WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka rozm 50 i 56 ale z.hm u nich zawyżone. Moja Tosia urodzila sie 3350 i 55cm a nosila prez poerwsze 2tyg rozm 50 z hm

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia będzie dobrze.Jak coś się będzie dziać jedź na IP koniecznie.Szyjką się zainteresuj pessar czyc szew to nitragedia.Koleżanka i szwagierka miały(jedna szew druga pessar)i obie ciąże donosiły.

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie... niestety szyjka się skróciła i będę miała zakładany pessar na następnej wizycie :( ;( ostatnio było ok 25-28mm a dzisiaj 23-25mm :( miała któraś z was zakładany? Jest to bolesne? Strasznie się boję...

Z dzidzią ok, nadal dziewczynka :) serduszko ładnie bije. Niestety mój gin nie podaje mi ani wagi ani długości. Na następnej wizycie 27.03 oprócz tego krążka będą też prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:12

OlaWi lubi tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    U mnie nuestet nie jest dobrze. U gina jak właziłam na fotel akurat mnie skurcz złapał i stwierdzil ze bardzo twarda nam wtedy macice. W badaniu szyjka wydała my sie miękka, mial pobierać wymaz, ale ponoc śluz tak ladny i wszystko wyglada dobre ze zadecydował ze nie ma co. Potem usg od dolu, ponoc szyjka lepiej wyglada niz w badaniu ręcznym, ale jak spytałam o dlugosc to mowil ze 3,2 (w pon bylo 4), sle mowil ze bardzo mocno starał sie tej sondy nie dociskać, wtedy wyszłaby dłuższa. Kazał brac 3 tazy dziennie No-Spe i Scopolan i jak nue przejdzie to jutro popoludniu wracac na Żelazna:( Mowil ze mocno mnie nie nadal sle wydaje mu sie ze ta szyjka jest tak miękka ze palec przepuscilaby. Trzeba sie tym zainteresować, bo dopóki jest dluga to mozna Pessar założyć, a jak sue zacznie rozwiewać i skróci duzo, to juz nie bedzie takiej opcji. Nie podoba mu sie to. Tak wiec leżę, leki biore i czekamy do jutra. Blizna Ok, 4mm.
    U mnie to jest uczucie takiej ciężkości w podbrzuszu, ze cos tam mi ciazy i w dotyku macica cala jest twarda.

Leż, ja też tak miałam, magnez i ew. nospa i przede wszystkim odpoczynek. po 2-3 dniach leżenia mi puściło, ale szyjkę miałam nadal krótką i gin założył pessar. Masz i tak dużo dużo dłuższą szyjkę niż ja. Nic się nie martw. Z pessarem da się żyć w razie czego, ale bądź dobrej myśli. Ściskam mocno 😘

Jeśli chodzi o szew a pessar, nie ma rozwarcia to pessar, szew zakłada się jeśli jest rozwarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:27

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Ja po wizycie... niestety szyjka się skróciła i będę miała zakładany pessar na następnej wizycie :( ;( ostatnio było ok 25-28mm a dzisiaj 23-25mm :( miała któraś z was zakładany? Jest to bolesne? Strasznie się boję...

Z dzidzią ok, nadal dziewczynka :) serduszko ładnie bije. Niestety mój gin nie podaje mi ani wagi ani długości. Na następnej wizycie 27.03 oprócz tego krążka będą też prenatalne.

Nic się nie martw, nie boli, to jest taki gumowy krążek, trochę jak duża miękka uszczelka🤣 na początku czułam takie rozpieranie w środku - pełny brzuch, po paru godzinach minęło. Na drugi dzień czułam wręcz ulgę. Z doświadczenia, po dwóch dniach lekko bolał mnie brzuch, to się może pojawić przy pessarze. Po tygodniu od założenia bardzo się cieszę, że go mam, nie mam żadnych dolegliwości i czuję ten komfort, że dzidziuś jest bezpieczny. Na pewno będziesz go czuć podczas mycia się w środku i to jest normalne. Może być więcej wydzieliny, nie bać się to nie wody płodowe - tak uprzedził mnie gin. Trzeba uważać na infekcje. Jedyny minus- zero seksu, niestety nie ma opcji włożenia do środka, no może główkę 😆

Anhydra, Mary Magdalena, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Agagusia współczuję, ale jak dziewczyny piszą że będzie dobrze to będzie :) Dziewczyny które mają skrócona szyjkę czy mialyscie jakieś objawy?? Skąd to skrócenie? Cały czas o tym mysle bo widzę że się zdarza. Za duża mam przerwę od ostatniej wizyty i się strasznie martwię.. Poszła bym prywatnie ale kasy teraz nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:35

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Nic się nie martw, nie boli, to jest taki gumowy krążek, trochę jak duża miękka uszczelka🤣 na początku czułam takie rozpieranie w środku - pełny brzuch, po paru godzinach minęło. Na drugi dzień czułam wręcz ulgę. Z doświadczenia, po dwóch dniach lekko bolał mnie brzuch, to się może pojawić przy pessarze. Po tygodniu od założenia bardzo się cieszę, że go mam, nie mam żadnych dolegliwości i czuję ten komfort, że dzidziuś jest bezpieczny. Na pewno będziesz go czuć podczas mycia się w środku i to jest normalne. Może być więcej wydzieliny, nie bać się to nie wody płodowe - tak uprzedził mnie gin. Trzeba uważać na infekcje. Jedyny minus- zero seksu, niestety nie ma opcji włożenia do środka, no może główkę 😆

Dzięki za pocieszenie :)
    Na seks i tak mieliśmy zakaz więc damy radę :P w 1 ciąży wytrzymaliśmy to i teraz musimy :)

Ale mała mi wariuje w brzuchu :D aż mi się siku zachciało :P

OlaWi lubi tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja I przed ciążą miałam zaparcia pomimo dabrej diety i ruchu (diagnoza: leniwe jelita :) ) polecam ze swojej strony kiszone ogórki i szklankę kefiru i idzie :)

PS. Kto na warsztatach Rodzice Kangury na Madalińskiego? 😃😃😃

Ja sobie super wyregulowalam, na początku wkurzaly mnie zaparcia i powiedziałam o nieee. Polecam: co wieczór zalewam 3 duże suszone śliwki zagotowana woda pół szklanki i stawiam przy łóżku, rano się robi taki kompocik wypija się i zjada śliwki. Działa :) Poza tym jem kiwi i do czego się da dodaje otręby przenne. Zero zaparć.

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze szyjki. Coś czuję, że i ja do Was niedługo dołączę (wizytę mam jutro). Oby tylko było na czym pessar zakładać...

Chciałam Was jeszcze zapytać w temacie tarczycy...moje wczorajsze wyniki:

Ft4 1,01 ng/dl (norma II trym. 0.83-1.41)
    TSH 1.560 ulU/mL (norma 0.1-2.35)

Wyniki są ok? Bo niby w widełki referencyjne się łapie, ale któraś ostatnio wspominała, że ft4 powinno być przy górnej granicy...
    Nigdy nie miałam problemów z tarczycą i nie bralam na nią leków.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 14 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam połówkowe i też mam przeczucie,że coś się dzieje.Ostatnio miałam sporo więcej ruchu i wysiłku fizycznego.zobaczymy

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cccf6d5c3c08.jpg

Mój mały kosmita <3

Agagusia trzymam kciuki!
    Larissa i za Ciebie też!

Niebieska Gwiazda, kayama, emi2016, Anhydra, OlaWi, Larissa90, Chimera, Mary Magdalena, joan85, Ania95, Klara Wysocka, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, natty85, magnolia29, Panna_Justyna, Misi@, Agagusia, Marimiko, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
    Ja wizytę mam jutro po robocie, muszę mojego dra poprosić żeby sprawdził mi już szyjkę. Mówił, że po prenatalnych będziemy na każdej wizycie sprawdzać, ale wolałabym już teraz, bo moja siostra też miała problem i musiała później leżeć. W szpitalu miała pod 2nogami łóżka po cegle-zeby nogi miała stale wyżej. W domu po raz pierwszy i w sumie jedyny przydała się encyklopedia-4 z 27 tomów wylądowały pod nogami z łóżka ;) nie wiem jakie to miało mieć znaczenie, ale skoro lekarz zalecił, to się zastosowała. Szwu ani pessara nie miała zakładanego, a mój siostrzeniec ostatecznie urodził się tydzień po terminie.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Dzięki za pocieszenie :)
    Na seks i tak mieliśmy zakaz więc damy radę :P w 1 ciąży wytrzymaliśmy to i teraz musimy :)

Ale mała mi wariuje w brzuchu :D aż mi się siku zachciało :P

Ja jak dostałam zgodę to mi się raz udało :P i teraz znowu nic.. ale radzimy sobie haha
    kayama wrote:
    Oj Agagusia współczuję, ale jak dziewczyny piszą że będzie dobrze to będzie :) Dziewczyny które mają skrócona szyjkę czy mialyscie jakieś objawy?? Skąd to skrócenie? Cały czas o tym mysle bo widzę że się zdarza. Za duża mam przerwę od ostatniej wizyty i się strasznie martwię.. Poszła bym prywatnie ale kasy teraz nie mam.

Właśnie mnie gin pytał o objawy i ja się dobrze czułam parę dni przed. Wcześniej bolało podbrzusze, miałam tak ze jak wstawałam to czułam lekki ból, jakby mięsień mnie zabolał-zakwas w brzuchu, zwalałam na macicę, bo to tak na środku. Pytał też o ból od kręgosłupa. Miałam takie bóle, ale tak z 1,5 tygodnia wcześniej, więc przypuszczam, ze to się już wtedy działo. ale nic nadzwyczajnego.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które odczuwają skurcze B-H lub tzw. "stawianie się macicy"- Jak to sie objawia?czy te skurcze obejmuja cały brzuch lub podbrzusze? Kiedyś czytałam, że odczucie jakby obręcznie się zaciskała...prawda to?
    Ja czasami mam taką wystajacą kulkę (widoczna gołym okiem) po jednej stronie brzucha (zawsze niesymetrycznie i po chwili znika) i dotychczas myślałam, że to Młody się wypina a teraz jak czytam o tych skurczach to już mam wątpliwości. Przy tej wystającej kulce ;) czuje bardziej nacisk punktowy i nie sprawia to bólu.
    ja czulam po 33tc jakby brzuch sie stawial,naprezal do gory, robil sie nagle caly twardy i bylo to nieprzyjemne.zwykle gdy juz bylo po polud
    najlepsze lekarstwo to wygodnie usiasc lub polozyc sie na boku

OlaWi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ubranek ja skorzystam z kopertowych kaftanikow po corkach na 1y okres 56 i 62 dopoki pepek ladnie sie nie zagoi
    kopertowe bodziaki sa tez dobre bo niemowlski przez glowke nie lubia za bardzo ubierania i rozbierania

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Myslicie,że można stosować trivagin kapsułki w ciąży? Ten probiotyk?
    Pisałam Wam,że miałam ostatnio cytologie i lekarz stwierdził stan zapalny. Nie mialam żadnych objawów oprocz tego,że parę razy mnie coś jakby zaklulo. W okolicach szyjki
    Przypisał mi nystatyne. Na dzisiaj została mi ostatnia tabletka. Mimo,że jest to antybiotyk nie dał mi żadnego probiotyku. Wczoraj odebrałam cytologie,w której wyszedł bardzo intensywny stan zapalny (candida sp.).
    Kolejna wizytę mam dopiero 23.03 i boję się,że nystatyna sobie nie poradziła, bo podobno nie zawsze działa na candide. Nie stosowałam niczego z dobrymi bakteriami. Oczywiście od dzisiaj zacznę jeść kefiry, bo lepiej późno niż wcale.

Ostrzegam Was dziewczyny przed tymi infekcjami. Cytologie jak widać warto zrobić mimo wszystko (mam stara z września 2018). Nigdy też nie miałam żadnej infekcji pochwy, dlatego to dla mnie totalna niewiadoma i niemiła niespodzianka :(

Nie wiem czy już ktoś odpisał o trivaginie bo dopiero nadrabiam :) ale można w ciąży. Ja ogólnie mam skłonności do infekcji, o dziwo w ciąży póki co pięknie czysto ale ja głównie zauważyłam poprawę od kiedy właśnie profilaktycznie co jakiś czas stosuje trivagin (oczywiście nie zamiast leków!). Teraz też kupiłam profilaktycznie i będę brać, na ulotce jest nawet w zaleceniach dla kobiet w ciąży :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Właśnie mnie gin pytał o objawy i ja się dobrze czułam parę dni przed. Wcześniej bolało podbrzusze, miałam tak ze jak wstawałam to czułam lekki ból, jakby mięsień mnie zabolał-zakwas w brzuchu, zwalałam na macicę, bo to tak na środku. Pytał też o ból od kręgosłupa. Miałam takie bóle, ale tak z 1,5 tygodnia wcześniej, więc przypuszczam, ze to się już wtedy działo. ale nic nadzwyczajnego.

Eh, ja mam głównie te klucia i czasami mnie ciągnie i kłuję też w pochwie. Pośrodku mnie nic nie boli. Kręgosłup trochę ale nie codziennie. Bardziej plecy po bokach. Poproszę o zbadanie szyjki na polowkowych to 2 tyg i 5 dni.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Nie wiem czy już ktoś odpisał o trivaginie bo dopiero nadrabiam :) ale można w ciąży. Ja ogólnie mam skłonności do infekcji, o dziwo w ciąży póki co pięknie czysto ale ja głównie zauważyłam poprawę od kiedy właśnie profilaktycznie co jakiś czas stosuje trivagin (oczywiście nie zamiast leków!). Teraz też kupiłam profilaktycznie i będę brać, na ulotce jest nawet w zaleceniach dla kobiet w ciąży :)
    Dzięki :)
    Ja właśnie nie dostałam ulotki,bo kupiłam pół opakowania na próbę, a na samym listku nic nie było ;) W internecie znalazłam,aby pytać lekarza i stąd wynikly moje wątpliwości. Ale skoro kilka z Was miało,to nie powinno zaszkodzić :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziś brązowe plamienie tak od godz. 17, na początku sporo, teraz symbolicznie. Myślicie, że mam się czym martwić? Czy to możliwe, by krwiak się złuszczył i stad to plamienie czy raczej powinien się wchłonąć?

Gratuluję udanych połówkowych i trzymam kciuki za te dziewczyny, które miały mniej udane. Czuje, że też będę mieć problem z szyjką...

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 14 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziulek nie reaguje na słodkie a lubi śledzie.Dziś mnie naszło rano jadłam i kopał i teraz to samo.Jak zjadłam cząstke czekolady niezareagował😃
    Zabawne poznawanie gustu malucha w brzuchu😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:51

Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ