Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
linka89 wrote:Z mojego doświadczenia to 7 miesieczne dziecko trudno utrzymać w gondoli, ja kupilam duza właśnie z zamiarem jezdzenia jak najdłużej, ale córka byla zbyt ciekawska by rak wylezec, wiec przesiadltsmy sie do spacerówki i problemy sie skończyły
U nas po przesiadce z gondoli problemy się zaczęły. Wcześniej spacery były przyjemnością, a w spacerowce zaczął się koszmar. Na początku myślałam ze to kwestia tej kiepskiej spacerówki z marca ale to nie było to.
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:U nas po przesiadce z gondoli problemy się zaczęły
. Wcześniej spacery były przyjemnością, a w spacerowce zaczął się koszmar. Na początku myślałam ze to kwestia tej kiepskiej spacerówki z marca ale to nie było to.
ha, no czyli znowu potwierdza sie, ze co dziecko to inaczej!DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Ja syna wozilam w gondoli 5 mscy. Potem był bunt. A ze sa maly był na spacerowke to przez miesiąc spacery byly w nosidle
Wtedy mialam Jedo Fyn. Gondola spoko, ale spacerówka dla mnie była porażką. Potem kupilam sama spacerówkę Camarelo Eos i bylam mega zadowolona. Teraz prwnie dokupie z tej firmy jakas gondole uzywke. Nie wiem, za bardzo o tym jeszcze nie myślę
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hej tez miałam ciezki weekend w sobotę połowę nocy i rano wymiotowalam. W dzień to mało co jadłam bo miałam mdłości. Man nadzieje ze dziś lepiej będzie.
Co do książek to tez mam w oczekiwaniu na dziecko. Ciekawa książka. Następna część wezmę od koleżanki. Kupuje czasami też gazety. Ciekawe artykuły są w m jak mama, mamo to ja i dobra mama.
Z wózkami będę miała problem. Wiem tylko ze chce lekki ze skręcanymi kołami.
-
Hej
Ja mam dzisiaj wizytę o 18 u gina po 4 tyg przerwy.
Poproszę o kciuki. Mam nadzieję, że z Młodym wszystko ok i że dostanę zielone światło na ćwiczenia... i inne aktywności fizyczneSylvka, emi2016, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Agagusia, Frida91, OlaWi, Domi_tur, linka89, magnolia29, Niebieska Gwiazda, Malinka7, Chimera, Bobby29, Panna_Justyna, werni, joan85, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dziewczyny dziś o 1 w nocy dostaliśmy wyniki Panoramy, dziecko zdrowe ryzyko niskie 1:10000 na wszystkie choroby plus dziewczynka. Bardzo dziękuję za wsparcie i dobre słowo. Dziś w końcu zasnę spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 07:35
emi2016, Reniiata, Smerfelinka, kayama, redken, Mary Magdalena, Anhydra, Agagusia, Frida91, Kalija, OlaWi, linka89, wiki2, natty85, magnolia29, Larissa90, Asiac93, Niezapominajka5, Niebieska Gwiazda, Malinka7, Chimera, Bobby29, Panna_Justyna, werni, Ania95, Klara Wysocka, Matyldaaa, Marcelina85, Bee_girl, Myszk@, Camelia lubią tę wiadomość
-
Smutnamiss - super ! To teraz odetchnij i myśl pozytywnie
Anhydra - kciuki zaciśnięte:)
Z książek polecam "Moje dziecko nie chce jeść" - najlepiej przeczytac w ciąży i potem jeszcze raz przy rozszerzaniu diety
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 07:16
Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Smutnamiss bardzo czekałam na te wyniki. Super, że dzidzia zdrowa. Niepotrzebnie się tak martwiłaśCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Marimiko wrote:Ja syna wozilam w gondoli 5 mscy. Potem był bunt. A ze sa maly był na spacerowke to przez miesiąc spacery byly w nosidle
Wtedy mialam Jedo Fyn. Gondola spoko, ale spacerówka dla mnie była porażką. Potem kupilam sama spacerówkę Camarelo Eos i bylam mega zadowolona. Teraz prwnie dokupie z tej firmy jakas gondole uzywke. Nie wiem, za bardzo o tym jeszcze nie myślę
Ja właśnie rozważam używane jedo fyn. Zależy mi tylko na gondoli bo spacerówkę fajna mam. Napiszesz coś więcej o tym wózku? Amortyzacja i skrętność w porządku?[/url]
-
Smutnamiss wrote:Dziewczyny dziś o 1 w nocy dostaliśmy wyniki Panoramy, dziecko zdrowe ryzyko niskie 1:10000 na wszystkie choroby plus dziewczynka. Bardzo dziękuję za wsparcie i dobre słowo. Dziś w końcu zasnę spokojnie
Super!! Mam nadzieje, ze trochę odetchniesz i odespisz te stresy.
[/url]
-
Smutnamiss wrote:Kamień z serca, plus jeszcze dziewczynka co tłumaczy tak wysoka betę 6 mom. Zawsze marzyłam o córeczce.
Wspaniałe wieści!
Teraz odetchnij i zacznij się wreszcie cieszyć tą ciążą! ❤
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
E_linka2 wrote:My dziś wybraliśmy się do Warszawy - byliśmy w zoo i na obiedzie, bardzo fajny dzień
Co do wózków - to my też się powoli zastanawiamy, ale dla bliźniaków to jest mega wyzwanie. Liczę na to, że w sklepach uda się cokolwiek obejrzeć i coś nam się spodoba. Póki co mężowi najbardziej podoba się jakiś model Bebetto jeden za drugim - ale ja sama nie wiem, czy mi się to rozwiazanie podoba. Wstępnie myślałam o tego typu wózku, ale potem naczytałam się, że takie jeden obok drugiego są wygodniejsze - jednak ich szerokość, może spowodować, że nie zmieszczą nam się w drzwi
Jedo z tego co wiem to gondole ma fajna, spora tez, ze spacerowka troche gorzej. Niezly, zwrotny bardzo i z fajna amortyzacja jest tez Hartan Vip - moja siostra i sasiadka go maja i obie sa zadowolone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:28
E_linka2 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
menka2 wrote:ja kombinezonom dla takich maluszków mówię kategorycznie nie - zwłaszcza w aucie ze względów bezpieczeństwa !!! Polecam śpiworki - do środka ubierasz dzieciaka normalnie - jak nagrzewa się a aucie to tylko rozsuwasz śpiworek i maluszkowi jest przyjemnie. U nas pierwszy kombinezon był kupiony dopiero jak córka skończyła roczek - wcześniej miała śpiworki
Jak dla mnie śpiworek to sama wygoda dla dziecka i dla rodzica
dodatkowo naprawdę nie warto kupować już teraz kombinezonów, bo naprawdę każda firma ma swoją rozmiarówkę - i zamiast oszczędzić okaże się że ten kupiony na promocji będzie za mały/ za duży i będzie leżeć w szafie - oj dużo ciuchów u nas tak się zmarnowało
No a ja dla odmiany polecam kombinezony... jednoczęściowe oczywiście (najlepiej rozpinany 2 suwakami po obu stronach) - miałam taki przy chłopakach i teraz taki kupię... nie wiem jak w śpiworku można zapiąć dziecko w foteliku samochodowym. Nie każdy śpiworek ma taką możliwość - np wczoraj byłam w H&M i żaden nie ma! Zwracajcie na to uwagę (to glownie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka... można nie zauważyć tego szczególika)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:37
Mary Magdalena, emi2016, werni lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Ja mam Jedo Coda i jestem zadowolona. Kupiłam go również ze względu na świetną amortyzację i dużą budę. Bardzo dobrze się prowadzi i ma ładny design (chociaż to rzecz gustu
). Z minusów to niestety ciężki i duży, no ale na dużym mi zależało. Tak jak pisała Agagusia, zwłaszcza zima duża gondola się przydaje. Spacerowka też wygodna, chociaż długo nie uzywalismy. Ze względu na to, że dużo jezdzimy, kupiliśmy Valco Snap 4 - lekki, łatwo się składa i zajmuje o wiele mniej miejsca niż Jedo. Nie ma też maleńkich kół jak większość kompaktowek, co się przydaje na naszych chodnikach i w terenie. Szwagierka ma City mini zip, świetnie się składa, ale widzę, jak się męczy, gdy tylko wjedzie na trawę, czy jakieś nierówności. Jak ktos bedzie smiglal tylko po miescie, czy centrach handlowych, to polecam. My często wyjeżdżamy w teren i takie małe kółka by się nie sprawdziły.
Mój młody w gondoli jeździł jakieś niecałe 6 miesięcy. Potem strasznie się buntowal i za cholerę nie chciał w niej leżeć.
Też jestem fanką Jedo. Akurat miałam inny model, ale jak dla mnie jest idealny... i gondola 80cm, co jest ważne na zimę. Moje dzieci rodziły się duże i to się naprawdę przydaje zimą.
Ale tak jak piszesz, każdy wybiera pod siebie i np dla mnie te wózki które poleca Agagusia odpadają, bo spacerówka nie rozkłada się na płasko, a ja innego sobie nie wyobrażam mieć
Ale ogólnie nie wiem co teraz kupię. może znów jakieś Jedo... te MUUVO QUICK też fajne...
i Jedo po 6latach jazdy sprzedałam z połowę ceny kupna... także one są niezniszczalne... albo ja trafiłam na taki modelbo tu dziewczyna pisała, że spacerówkę miała kiepską...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:29
Mary Magdalena lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:My dziś wybraliśmy się do Warszawy - byliśmy w zoo i na obiedzie, bardzo fajny dzień
Co do wózków - to my też się powoli zastanawiamy, ale dla bliźniaków to jest mega wyzwanie. Liczę na to, że w sklepach uda się cokolwiek obejrzeć i coś nam się spodoba. Póki co mężowi najbardziej podoba się jakiś model Bebetto jeden za drugim - ale ja sama nie wiem, czy mi się to rozwiazanie podoba. Wstępnie myślałam o tego typu wózku, ale potem naczytałam się, że takie jeden obok drugiego są wygodniejsze - jednak ich szerokość, może spowodować, że nie zmieszczą nam się w drzwiE_linka2 lubi tę wiadomość
-
linka89 wrote:A czy ktoras z Was uzywala moze takich podstawek do wozka dla starszaka? Nie wiem jak sie to fachowo nazywa...ale montuje sie to do wozka i starszak moze na ttm stac i jechac. Zastanawiam sie nad kupnem?
Polecam taką dostawkę... U na 1rok10mies różnicy między chłopakami i na początku kupiłam wózek rok po roku (bo starszak lubił spać na spacerach), ale po zimie zrezygnowałam i jeździł na takiej dostawce...
Lascal Dostawa do Wózka Buggy Board MaxiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:20
linka89 lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:No a ja dla odmiany polecam kombinezony... jednoczęściowe oczywiście (najlepiej rozpinany 2 suwakami po obu stronach) - miałam taki przy chłopakach i teraz taki kupię... nie wiem jak w śpiworku można zapiąć dziecko w foteliku samochodowym. Nie każdy śpiworek ma taką możliwość - np wczoraj byłam w H&M i żaden nie ma! Zwracajcie na to uwagę.
Ja zawsze wyjmowalam ze spiworka do fotelika. W aucie ma w bluzie polarowej jeździmy. Przewozenie zreszta dziecka w grubych kurtkach czy kombinezonach jest bardzo niebezpieczne!menka2 lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:Polecam taką dostawkę... U na 1rok10mies różnicy między chłopakami i na początku kupiłam wózek rok po roku (bo starszak lubił spać na spacerach), ale po zimie zrezygnowałam i jeździł na takiej dostawce...
Lascal Dostawa do Wózka Buggy Board Maxi
Dzięki!
U nas będzie roznica prawie 3 lata, wiec dziecko juz sprawnie chodzi, tylko zastanawiam sie właśnie co z dluzszymi wyprawami.
Mamy jeszcze jeden wozek sportowy thule na 2 dzieci, ale dla malucha bede musiała pewnie dokupic hamaczek. A czy ktoras z Was korzystala może z czegos takiego?
Bo zastanawiam sie czy to wygodne dla dziecka.
Pewnie kupie dostawke na zime, a hamak na wiosnę, znajac zycie -
Świetne wieści Smutnamiss!! Bardzo sie ciesze:)
Co do wozka to szczegółow nie pamietam (to bylo 4 lata temu). Ale fakt gondola duza co bylo duzym plusem bo syn urodził sie w grudniu. Kola duze, pompowane i skretne bardzo ułatwiały nam jazde po nierownym u nas na dzielni terenie. My wtedy mielismy kupiona uzywke i potem nam sie kolko popsulo i ciagle wypadalo, ale to pewnie daloby soe naprawic. Ja bylam zadowolona. Ale zawsze to lepiej wypróbować w sklepie czy gdzies zobaczyc samemu jak sie prowadzi.
Co do książki ja polecam Księgę Dziecka od narodzin do drugiego roki życia, napisala przez rodzine Sears. Sa tez tam poruszone kwestie przygotowania do porodu.
A tu wrzucam wam moj juz calkiem spory bebzon:) Chociaz jak na 18 tydzien i 0kg na plusie to chyba jest nieźle. Zaznaczam, ze ja do chudzinek nie należę-co zresztą widac na załączonym obrazku:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1839623a938a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:28
Frida91, emi2016, wiki2, linka89, Chimera, Nacha, Anhydra, Agagusia, Reniiata, Ania95, Bobby29, Smerfelinka, E_linka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci