X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Z mojego doświadczenia to 7 miesieczne dziecko trudno utrzymać w gondoli, ja kupilam duza właśnie z zamiarem jezdzenia jak najdłużej, ale córka byla zbyt ciekawska by rak wylezec, wiec przesiadltsmy sie do spacerówki i problemy sie skończyły

U nas po przesiadce z gondoli problemy się zaczęły :D. Wcześniej spacery były przyjemnością, a w spacerowce zaczął się koszmar. Na początku myślałam ze to kwestia tej kiepskiej spacerówki z marca ale to nie było to.

aadd84dc14.png[/url]
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas po przesiadce z gondoli problemy się zaczęły :D. Wcześniej spacery były przyjemnością, a w spacerowce zaczął się koszmar. Na początku myślałam ze to kwestia tej kiepskiej spacerówki z marca ale to nie było to.

ha, no czyli znowu potwierdza sie, ze co dziecko to inaczej! ;)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna wozilam w gondoli 5 mscy. Potem był bunt. A ze sa maly był na spacerowke to przez miesiąc spacery byly w nosidle :)
    Wtedy mialam Jedo Fyn. Gondola spoko, ale spacerówka dla mnie była porażką. Potem kupilam sama spacerówkę Camarelo Eos i bylam mega zadowolona. Teraz prwnie dokupie z tej firmy jakas gondole uzywke. Nie wiem, za bardzo o tym jeszcze nie myślę:)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez miałam ciezki weekend w sobotę połowę nocy i rano wymiotowalam. W dzień to mało co jadłam bo miałam mdłości. Man nadzieje ze dziś lepiej będzie.
    Co do książek to tez mam w oczekiwaniu na dziecko. Ciekawa książka. Następna część wezmę od koleżanki. Kupuje czasami też gazety. Ciekawe artykuły są w m jak mama, mamo to ja i dobra mama.
    Z wózkami będę miała problem. Wiem tylko ze chce lekki ze skręcanymi kołami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja mam dzisiaj wizytę o 18 u gina po 4 tyg przerwy.
    Poproszę o kciuki. Mam nadzieję, że z Młodym wszystko ok i że dostanę zielone światło na ćwiczenia... i inne aktywności fizyczne ;) :P

Sylvka, emi2016, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Agagusia, Frida91, OlaWi, Domi_tur, linka89, magnolia29, Niebieska Gwiazda, Malinka7, Chimera, Bobby29, Panna_Justyna, werni, joan85, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś o 1 w nocy dostaliśmy wyniki Panoramy, dziecko zdrowe ryzyko niskie 1:10000 na wszystkie choroby plus dziewczynka. Bardzo dziękuję za wsparcie i dobre słowo. Dziś w końcu zasnę spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 07:35

emi2016, Reniiata, Smerfelinka, kayama, redken, Mary Magdalena, Anhydra, Agagusia, Frida91, Kalija, OlaWi, linka89, wiki2, natty85, magnolia29, Larissa90, Asiac93, Niezapominajka5, Niebieska Gwiazda, Malinka7, Chimera, Bobby29, Panna_Justyna, werni, Ania95, Klara Wysocka, Matyldaaa, Marcelina85, Bee_girl, Myszk@, Camelia lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - super ! To teraz odetchnij i myśl pozytywnie :)

Anhydra - kciuki zaciśnięte:)

Z książek polecam "Moje dziecko nie chce jeść" - najlepiej przeczytac w ciąży i potem jeszcze raz przy rozszerzaniu diety ;)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 07:16

Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss bardzo czekałam na te wyniki. Super, że dzidzia zdrowa. Niepotrzebnie się tak martwiłaś :)

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja syna wozilam w gondoli 5 mscy. Potem był bunt. A ze sa maly był na spacerowke to przez miesiąc spacery byly w nosidle :)
    Wtedy mialam Jedo Fyn. Gondola spoko, ale spacerówka dla mnie była porażką. Potem kupilam sama spacerówkę Camarelo Eos i bylam mega zadowolona. Teraz prwnie dokupie z tej firmy jakas gondole uzywke. Nie wiem, za bardzo o tym jeszcze nie myślę:)

Ja właśnie rozważam używane jedo fyn. Zależy mi tylko na gondoli bo spacerówkę fajna mam. Napiszesz coś więcej o tym wózku? Amortyzacja i skrętność w porządku?

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dziewczyny dziś o 1 w nocy dostaliśmy wyniki Panoramy, dziecko zdrowe ryzyko niskie 1:10000 na wszystkie choroby plus dziewczynka. Bardzo dziękuję za wsparcie i dobre słowo. Dziś w końcu zasnę spokojnie

Super!! Mam nadzieje, ze trochę odetchniesz i odespisz te stresy :).

aadd84dc14.png[/url]
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca, plus jeszcze dziewczynka co tłumaczy tak wysoka betę 6 mom. Zawsze marzyłam o córeczce.

Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Kamień z serca, plus jeszcze dziewczynka co tłumaczy tak wysoka betę 6 mom. Zawsze marzyłam o córeczce.

Wspaniałe wieści!
    Teraz odetchnij i zacznij się wreszcie cieszyć tą ciążą! ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    My dziś wybraliśmy się do Warszawy - byliśmy w zoo i na obiedzie, bardzo fajny dzień :)
    Co do wózków - to my też się powoli zastanawiamy, ale dla bliźniaków to jest mega wyzwanie. Liczę na to, że w sklepach uda się cokolwiek obejrzeć i coś nam się spodoba. Póki co mężowi najbardziej podoba się jakiś model Bebetto jeden za drugim - ale ja sama nie wiem, czy mi się to rozwiazanie podoba. Wstępnie myślałam o tego typu wózku, ale potem naczytałam się, że takie jeden obok drugiego są wygodniejsze - jednak ich szerokość, może spowodować, że nie zmieszczą nam się w drzwi :(
    Potwierdzam - te jeden za drugim sa strasznie słabe w manewrowaniu, ciezko bedzie wykręcić nim w alejce sklepowej. Z jeden obok drugiego moim numerem jeden bylby Nipper - jezdzilam nim w wakacje jedynie ze spacerowkami, moi chlopcy mieli wtedy 8 mięs i 3,5 toku i prowadził sie jak marzenie, normalnie jednym palcem! Pamietam ze kolezanka byla w szoku, bo miala Jedo (niezly Polski woz) z dwulatkiem i na chwile sie zamieniliśmy - nie mogla uwierzyć ze wozek z dwojka dzieci i pełnym koszem moze tak lekko jechac, bo jej sie ciężej pchało:) Oprocz tego ba pewno Mountain buggy i Easywalker duo sa fajne i ponoc Icandy Peach jedt mega fajny, ale nie wiem czy jest opcja z dwoma gondolami. Wozki pewnie swoje kosztują, ale jak pisalam wole dobry sprzęt uzywany kupic i potem latwo odsprzedac.

Jedo z tego co wiem to gondole ma fajna, spora tez, ze spacerowka troche gorzej. Niezly, zwrotny bardzo i z fajna amortyzacja jest tez Hartan Vip - moja siostra i sasiadka go maja i obie sa zadowolone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:28

E_linka2 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    ja kombinezonom dla takich maluszków mówię kategorycznie nie - zwłaszcza w aucie ze względów bezpieczeństwa !!! Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie. U nas pierwszy kombinezon był kupiony dopiero jak córka skończyła roczek - wcześniej miała śpiworki ;) Jak dla mnie śpiworek to sama wygoda dla dziecka i dla rodzica

dodatkowo naprawdę nie warto kupować już teraz kombinezonów, bo naprawdę każda firma ma swoją rozmiarówkę - i zamiast oszczędzić okaże się że ten kupiony na promocji będzie za mały/ za duży i będzie leżeć w szafie - oj dużo ciuchów u nas tak się zmarnowało ;)

No a ja dla odmiany polecam kombinezony... jednoczęściowe oczywiście (najlepiej rozpinany 2 suwakami po obu stronach) - miałam taki przy chłopakach i teraz taki kupię... nie wiem jak w śpiworku można zapiąć dziecko w foteliku samochodowym. Nie każdy śpiworek ma taką możliwość - np wczoraj byłam w H&M i żaden nie ma! Zwracajcie na to uwagę (to glownie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka... można nie zauważyć tego szczególika)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:37

Mary Magdalena, emi2016, werni lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja mam Jedo Coda i jestem zadowolona. Kupiłam go również ze względu na świetną amortyzację i dużą budę. Bardzo dobrze się prowadzi i ma ładny design (chociaż to rzecz gustu ;) ). Z minusów to niestety ciężki i duży, no ale na dużym mi zależało. Tak jak pisała Agagusia, zwłaszcza zima duża gondola się przydaje. Spacerowka też wygodna, chociaż długo nie uzywalismy. Ze względu na to, że dużo jezdzimy, kupiliśmy Valco Snap 4 - lekki, łatwo się składa i zajmuje o wiele mniej miejsca niż Jedo. Nie ma też maleńkich kół jak większość kompaktowek, co się przydaje na naszych chodnikach i w terenie. Szwagierka ma City mini zip, świetnie się składa, ale widzę, jak się męczy, gdy tylko wjedzie na trawę, czy jakieś nierówności. Jak ktos bedzie smiglal tylko po miescie, czy centrach handlowych, to polecam. My często wyjeżdżamy w teren i takie małe kółka by się nie sprawdziły.
    Mój młody w gondoli jeździł jakieś niecałe 6 miesięcy. Potem strasznie się buntowal i za cholerę nie chciał w niej leżeć.

Też jestem fanką Jedo. Akurat miałam inny model, ale jak dla mnie jest idealny... i gondola 80cm, co jest ważne na zimę. Moje dzieci rodziły się duże i to się naprawdę przydaje zimą.
    Ale tak jak piszesz, każdy wybiera pod siebie i np dla mnie te wózki które poleca Agagusia odpadają, bo spacerówka nie rozkłada się na płasko, a ja innego sobie nie wyobrażam mieć :-)
    Ale ogólnie nie wiem co teraz kupię. może znów jakieś Jedo... te MUUVO QUICK też fajne...
    i Jedo po 6latach jazdy sprzedałam z połowę ceny kupna... także one są niezniszczalne... albo ja trafiłam na taki model ;-) bo tu dziewczyna pisała, że spacerówkę miała kiepską...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:29

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    My dziś wybraliśmy się do Warszawy - byliśmy w zoo i na obiedzie, bardzo fajny dzień :)
    Co do wózków - to my też się powoli zastanawiamy, ale dla bliźniaków to jest mega wyzwanie. Liczę na to, że w sklepach uda się cokolwiek obejrzeć i coś nam się spodoba. Póki co mężowi najbardziej podoba się jakiś model Bebetto jeden za drugim - ale ja sama nie wiem, czy mi się to rozwiazanie podoba. Wstępnie myślałam o tego typu wózku, ale potem naczytałam się, że takie jeden obok drugiego są wygodniejsze - jednak ich szerokość, może spowodować, że nie zmieszczą nam się w drzwi :(
    Miałam Graco rok po roku i nie polecam... Strasznie go się prowadziło, ale fakt był wąski i wszędzie mogłam wjechać. Pojeździłam zimę i sprzedałam go...

E_linka2 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    A czy ktoras z Was uzywala moze takich podstawek do wozka dla starszaka? Nie wiem jak sie to fachowo nazywa...ale montuje sie to do wozka i starszak moze na ttm stac i jechac. Zastanawiam sie nad kupnem?

Polecam taką dostawkę... U na 1rok10mies różnicy między chłopakami i na początku kupiłam wózek rok po roku (bo starszak lubił spać na spacerach), ale po zimie zrezygnowałam i jeździł na takiej dostawce...

Lascal Dostawa do Wózka Buggy Board Maxi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:20

linka89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    No a ja dla odmiany polecam kombinezony... jednoczęściowe oczywiście (najlepiej rozpinany 2 suwakami po obu stronach) - miałam taki przy chłopakach i teraz taki kupię... nie wiem jak w śpiworku można zapiąć dziecko w foteliku samochodowym. Nie każdy śpiworek ma taką możliwość - np wczoraj byłam w H&M i żaden nie ma! Zwracajcie na to uwagę.

Ja zawsze wyjmowalam ze spiworka do fotelika. W aucie ma w bluzie polarowej jeździmy. Przewozenie zreszta dziecka w grubych kurtkach czy kombinezonach jest bardzo niebezpieczne!

menka2 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Polecam taką dostawkę... U na 1rok10mies różnicy między chłopakami i na początku kupiłam wózek rok po roku (bo starszak lubił spać na spacerach), ale po zimie zrezygnowałam i jeździł na takiej dostawce...

Lascal Dostawa do Wózka Buggy Board Maxi

Dzięki!

U nas będzie roznica prawie 3 lata, wiec dziecko juz sprawnie chodzi, tylko zastanawiam sie właśnie co z dluzszymi wyprawami.

Mamy jeszcze jeden wozek sportowy thule na 2 dzieci, ale dla malucha bede musiała pewnie dokupic hamaczek. A czy ktoras z Was korzystala może z czegos takiego?
    Bo zastanawiam sie czy to wygodne dla dziecka.

Pewnie kupie dostawke na zime, a hamak na wiosnę, znajac zycie :D

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści Smutnamiss!! Bardzo sie ciesze:)

Co do wozka to szczegółow nie pamietam (to bylo 4 lata temu). Ale fakt gondola duza co bylo duzym plusem bo syn urodził sie w grudniu. Kola duze, pompowane i skretne bardzo ułatwiały nam jazde po nierownym u nas na dzielni terenie. My wtedy mielismy kupiona uzywke i potem nam sie kolko popsulo i ciagle wypadalo, ale to pewnie daloby soe naprawic. Ja bylam zadowolona. Ale zawsze to lepiej wypróbować w sklepie czy gdzies zobaczyc samemu jak sie prowadzi.
    Co do książki ja polecam Księgę Dziecka od narodzin do drugiego roki życia, napisala przez rodzine Sears. Sa tez tam poruszone kwestie przygotowania do porodu.

A tu wrzucam wam moj juz calkiem spory bebzon:) Chociaz jak na 18 tydzien i 0kg na plusie to chyba jest nieźle. Zaznaczam, ze ja do chudzinek nie należę-co zresztą widac na załączonym obrazku:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1839623a938a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:28

Frida91, emi2016, wiki2, linka89, Chimera, Nacha, Anhydra, Agagusia, Reniiata, Ania95, Bobby29, Smerfelinka, E_linka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ