Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
plinka89 wrote:Podbijam pytanie o magnez, ktory polecacir w ciazy? Ja w 1 bralam magneb6
też prawie całą drugą połowę pierwszej ciąży brałam magneB6 (ten niebiesko-żółty) - podobno jeden z lepszych nie na recepte przynajmniej prawie 4 lata temuplinka89 lubi tę wiadomość
-
Tez polecam jako farmaceutka MagneB6, ew MagneB6Forte z podwójna dawka - maja rejestracje leku, czyli sa przebadanie, musza miec potwierdzona klinicznie skuteczność, bezpieczeństwo No i zawierać taka ilość substancji czynnej jaka jest deklarowana. A suplementy to nic nie musza - jutro moge isc do sanepidu, zgłosić ze bede produkowała, pojutrze otwierać aptekę i sprzedawać to w aptekach - masakra! I uwaga - bi juz MagbeB6 Max jest suplem a nie lekiem.
Lekivto jeszcze Maglek (ale jest niepowlejany, troche tępy, za to tańszy) i Magvit. No i jeszcze Aspargin z magnezem (w malej dosc dawce) i potas. I jeszcze Asmag - lek, jako jeden z niewielu bez witaminy B6.plinka89, Agusienka1985, Bobby29, Kalija, Camelia lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Nacha wrote:Macie moze sprawdzone firmy albo strony internetowe z leginsami ciążowym. Wczoraj przeprosiłam sie z nowymi spodniami z lidla i stwierdzam ze sa spoczko. Mam kilka tunik i na wiosnę chce wskoczyć w leginsy do tego. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie na Allegro :p
Nacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia jak ja cię rozumiem. Dziewczyny czy po kilku tygodniach przerwy mogą wrócić mdłości?? Cały dzień mi dziś niewyraźnie, ciągle mdli nie jakoś bardzo ale mecząco
I ciągle jakby ból brzucha czy nadbrzusza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:18
Misi@ lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Misia jak ja cię rozumiem. Dziewczyny czy po kilku tygodniach przerwy mogą wrócić mdłości?? Cały dzień mi dziś niewyraźnie, ciągle mdli nie jakoś bardzo ale mecząco
Misi@, kayama lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, a Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie czy się zgubiłam i macie jakieś wskazania, typu bóle, skurcze? Ja poza tym w prenatalu nic nie biorę. W pierwszej ciąży dopiero koło 27 tyg ginka mi zaleciła, ale tak szczerze mówiąc brałam w kratkę.
[/url]
-
nick nieaktualnyMagnez miałam zlecony od razu po in vitro. Biorę codziennie - na początku Magnezin, bo go zalecali w klinice, ale jak poczytałem sobie artykuł na Pan tabletka to kupiłam teraz Slowmag - to też lek i jest bez witaminy b6 (łykam B compex, więc nie chcę jej dublować).
Poczyniłam dziś trochę zakupów ciążowych. W h&m leginsy - nie są jakieś super, ale jedne muszę mieć. Minus, że są bardzo długie. Jeśli jesteście wysokie to pewnie będziecie zadowolone. Potem pewnie jeszcze jakieś kupię. W Rossmann balsam do brzucha i do biustu. Bardzo swędzi mnie skóra - częściowo od zastrzyków, ale do tej pory nic nie stosowałam, więc skóra pewnie sucha i się rozciąga dlatego swędzi. A biust niestety już mi się posypał (rozstępy, do których mam tendencję) więc spróbuję chociaż nie dopuścić do większych strat.
Na koniec w biedro zauważyłam poduszkę do spania dla ciężarnych. Była na wyprzedaży i kosztowała całe 18 zł - więc długo się nie zastanawiałam i kupiłam. Jest całkiem fajna, taki standardowy rogal i ma zdejmowany pokrowiec. Będę teraz testować.
Pączki były dziś 2 - ale niech będą dla dzieci, w cycki niech nic już mi nie idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:56
wiki2, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:Macie moze sprawdzone firmy albo strony internetowe z leginsami ciążowym. Wczoraj przeprosiłam sie z nowymi spodniami z lidla i stwierdzam ze sa spoczko. Mam kilka tunik i na wiosnę chce wskoczyć w leginsy do tego. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie na Allegro :p
https://allegro.pl/uzytkownik/oasiallegro?order=m&bmatch=baseline-cl-n-uni-1-3-1123Nacha lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Misia jak ja cię rozumiem. Dziewczyny czy po kilku tygodniach przerwy mogą wrócić mdłości?? Cały dzień mi dziś niewyraźnie, ciągle mdli nie jakoś bardzo ale mecząco
Jakieś dwa tygodnie temu u mnie było w kratkę.przez 2 dni czułam się super nawet bałam się,że coś się dzidzi stało bo nie miałam objawów poczym 2 dni z nasilonymi objawami z 1 trymestru.Od jakiegoś tygodnia jest już lepiej zaczęłam dziś 18 tyszień. -
nick nieaktualnyE_linka2 wrote:Magnez miałam zlecony od razu po in vitro. Biorę codziennie - na początku Magnezin, bo go zalecali w klinice, ale jak poczytałem sobie artykuł na Pan tabletka to kupiłam teraz Slowmag - to też lek i jest bez witaminy b6 (łykam B compex, więc nie chcę jej dublować).
Poczyniłam dziś trochę zakupów ciążowych. W h&m leginsy - nie są jakieś super, ale jedne muszę mieć. Minus, że są bardzo długie. Jeśli jesteście wysokie to pewnie będziecie zadowolone. Potem pewnie jeszcze jakieś kupię. W Rossmann balsam do brzucha i do biustu. Bardzo swędzi mnie skóra - częściowo od zastrzyków, ale do tej pory nic nie stosowałam, więc skóra pewnie sucha i się rozciąga dlatego swędzi. A biust niestety już mi się posypał (rozstępy, do których mam tendencję) więc spróbuję chociaż nie dopuścić do większych strat.
Na koniec w biedro zauważyłam poduszkę do spania dla ciężarnych. Była na wyprzedaży i kosztowała całe 18 zł - więc długo się nie zastanawiałam i kupiłam. Jest całkiem fajna, taki standardowy rogal i ma zdejmowany pokrowiec. Będę teraz testować.
Pączki były dziś 2 - ale niech będą dla dzieci, w cycki niech nic już mi nie idzie
Mam 2 pary legginsow z HM i bardzo dobrze sie sprawdzaja, na mnie dlugosc ok, ale ja mam ponad 170 cm wzrostu. Z tym ze trzeba brac rozmiar mniejsze, ja wzielam S, mimo ze normalne nosze Mki.
Nie wiem co wzielas na biust, ale moge Ci bardzo polecic Palmers Bust Cream (tez mozna kupic w Rossmannie). U mnie super redukuje swedzenie, wygladza i nawilza. -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, a Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie czy się zgubiłam i macie jakieś wskazania, typu bóle, skurcze? Ja poza tym w prenatalu nic nie biorę. W pierwszej ciąży dopiero koło 27 tyg ginka mi zaleciła, ale tak szczerze mówiąc brałam w kratkę.
Ja w 1 ciazy bralam, bo mnie tak w 2 polowie zaczęły w nocy brac skurcze łydek. A dzis mnie tak troche brzuch pobolewal i pomyslalam, ze magnez pewnie nie zaszkodzi. Nospy wole bie brac, przynajmniej na bol o tak lekkim nasileniu.
A propos bólu brzucha...pytanie szczególnie do dziewczyn po cc
zastanawiam sie czy właśnie ten bol jest związany z rozciaganiem macicy, ostatnio jakos brzuszek mi wywaliloale wlasnie w okolicach blizny mam takie dziwne uczucie, ktorego nie pamiętam z 1 ciąży. Tez tak macie?
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, a Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie czy się zgubiłam i macie jakieś wskazania, typu bóle, skurcze? Ja poza tym w prenatalu nic nie biorę. W pierwszej ciąży dopiero koło 27 tyg ginka mi zaleciła, ale tak szczerze mówiąc brałam w kratkę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnybaileys wrote:Mam 2 pary legginsow z HM i bardzo dobrze sie sprawdzaja, na mnie dlugosc ok, ale ja mam ponad 170 cm wzrostu. Z tym ze trzeba brac rozmiar mniejsze, ja wzielam S, mimo ze normalne nosze Mki.
Nie wiem co wzielas na biust, ale moge Ci bardzo polecic Palmers Bust Cream (tez mozna kupic w Rossmannie). U mnie super redukuje swedzenie, wygladza i nawilza.
Wzięłam m - więc raczej rozmiar mniejsze - chociaż ja to czasem mam 38, czasem 40. Ale spodnie z Lidla wziąłem 40 i są ok. Ja mam 163 - dlatego napisałam, że są długie.
Kupiłam jakiś żel z AA - po pierwszym użyciu mam pozytywne odczucia. Zobaczę jak będzie dalej - ale pewnie potestuje różne specyfiki. Pierwszy raz od dawna nic nie swędzi - więc bardzo się cieszę z dzisiejszych zakupów.
Magnez jest w zaleceniach PTG - także u Pan Tabletka można poczytać o witaminach ciążowych. Są ocenione w kontekście tych wytycznych właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:09
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, a Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie czy się zgubiłam i macie jakieś wskazania, typu bóle, skurcze? Ja poza tym w prenatalu nic nie biorę. W pierwszej ciąży dopiero koło 27 tyg ginka mi zaleciła, ale tak szczerze mówiąc brałam w kratkę.
Ja biorę Magne b6 na bóle brzucha, wydaje mi się że pomaga. Biorę 3 x dz regularnie. -
W efekcie zjadłam dziś 1 pączka bo mama przywiozła
Bez wyrzutów sumienia bo nadal nie tyje, waga - 1 tej sprzed ciąży.
Z dobrych wieści przeziębienie przechodzi, wczoraj był najgorszy dzień, dziś osłabienie, katar bardzo się zmniejszył, gardło prawie nie boli. Ufff.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:25
plinka89, Vampire lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na usg i z młodym wszystko ok. Waży ponoć 140 g i w pełni zaprezentował co ma między nogami
Buzi nie chciał pokazać ale mamy wyjątkowo słodkie zdjęcie stópki! Wyniki krwi niestety raczej mam słabe, hemoglobina tylko 10,6 a czerwone krwinki 3,2 więc znowu dostałam żelazo. Ale za to Encorton mam już odstawić więc coraz mniej leków biorę i bardzo mnie to cieszy
Z kwestii zakupowych to właśnie się zastanawiam nad poduszką i może też kupię tę z allegro, bardzo mi się podoba wzór w kotyDomi_tur, kayama, Ania95, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Vampire, Marimiko lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Vampire wrote:A miałaś jakieś objawy podwyzszonego androst.? U mnie był to okropny trądzik i mam wrażenie, ze wywoływał go właśnie silny, chroniczny stres. Nie znalazłam sensownych prac naukowych na potwierdzenie mojej tezy, ale gdzieś zmianki były, ze stres może powodować podwyższenie androstendionu.
Właśnie przez ten trądzik robiłam to badanie i faktycznie wtedy byłam pod ogromnym stresem -
kayama wrote:Ja też i nie pilnuje na którym, ale źle mi się śpi na plecach a zwykle lubiłam, to może nawet dobrze bo w bardziej zaawansowanej ciąży nie można.
Mam rogala do spania ale spałam z nim kilka razy, na razie wolę bez, lepiej mi się śpi z poduszka między nogami.
Próbowałam z poduszka ale jakoś mi nie wygodnie było. Może później będzie inaczej. -
Ja mam inne doświadczenie z magnezem. W 1ciazy brałam i ani skurczyka nie miałam nawet po baloniku foleya u po końskich dawkach oxy. Dopiero po przebyciu pęcherza ruszyło... w drugiej postanowiłam nie brać profilaktycznie i przynajmniej pod koniec ciąży miałam skurcze treningowe... teraz nie biorę... zacznę dopiero jak będę miała skurcze łydek itp