X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Ja zawsze wyjmowalam ze spiworka do fotelika. W aucie ma w bluzie polarowej jeździmy. Przewozenie zreszta dziecka w grubych kurtkach czy kombinezonach jest bardzo niebezpieczne!

"Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie"

przeczytaj co pisała Menka... jak to zrealizować?? Ja czytam i nie widzę, żeby ona wyjmowała dziecko... tylko rozsuwa śpiworek, co ja również robiłam w kombinezonie. no chyba że nie zrozumiałam, co autor miał na myśli...

Nigdy nie wyjmowałam dzieci z kombinezonu (który wcale nie musi być grubym, żeby być ciepłym). Często używałam takiego fotelika do jazdy w sklepie czy u lekarza (nie przekładając dziecka do gondoli) i potem tylko wyjmowałam cały fotelik ze stelaża i przestawiałam do samochodu... często to było śpiące dziecko... nigdy nie budziłam go. tylko rozpinałam po całości suwaki na kombinezonie i już... a zanim w samochodzie zimą się nagrzeje, ja już do domu dojeżdżałam...
    podobnie z wyjściem z samochodu... Często w samochodzie dziecko spało, a ja tylko wyjmowałam fotelik, zapinałam suwaki i wystawiałam go na taras śpiącego... Nie miałam sumienia, żeby go budzić ;-)

a miałam podobny do tego kombinezon (chodzi mi o suwaki po bokach) - super łatwo rozpina się

https://domodi.pl/dla-dziecka/odziez-dziecieca/body-niemowlece-do-usuniecia/tom-tailor-kombinezon-zimowy-brazowy-zalando-szary-abstrakcyjne-wzory_9274804

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:45

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mąż poczuł pierwsze kopniaki przez brzuch, a od 2 dni znów cisza i prawie nie nie czuję :-/ zwariować można....

__
    Dziewczyny, kto ma niedaleko do Pruszkowa... Wczoraj byłam w H&M w Nowej Stacji w Pruszkowie - jest full ubrania ciążowego w promocji... Tylko one są w wyprzedaży z innymi ciuchami, nie w dziale ciążowym. Spodnie różnych rozmiarów po 34-50zł... Kupiłam sweterek ciążowy za 30zł. Także polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:50

1usa3e5e2lf96jem.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Kamień z serca, plus jeszcze dziewczynka co tłumaczy tak wysoka betę 6 mom. Zawsze marzyłam o córeczce.
    I to też troszeczkę tłumaczy wyzszy puls małej :)
    Nie wiem,czy pamietasz,ale pisalam Ci,że niektórzy twierdzą,że wyższy puls jest właśnie na dziewczynkę.
    Cieszę się,że wszystko u Was w porządku i wreszcie odetchniesz :)

Nistera lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... to dlaczego ja mam wysoką betę i mam chłopaka? :-/ to już nijak niewytłumaczalne :-D
    Też słyszałam, że wysoki puls na dziewczynkę...

1usa3e5e2lf96jem.png

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, super wieści :)
    Marimiko, ładny brzuszek, wydaje mi się, że mam podobny. Rzeczywiście w tej ciąży szybciej mi urósł niż w pierwszej.

Dziewczyny, może wyjdę na niepelnosprytna, ale jak wklejacie zdjęcia? Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie ;)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss cudowne wieści, odetchnij głęboko i leć na różowe zakupy :)

Hmm chyba zacznę się martwić wielkością mojego brzucha, dzisiaj go widać tylko dlatego że sweter opina się tylko w tej części :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0cb13e7141a.jpg

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, Anhydra, Nacha, Malinka7, Ania95, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, to cudowna wiadomość! :)

Kurcze, a u mnie żadnych promo nie ma, a tak by mi się przydały jakieś fajne spodnie ciążowe (nie wiem czy tych z Lidla nie oddam).

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, wrzucasz na stronkę naforum.zapodaj.net i potem wklejasz link :na forum :)

Mary Magdalena, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Hmm chyba zacznę się martwić wielkością mojego brzucha, dzisiaj go widać tylko dlatego że sweter opina się tylko w tej części :p

Śliczny zgrabny brzuszek ! :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - zazdroszczę ! Ja wyglądam strasznie ;) Choć wczoraj jak byłam na babskim wyjściu to sypały się komplementy, że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam :P A czuję się zapuchnięa i gruba strasznie....

Wstawię Wam jeszcze mój ukchany wózek, bo znalazłam zdjęcie w moim archiwum, w sumie uwielbiałam z nim spacerować :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858bfb4b5c.jpg

Zdjęcia spacerówki nie mam jako takiego, tylko z Małą :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee6c409e382b.png

U mnie tak :-) +5 kg :-/
    Mary na tym zapodaj jak już ci się linki wyświetlą wybierz ostatni link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:14

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Nacha, Malinka7, Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy te dzieci mieścicie ?! Moje to ma apartament :P

Domi_tur, wiki2, natty85, Chimera, Anhydra, werni, Klara Wysocka, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kombinezonów... my dla młodego w ogóle nie używaliśmy. Do fotelika lupinki mieliśmy dedykowany śpiworek. Wkładało się go i przewlekali pasy, zapinali dziecka i zasuwali śpiworek, a jak się auto rozgrzało to po prostu odpinalam śpiworek i wszyscy bezpieczni i zadowoleni. Świetna sprawa. Jak się przysiedliśmy do większego fotelika to uzywalismy kurtkę. Miałam taki patent, ze kurtkę zakładałam tył naprzód żeby było wygodniej. Sadzalam w foteliku, ściągałam kurtkę, zapinalam pasy i nakładałam znów kurtkę na ręce dopóki się auto nie rozgrzało. Teraz już nie kombinuje z kurtka tył naprzód bo większym dzieckiem łatwiej operować bez łamania rak ;). Wozić zdecydowanie należy bez kurtek i kombinezonów. Nie tylko dzieci, dorosłych tez (oczywiście sama na krótkich trasach jeżdżę w kurtce ;P).

wiki2, linka89, Klara Wysocka, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Domi - zazdroszczę ! Ja wyglądam strasznie ;) Choć wczoraj jak byłam na babskim wyjściu to sypały się komplementy, że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam :P A czuję się zapuchnięa i gruba strasznie....

Wstawię Wam jeszcze mój ukchany wózek, bo znalazłam zdjęcie w moim archiwum, w sumie uwielbiałam z nim spacerować :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858bfb4b5c.jpg

Zdjęcia spacerówki nie mam jako takiego, tylko z Małą :)
    Jaki to model? Szkoda,że nie masz zdjęcia spacerowki :D
    Bardzo zgrabny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:17

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jeżdżę w kurtce i nawet czapkę z trudem zdejmuję :-P i fotel se podgrzewam... i nie jest mi za gorąco :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jaki to model? Masz może zdjęcie spacerowki?
    Bardzo zgrabny :)

Tutek Trido biały - polska produkcja :) Dobrze się prowadzi, ma dobre amortyzatory, odsuwane na zamek wywietrzniki - dzieki czemu dziecko nei ma jak w szklarni w lecie. No i przede wszystkim genialnie ię myje - wilgotn ściereczką albo nawilżaną chusteczką :D

Tutaj masz spacerówkę, tyko w wersji brązowej: https://www.youtube.com/watch?v=2z1lfiibHS8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:30

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie zgrabne brzuszki. Spróbuje wieczorem swoją landarę wrzucić ;)

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Domi w.kolejnej ciazy brzuch jest wiekszy ;) i szybciej widac..ja mam taki jak z Tosia w 7 mieisacu

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, Wiki, dzięki :)
    Ja przed chwilą zaglądałam do starej karty ciąży i się zalamalam. Tyle co teraz to wazylam w 27 tygodniu ciąży :/ Pewnie dlatego, że do końca 6 miesiąca chodziłam do pracy, a teraz siedzę w domu. Jutro na 100% na fitness się wybieram :D Chyba że mi się młody rozłoży, bo coś od rana 37 i trochę ma :(

tb73vut14i57zd3c.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    "Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie"

przeczytaj co pisała Menka... jak to zrealizować?? Ja czytam i nie widzę, żeby ona wyjmowała dziecko... tylko rozsuwa śpiworek, co ja również robiłam w kombinezonie

Pewnie wszystko zalezy o typu spiworka/kombinezonu i jego grubosci. U nas zwykle byl kombinezon z polarku a ewentualnie koc do przykrycia.

Wszystko zalezy od wygody matki i dziecka, podkreslam tylko, ze przewożenie dzieci w fotelikach w grubych kurtkach nie jest zalecane, za duzo nasluchalam sie o przykrych wypadkach. Chociaż teraz sama przyznam sie, ze czasem jak tylko jade do sklepu nie zdjemuje tej kurtki:/

Poza tym moje dziecko do tej pory jak zasnie w aucie to da z soba zrobic wszystko! :D

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ