X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też miała cukrzyce ciążowa i też urodziła naturalnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności :( Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy :/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przeziębień. Ja tylko raz na samym początku ciąży byłam podziębiona. Łapało mnie coś w grudniu, w dodatku w pracy (na statku). Wyleczyłam się herbatą miętową z miodem i cytryną oraz leżeniem w wyże ile tylko sie dało. Tylko ja ten herbaty to piłam na potęgę. Robiłam sobie w bidon 0,7l i starałam sie wypic jak najszybciej póki gorące (No dobra względnie zeby sobie japki nie popażyć) i wypijałam takich nawet z 5. Nos zapchany był na maksa, dreszcze... 2 dni z herbata i cudowne ozdrowienie. W życiu tak szybko sie nie wyleczylam. Ale potem miałam wstręt do mięty miodu i cytryny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:43

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)

kayama, OlaWi lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności :( Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy :/

Biedactwo, trzymaj sie!:-( Z tym zlotym mlekiem to niestety moze tak byc, bo kurkuma dosc mocno podraznia uklad pokarmowy, zwlaszcza polaczona z pieprzem. Jak zauwazasz takie objawy, to lepiej odpusc. Mozna tez pic herbate z kurkuma, jest lzejsza niz mleko, ja do niej wrzucam pokrojony imbir i cytryne i tez pomaga. Jest do kupienia w Rossmannie https://image.ceneostatic.pl/data/products/75800488/i-dary-natury-herbatka-z-kurkuma-50g-25x2g.jpg

kayama lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie o magnez, ktory polecacir w ciazy? Ja w 1 bralam magneb6

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka - ja brałam MagneB6 i teraz też już chyba zacznę :) Może te nocne skurcze łydek później się pojawią :D

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Asmag forte.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)

Dzięki! . A wiesz ze tez coś takiego zauważyłam, jak siedzę w domu to gorzej się czuje, a jak muszę wyjść to się jakoś zbieram w sobie. Dobrze ze ciepło i słońce świeci, czekam na wiosnę :) Ale to przeziębienie muszę wylezec. Może do końca tyg przejdzie. My też z gatunku wloczykijow. Ja to już planuje wyjazdy z dzieckiem, góry, narty itp :) Strasznie żałuję że w tym roku mnie narty ominely.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:30

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Aspargin, to jest magnez z potasem.

Anhydra lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja biore Aspargin, to jest magnez z potasem.

Ile bierzesz tabletek dziennie? :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moze sprawdzone firmy albo strony internetowe z leginsami ciążowym. Wczoraj przeprosiłam sie z nowymi spodniami z lidla i stwierdzam ze sa spoczko. Mam kilka tunik i na wiosnę chce wskoczyć w leginsy do tego. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie na Allegro :p

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(
    Warto też wspomagać się witaminą c razem z zelazem albo produktami bogatymi w żelazo. Lepiej się wchłania. Za to nie łączyć go z magnezem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Plinka - ja brałam MagneB6 i teraz też już chyba zacznę :) Może te nocne skurcze łydek później się pojawią :D

bralas 1 dziennie? Bo właśnie sie zastanawiam czy 1 czy 2...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ile bierzesz tabletek dziennie? :)

Trzy. Chociaz czesciej dwie, bo o tej srodkowej zapominam.

Wrocilam od fryzjera i czuje sie jak nowo narodzona sialalala, mam hollywodzkie fale :-) Jutro wizytuje u gina, licze ze tez beda dobre wiadomosci. Kurcze stresujace te wizyty na tym etapie ciazy jak mamy je stosunkowo rzadko i nie wiemy co z dzidzia sie dzialo przez ostatnie 3-4 tyg.

Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja z pączkami specjalnie nie poszaleje, bo bezglutenowe ciezko jest kupic, a tez kosztuja srednio 8-9 zl/szt, co stanowi spory hamulec przed obzarstwem :-P poki co eMek przed praca kupil mi 2 i raczej na nich poprzestane.

Co do wlosow - moje nie wypadaja wcale i rosna jak szalone, ale za to paznokcie mam nadal słabe. To chyba u kazdego indywidualnie przebiega. Ide dzis do fryzjera po 2 mcach przerwy, juz sie nie moge doczekac, w II trymestrze farbowanie juz bezpieczniejsze na szczescie.
    My zamowilismy w cukierni putek. Przysłali nam całą pakę słodkości bg ;) za dwa paczki placu się 10 zl. Są pyszne z nadzieniem wiśniowym. Polecam też jagodzianki! Pycha. Zamawiasz na konkretny dzień dostawy. My zamawiamy raz w miesiącu i mrozimy. Dzięki temu jak dzieci wnprzrdszkolu mają drożdżówki czy paczki mój mały też je ma ;)polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 17:22

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    bralas 1 dziennie? Bo właśnie sie zastanawiam czy 1 czy 2...

Wisz nie pamiętam. .. Chyba zaczynałam od dwóch dziennie ale pod koniec bralam 4 albo 6...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarka zamieniła mi acard 75 na aspiryn 100 czy któraś z was ma wskazanie żeby łykać aspirynę

27a73b5519.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, acard i aspiryn to ta sama substancja czynna.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ