X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ostatnio czytałam ten artykuł :) odkąd mam rogala potrafię przespać 90% nocy na jednym boku, naprawdę jest cudowny, polecam - allegro 89.90 :p

Własnie przyszlo moje 70 kg ciuchów dla dziecka, aż się boję otwierać, pewnie same wielkie rozmiary które ubierze za dwa lata :p ale za darmo, więc nie narzekam :)

Domi wstaw proszę linka do rogala albo prześlij mi na priv. Plis :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Werni, przeczytałam w Twojej stopce,że miałaś podwyższony androstendnion. Ja też miałam przed ciąża. Diagnozowalas to? Co mówił na to lekarz? Mogło to mieć negatywny wpływ na starania lub inne negatywne objawy (np wypadanie włosów?).
    Byłabym wdzięczna za informacje.

Ten adronstedion badałam w innym celu. Kilka lat temu później nie sprawdzałam. Mi się wydaje ze inny wpływ był na starania. Najbardziej stres. Przed zajściem chciałam mnóstwo badań powtórzyć, zmieniłam jadłospis mój też zmienił swój i się udało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-duza-6736519418?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Mam nadzieję, że dobrze wkleiłam :) to jest mój kochanek, dobrze napakowany, sciagany pokrowiec :) tydzień mi zajęło, żeby nauczyć się obrotów z rogalem ale teraz to bajka :)

E_linka2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Dziewczyny a śpicie już na lewym boku? Pilnuje cię tego? Mnie wygodniej jest na prawym. Czy jeszcze za wcześnie na pilnowanie tego lewego?

Ja to się kręcę raz na lewym raz na prawym :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ten adronstedion badałam w innym celu. Kilka lat temu później nie sprawdzałam. Mi się wydaje ze inny wpływ był na starania. Najbardziej stres. Przed zajściem chciałam mnóstwo badań powtórzyć, zmieniłam jadłospis mój też zmienił swój i się udało.
    Dzięki za odpowiedź. Zastanawiałam się,czy androstendion może mieć wpływ, zwłaszcza na komórki.

werni, Vampire lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-duza-6736519418?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Mam nadzieję, że dobrze wkleiłam :) to jest mój kochanek, dobrze napakowany, sciagany pokrowiec :) tydzień mi zajęło, żeby nauczyć się obrotów z rogalem ale teraz to bajka :)

Dobrze wkleiłaś, dzięki!!! Jutro sobie zamówię:)

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dobrze wkleiłaś, dzięki!!! Jutro sobie zamówię:)
    A ja nie umiem spac z rogalem, probuje od 4 tyg, ale predzej czy pozniej w trakcie nocy i tak go wywalam na podloge, wole sobie koldre zwinac w kule i wziac miedzy nogi :-P

Wlasnie skonczylam smazyc i jesc placuszki bananowe bezglutenowe. Z nutellą. Moje dziecko z pewnoscia jest dumne. Az mi wstyd w lustro spojrzec, ze jem takie rzeczy o takiej godzinie. EMek tylko ukontentowany, bo nigdy wczesniej nie dostawal żarełka przed komputer po nocach :-D

Anhydra lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Werni, przeczytałam w Twojej stopce,że miałaś podwyższony androstendnion. Ja też miałam przed ciąża. Diagnozowalas to? Co mówił na to lekarz? Mogło to mieć negatywny wpływ na starania lub inne negatywne objawy (np wypadanie włosów?).
    Byłabym wdzięczna za informacje.
    Podłączam się do pytania. Ja się diagnozowałam, ale nic z tej diagnozy nie wynikło. Teraz u 3 lekarzy pytałam i powiedzieli, ze jak jestem w ciąży to jest ok.

werni lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    A miałaś jakieś objawy podwyzszonego androst.? U mnie był to okropny trądzik i mam wrażenie, ze wywoływał go właśnie silny, chroniczny stres. Nie znalazłam sensownych prac naukowych na potwierdzenie mojej tezy, ale gdzieś zmianki były, ze stres może powodować podwyższenie androstendionu.

werni lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW - kazdny kiedys rodziła pierwszy raz! Ja np bylam bardzo pozytywnie nastawiona, chcialam zeby juz sue szybko zaczęło jak tylko skończyliśmy 36 tc, myslalam ze bedzie bolało ale poskacze na piłce, wejdę pod prysznic i jakos wytrzymam - moze tak byloby gdybym zaprotestowała przed podłączeniem oxy:( sle dluzej w domu czekała a nie przy byle regularnych skurczach w szpitalu sie pojawiła. Za dlugo im sie akcja rozwijała to mi oxy dowalili i sie zaczęła masakra. Teraz bede bardziej swuadoma i asertywna. W tamtej sytuacji dzis powiedziałabym ze mi nie przeszkadza ze sie wolno akcja rozkręca a jak im tak to niech mnie na patologie przesuną.
    Emi - a dlaczego masz przeciwwskazana teraz probe SN?
    Anhydra - mi tez cola nie raz życie ratuje w ciazy i zawsze mam ze dwie puszki w zapasie:)

Anhydra lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z nieciwepliwością wstalam i oczekukę na wizytę na 10:40 :) aż mnie mdłości złapały chyba z nerwów :P i krew mi z nosa poleciała pierwsze raz w życiu, aż się przestraszyłam.

Ja kupiłam tego rogala z lidla i śpi mi się z nim ok. Najgorzej tylko mi się z nim obracać :P

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A ja nie umiem spac z rogalem, probuje od 4 tyg, ale predzej czy pozniej w trakcie nocy i tak go wywalam na podloge, wole sobie koldre zwinac w kule i wziac miedzy nogi :-P

Wlasnie skonczylam smazyc i jesc placuszki bananowe bezglutenowe. Z nutellą. Moje dziecko z pewnoscia jest dumne. Az mi wstyd w lustro spojrzec, ze jem takie rzeczy o takiej godzinie. EMek tylko ukontentowany, bo nigdy wczesniej nie dostawal żarełka przed komputer po nocach :-D

Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu :)

Co do naleśników- daruj sobie wyrzuty sumienia. Jesteś w ciąży i czasem rozpieszcza nie się należy:D

Agagusua o co chodzi z tym oxy? Wiem, że przyspiesza akcję, ale myślałam, że to dobrze?

Larissa trzymam kciuki za wizytę :) będzie dobrze!

A ja nadal krwawię i nadal w łóżku. Po jakim czasie można dostać odleżyny? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:48

Larissa90 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tlusty czwartek! Co do grzechow, ile paczkow dzis zjwcie? My wlasnie idziemy smazyc swoje. Mam nadzieję, ze wyjda ;)

Limerikowo, Misi@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Hej ja mam identycznego rogalowego brata bliźniaka! :D Też polecam :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu :)

Co do naleśników- daruj sobie wyrzuty sumienia. Jesteś w ciąży i czasem rozpieszcza nie się należy:D

Agagusua o co chodzi z tym oxy? Wiem, że przyspiesza akcję, ale myślałam, że to dobrze?

Nie tak szybko. Ja leżałam 2 tyg. W szpitalu i prawie miesiąc w domu (już trochę wstawałam np. zrobić śniadanie) A co do zimna spróbuj spać w skarperkach, tylko zwróć uwagę żeby nie uciskały stóp. :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Ja leżałam przy krwawieniu i krwiaku półtora miesiąca... odleżyn brak-pozostał tylko uraz do trozkladanej kanapy w salonie;) . Krwawienie w końcu przeszło trzeba być tylko cirpliwym i faktycznie leżeć. U Ciebie może to trwać krócej, bo słyszałam historie, że dziewczynom łożysko po 2 tyg się podnosiło. Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:39

Kalija lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• emi2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tłusty czwartek ! :) ja tez się skusiłam wyjątkowo na pączka ;)

Agagusia - przy cukrzycy typu 1 mało który szpital godzi się na próbę sn,w Lublinie jest w sumie 1, typowo położniczy gdzie ordynator pozwla na takie próby. Wszędzie chcieli mnie ciąć... Po za tym ja cały poród muszę mieć pod ktg-a że nie mieli tam przenośnego to musiałam leżeć,odlaczali mnie 2 razy na szybki prysznic i na siku. Moze gdybym mogla chodzić to slurcze parte by się pojawily ? Niestety u mnie w ciąży jest duże ryzyko smierci wewnatrzmacicznej,dlatego u mnie ruchy to podstawa i ciążę konczy się zwykle nie pozniej niz w skonczonym 37 tc a czesto wczesniej... Na koncowce byle spadek cukru lub slabsze ruchy i na ostro cc.

Ach i przy cukrzycy tkanki są trochę mniej elastyzne - jest większe ryzyko pęknięcia blizny. Choć jak rozmawiałam z ginekologiem to jeśli wszystko będzie ok to zgodzi się na indukcję porodu i choć kilka skurczy, skurcze porodowe pozwalają dziecku na przygotowanie si na przyjście na świat, prowazą do wyrztu adrenaliny, wypychają wody płodowe z płuc. Dużo korzyści ! Podejrzewam i tak też mówiła neonatolog, że dzięki próbie sn Łuja nie musiała leżeć w inkubatorze. Synek mojej koleżanki z sali, urodzony tydzień później - licząc wiek ciaży- niestety musiał korzystać z CPAPu, a moje dziecko nie, ale skurczy miałam kilka godzin, więc organizm dziecka zdążył się przygotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:46

Misi@, plinka89 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ilości paczkow- wybierzcie mądrze! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9fccc06b3b4.jpg

emi2016, Larissa90, Agagusia, Ania95, baileys, plinka89, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam ciężka noc :( Fatalne to przeziębienie. Budziłam się 3 razy robić inhalacje z rumianku i mięty, trochę nawet pomagało. Z nosa lało mi się jak z kranu, okropny ból głowy, wzięłam apap bo nie dałam rady. Gardło boli mniej. Dobrze ze póki co nie mam kaszlu. Nie mam też gorączki, organizm nawet nie walczy.am nadzieję że dziecku to wszystko nie zaszkodzi.
    A tu tłusty czwartek i urodziny mojego faceta :) Nawet nie mam ochoty na słodkości a urodziny robimy w weekend.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja to się kręcę raz na lewym raz na prawym :)

Ja też i nie pilnuje na którym, ale źle mi się śpi na plecach a zwykle lubiłam, to może nawet dobrze bo w bardziej zaawansowanej ciąży nie można.
    Mam rogala do spania ale spałam z nim kilka razy, na razie wolę bez, lepiej mi się śpi z poduszka między nogami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:00

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ