X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też miała cukrzyce ciążowa i też urodziła naturalnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności :( Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy :/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przeziębień. Ja tylko raz na samym początku ciąży byłam podziębiona. Łapało mnie coś w grudniu, w dodatku w pracy (na statku). Wyleczyłam się herbatą miętową z miodem i cytryną oraz leżeniem w wyże ile tylko sie dało. Tylko ja ten herbaty to piłam na potęgę. Robiłam sobie w bidon 0,7l i starałam sie wypic jak najszybciej póki gorące (No dobra względnie zeby sobie japki nie popażyć) i wypijałam takich nawet z 5. Nos zapchany był na maksa, dreszcze... 2 dni z herbata i cudowne ozdrowienie. W życiu tak szybko sie nie wyleczylam. Ale potem miałam wstręt do mięty miodu i cytryny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:43

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)

kayama, OlaWi lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Eh jak ja wam zazdroszczę że się tak dobrze czujecie. Baseny itp. Ja się dziś już popłakałam z bezsilności :( Leżę w łóżku i zdycham, głowa boli, katar, wypiłam złote mleko i mnie mdli, żołądek boli nie wiem o co chodzi. Żadnego pączka to dziś nie zjem. Mam już dość, w ciąży dobrze się czułam tylko przez pierwszy miesiąc, kiedy jeszcze nie mialam objawow. Nie wiem jak ja mam wytrzymać jeszcze 5 miesięcy :/

Biedactwo, trzymaj sie!:-( Z tym zlotym mlekiem to niestety moze tak byc, bo kurkuma dosc mocno podraznia uklad pokarmowy, zwlaszcza polaczona z pieprzem. Jak zauwazasz takie objawy, to lepiej odpusc. Mozna tez pic herbate z kurkuma, jest lzejsza niz mleko, ja do niej wrzucam pokrojony imbir i cytryne i tez pomaga. Jest do kupienia w Rossmannie https://image.ceneostatic.pl/data/products/75800488/i-dary-natury-herbatka-z-kurkuma-50g-25x2g.jpg

kayama lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie o magnez, ktory polecacir w ciazy? Ja w 1 bralam magneb6

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka - ja brałam MagneB6 i teraz też już chyba zacznę :) Może te nocne skurcze łydek później się pojawią :D

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Asmag forte.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Przytulam wirtualnie:/ wiem jak to jest, tez czesto mam gorsze dni. Teraz musisz sie pozadnie wykurować. Potem bedzie co raz lepiej, spacer w słoneczku powinien Ci polepszyć chociaz humor. Ja zauwazylam ze jak mam dni gdy cos mam zaplanowane, musze gdzies wyjsc to jest lepiej. A jak mam wolniejszy dzien, siedze w domu do tej 16 (wtedy odbieram dzieci w przedszkola) to jest gorzej i z mdłościami i z brzuchem. Tez na wszelakich wyjazdach czuje sie lepiej niz w domu, chyba maly czuje ze dorasta w rodzinie ktora lubi sie włóczyć i i tak beda go ciągali:)

Dzięki! . A wiesz ze tez coś takiego zauważyłam, jak siedzę w domu to gorzej się czuje, a jak muszę wyjść to się jakoś zbieram w sobie. Dobrze ze ciepło i słońce świeci, czekam na wiosnę :) Ale to przeziębienie muszę wylezec. Może do końca tyg przejdzie. My też z gatunku wloczykijow. Ja to już planuje wyjazdy z dzieckiem, góry, narty itp :) Strasznie żałuję że w tym roku mnie narty ominely.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:30

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Aspargin, to jest magnez z potasem.

Anhydra lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja biore Aspargin, to jest magnez z potasem.

Ile bierzesz tabletek dziennie? :)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moze sprawdzone firmy albo strony internetowe z leginsami ciążowym. Wczoraj przeprosiłam sie z nowymi spodniami z lidla i stwierdzam ze sa spoczko. Mam kilka tunik i na wiosnę chce wskoczyć w leginsy do tego. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie na Allegro :p

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurczę - odebrałam wyniki badań, przez 3 tygodnie hemoglobina spadła mi jeszcze bardziej - 11,3 do 11,0:( mimo ze jadłam ta spiruline, sporo buraków, jajka 2 szt co drugi dzien i mala dawke żelaza w suplach dla ciezarnych... chyba bez żelaza na recepte sie nie obędzie:(
    Warto też wspomagać się witaminą c razem z zelazem albo produktami bogatymi w żelazo. Lepiej się wchłania. Za to nie łączyć go z magnezem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Plinka - ja brałam MagneB6 i teraz też już chyba zacznę :) Może te nocne skurcze łydek później się pojawią :D

bralas 1 dziennie? Bo właśnie sie zastanawiam czy 1 czy 2...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ile bierzesz tabletek dziennie? :)

Trzy. Chociaz czesciej dwie, bo o tej srodkowej zapominam.

Wrocilam od fryzjera i czuje sie jak nowo narodzona sialalala, mam hollywodzkie fale :-) Jutro wizytuje u gina, licze ze tez beda dobre wiadomosci. Kurcze stresujace te wizyty na tym etapie ciazy jak mamy je stosunkowo rzadko i nie wiemy co z dzidzia sie dzialo przez ostatnie 3-4 tyg.

Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja z pączkami specjalnie nie poszaleje, bo bezglutenowe ciezko jest kupic, a tez kosztuja srednio 8-9 zl/szt, co stanowi spory hamulec przed obzarstwem :-P poki co eMek przed praca kupil mi 2 i raczej na nich poprzestane.

Co do wlosow - moje nie wypadaja wcale i rosna jak szalone, ale za to paznokcie mam nadal słabe. To chyba u kazdego indywidualnie przebiega. Ide dzis do fryzjera po 2 mcach przerwy, juz sie nie moge doczekac, w II trymestrze farbowanie juz bezpieczniejsze na szczescie.
    My zamowilismy w cukierni putek. Przysłali nam całą pakę słodkości bg ;) za dwa paczki placu się 10 zl. Są pyszne z nadzieniem wiśniowym. Polecam też jagodzianki! Pycha. Zamawiasz na konkretny dzień dostawy. My zamawiamy raz w miesiącu i mrozimy. Dzięki temu jak dzieci wnprzrdszkolu mają drożdżówki czy paczki mój mały też je ma ;)polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 17:22

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    bralas 1 dziennie? Bo właśnie sie zastanawiam czy 1 czy 2...

Wisz nie pamiętam. .. Chyba zaczynałam od dwóch dziennie ale pod koniec bralam 4 albo 6...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarka zamieniła mi acard 75 na aspiryn 100 czy któraś z was ma wskazanie żeby łykać aspirynę

27a73b5519.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, acard i aspiryn to ta sama substancja czynna.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ