Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności
Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy
-
nick nieaktualnyApropo przeziębień. Ja tylko raz na samym początku ciąży byłam podziębiona. Łapało mnie coś w grudniu, w dodatku w pracy (na statku). Wyleczyłam się herbatą miętową z miodem i cytryną oraz leżeniem w wyże ile tylko sie dało. Tylko ja ten herbaty to piłam na potęgę. Robiłam sobie w bidon 0,7l i starałam sie wypic jak najszybciej póki gorące (No dobra względnie zeby sobie japki nie popażyć) i wypijałam takich nawet z 5. Nos zapchany był na maksa, dreszcze... 2 dni z herbata i cudowne ozdrowienie. W życiu tak szybko sie nie wyleczylam. Ale potem miałam wstręt do mięty miodu i cytryny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:43
-
Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)
kayama, OlaWi lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnykayama wrote:Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności
Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy
Biedactwo, trzymaj sie!Z tym zlotym mlekiem to niestety moze tak byc, bo kurkuma dosc mocno podraznia uklad pokarmowy, zwlaszcza polaczona z pieprzem. Jak zauwazasz takie objawy, to lepiej odpusc. Mozna tez pic herbate z kurkuma, jest lzejsza niz mleko, ja do niej wrzucam pokrojony imbir i cytryne i tez pomaga. Jest do kupienia w Rossmannie https://image.ceneostatic.pl/data/products/75800488/i-dary-natury-herbatka-z-kurkuma-50g-25x2g.jpg
kayama lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)
Dzięki! . A wiesz ze tez coś takiego zauważyłam, jak siedzę w domu to gorzej się czuje, a jak muszę wyjść to się jakoś zbieram w sobie. Dobrze ze ciepło i słońce świeci, czekam na wiosnęAle to przeziębienie muszę wylezec. Może do końca tyg przejdzie. My też z gatunku wloczykijow. Ja to już planuje wyjazdy z dzieckiem, góry, narty itp
Strasznie żałuję że w tym roku mnie narty ominely.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMacie moze sprawdzone firmy albo strony internetowe z leginsami ciążowym. Wczoraj przeprosiłam sie z nowymi spodniami z lidla i stwierdzam ze sa spoczko. Mam kilka tunik i na wiosnę chce wskoczyć w leginsy do tego. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie na Allegro :p
-
Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Ile bierzesz tabletek dziennie?
Trzy. Chociaz czesciej dwie, bo o tej srodkowej zapominam.
Wrocilam od fryzjera i czuje sie jak nowo narodzona sialalala, mam hollywodzkie faleJutro wizytuje u gina, licze ze tez beda dobre wiadomosci. Kurcze stresujace te wizyty na tym etapie ciazy jak mamy je stosunkowo rzadko i nie wiemy co z dzidzia sie dzialo przez ostatnie 3-4 tyg.
Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaileys wrote:Ja z pączkami specjalnie nie poszaleje, bo bezglutenowe ciezko jest kupic, a tez kosztuja srednio 8-9 zl/szt, co stanowi spory hamulec przed obzarstwem
poki co eMek przed praca kupil mi 2 i raczej na nich poprzestane.
Co do wlosow - moje nie wypadaja wcale i rosna jak szalone, ale za to paznokcie mam nadal słabe. To chyba u kazdego indywidualnie przebiega. Ide dzis do fryzjera po 2 mcach przerwy, juz sie nie moge doczekac, w II trymestrze farbowanie juz bezpieczniejsze na szczescie.za dwa paczki placu się 10 zl. Są pyszne z nadzieniem wiśniowym. Polecam też jagodzianki! Pycha. Zamawiasz na konkretny dzień dostawy. My zamawiamy raz w miesiącu i mrozimy. Dzięki temu jak dzieci wnprzrdszkolu mają drożdżówki czy paczki mój mały też je ma ;)polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 17:22