Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie jakieś książki o ciąży? Moja pierwsza ciąża i szukam jakiejś ciekawej literatury. Myślę nad:
https://ksiegarnia.pwn.pl/Twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu,462159887,p.html
i
https://ksiegarnia.pwn.pl/Ciaza-porod-macierzynstwo,84906468,p.html
Macie? Warto? -
https://mamania.pl/product-pol-31-Ksiega-Dziecka-Od-narodzin-do-drugiego-roku-zycia.html
ja mam tą i tą mogę polecić
P.S. ananasy nie pomagają na mdłości. Przynajmniej nie mi. PrzetestowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:02
OlaWi, Sung, smeg lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Mi mdłości i ból żoladka troche zelżały. Ale przez 2 tyg miałam istny rollercoaster . Też myśladami momentami, że mam wrzody. Mi trochę pomagał ten Imbifem (jest dedykowany dla kobiet w ciąży wiec bezpieczny).
Obecnie jestem w fazie narkolepsji- spalabym po 20h dziennie no i zero energii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:54
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej Mogę do was dołączyć?
Przez rok staraliśmy się z mężem o dziecko. Ja mam pcos i nie mialam naturalnie owulacji. Na szczescie przy stymulacji clo udało się Wyhodowalam az 4 pecherzyki z czego 2 lub 3 pekly. Wczoraj byłam 1 raz na usg i widziałam już serduszko mojego malucha. Termin mam na 8.08OlaWi, Anhydra, MDW, Marimiko, Misi@, Myszowelove, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Anhydra wrote:Chyba nie masz racji. Nie można tak z dnia na dzień bez powodu nikogo zwolnić dyscyplinarnie. Można się ewentualnie zasłonić redukcją stanowisk...u nas to niestety nsgminne, takie zwolnienia bezpodstawne bo rzadko chodzimy do sądów pracy. Za granicą by to nie przeszło.
Ostatnio miałam sprawę szwagierki, która zwolnić pracodawca w trakcie umowy na czas nieokreślony, jako powód podał spadek jej obrotow... tylko że w umowie ona nie miała ani słowa o wyrobieniu jakiegoś tam budżetu. I taka sprawa jest do wygrania w sądzie pracy... Ale gdyby miała umowę na czas określony już nieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:25
-
Ja tez mam kolezanke, ktorej dali wypowiedzenie a ona za pare dni poszla do lekarza, okazalo sie ze jest w ciazy (sama jeszcze nie wiedziala) i musieli to cofnac. To bylo w prawdzie pare lat temu ale chyba nic sie nie zmienilo ak jak pisza dziewczyny.
Co do brzucha to tez mam wrazenie ze moj jest jakis wiekszy, to dziwne bo zdecydowanie za wczesnie ale jestem raczej szczupla i widze najmniejsze zmiany,nie wiem czy to wzdecia czy co
A co do literatury to polecam "Ciezarowka przez 9 miesiecy" - lekka, dosc humorystyczna, duzo w niej ciekawostek - ja wypozyczylam w bibliotece -
Hej, nieśmialo dolaczam. W poniedzialek (10.12) i wtorek (11.12) dwie kreski na teście we wtorek oczywiscie polecialam do ginekologa ale byl tylko pecherzyk (moglam sie tego spodziewac, bo robilam test tez w czwartek (06.12) i byl negatywny ale ciekawosc zwycierzyla) nastepna wizyta w poniedzialek. Juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze bedzie dzidziol z pieknym serduszkiem ❤️
Aplikacje pokazuja termin na 12.08 ale co i jak to potwierdzi lekarz.
Dodam, ze to moja druga ciaza, starszy synek bedzie mial rowne 2 latka ( jest z 18.08.17 ), gdy urodzi sie maluch ❤️❤️❤️❤️OlaWi, Alfa_Centauri, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny :*
Ja jestem po pierwszej wizycie. Maleństwo ma 1 cm z akcją serduszka, wszystko w porządku ale się cieszę! W końcu mi ulżyłoFrida91, Paula 90, plinka89, Natalia1992, Anhydra, OlaWi, Alfa_Centauri, wiki2, Sung, natty85, Marimiko, Misi@, Agagusia, Myszowelove, 19Biedroneczka91, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi z kolei jest cały czas tak dziwnie - jakbym nie zjadła śniadania, albo nie umyła zębów cały dzień. Tak mnie ssie w żołądku, a jak myślę o jedzeniu, to nic mi się nie chce
Spałabym non stop, a jak pomyślę, że mam coś zrobić, to jakbym miała wejść na Rysy co najmniej... zgagę miewam też, co wydawało mi się dziwne na tym etapie ciąży.wiki2 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
A ja mam stresa, bo będę za tydzień świadkiem na ślubie cywilnym i dzisiaj polowałam na odpowiednią sukienkę. Chudziną nigdy nie byłam a wzdęcia tez robią swoje i wieczorami wyglądam jak w 4 miesiącu Na szczęście udalo mi się coś kupić w kolorze butelkowej zieleni z falbanką na dole w kroju trapezu, który ukrywa wystający brzuszek. 4 godziny chodzenia po sklepach tak mnie wymordowalo, że teraz leżę plackiem na kanapie. A jutro mam imprezkę, spotkanie klasowe - nie wiem w co się ubrać i jak uniknąć tłumaczenia się, dlaczego nie piję.
-
Malinowa Panienka wrote:Mi z kolei jest cały czas tak dziwnie - jakbym nie zjadła śniadania, albo nie umyła zębów cały dzień. Tak mnie ssie w żołądku, a jak myślę o jedzeniu, to nic mi się nie chce
Spałabym non stop, a jak pomyślę, że mam coś zrobić, to jakbym miała wejść na Rysy co najmniej... zgagę miewam też, co wydawało mi się dziwne na tym etapie ciąży.
-
Malinowa Panienka wrote:Mi z kolei jest cały czas tak dziwnie - jakbym nie zjadła śniadania, albo nie umyła zębów cały dzień. Tak mnie ssie w żołądku, a jak myślę o jedzeniu, to nic mi się nie chce
-
MamaFlo wrote:Mam tak samo z jedzeniem. Zjem obiad i zaraz czuje ssanie w zoladku... odepchnelo mnie od pepsi, ktora pilam non stop wiec sie ciesze
Mam tak z colą wczraj kupilam sok jabłkowy, bo mi się nie chciało swojego robić i jest okropny - słodki, jak nie wiem. Nie nadaje się to do picia jadę na herbacie z miodem mniszkowym, pomarańczą i goździkami[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Ja z jedzeniem mam podobnie. Czesto czuje sie glodna ale wiele potraw ktore lubilam kompletnie mi nie wchodza. Poza tym nie mam mdłości raczej ani wymiotow.
Dla mnie sierpien tez jest wyjatkowy bo sama jestem z 1 sierpniaCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Alfa_Centauri wrote:A ja mam stresa, bo będę za tydzień świadkiem na ślubie cywilnym i dzisiaj polowałam na odpowiednią sukienkę. Chudziną nigdy nie byłam a wzdęcia tez robią swoje i wieczorami wyglądam jak w 4 miesiącu Na szczęście udalo mi się coś kupić w kolorze butelkowej zieleni z falbanką na dole w kroju trapezu, który ukrywa wystający brzuszek. 4 godziny chodzenia po sklepach tak mnie wymordowalo, że teraz leżę plackiem na kanapie. A jutro mam imprezkę, spotkanie klasowe - nie wiem w co się ubrać i jak uniknąć tłumaczenia się, dlaczego nie piję.
Może jesteś moim świadkiem haha
Moje poszukiwania sukienki awaryjnej nie zdały rezultatu albo ślub wezmę w za ciasnej albo w prześcieradle:)Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Może jesteś moim świadkiem haha
Moje poszukiwania sukienki awaryjnej nie zdały rezultatu albo ślub wezmę w za ciasnej albo w prześcieradle:)
Grecka Bogini?Domi_tur lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150