Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
plinka89 wrote:U nas po dodatkowej wizycie wszystko dobrze, serduszko 153, uspokoilam sie i moge spokojnie jutro jechac na urlopik
niestety dalej nie znam plci, czekam do polowkowych 13.03, chyba juz nie ma opcji wtedy by nie poznac
Zastanawiam sie tylko, bo Pani Gin powiedziala, zeby powtorzyc cytologie w ciqzy, natomiast moj lekarz nie widzial potrzeby powtarzac zeszlorocznej.
Wiem, ze ten temat sie juz przewijal, chyba dopytam sie 18.03 jeszcze mojego gina.
Mój gin na pietwszej wizycie zobaczył że mam cytologie z maja i powiedział,że zrobimy później.Materiał pobrał w połowie lutego. -
OlaWi wrote:Kalija jak się czujesz? Lepiej już?
Ja na razie może 3-4 razy poczułam 'ruch'. Raz nawet mój mąż się załapał na delikatną falę, małe się chyba obracało
W poniedziałek wizytujemy. Pewnie i tak nie pochwali się co tam ukrywa między nóżkami. Za to mam mega infekcję po antybiotyku, gyno pevaryl dostałam. Już się zaczynam zastanawiać czy te leki, aby na pewno nie wyrządzą szkody.. jak nie antybiotyk to coś innego ciągle biorę.
Hej, no u mnie krwawienie ustało (biorę leki przeciwkrwotoczne), ale poczuje się lepiej po poniedziałkowej wizycie jak wszystko z dzidzią okaże się ok. Miło, że pytasz!
Bobby29, Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Pozdrawiam z trasy na Sandomierz. Nie będzie to udany wyjazd bo bark boli tak, ze mam ochotę po ścianach łazić z bólu. Napisałam dziś do gina bo wyczytałam, ze altacet można. Powiedział, ze ok i ze mi w pon zbada ten bark i pomyslimy o kinesiotapingu. Nie liczę na cuda po tym altacecie ale może się zdziwię.
Miłego weekendu![/url]
-
O to dobrze wiedzieć bo ja miałam cytologie robiona rok temu.
W ogóle wczoraj mnie złapał nagle taki skurcz,brzuch stwardnial i nie.moglam sie wyprostować. Po chwili przeszło ale trochę się wystraszylam. Czytałam o tych skurczach Braxtona Hicksa ale myślałam że to później,dopiero po 20 tygodniu. -
Dziewczyny dzisiaj w C&A przy zakupie przecenionych ciuchów za 200 zeta jest dodatkowe 50% przeceny po wpisaniu kodu EXTRA50. Jest trochę ciuchów ciążowych. Ja
zamówiłam sobie 3 bluzki, sukienkę dla chrześnicy, dwupak czapeczek i skarpetek dla bobasa i jakiś zestaw body - za wszystko dałam 108 złNiestety ciuszki dla niemowlaków są mocno przebrane.
Misi@, zielonooka7, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Z ta cytologia, to właśnie slyszalam, ze to w związku z tym nowym rozporzadzeniem, ale tak właściwie czy ma to dla nas jakieś znaczenie w ciazy? Podobno w ciazy wynik i tak nie do konca miarodajny...
Ja mialam z lutego i mi powiedzial, ze jest ok...
Tak samo nowe rozporzadzenie zaleca kwas foliowy do konca ciazy, a wcześniej chyba odstawiano po 1 trymestrze...Przynajmniej ja tak robilam w poprzedniej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 15:05
-
Byłam wczoraj u zębologa trochę się bałam bo 1.5 roku dentysty nie widziałam.Wszystkie zęby zdrowe,śladowe ilości kamienia.Mam się zgłosić w lipcu(chyba,że się nie uda),jak nie to w grudniu na kontrolę jeśli będę karmić piersią.
Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Eliza bardzo ładnie, sama się nad nią zastanawiałam. Ale teraz wybieramy między Ritą a Rozalią
My też myśleliśmy o Rozali jakby była dziewczynka a dodatkowo mąż też upierał się przy RicieFrida91 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
plinka89 wrote:Z ta cytologia, to właśnie slyszalam, ze to w związku z tym nowym rozporzadzeniem, ale tak właściwie czy ma to dla nas jakieś znaczenie w ciazy? Podobno w ciazy wynik i tak nie do konca miarodajny...
Ja mialam z lutego i mi powiedzial, ze jest ok...
Tak samo nowe rozporzadzenie zaleca kwas foliowy do konca ciazy, a wcześniej chyba odstawiano po 1 trymestrze...Przynajmniej ja tak robilam w poprzedniej ciąży
Ja miałam cytologie właśnie robiona tydzień temu, a od początku ciąży już dwa razy dodatkowo posiew z pochwy. Mam trochę schizę odnośnie bakterii, stanow zapalmych, skracania szyjki i przedwczesny porodów. ..wiem,jestem rąbnięta...tak więc zapewne będę prosiła o wykonywanie posiewow co max 2 miesiące. Co miesiac też mam zlecaną morfologie oraz badanie ogolne plus posiew moczu. Gin tego pilnuje. Póki co wszystko czysto
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Ja miałam cytologie właśnie robiona tydzień temu, a od początku ciąży już dwa razy dodatkowo posiew z pochwy. Mam trochę schizę odnośnie bakterii, stanow zapalmych, skracania szyjki i przedwczesny porodów. ..wiem,jestem rąbnięta
...tak więc zapewne będę prosiła o wykonywanie posiewow co max 2 miesiące. Co miesiac też mam zlecaną morfologie oraz badanie ogolne plus posiew moczu. Gin tego pilnuje. Póki co wszystko czysto
Ale rozumiem, ze to na własne życzenie? Masz jakies sklonnosci do infekcji, ze tak sie tego obawiasz?
Z tego co wiem, tak czeste badania nie sa norma w ciąży.
-
plinka89 wrote:Ale rozumiem, ze to na własne życzenie? Masz jakies sklonnosci do infekcji, ze tak sie tego obawiasz?
Z tego co wiem, tak czeste badania nie sa norma w ciąży.
Weszłam do gabinetu i zapytałam, czy zrobim dzisiaj posiew i cytologie, a on powiedział że skoro przestałam już plamic to dzisiaj będziemy robić...tak więc do końca nie wiem czy na moje życzenie. ..możliwe że te moje wcześniejsze krwawienia są jakimś dodatkowym wskazaniem do częstszych posiewów(mam na myśli posiewy z pochwy). Co do posiewu moczu- to akurat gin się upiera na raz w miesiacu. Tak czy siak nie ukrywam że mi częstsze badania tego typu uspokajają. I nie- nie mam sklonnosci do infekcji ani pęcherza ani pochwy. Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio miałam. ...3 lata temu? A zapalenia pęcherza to chyba nigdy ...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Chimera wrote:Dziewczyny dzisiaj w C&A przy zakupie przecenionych ciuchów za 200 zeta jest dodatkowe 50% przeceny po wpisaniu kodu EXTRA50. Jest trochę ciuchów ciążowych. Ja
zamówiłam sobie 3 bluzki, sukienkę dla chrześnicy, dwupak czapeczek i skarpetek dla bobasa i jakiś zestaw body - za wszystko dałam 108 złNiestety ciuszki dla niemowlaków są mocno przebrane.
Chimera dzięki za info, właśnie zrobiłam zakupy. Kupiłam nawet kopertowe bidziaki w dwupaku, ostatnio się zamierzałam na pieciopaki ale ja zdecydowanie wolę różnorodność i preferuje pojedyńcze sztuki. Dorzucilam do kosza jeansy które na pierwszy rzut oka wydają się nie być rurkami.. ale zobaczymy, a zwrócić zawsze możnaChimera lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja też! Wzięłam ogrodniczki dla siebie, odkąd widziałam w jakiejś reklamie kobietę z brzuchem w nich, zakochałam się. Do tego bodziaki białe 5-pak, te śpioszki z Puchatkiem, koszulę i paputki różowe. Nadal nie wiem co będzie, więc białe będzie uniwersalne, a jakby coś jedna moja koleżanka ma urodzić chłopca a druga dziewczynkę, więc na prezent jak znalazł
Chimera
Chimera lubi tę wiadomość
-
Tośmy się dzisiaj obkupiły
szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo pewnie było więcej rzeczy. Moja siostra ponoć coś tam dla tego naszego bobasa też kupila. Przyniosłam ostatnio z roboty karton żeby gdzieś te moje różne zakupy chować, bo póki co pokój dziecięcy jest suszarnio-prasowalnio-graciarnią bez mebli
Miałam nic jeszcze nie kupować, ale tu okazja, a to tam coś w oko wpadnie, a to w lidlu jakieś bodziaki...
Wiem która reklama-ta co ta babka tańczy na jakiejś domówce? Sama się zastanawiałam moment, ale mam 3pary dżinsów tych z pasem-wszystkie dostałam w sumie, ale stwierdziłam, że aż tyle w spodniach pewnie nie będę chodziła. Jedne z nich chyba w ogóle przerobie na szorty, bo są mi trochę za krótkie po niskiej przyjaciółce.OlaWi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Ja miałam cytologie właśnie robiona tydzień temu, a od początku ciąży już dwa razy dodatkowo posiew z pochwy. Mam trochę schizę odnośnie bakterii, stanow zapalmych, skracania szyjki i przedwczesny porodów. ..wiem,jestem rąbnięta
...tak więc zapewne będę prosiła o wykonywanie posiewow co max 2 miesiące. Co miesiac też mam zlecaną morfologie oraz badanie ogolne plus posiew moczu. Gin tego pilnuje. Póki co wszystko czysto
Tez zauwazylam, ze w naszej klinice dosc czesto robia posiewy z drog rodnych i tez uwazam, ze to bardzo dobrze. Kolezanka z pracy jest w 14 tyg i nie miala dotad ani jednego, dla mnie to zupelna ignorancja lekarza. Przeciez infekcje szyjki nierzadko nie daja wcale objawow, a moga byc tragiczne w skutkachU mnie i za pierwszym razem, i za drugim wyszly jakies pojedyncze kolonie bakterii, ale gin powiedzial, ze nie ma potrzeby brac antybiotyku.
Morfologie i badanie moczu tez mam co 4 tyg, a dodatkowo co 3-4 tyg APTT i INR z powodu mutacji.Anhydra lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Byłam wczoraj u zębologa trochę się bałam bo 1.5 roku dentysty nie widziałam.Wszystkie zęby zdrowe,śladowe ilości kamienia.Mam się zgłosić w lipcu(chyba,że się nie uda),jak nie to w grudniu na kontrolę jeśli będę karmić piersią.
ZazdroszczeJa mam obecnie lekarstwo w 1 zebie dent straszy że może być kanałowe, i kilka zębów z próchnica do leczenia
Ale ja mam słabe zeby od zawsze, wiecznie mam coś do robienia.
-
OlaWi wrote:Pocieszyłaś mnie, bo lekko mnie to już przerażało. :-*
Byłam dzisiaj w markecie na spożywce. Pani na mięsnym powiedziała, że jeśli potrzebuję coś z wędliny to mogę podejść bez kolejki (a była ogromna). Skorzystałam, Pani ekspedientka podeszła do mnie jako kolejnej osoby i bardzo mi było miło. Oczywiście jakaś stara motyka od razu zaczęła pyszczyć, że ja tak bez kolejki, odpowiedziałam, że mi pozwolono, bo jestem w ciąży (z resztą po jedną rzecz byłam), a pani ekspedientka, że mam się nie tłumaczyć. Pozytywnie szok.
P.S. Dzisiaj na obiad będzie żurek
W markecie było mim obrzydliwie słabo, nawet chciałam w pewnym momencie zrezygnować z zakupów. Nie wiem czy to kwestia tłumu, bo aż tak ciepło tam nie było.. Też tak macie?
Super. Ja nie mam szans bo ciąży po mnie nie widać a głupio mi się jakoś domagać. A zdarza się że jak stoję w kolejce do kasy to mi się robi słabo, jakoś tak mam że jak dłużej stoję to tak się dzieje (przy chodzeniu nie). I się opieram na wozku, schylam coby nie upaść a ludzie się tylko gapia -
Kurczę, mi się wydawało, że mam takiego super gina, a jak tu czytam, to się zastanawiam, czy rzeczywiście taki jest. Posiewu nie miałam robionego ani razu w pierwszej ciąży (oprócz GBS), teraz też nie. Cytologii też mi nie robił, ale miałam, jak trafiłam do szpitala, więc się nie martwilam. Spytam go o to na wtorkowej wizycie.
Kayama, to normalne. Mama ginekolog to fajnie wyjaśnia. Szkoda, że większość ludzi lego nie wie, może by chętniej przepuszczali ciężarne w kolejkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:44