X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Ale cc jest w miejacowym.
    Ja to właśnie narkozy balabym sie najbardziej! :D

Tak wiem :) miejscowo tez miałam to trochę czułam ciągnięcia jak mnie operowali. To było na Madalińskiego. Z nudów to sobie nucilam piosenki a pielęgniarka do lekarza "ona spiewa" haha

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kiedyś miałam robiona biopsje piersi. Lekarz wielka igłą pobrał. Miałam guzki najpierw w jednej po roku w drugiej piersi. Wycielam je. Operacji do cc jakoś się nie boję bo miałam kiedyś i nie raz byłam pod narkoza. Zapisałam sobie ten żel by szybciej się zregenerować.
    Werni, przeczytałam w Twojej stopce,że miałaś podwyższony androstendnion. Ja też miałam przed ciąża. Diagnozowalas to? Co mówił na to lekarz? Mogło to mieć negatywny wpływ na starania lub inne negatywne objawy (np wypadanie włosów?).
    Byłabym wdzięczna za informacje.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    To by było sensowne, bo też biorę. Tobie lekarz powiedział, ze musisz je brać do końca ciąży, bo takich leków się nie odstawia?

Mam nadzieję, że nie. Na razie nie chce mi odstawić. Czekam na to jak na zbawienie.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cale popiludnie.odczuwam parcie na oecherz, jednak jak ide do toalety to wcale duzo moczu nie oddaje... Nie wiem czy dzidzia sie tak ulozyla, czy o co chodzi, ale dzis tez czulam takie kopanie po szyjce.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia trzymam kciuki za Ciebie, postaraj się nie stresować do wtorku.

Ja jestem teraz kilka dni sama w domu. Mąż w delegacji. Odpoczywam, bo nadal krwawię. Jestem jednak dziwnie spokojna... chyba limit łez i stresu już wyczerpałam w tej ciąży ;) w sumie dobrze, że jestem sama, bo mam straszne gazy co jest dziwne bo raczej nie mam skłonności i nie jadłam nic podejrzanego. Oby przeszło zanim mężuś wróci :D

dqprgu1royghdo7j.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Magnolia ja mialam robiona biopsje gruboiglowa. Nie wiem, jakiej wielkosci jest Twoja zmiana, moja byla niewielka i ta biopsja byla wspomagana próżnia, ktora wciągnęła całą zmiane. Potem mialam usg robione i zmiany juz nie bylo bo zostala w calosci wessana. Moze u Ciebie tez tak będzie

Marimiko 12 do 14 mm na 5x6 mm. Zobaczę co mi lekarz zaproponuje. Zrobię morfologia rozmaz i inr żeby byc ready.

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj głównie tematy porodowe na forum :D
    Dla mnie to jedna wielka niewiadoma. Wiele z Was ma juz bogate doświadczenia w tym temacie. To będzie mój pierwszy poród. Boję się, wiadomo.. ale jednak staram się myśleć pozytywnie, na strach pewnie jeszcze przyjdzie czas.
    Oby u każdej z nas poród przebiegł łagodnie i bez żadnych komplikacji &&&

Anhydra, Kalija, werni, Limerikowo, Matyldaaa, Misi@ lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Magnolia trzymam kciuki za Ciebie, postaraj się nie stresować do wtorku.

Ja jestem teraz kilka dni sama w domu. Mąż w delegacji. Odpoczywam, bo nadal krwawię. Jestem jednak dziwnie spokojna... chyba limit łez i stresu już wyczerpałam w tej ciąży ;) w sumie dobrze, że jestem sama, bo mam straszne gazy co jest dziwne bo raczej nie mam skłonności i nie jadłam nic podejrzanego. Oby przeszło zanim mężuś wróci :D
    O Kochana.. moich gazów,to chyba żadna nie przebije.. mąż sobie żartuje,że nie wie,czy się rano obudzi :D
    Pewnie to przez progesteron.

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a śpicie już na lewym boku? Pilnuje cię tego? Mnie wygodniej jest na prawym. Czy jeszcze za wcześnie na pilnowanie tego lewego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 22:12

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Marimiko 12 do 14 mm na 5x6 mm. Zobaczę co mi lekarz zaproponuje. Zrobię morfologia rozmaz i inr żeby byc ready.
    Magnolia, ja również trzymam mocno kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok. Przypomnij, Ty miałaś usg,czy wyczulas ta zmianę?
    Bądź dobrej myśli. Jak widzisz u dziewczyn zdarzają się takie biopsje i nie muszą oznaczać niczego złego. Oby u Ciebie też tak było.

DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przeszłam jakieś zatrucie pokarmowe...od rana cokolwiek zjadłam to zwracalam...raz ledwo zdażyłam dobiec do WC- połowa lazienki obrzy**na :( ...łącznie ze mną...włosy, bluzka ...nawet skarpetki...masakra! Cały dzień się martwiłam, że przez te skurcze przy wymiotach znowu zacznę krwawić a brzuch mnie tak cały bolał, że już na końcu nie wiedziałam czy to jelita, czy macica...oczywiście stres i schiza. Dzwonilam do lekarza, pytal czy mam temp - zmierzylam i byla 37.4..no ale biorac pod uwage wysokiego proga to raczej na grype nie wskazywało..no i tak sie meczylam przez kilkanascie h...przeszło mi dopiero po coli... nienawidzę tego chemicznego świństwa ale już nieraz w ciąży ratuje mnie z opresji. Tak więc od teraz puszka obowiązkowo w lodowce na czarną godzinę ;).

A co do Waszych porodów to stwierdzam, że jesteście Dziewczyny bardzo dzielne ❤.
    Wyobrażacie sobie facetów na Waszych miejscach? Bo ja nie ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Dziewczyny a śpicie już na lewym boku? Pilnuje cię tego? Mnie wygodniej jest na prawym. Czy jeszcze za wcześnie na pilnowanie tego lewego?

Ja śpię jeszcze na plecach :-P Spałam tak całe życie i dopiero od kilku tygodni adaptuję się do spania na boku. Póki co kręgosłup mnie nie boli.

Jeśli potrzebujesz większego uspokojenia, przeczytaj artykuł mamy ginekolog https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

emi2016, Anhydra lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:

Do konca ciąży spalam na prawym, bo tak mi było wygodniej ;) teraz jeszcze zdarza mi sie spac na plecach sle to do czasu. Pocztaj co o spsniu e ciąży pisze mamaginekolog ;)

magnolia29 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Na razie śpię jak mi wygodnie. Raz na prawym,raz na lewym :)
    Nie wiem,czy dałabym radę przespać całą noc,by nie zmienić pozycji.
    Od którego tygodnia zalecają lewy bok?

werni lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja śpię jeszcze na plecach :-P Spałam tak całe życie i dopiero od kilku tygodni adaptuję się do spania na boku. Póki co kręgosłup mnie nie boli.

Jeśli potrzebujesz większego uspokojenia, przeczytaj artykuł mamy ginekolog https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

Dzięki Bayileys za ten artykuł :). Też od prwnrgo czasu się nad tym zastanawiałam.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Magnolia, ja również trzymam mocno kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok. Przypomnij, Ty miałaś usg,czy wyczulas ta zmianę?
    Bądź dobrej myśli. Jak widzisz u dziewczyn zdarzają się takie biopsje i nie muszą oznaczać niczego złego. Oby u Ciebie też tak było.

Niezapominajka robiłam USG wg nowych zaleceń w ciąży trzeba zrobić a poza tym badam sie regularnie bo mama jest po.mastektomii i jej siostra też. Trafiłam na dokładnego lekarza. Przy mojej budowie piersi nie było szans na znalezienie tego. Lekarz mi to powiedział.

Jestem dobrej myśli. Kurde jak większość z Was jestem już chyba poza limitem nieszczęść.

Co do spania na lewym boku czytałam mgin i chcialam tylko sprawdzić czy tylko mi jest en lewy bok wbić w programie spania.
    Jutro odbieram poduchę książki poradniki i pakę ciuszkow. Nie mogę się doczekać

Niezapominajka5, Misi@ lubią tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:

Spij jak Ci wygodnie. Sama poczujesz, ze czas na zmianę. Ja poprzednia ciąże uwielbialam spac na plecach, ale pod koniec juz sie nie dalo i wtedy tylko leqy bok;)
    a teraz jeszcze zasypiam na brzuchu, choc pewnie njedlugo sie skonczy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 22:35

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam ten artykuł :) odkąd mam rogala potrafię przespać 90% nocy na jednym boku, naprawdę jest cudowny, polecam - allegro 89.90 :p

Własnie przyszlo moje 70 kg ciuchów dla dziecka, aż się boję otwierać, pewnie same wielkie rozmiary które ubierze za dwa lata :p ale za darmo, więc nie narzekam :)

Vampire, Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    O Kochana.. moich gazów,to chyba żadna nie przebije.. mąż sobie żartuje,że nie wie,czy się rano obudzi :D
    Pewnie to przez progesteron.

Faktycznie to może być progesteron, od poniedziałku mam zwiększoną dawkę...No trudno:D szczerze rozbawił mnie komentarz Twojego męża:D

Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzieczyny mi też się jeszcze zdarza na brzuchu spać. Staram się bardziej bokiem, ale roznie to bywa czasami ukladam się tak przez sen. Rano się budzę i zastanawiam czy nie zrobiłam krzywdy dziecku.
    Ostatnimi dniami też bardzo boli mnie krzyż, jak poleżę dłużej na plecach to normalnie nie mogę się podnieść, bo taki ból przy wstawaniu.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ