Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
to my już po połówkowych! Nasza miśka ślicznie rośnie - no i już na 100% dziewczynka!
już ponad tydzień jest do przodu jeśli chodzi o wymiary - chyba dobrze ją żywię
Żałuje tylko, że nie była za bardzo skora do pozowania bo nie udało się uchwycić ładnego profilowego zdjęcia
Najważniejsze że malutka zdrowa - teraz niech tylko sobie rośnie
co do witamin to mi służą PREGNA PLUS (rewelacyjne małe tabletki) a do tego PREGNA DHA - niestety dużo wychodzi miesięcznie i zastanawiam się nad przejściem na pregna duo.
Aga pisała o butelce a raczej smoczku medela - też gorąco polecam dla mam które planują KP - smoczek w ogóle nie rozleniwia dzieciacka - sprawdziłam przy córce, z którą pomimo dawania wody w tej butelce cyckała pierś prawie dwa lataNiebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Smerfelinka, Agagusia, Ania95, plinka89, OlaWi, Misi@, Klara Wysocka, Sylvka, Chimera, Anhydra, Limerikowo, emi2016, E_linka2, Marcelina85, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Tsh wyszlo mi 2.9 dwoch gin stwierdzilo ze jest w normie ale tu wyczytalam ze za duze. Zaczelam brac wit z jodem i zrobilam kontrolnie z ft4 bo tak dziewxzyny radzily. Tsh spadlo do 2.4 a ft4 badalam pierwszy raz. Dla gin te wyniki sa w normie i nie wiem xzy powinnam na wlasna reke isc do endo (u mnie w miescie nie ma musialabym szukac w sasiednim)
Ja bym poszła. Ginekolodzy czasem nie maja dostatecznego pojęcia o endokrynologii.kayama, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Słuchajcie mam pytanie. Od wczoraj drugi dzień już mam kłucie z jednej strony brzucha po lewej od pępka, jakby ktoś szpilkę wbijał, nie miałam jeszcze czegoś takiego w ciąży. Kłuje aż do pachwiny. Co to może być? Wczoraj wzięłam no-spę bo bardzo dokuczało i przeszło. Nasila się pod wpływem ruchu, chodzenia. Nie wiem czy to groźne, wizytę mam dopiero za 3 tyg
-
Niby bóle kłujące nie sa groźne, ale jesli tak dlugi sie utrzymuje to moznaby to sprawdzic. A mozecie nie od macicy? Moze napisz do gina sms, albo tez na IP np na Zelazna mozesz zadzwonic i sie dopytać.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Niby bóle kłujące nie sa groźne, ale jesli tak dlugi sie utrzymuje to moznaby to sprawdzic. A mozecie nie od macicy? Moze napisz do gina sms, albo tez na IP np na Zelazna mozesz zadzwonic i sie dopytać.
-
baileys wrote:DHA jest wazna dla rozwoju mozgu dziecka i redukuje ryzyko porodu przedwczesnego, zdecydowanie warto. Rekomendowana jest dawka 600 mg na dobe.
A mige zapytac jakie zelazo bierzesz? Chce kupic jakie sprawdzone, po ktorym nie bede miec rewolucji zoladkowych.
Magnolia, ja tez pije olej lniany i on dziala cuda na bole zoladka, przed ciaza chorowalam na refluks i wtedy zaczelam go stosowac. Super jest tez olej z nasion konopii, ale w ciazy to chyba nie za bardzo
Dzięki za info o DHA!
Biorę Tardyferon 80mg ale to chyba lek na receptę więc musiałabyś lekarza poprosić o przepisanie. Ja się po nim bardzo dobrze czujęKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny jakie rozmiary kupujecie na początek dla malucha? Nie wiem co wybierać, totalnie się nie orientuje. Zastanawiam czy więcej takich cieplejszych bodziaków czy z krótkim rękawem...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Hej, dziewczyny jakie rozmiary kupujecie na początek dla malucha? Nie wiem co wybierać, totalnie się nie orientuje. Zastanawiam czy więcej takich cieplejszych bodziaków czy z krótkim rękawem...
Moja mama była na zakupach w weekend i podesłała mi foto zakupów:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:31
Smerfelinka, Anhydra, OlaWi, Frida91, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Uff, jestem po połówkowych
Mały waży 339 g, więc nie jest już taki mały i wszystko z nim w porządku
Łożysko teraz już jest na przedniej ścianie, więc zaskakująco dobrze czuję ruchy Bąbla, ale z tego to ja się cieszę. Jak mi się później uda, to wstawię śliczne profilowe. Doktor wydrukował mi ich chyba z dziesięć, żebym mogła porozdawać wszystkim zainteresowanym
Klara Wysocka, Anhydra, Niebieska Gwiazda, Nacha, Ania95, kayama, DrzewkoPomarańczowe, AnaKwiat, Limerikowo, OlaWi, emi2016, Domi_tur, menka2, Chimera, plinka89, Frida91, Agagusia, Sylvka, Larissa90, E_linka2, Marcelina85, Misi@, Marimiko, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Sylvka wrote:Hej, dziewczyny jakie rozmiary kupujecie na początek dla malucha? Nie wiem co wybierać, totalnie się nie orientuje. Zastanawiam czy więcej takich cieplejszych bodziaków czy z krótkim rękawem...
Ja większość będę miała na 62 cm, ale takie na 56 też kilka kupięw lato pewnie częściej będziemy zakładać maluchowi bodziaki z krótkim rękawem, ale te z dłuższym też się przydadzą np. na noc, albo chłodniejszy dzień.
-
Gratuluję wizyt ❤️
U mnie w grę wchodzi tylko kompleksowa pigułka choć i o jednej zapominam :p marna ze mnie lekomanka.
Co do ciuszków to ja kupuje po 5sztuk bodziaków i pajacow w rozm56 i kilka 62 bo rozmiar rozmiarowi nierówny i mogą być i tak duże :p a potem już nie kupuje bo szafa cała zawalona rozmiarami od 68 do 92 :pSmerfelinka, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych, które odczuwają skurcze B-H lub tzw. "stawianie się macicy"- Jak to sie objawia?czy te skurcze obejmuja cały brzuch lub podbrzusze? Kiedyś czytałam, że odczucie jakby obręcznie się zaciskała...prawda to?
Ja czasami mam taką wystajacą kulkę (widoczna gołym okiem) po jednej stronie brzucha (zawsze niesymetrycznie i po chwili znika) i dotychczas myślałam, że to Młody się wypina a teraz jak czytam o tych skurczach to już mam wątpliwości. Przy tej wystającej kulceczuje bardziej nacisk punktowy i nie sprawia to bólu.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które odczuwają skurcze B-H lub tzw. "stawianie się macicy"- Jak to sie objawia?czy te skurcze obejmuja cały brzuch lub podbrzusze? Kiedyś czytałam, że odczucie jakby obręcznie się zaciskała...prawda to?
Ja czasami mam taką wystajacą kulkę (widoczna gołym okiem) po jednej stronie brzucha (zawsze niesymetrycznie i po chwili znika) i dotychczas myślałam, że to Młody się wypina a teraz jak czytam o tych skurczach to już mam wątpliwości. Przy tej wystającej kulceczuje bardziej nacisk punktowy i nie sprawia to bólu.
Ja mam czasami uczucie jakby ciążył mi w brzuchu duży kamień i wtedy mam twarde podbrzusze. Te wystające kulki po jednej stronie to raczej maluszekAnhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra ja dzisiaj w nocy miałam akrobacje, które kończyły się na zmianę wypietą dupką lub główką. Już byłam tym tak zmęczona, że włączyłam kołysanki i zaczęłam głaskać brzuch żeby Mały się wyciszył... Zrobiło mi się tak błogo że zasnęłam 😂😂 o 6 małż przyszedł z pracy a tu na łóżku youtube gra kołysanki od 6h, pies śpi jak zabity nawet nie wstał się przywitać o mnie nie mówiąc 😂
Frida91, Panna_Justyna, OlaWi, Anhydra, kayama, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
małe, wystające kulki to raczej dzidziuś
stawianie się macicy to robi się z niej kamień.
co do ciuszków to kupuje dosłownie kilka krótkich bodziaków i pajaców na rozmiar 56 - idealny rozmiar na początek bo maluszek jest wtedy mocno skurczony jeszczeresztę kupię jak bobo się urodzi bo pomimo, że mam już szkraba w domu to totalnie to nie wiem co kupywać na "letnie" dziecko - córeczka starsza jest z zimy więc kupywałam tylko pajace a teraz nie wiem
plinka89 lubi tę wiadomość
-
U mnie nuestet nie jest dobrze. U gina jak właziłam na fotel akurat mnie skurcz złapał i stwierdzil ze bardzo twarda nam wtedy macice. W badaniu szyjka wydała my sie miękka, mial pobierać wymaz, ale ponoc śluz tak ladny i wszystko wyglada dobre ze zadecydował ze nie ma co. Potem usg od dolu, ponoc szyjka lepiej wyglada niz w badaniu ręcznym, ale jak spytałam o dlugosc to mowil ze 3,2 (w pon bylo 4), sle mowil ze bardzo mocno starał sie tej sondy nie dociskać, wtedy wyszłaby dłuższa. Kazał brac 3 tazy dziennie No-Spe i Scopolan i jak nue przejdzie to jutro popoludniu wracac na Żelazna:( Mowil ze mocno mnie nie nadal sle wydaje mu sie ze ta szyjka jest tak miękka ze palec przepuscilaby. Trzeba sie tym zainteresować, bo dopóki jest dluga to mozna Pessar założyć, a jak sue zacznie rozwiewać i skróci duzo, to juz nie bedzie takiej opcji. Nie podoba mu sie to. Tak wiec leżę, leki biore i czekamy do jutra. Blizna Ok, 4mm.
U mnie to jest uczucie takiej ciężkości w podbrzuszu, ze cos tam mi ciazy i w dotyku macica cala jest twarda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:02
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
plinka89 wrote:Ja zawsze myślałam, ze pieczone jablko dziala w druga strone, na zaparcia bardziej surowe. Mi osobiście po porodzie pomogly suszone śliwki!
Ja I przed ciążą miałam zaparcia pomimo dabrej diety i ruchu (diagnoza: leniwe jelita) polecam ze swojej strony kiszone ogórki i szklankę kefiru i idzie
PS. Kto na warsztatach Rodzice Kangury na Madalińskiego? 😃😃😃♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki