobo wylezy w gondoli). Z niektórych gondol dzieci wyrastają już po 6 miesiącu a to w naszym przypadku będzie styczeń-luty.
[/url]
-
Witam się w 2 trymestrze
My mamy Tutek Trido biały na białym stelażu, ślicznybyliśmy bardzo zadowoleni,ma dobrą amortyzację i świetnie się czyści - z racji, że jest z ekoskory wsytarczy przetrzeć wilgotną ściereczką
Wózek nie kosztuje majątku a jest super. Teraz przenieśliśmy się po ponad roku na spcerówkę,która jest mniejsza i bardziej kompaktowa. Po za tym Tutek to polska firma - i to też duży plus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:12
Vampire lubi tę wiadomość
-
Z mojego doświadczenia to 7 miesieczne dziecko trudno utrzymać w gondoli, ja kupilam duza właśnie z zamiarem jezdzenia jak najdłużej, ale córka byla zbyt ciekawska by rak wylezec, wiec przesiadltsmy sie do spacerówki i problemy sie skończyły
emi2016 lubi tę wiadomość