X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mam dokładnie to samo :D przed ciążą musiałam kupować mleko bez laktozy, bo inaczej kończyło się biegunką, a teraz codziennie piję normalne mleko i nic się nie dzieje :)

Ja nigdy nie miałam nietolerancji ale mleko kiedyś piłam tylko do kawy. W ciąży mi strasznie smakuje zimne mleko z lodówki szok, pije litrami :) Przy okazji bardzo mi pomaga na zgage, jak sobie tak popijam to zgagi praktycznie nie mam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, śliczny brzuszek :)
    Domi, bardzo mi się podobały Twoje pomysły na prezenty.

Chimera, na pewno coś wam się uda znaleźć. My kupowaliśmy cały zestaw. Mam tylko stresa czy strop się nie zawali, bo podsumowali nam te meble na 250kg :) nie miałam pojęcia, że potrafią aż tyle ważyć. Stare meble - zostawili poprzedni właściciele, korzystaliśmy z nich bo były ok i nic więcej nam nie było potrzebne. Jednak teraz czas na zmiany. Do pokoju planuje 2 łóżeczka, 2 komody, fotel i szafę - ale raczej nadal na nasze rzeczy niż dzieci (musimy nadal gdzieś upchać ciuchy motocyklowe męża). I przewijak. Na początek jedno łóżeczko i tak wyląduje w naszej sypialni i to jest moja największa zagwozdka, jak je zmieścić.

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Moge Was prosic o interpretacje moich wynikow tarczycy? Oczywiscie na tyle, na ile sie orientujecie na podstawie swojego leczenia endokrynologicznego. Juz widze, ze to ft4 złe :-( z gory bardzo dziekuje!

Tsh - 1,59
    Ft4 - 0,81 (norma 0,7 - 1,48)
    Anty TPO - 0,29 (norma 0 - 5,61)
    Anty TG - 1,60 (norma 0 - 4,11)
    Według mojej wiedzy lekarz wdroży Tobie jodid i zaleci kontrolę wyników za miesiąc.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 23 marca w sobotę w Lidlu będą fajne rzeczy :), ubranka niemowlęce, pościel, legginsy ciążowe, koszulki.

Vampire, OlaWi, Misi@, emi2016 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Według mojej wiedzy lekarz wdroży Tobie jodid i zaleci kontrolę wyników za miesiąc.

Ja biore jodid 200 od poczatku ciazy, gin mi zalecil... czyli przy tak niskim ft4 moge dopiero za miesiac sie skontrolowac? Bo ta lekarka z luxmedu rzeczywiscie tak kazala, tylko nie miala jeszcze tych wynikow, pokazaly sie dopiero wieczorem. A te przeciwciala to w koncu mam czy nie mam obecne przy takim wyniku?
    Kurcze po wizycie troche sie uspokoilam, a teraz znow sie stresuje

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja biore jodid 200 od poczatku ciazy, gin mi zalecil... czyli przy tak niskim ft4 moge dopiero za miesiac sie skontrolowac? Bo ta lekarka z luxmedu rzeczywiscie tak kazala, tylko nie miala jeszcze tych wynikow, pokazaly sie dopiero wieczorem. A te przeciwciala to w koncu mam czy nie mam obecne przy takim wyniku?

Pewnie masz możliwość napisania do tej lekarki wiadomości poprzez system online. Zapytaj czy te wyniki coś zmieniają w ustaleniach z dzisiejszej wizyty. Nie wiem jak jest w luxmedzie, ale w medicover po takiej konsultacji online lekarz może wystawić receptę, która sobie w centrum odbierzesz.

Klara Wysocka, baileys lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciala sa obecne, ale w normie. Spotkalam sie tez z opinią lekarzy, ze w takim przypadku oznacza to, ze cos zaczyna sie dziac z tarczyca. Moga to byc poczatki choroby, która niekoniecznie musi sie szybko rozwinac. Sa tez tacy, co z kolei twierdzą, ze każdy człowiek ma przeciwciala, stad podane normy...
    Co do ft4 tak jak piszesz, za nisko, ale jesli bierzesz juz jodid to nie wiem co dalej... Moze zwiekszyc dawke? Ale to juz musisz czekac na decyzje lekarza endo/gina.

baileys lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Skoro bierzesz jodid, to skonsultuj się z lekarzem, co dalej (może właśnie zwiększy dawkę?). Napisałam o nim, bo przy spadku ft4 mam go właśnie zalecony i czytałam, że tak się postępuje, ale nie wiedziałam, że zaleca się także zapobiegawczo. Wyżej Dziewczyny napisały, byś skonsultowała się online, skoro masz pakiet - myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Lekarz posiadając wyniki będzie mógł już coś postanowić. A przeciwciała są ok.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ft4 14,77 przy normie 11.5-22,7 jest ok czy tez za niskie? Tsh 2.4 i gin twierdzi ze wszystko ok

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 14 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze 1 pyt nie orientujecie sie moze czy na zwyklym usg mozna podejrzec blizne od cc? Wczoraj mnie 2razy cos mega mocno zaciagnelo a dzis czesto kuje z prawej str wlasnie na wys blizny :-( dzis mam wizyte ciekawa jestm czy jakby to faktycznie byla blizna a nie jakoes wiezadla to gin to znajdzie

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    I jeszcze 1 pyt nie orientujecie sie moze czy na zwyklym usg mozna podejrzec blizne od cc? Wczoraj mnie 2razy cos mega mocno zaciagnelo a dzis czesto kuje z prawej str wlasnie na wys blizny :-( dzis mam wizyte ciekawa jestm czy jakby to faktycznie byla blizna a nie jakoes wiezadla to gin to znajdzie

Mi gin sprawdza blizne po cc na każdej wizycie bo mam na przedniej scianie lożysko i leżało na bliźnie i się podnosi.Na każdej wizycie i to i to ogląda.

Wysłany: 14 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mi gin sprawdza blizne po cc na każdej wizycie bo mam na przedniej scianie lożysko i leżało na bliźnie i się podnosi.Na każdej wizycie i to i to ogląda.
    Super. Dzieki za odp. Ja mam na tylnej i nie wiem czy to bol od blizny ale chcialabym to spr od razu

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 14 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tsh 0.4,ft4 0.91.Endo stwierdziła,że jest dobrze.Mam badania robić co 2 miesiące.Ft4 może spaść na koniec ciąży poniżej normy.To chyba zależy od lekarza.Pytała czy biorę suplementy z jodem i stwierdziła,że będzie ok.

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:

A jakie leki buerzesz eutyrox jodid?

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 20 tygodniu :)
    Gratuluję udanych wizyt! ;)

Ja dziś mam wizytę na 14:30 i już się stresuję... mam nadzieję, że szyjka się trzyma i nie skraca bo inaczej czeka mnie krążek lub szew i leżenie :( No i ciekawe czy mojej Zosi nic nie wyrosło przez 2 tygodnie :P

Przed wczoraj robiłam porządki w szafach u młodego żeby zrobić miejsce na ciuszki dla małej i trochę brzuch mi się później stawiał :/ tzn. w jednym miejscu robił się twardawy, po prawej stronie albo po lewej a poza tym był raczej miękki. Mogła mała się tak wypiąć? Ruchy czuję już dość wyraźne, nawet mężowi udało się zobaczyć i poczuć :)

Co do siary u mnie już się pojawiła, jak lekko nacisnęłam to poleciała z obu piersi. Ale już wsześniej, kilka tyg temu, coś tam poleciało bo miałam takie białe pozasychane na sutkach.

No i nadal co jakiś czas wymiotuję :( mam już naprawdę dość tych mdłości i wymiotów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:51

Niebieska Gwiazda, OlaWi lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny a ft4 14,77 przy normie 11.5-22,7 jest ok czy tez za niskie? Tsh 2.4 i gin twierdzi ze wszystko ok

A bierzesz leki czy to tak kontrolnie nadałaś?
    Mi endo ostatnio przy ciut lepszych wynikach zwiększył dawkę leku (ft4 mi przez 6 tyg mocno poleciało)

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z całego serca polecam Wam książkę pozytywną dyscyplina. Ja siedzę w przychodni na glukoza i czytam ja drugi raz ;)
    Ta pozycja pomaga zrozumieć siebie i dziecko.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
    Ja podejrzewam u syna bostonke ;( A mieliśmy być u rodziców tydzień bo remont chcieliśmy zrobić i kicha muszę wracać do domu by siostrzencow nie zarazić;(

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie bierzecie suplementy?
    Kurcze od początku biorę Duphavit pregna ale dzisiaj zobaczyłam, że ma tylko 250mg DHA... A i tak ciągle zapominam łykać🙈🙈 muszę chyba kupić nowe witaminy to mnie zmobilizują do systematyczności i podtuczą mojego bobasa 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny jakie bierzecie suplementy?
    Kurcze od początku biorę Duphavit pregna ale dzisiaj zobaczyłam, że ma tylko 250mg DHA... A i tak ciągle zapominam łykać🙈🙈 muszę chyba kupić nowe witaminy to mnie zmobilizują do systematyczności i podtuczą mojego bobasa 😂
    Ja biorę Doppelherz Mama Premium :) Wcześniej brałam 2 inne ale te chyba najlepiej mi podchodzą jeśli chodzi o kształt i wielkość kapsułki, bierze się magnez i żelazo osobno więc nie zaburzaja wchłaniania no i ma chyba 600mg DHA ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozpoczęłam 20 tydzień.Już prawie połowa.Za 4 dni połówkowe.Już o nim myślę.Byłam dziś po skierowanie na echo serca bo mam zrobic.

joan85, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ