Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
wiki2 wrote:A jak ty to załatwiasz na życzenie? Bo wiem, że mam ten pakiet prowadzenia ciąży i tam wszystko można robić bez skierowania, ale parę razy próbowałam przez infolilię i kazali mi mieć skierowanie
A u mnie 250g chłopaka i też wszystko okiSzyjka 47mm, łożysko na ścianie tylnej wysoko
Na normalne połówkowe idę 16.03... Chciałam 20.03-22.03, ale ten lekarz, u którego chciałam, będzie miał wolne...
Ja dzwonię i mówię, ze chcialabym umówić usg ale nie mam skierowania.. Słysze wtedy, ze muszę mieć skierowanie. Odpowiadam na to, ze w ranach pakietu w ciąży przysługują mi określone badania bez skierowania. Chwileczkę, sprawdzę. O jest! 😀
wiki2 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Usg referencyjne w Medicover wykonują całkiem nieźli lekarze, często pracują tam tylko w pracowni usg. Maja certyfikaty fmf. Ale jak to w medicover są ograniczeni czasowo i targetami. Jeśli w zaleceniach dla danego badania stoi, ze trzeba sprawdzić określone 3 parametry to oni sprawdza dobrze te trzy parametry i nic więcej. Dlatego ja nie poprzestaje na usg w medicover tylko idę jeszcze prywatnie, do lekarza który specjalizuje się w usg (inny niz mój prowadzący, ale w sumie na jego zalecenie). I wiem, ze ten lekarz sprawdzi dokładnie te 3 parametry plus jeszcze wszystko co na tym etapie będzie mógł zobaczyć. Będę wtedy w 20tc3d, ale dzidzia większa o około tydzień.
[/url]
-
Mam dzis wizyte na 11:40, prosze o kciuki bo zawsze jestescie niezawodne:) to jeszcze nie połówkowe, ale musze pogadac o poważnych sprawach - próbie SN po 2cc i locie na wakacje:) zgłoszę tez te skurcze Braxtona i dam Wam nac co powiedział.
Ola a trzymam dzus kciuki za Ciebie i Twoj Pessar!DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Niebieska Gwiazda, Malinka7, Misi@, Larissa90, Smerfelinka, Kalija, Anhydra, plinka89, emi2016, Bobby29, OlaWi, Vampire, kayama lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyJa na 13:00 jadę na pogrzeb A o 16:30 wizytuje. Boże tak mi żal męża kuzynki. On zawsze na rodzinnych imprezach był inicjatorem zabaw, śpirwow. Wesoły fajny chłopak A wczoraj tak się rozplakal, że nie ma już nikogo, żal mi go. Synowie też bardzo przeżywają;(
Mam rostroj żołądka i ogólnie źle się czuje. Już chciałabym, żeby był piątek.
Polowkowe mam 20.03. Pani doktor chciala co zbadać w 21 tc. Uważa, że wówczas jest najlepiej. -
My po wizycie, podglądanie zaczęliśmy od wystawionego siusiaka😂 wszystko jest dobrze, szyjka dluga i zamknięta... A Młody nie chciał wspolpracowac i leżał z nogą zarzuconą na głowę 😂
Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Anhydra, joan85, Misi@, wiki2, plinka89, Limerikowo, Sylvka, Frida91, emi2016, Mary Magdalena, Bobby29, OlaWi, Vampire, Agagusia, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry, dzis chyba zaczynam 5 miesiac I meega sie jaram
Powodzenia dla wszystkich dzis wizytujacychAnia95, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, emi2016, OlaWi, Vampire, werni lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ja na 13:00 jadę na pogrzeb A o 16:30 wizytuje. Boże tak mi żal męża kuzynki. On zawsze na rodzinnych imprezach był inicjatorem zabaw, śpirwow. Wesoły fajny chłopak A wczoraj tak się rozplakal, że nie ma już nikogo, żal mi go. Synowie też bardzo przeżywają;(
Mam rostroj żołądka i ogólnie źle się czuje. Już chciałabym, żeby był piątek.
Polowkowe mam 20.03. Pani doktor chciala co zbadać w 21 tc. Uważa, że wówczas jest najlepiej.
To strasznie przykrenie chcę nawet myśleć co muszą czuć 😢
Misi@ lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:Jeśli miałam do wyboru urodzić w 20 którymś tygodniu lub w miarę w terminie i brać nospę to wybieram tą drugą wersję.
Menka możesz rozwinąć myśl ? Myślałam, że nospa ma działanie przeciwbólowe tylko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:20
-
Misi@ trzymaj się! To okropne, co teraz muszą przechodzić najbliżsi kuzynki... Na pewno potrzebują teraz obecności rodziny i wsparcia. W takich chwilach nawet jeśli na co dzień nie jest się tak blisko, to okazuje się, że więzy rodzinne robią swoje. Ściskam!
Ja mam prenatalne już za tydzień w czwartek. Jadę do specjalisty z certyfikatem fmf, bo dla mnie to jednak ma znaczenie i lekarz z mojej kliniki też sugerował, by takiego wybrać. Poprzednie badanie było bardzo szczegółowe, z oglądaniem wszystkich narządów, tak jak pisała Domi, więc nie będę teraz szukać nowego specjalisty. Ten raz mogę się przemęczyć i dojechać, a przynajmniej będę spokojniejsza. Moim zdaniem warto.Misi@, emi2016 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Domi_tur wrote:My po wizycie, podglądanie zaczęliśmy od wystawionego siusiaka😂 wszystko jest dobrze, szyjka dluga i zamknięta... A Młody nie chciał wspolpracowac i leżał z nogą zarzuconą na głowę 😂
Ale akrobata z niego.
A mówił dokładnie jaka dl szyjki? Czy ogólnie, że ok?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
trzydziecha wrote:Dzien dobry, dzis chyba zaczynam 5 miesiac I meega sie jaram
Powodzenia dla wszystkich dzis wizytujacych
Dzięki Tobie uświadomiłam sobie, ze ja tez jestem już w 5 m-cu ciąży 😁. Cały czas myśle i mówię ze to dopiero poczatek. Nie ogarniem jak ten czas zapitala 😀emi2016, trzydziecha, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:Dzięki Tobie uświadomiłam sobie, ze ja tez jestem już w 5 m-cu ciąży 😁. Cały czas myśle i mówię ze to dopiero poczatek. Nie ogarniem jak ten czas zapitala 😀
DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Ale akrobata z niego
.
A mówił dokładnie jaka dl szyjki? Czy ogólnie, że ok?powie mi jak się będzie skracać i będę miała leżeć
nie sprawdzalysmy tez wagi Maluszka bo za tydzień na połówkowych wszystko będzie wiadomo:)
Anhydra lubi tę wiadomość
-
I zapytałam lekarke, czy to dobrze że tak mało przytylam, czy powinnam się podtuczyc😂 się uśmiała kobieta, utwierdzila mnie tylko w przekonaniu moim, że dopiero w 3trymestrze wzrasta zapotrzebowanie kaloryczne o 300kcal czyli o jedną dobrą kanapeczkę dziennie. A teraz trzeba pilnować by jeść tyle co przed ciążą, tylko zmienić ilość porcji
Dostałam skierowanie na echo serca, co prawda mam je zrobić dopiero jeśli na połówkowych wyjdzie coś nie tak, ale że przygotowała je wcześniej dla mnie bo na nfz to żal nie skorzystaćMisi@, Anhydra lubią tę wiadomość