X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki.katar ze musialam.wpuscic corki nasivin bo nie daje rady :(

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A ja mam taki.katar ze musialam.wpuscic corki nasivin bo nie daje rady :(

Sinulan express forte, można go stosować w ciąży u podczas karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:17

plinka89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze jak.kilka razy wpuscilam nasivin to zaszkodzilam dziecku ? Mam wyrzuty sumienia...ale.musialam

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mi ostatnio w nocy jest tak zimno, że bym nie dała rady się odkryć. Kaloryfer odkrecony na maksa, kołdra+kocyk. Mąż śpi w salonie, bo nie daje rady że mną w sypialni w tak wysokiej temp. Co dziwne nie jestem chora a mam tak od kilku tygodni. Mam nadzieję, że dzięki rogaliwi przestanę budzić się na brzuchu :)

Co do naleśników- daruj sobie wyrzuty sumienia. Jesteś w ciąży i czasem rozpieszcza nie się należy:D

Agagusua o co chodzi z tym oxy? Wiem, że przyspiesza akcję, ale myślałam, że to dobrze?

Larissa trzymam kciuki za wizytę :) będzie dobrze!

A ja nadal krwawię i nadal w łóżku. Po jakim czasie można dostać odleżyny? :D

Leżałam 10tygodni i od dwóch tygodni na nogach jestem.Myślę,że u ciebie krócej będzie.

Kalija, OlaWi lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Myslicie ze jak.kilka razy wpuscilam nasivin to zaszkodzilam dziecku ? Mam wyrzuty sumienia...ale.musialam

Teraz to już o tym nie rozmyślaj. Generalnie 2 trymestr jest bezpieczniejszy jeżeli chodzi o leki, a większość z nich nie jest wskazana nie dlatego że wykazano ich bezpośrednia szkodliwość na płód, ale dlatego że nie ma żadnych danych (nie można przecież prowadzić eksperymentów na cieżarnych kobietach no ewentualnie na myszach, ale tych badań jest niewiele). Wiadomo dla świętego spokoju lepiej brać te leki o potwierdzonym bezpieczeństwie. No ale nie ma co się zadreczać ;)

Agagusia lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój brzuszek witamy się w 19 tygodniu! Hura Jupi! Jakoś ciągle nie mogę uwierzyć, w to że się to dzieje i tak leci!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b497ee91b084.jpg

emi2016, Anhydra, kayama, Ania95, Marimiko, Misi@, plinka89, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, OlaWi, werni, Matyldaaa, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:

Ja nic nie wpuszczalam bo się boję. Wyczytałam że krople obkurczajace śluzowke szkodzą bo obkurczaja też naczynia w lozysku ale trochę wątpię czy tak mała dawka może mieć wpływ... Pewnie pojedyncze psikniecia nie zaszkodzą.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oxy - owszem przyspiesza, tylko nigdy nie wiadomo jak dana kobieta zareaguje na dana dawke. Na niektórych wcale nie dzialaja i z pompy podane raz za razem. Podejrzewam ze mi dali sporo bo przyjęli mnie o 23 na porodówkę pi czym wszystko sie wyciszyło i o 7 stwierdzili ze musze w koncu urodzić (pewnie dlatego ze chcieli szybko miec spokoj, bo lozka byly ciagle wole, wiec nie o to chodzilo). No i jak mi dowalili (nia mialam jeszcse wcale rozwarcia) to po godzinie rzygalam z bólu i błagałam o znieczulenie a położna mi mowi ze jest moooze 1cm! Po następnej 1,5 godz przyszefl anestezjolog, byly 3 cm. Od raxu zdecydował ze da mi najpierw szybkie znieczulenie No widac ze naprawde mocno mnie boli a potem dołożył to dluzej działające. Moim zdanie przez to ze dowalili tam duzo nie sprawdzając jak reaguje i przez 3 godz z zadnego rozwarcia doszłam do 10 to maly sie zlew wstawił w kanał i skonczylo sie cc. Teraz godzę sue ew tylko na cewnik Foleya albo żel. Na oxy w życiu!

Anhydra - zdecydowanie wybieram 2 paczki! Moze chociaz w te wakacje bede sue fajowo prezentowała w gorze od bikini:) Chociaz podczas karmienia tez zwykle nie narzekam. Poza tym czasem to u mnie slaaabo;(

Emi - to faktycznie w takiej sytuacji tez wolałabym wcześniejsze cc i sur juz nie denereowawac ci doe z tym dzieckiem w srodku dzieje. Zawsze jedt dla mnie mega stresująca ta końcówka, ciagle zastanawianie sie czy odpowiednio czesto czuje ruchy. Detektor tez wtedy mocno pomaga, choc tętno bez ruchów tez uspokajające nie jest. Ale chociaz wiadomo ze trzeba do szpitala jechac, ske dziecko żyje. Dla mnie ti chyba równie stresujący czas co do czasu usłyszenia serduszka - sorry jak kogos zdolowalam ze jeszcze nie koniec najgorszych ciążowych stresów. Marze zeby jsk ostatnio akcja sama sie rozpoczęła jak tylko skończymy 36tc. Polecam duzo sexow;)! I maz bedzie happy:)

emi2016, Kalija lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • emi2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale Wa fajnie już w tych 18-19 tc - toż to już polowa ! :) Niby szybko ta ciaza mija, ale mógłby być już sierpień ;) A potem będę tęsknić za brzuszkiem :D

Agagusia - na samą myśl o końcówce mnei skręca, wspomniam to strasznie mimo, że leżałam w spzitalu i co 2 dni miałam usg... Teraz będzie to samo, lekarz kazął się nastawić na sierpień w szpitalu, tyle, że teraz będzie jeszcze trudniej, bo w domu będzie czekała Łucja... Zostawić 1,5 roczne dziecko na kilka tygodni wydaje mi sie okropne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:40

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    A miałaś jakieś objawy podwyzszonego androst.? U mnie był to okropny trądzik i mam wrażenie, ze wywoływał go właśnie silny, chroniczny stres. Nie znalazłam sensownych prac naukowych na potwierdzenie mojej tezy, ale gdzieś zmianki były, ze stres może powodować podwyższenie androstendionu.
    U mnie ze stresem,to by się nawet pokryło,bo mam bardzo stresująca pracę. Choć wynik był mierzony akurat wtedy,gdy byłam na niego mniej narażona. Mi natomiast wypadały włosy bez zdiagnozowanej przyczyny. Zaczęłam się zastanawiać,czy to przez ten hormon. Oznaczenie miałam przed ciąża, ale wizytę u endokrynologa już w ciąży. Dr stwierdziła,że teraz i tak nic z tym nie zrobimy, a włosy powinny się poprawić,bo będzie dużo estrogenow. Fakt, mniej się przetluszczaja, ale z wypadaniem nadal jest podobnie.

Jak to wygląda u Was? Wszyscy powiadają,że w ciąży się tak włosy poprawiają.. Ja póki co nie za bardzo widzę różnicę.

Vampire, po ciąży na Twoim miejscu sprawdziłabym jeszcze raz ten hormon i wybrała się do endokrynologa. Hormony potrafią wiele namieszać i póki jest to jedyna rzecz, która wyszła mi gorzej w badaniach, to będę chciała ją jeszcze sprawdzić.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A propos ilości paczkow- wybierzcie mądrze! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9fccc06b3b4.jpg

Haha dobre ;D ja dzisiaj zjem 3 pączki, więc chyba połączenie tych dwóch obrazków :P

emi2016, Niezapominajka5, plinka89 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj moje ulubione święto! :)

Pęka mi głowa od przeglądania połowy pierwszego kartonu, ponad 40 sztuk bodziakow na 3-6 miesięcy, tyle samo pajacykow, ja to się chyba tu z którąś z Was podzielę :p

Dodatkowo moje zdjęcie z poniedziałku jest totalnie nieaktualne, syn mój się chyba zdenerwował i rozepchał na maxa! Dziś ja wyglądam jak pączek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4db17913e965.jpg

Ja w ciąży mam spowolniony odrost owłosienia, nogi gole raz na dwa tygodnie. Za to włosy ja głowie się nie przetluszczaja, wcześniej mylam codziennie a teraz 2-3 wyglądają super. Paznokcie się nie łamią, pod tym kątem rewelacja:)

Zbieram dupke i zaraz jadę po tonę pączków, będziemy dzisiaj z klientkami sobie wmawiać, że to dietetyczne pączki :)

Chimera, baileys, Anhydra, Marimiko, Agagusia, Ania95, plinka89, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już na poczekalni i się niecierpliwię,przyspieszyli mi wizytę i mam na 10:20 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:10

OlaWi lubi tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Domi rzeczywiście spora różnica!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pączkami specjalnie nie poszaleje, bo bezglutenowe ciezko jest kupic, a tez kosztuja srednio 8-9 zl/szt, co stanowi spory hamulec przed obzarstwem :-P poki co eMek przed praca kupil mi 2 i raczej na nich poprzestane.

Co do wlosow - moje nie wypadaja wcale i rosna jak szalone, ale za to paznokcie mam nadal słabe. To chyba u kazdego indywidualnie przebiega. Ide dzis do fryzjera po 2 mcach przerwy, juz sie nie moge doczekac, w II trymestrze farbowanie juz bezpieczniejsze na szczescie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień rozpoczęty aktywnie na basenie. 45min w wodzie jak nigdy, cały basen tylko dla mnie chyba wszyscy poszli jeść pączki :p 50basenow machniętych to lecę po swojego pączka :)

baileys, Agagusia, emi2016, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, magnolia29 lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 19tym tygodniu!!!

Ja dzis zakupilam 6 pączków (po dwa z budyniem, różą i jabłkiem) na razie zjadlam jednego. Zazwyczaj nie jadalam wiecej niz dwa, ale w nagrode ze jeszcze nic nie przytylam zrobię sobie prezent :)

Co do włosów i paznokci to w pierwszej ciąży z synek, wlosy miałam mocne, prawie nie wypadaly, paznokcie jak skała, twarde i piękne i cera wspaniała.
    Teraz paznokcie mam krotkie bo mi sie łamią i rozdwajają, włosy strasznie przetłuszczają i nie układają, cera niby nie tak zle ale jakies plamy mam na twarzy i czasem jakis pryszcz wyskoczy. Moze to faktycznie bedzie dziewczynka, skoro mówią zr kobieta wtedy brzydnie :P

OlaWi, werni lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha - szacun!
    Domi - faktycznie, czegos Ty sie najadła przez tez 2 dni? Oczywiscie żartuje:) piekny ciazowy brzuszek:) tyle ze gdzie byl we wtorek?
    A ja dzis z okazji rozpoczętego 28 tygodnia zaliczyłam pierwszycraz rzyg w aucie:( jechałam na badania, z mezem na szczescie. Napiłam sie troche bo siknac w domu zapomnialam (wiec ocyebisept w torbę i zeby bylo czym w przychodni to ze 3 łyki wzielam). Juz dojeżdżałyśmy i nie wytrzymałam, zdazylam krzakac zeby sie zatrzymał i drzwi otworzyć. Potem wpadłam do przychodni jak oparzona i prosto do kibla - dobrze ze mnie tam znają, to mnie chociaz nie próbowały zatrzymywać:)

Nacha lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dzień rozpoczęty aktywnie na basenie. 45min w wodzie jak nigdy, cały basen tylko dla mnie chyba wszyscy poszli jeść pączki :p 50basenow machniętych to lecę po swojego pączka :)

Ale powiedz, ze to basen 25-metrowy, a nie 50tka? Jesli robisz 50 x 50, to czuje sie jak dupa :-P Ja ostatnio zrobilam ok. 30-dlugosci na 25m i mialam juz dość.

Bylam na myjni umyc fure, panowie ze stanowisk obok dziwnie na mnie patrzyli, to chyba nie jest standard latac z myjka w ciazy. Jeden mi nawet pomoc zaproponowal "skoro mąż pani nie pomaga" :-D A ja po prostu lubie myc swoj samochod hehe, w zyciu nie wpadłabym na to, ze myjac w ciazy wzbudze litosc :-D

Nacha, Domi_tur, plinka89, Agagusia, Kalija, Chimera, Misi@ lubią tę wiadomość

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dziś miałam iść na badania. Miałam ciężką noc, bo syn się co chwilę z płaczem budził. Rano nieprzytomna poszłam na kibelek i jak się już wysikalam, to mi się przypomniało, że miałam to zrobić do kubeczka :D No i badania muszę na poniedziałek przenieść.
    Ja już zjadłam dwa pączki, a to pewnie nie koniec :D
    Włosy mi jakoś szaleńczo nie rosną, ale rzeczywiście mniej wypadają.
    Życzę wszystkim, żeby pączki poszły w biusty ;)

tb73vut14i57zd3c.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ