Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Ostatnio czytałam ten artykuł
odkąd mam rogala potrafię przespać 90% nocy na jednym boku, naprawdę jest cudowny, polecam - allegro 89.90 :p
Własnie przyszlo moje 70 kg ciuchów dla dziecka, aż się boję otwierać, pewnie same wielkie rozmiary które ubierze za dwa lata :p ale za darmo, więc nie narzekam
Domi wstaw proszę linka do rogala albo prześlij mi na priv. Plis
-
Niezapominajka5 wrote:Werni, przeczytałam w Twojej stopce,że miałaś podwyższony androstendnion. Ja też miałam przed ciąża. Diagnozowalas to? Co mówił na to lekarz? Mogło to mieć negatywny wpływ na starania lub inne negatywne objawy (np wypadanie włosów?).
Byłabym wdzięczna za informacje.
Ten adronstedion badałam w innym celu. Kilka lat temu później nie sprawdzałam. Mi się wydaje ze inny wpływ był na starania. Najbardziej stres. Przed zajściem chciałam mnóstwo badań powtórzyć, zmieniłam jadłospis mój też zmienił swój i się udało. -
https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-duza-6736519418?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Mam nadzieję, że dobrze wkleiłamto jest mój kochanek, dobrze napakowany, sciagany pokrowiec
tydzień mi zajęło, żeby nauczyć się obrotów z rogalem ale teraz to bajka
E_linka2 lubi tę wiadomość
-
magnolia29 wrote:Dziewczyny a śpicie już na lewym boku? Pilnuje cię tego? Mnie wygodniej jest na prawym. Czy jeszcze za wcześnie na pilnowanie tego lewego?
Ja to się kręcę raz na lewym raz na prawym -
werni wrote:Ten adronstedion badałam w innym celu. Kilka lat temu później nie sprawdzałam. Mi się wydaje ze inny wpływ był na starania. Najbardziej stres. Przed zajściem chciałam mnóstwo badań powtórzyć, zmieniłam jadłospis mój też zmienił swój i się udało.
werni, Vampire lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-duza-6736519418?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Mam nadzieję, że dobrze wkleiłamto jest mój kochanek, dobrze napakowany, sciagany pokrowiec
Dobrze wkleiłaś, dzięki!!! Jutro sobie zamówię -
nick nieaktualnyKalija wrote:Dobrze wkleiłaś, dzięki!!! Jutro sobie zamówię
Wlasnie skonczylam smazyc i jesc placuszki bananowe bezglutenowe. Z nutellą. Moje dziecko z pewnoscia jest dumne. Az mi wstyd w lustro spojrzec, ze jem takie rzeczy o takiej godzinie. EMek tylko ukontentowany, bo nigdy wczesniej nie dostawal żarełka przed komputer po nocachAnhydra lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Werni, przeczytałam w Twojej stopce,że miałaś podwyższony androstendnion. Ja też miałam przed ciąża. Diagnozowalas to? Co mówił na to lekarz? Mogło to mieć negatywny wpływ na starania lub inne negatywne objawy (np wypadanie włosów?).
Byłabym wdzięczna za informacje.werni lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
werni wrote:Ten adronstedion badałam w innym celu. Kilka lat temu później nie sprawdzałam. Mi się wydaje ze inny wpływ był na starania. Najbardziej stres. Przed zajściem chciałam mnóstwo badań powtórzyć, zmieniłam jadłospis mój też zmienił swój i się udało.
werni lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
OlaW - kazdny kiedys rodziła pierwszy raz! Ja np bylam bardzo pozytywnie nastawiona, chcialam zeby juz sue szybko zaczęło jak tylko skończyliśmy 36 tc, myslalam ze bedzie bolało ale poskacze na piłce, wejdę pod prysznic i jakos wytrzymam - moze tak byloby gdybym zaprotestowała przed podłączeniem oxy:( sle dluzej w domu czekała a nie przy byle regularnych skurczach w szpitalu sie pojawiła. Za dlugo im sie akcja rozwijała to mi oxy dowalili i sie zaczęła masakra. Teraz bede bardziej swuadoma i asertywna. W tamtej sytuacji dzis powiedziałabym ze mi nie przeszkadza ze sie wolno akcja rozkręca a jak im tak to niech mnie na patologie przesuną.
Emi - a dlaczego masz przeciwwskazana teraz probe SN?
Anhydra - mi tez cola nie raz życie ratuje w ciazy i zawsze mam ze dwie puszki w zapasie:)Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja już z nieciwepliwością wstalam i oczekukę na wizytę na 10:40
aż mnie mdłości złapały chyba z nerwów
i krew mi z nosa poleciała pierwsze raz w życiu, aż się przestraszyłam.
Ja kupiłam tego rogala z lidla i śpi mi się z nim ok. Najgorzej tylko mi się z nim obracać -
baileys wrote:A ja nie umiem spac z rogalem, probuje od 4 tyg, ale predzej czy pozniej w trakcie nocy i tak go wywalam na podloge, wole sobie koldre zwinac w kule i wziac miedzy nogi
Wlasnie skonczylam smazyc i jesc placuszki bananowe bezglutenowe. Z nutellą. Moje dziecko z pewnoscia jest dumne. Az mi wstyd w lustro spojrzec, ze jem takie rzeczy o takiej godzinie. EMek tylko ukontentowany, bo nigdy wczesniej nie dostawal żarełka przed komputer po nocach
Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu
Co do naleśników- daruj sobie wyrzuty sumienia. Jesteś w ciąży i czasem rozpieszcza nie się należy:D
Agagusua o co chodzi z tym oxy? Wiem, że przyspiesza akcję, ale myślałam, że to dobrze?
Larissa trzymam kciuki za wizytębędzie dobrze!
A ja nadal krwawię i nadal w łóżku. Po jakim czasie można dostać odleżyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:48
Larissa90 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:https://allegro.pl/oferta/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-duza-6736519418?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Hej ja mam identycznego rogalowego brata bliźniaka!Też polecam
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kalija wrote:Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu
Co do naleśników- daruj sobie wyrzuty sumienia. Jesteś w ciąży i czasem rozpieszcza nie się należy:D
Agagusua o co chodzi z tym oxy? Wiem, że przyspiesza akcję, ale myślałam, że to dobrze?
A ja nadal krwawię i nadal w łóżku. Po jakim czasie można dostać odleżyny?
Nie tak szybko. Ja leżałam 2 tyg. W szpitalu i prawie miesiąc w domu (już trochę wstawałam np. zrobić śniadanie) A co do zimna spróbuj spać w skarperkach, tylko zwróć uwagę żeby nie uciskały stóp. -
Kalija wrote:Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu
A ja nadal krwawię i nadal w łóżku. Po jakim czasie można dostać odleżyny?
Ja leżałam przy krwawieniu i krwiaku półtora miesiąca... odleżyn brak-pozostał tylko uraz do trozkladanej kanapy w salonie;) . Krwawienie w końcu przeszło trzeba być tylko cirpliwym i faktycznie leżeć. U Ciebie może to trwać krócej, bo słyszałam historie, że dziewczynom łożysko po 2 tyg się podnosiło. Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:39
Kalija lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dzień dobry w tłusty czwartek !
ja tez się skusiłam wyjątkowo na pączka
Agagusia - przy cukrzycy typu 1 mało który szpital godzi się na próbę sn,w Lublinie jest w sumie 1, typowo położniczy gdzie ordynator pozwla na takie próby. Wszędzie chcieli mnie ciąć... Po za tym ja cały poród muszę mieć pod ktg-a że nie mieli tam przenośnego to musiałam leżeć,odlaczali mnie 2 razy na szybki prysznic i na siku. Moze gdybym mogla chodzić to slurcze parte by się pojawily ? Niestety u mnie w ciąży jest duże ryzyko smierci wewnatrzmacicznej,dlatego u mnie ruchy to podstawa i ciążę konczy się zwykle nie pozniej niz w skonczonym 37 tc a czesto wczesniej... Na koncowce byle spadek cukru lub slabsze ruchy i na ostro cc.
Ach i przy cukrzycy tkanki są trochę mniej elastyzne - jest większe ryzyko pęknięcia blizny. Choć jak rozmawiałam z ginekologiem to jeśli wszystko będzie ok to zgodzi się na indukcję porodu i choć kilka skurczy, skurcze porodowe pozwalają dziecku na przygotowanie si na przyjście na świat, prowazą do wyrztu adrenaliny, wypychają wody płodowe z płuc. Dużo korzyści ! Podejrzewam i tak też mówiła neonatolog, że dzięki próbie sn Łuja nie musiała leżeć w inkubatorze. Synek mojej koleżanki z sali, urodzony tydzień później - licząc wiek ciaży- niestety musiał korzystać z CPAPu, a moje dziecko nie, ale skurczy miałam kilka godzin, więc organizm dziecka zdążył się przygotować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:46
Misi@, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja miałam ciężka noc
Fatalne to przeziębienie. Budziłam się 3 razy robić inhalacje z rumianku i mięty, trochę nawet pomagało. Z nosa lało mi się jak z kranu, okropny ból głowy, wzięłam apap bo nie dałam rady. Gardło boli mniej. Dobrze ze póki co nie mam kaszlu. Nie mam też gorączki, organizm nawet nie walczy.am nadzieję że dziecku to wszystko nie zaszkodzi.
A tu tłusty czwartek i urodziny mojego facetaNawet nie mam ochoty na słodkości a urodziny robimy w weekend.
-
werni wrote:Ja to się kręcę raz na lewym raz na prawym
Ja też i nie pilnuje na którym, ale źle mi się śpi na plecach a zwykle lubiłam, to może nawet dobrze bo w bardziej zaawansowanej ciąży nie można.
Mam rogala do spania ale spałam z nim kilka razy, na razie wolę bez, lepiej mi się śpi z poduszka między nogami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:00
werni lubi tę wiadomość