X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Ja zawsze wyjmowalam ze spiworka do fotelika. W aucie ma w bluzie polarowej jeździmy. Przewozenie zreszta dziecka w grubych kurtkach czy kombinezonach jest bardzo niebezpieczne!

"Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie"

przeczytaj co pisała Menka... jak to zrealizować?? Ja czytam i nie widzę, żeby ona wyjmowała dziecko... tylko rozsuwa śpiworek, co ja również robiłam w kombinezonie. no chyba że nie zrozumiałam, co autor miał na myśli...

Nigdy nie wyjmowałam dzieci z kombinezonu (który wcale nie musi być grubym, żeby być ciepłym). Często używałam takiego fotelika do jazdy w sklepie czy u lekarza (nie przekładając dziecka do gondoli) i potem tylko wyjmowałam cały fotelik ze stelaża i przestawiałam do samochodu... często to było śpiące dziecko... nigdy nie budziłam go. tylko rozpinałam po całości suwaki na kombinezonie i już... a zanim w samochodzie zimą się nagrzeje, ja już do domu dojeżdżałam...
    podobnie z wyjściem z samochodu... Często w samochodzie dziecko spało, a ja tylko wyjmowałam fotelik, zapinałam suwaki i wystawiałam go na taras śpiącego... Nie miałam sumienia, żeby go budzić ;-)

a miałam podobny do tego kombinezon (chodzi mi o suwaki po bokach) - super łatwo rozpina się

https://domodi.pl/dla-dziecka/odziez-dziecieca/body-niemowlece-do-usuniecia/tom-tailor-kombinezon-zimowy-brazowy-zalando-szary-abstrakcyjne-wzory_9274804

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:45

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mąż poczuł pierwsze kopniaki przez brzuch, a od 2 dni znów cisza i prawie nie nie czuję :-/ zwariować można....

__
    Dziewczyny, kto ma niedaleko do Pruszkowa... Wczoraj byłam w H&M w Nowej Stacji w Pruszkowie - jest full ubrania ciążowego w promocji... Tylko one są w wyprzedaży z innymi ciuchami, nie w dziale ciążowym. Spodnie różnych rozmiarów po 34-50zł... Kupiłam sweterek ciążowy za 30zł. Także polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:50

1usa3e5e2lf96jem.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Kamień z serca, plus jeszcze dziewczynka co tłumaczy tak wysoka betę 6 mom. Zawsze marzyłam o córeczce.
    I to też troszeczkę tłumaczy wyzszy puls małej :)
    Nie wiem,czy pamietasz,ale pisalam Ci,że niektórzy twierdzą,że wyższy puls jest właśnie na dziewczynkę.
    Cieszę się,że wszystko u Was w porządku i wreszcie odetchniesz :)

Nistera lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... to dlaczego ja mam wysoką betę i mam chłopaka? :-/ to już nijak niewytłumaczalne :-D
    Też słyszałam, że wysoki puls na dziewczynkę...

1usa3e5e2lf96jem.png

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, super wieści :)
    Marimiko, ładny brzuszek, wydaje mi się, że mam podobny. Rzeczywiście w tej ciąży szybciej mi urósł niż w pierwszej.

Dziewczyny, może wyjdę na niepelnosprytna, ale jak wklejacie zdjęcia? Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie ;)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss cudowne wieści, odetchnij głęboko i leć na różowe zakupy :)

Hmm chyba zacznę się martwić wielkością mojego brzucha, dzisiaj go widać tylko dlatego że sweter opina się tylko w tej części :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0cb13e7141a.jpg

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, Anhydra, Nacha, Malinka7, Ania95, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, to cudowna wiadomość! :)

Kurcze, a u mnie żadnych promo nie ma, a tak by mi się przydały jakieś fajne spodnie ciążowe (nie wiem czy tych z Lidla nie oddam).

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, wrzucasz na stronkę naforum.zapodaj.net i potem wklejasz link :na forum :)

Mary Magdalena, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Hmm chyba zacznę się martwić wielkością mojego brzucha, dzisiaj go widać tylko dlatego że sweter opina się tylko w tej części :p

Śliczny zgrabny brzuszek ! :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - zazdroszczę ! Ja wyglądam strasznie ;) Choć wczoraj jak byłam na babskim wyjściu to sypały się komplementy, że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam :P A czuję się zapuchnięa i gruba strasznie....

Wstawię Wam jeszcze mój ukchany wózek, bo znalazłam zdjęcie w moim archiwum, w sumie uwielbiałam z nim spacerować :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858bfb4b5c.jpg

Zdjęcia spacerówki nie mam jako takiego, tylko z Małą :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee6c409e382b.png

U mnie tak :-) +5 kg :-/
    Mary na tym zapodaj jak już ci się linki wyświetlą wybierz ostatni link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:14

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Nacha, Malinka7, Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy te dzieci mieścicie ?! Moje to ma apartament :P

Domi_tur, wiki2, natty85, Chimera, Anhydra, werni, Klara Wysocka, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kombinezonów... my dla młodego w ogóle nie używaliśmy. Do fotelika lupinki mieliśmy dedykowany śpiworek. Wkładało się go i przewlekali pasy, zapinali dziecka i zasuwali śpiworek, a jak się auto rozgrzało to po prostu odpinalam śpiworek i wszyscy bezpieczni i zadowoleni. Świetna sprawa. Jak się przysiedliśmy do większego fotelika to uzywalismy kurtkę. Miałam taki patent, ze kurtkę zakładałam tył naprzód żeby było wygodniej. Sadzalam w foteliku, ściągałam kurtkę, zapinalam pasy i nakładałam znów kurtkę na ręce dopóki się auto nie rozgrzało. Teraz już nie kombinuje z kurtka tył naprzód bo większym dzieckiem łatwiej operować bez łamania rak ;). Wozić zdecydowanie należy bez kurtek i kombinezonów. Nie tylko dzieci, dorosłych tez (oczywiście sama na krótkich trasach jeżdżę w kurtce ;P).

wiki2, linka89, Klara Wysocka, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Domi - zazdroszczę ! Ja wyglądam strasznie ;) Choć wczoraj jak byłam na babskim wyjściu to sypały się komplementy, że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam :P A czuję się zapuchnięa i gruba strasznie....

Wstawię Wam jeszcze mój ukchany wózek, bo znalazłam zdjęcie w moim archiwum, w sumie uwielbiałam z nim spacerować :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66858bfb4b5c.jpg

Zdjęcia spacerówki nie mam jako takiego, tylko z Małą :)
    Jaki to model? Szkoda,że nie masz zdjęcia spacerowki :D
    Bardzo zgrabny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:17

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jeżdżę w kurtce i nawet czapkę z trudem zdejmuję :-P i fotel se podgrzewam... i nie jest mi za gorąco :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Jaki to model? Masz może zdjęcie spacerowki?
    Bardzo zgrabny :)

Tutek Trido biały - polska produkcja :) Dobrze się prowadzi, ma dobre amortyzatory, odsuwane na zamek wywietrzniki - dzieki czemu dziecko nei ma jak w szklarni w lecie. No i przede wszystkim genialnie ię myje - wilgotn ściereczką albo nawilżaną chusteczką :D

Tutaj masz spacerówkę, tyko w wersji brązowej: https://www.youtube.com/watch?v=2z1lfiibHS8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:30

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie zgrabne brzuszki. Spróbuje wieczorem swoją landarę wrzucić ;)

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Domi w.kolejnej ciazy brzuch jest wiekszy ;) i szybciej widac..ja mam taki jak z Tosia w 7 mieisacu

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, Wiki, dzięki :)
    Ja przed chwilą zaglądałam do starej karty ciąży i się zalamalam. Tyle co teraz to wazylam w 27 tygodniu ciąży :/ Pewnie dlatego, że do końca 6 miesiąca chodziłam do pracy, a teraz siedzę w domu. Jutro na 100% na fitness się wybieram :D Chyba że mi się młody rozłoży, bo coś od rana 37 i trochę ma :(

tb73vut14i57zd3c.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    "Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie"

przeczytaj co pisała Menka... jak to zrealizować?? Ja czytam i nie widzę, żeby ona wyjmowała dziecko... tylko rozsuwa śpiworek, co ja również robiłam w kombinezonie

Pewnie wszystko zalezy o typu spiworka/kombinezonu i jego grubosci. U nas zwykle byl kombinezon z polarku a ewentualnie koc do przykrycia.

Wszystko zalezy od wygody matki i dziecka, podkreslam tylko, ze przewożenie dzieci w fotelikach w grubych kurtkach nie jest zalecane, za duzo nasluchalam sie o przykrych wypadkach. Chociaż teraz sama przyznam sie, ze czasem jak tylko jade do sklepu nie zdjemuje tej kurtki:/

Poza tym moje dziecko do tej pory jak zasnie w aucie to da z soba zrobic wszystko! :D

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ