X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, ja nie z wieloródek, ale dylematy podobne.
    Na początku planowałam Babyhug w sypialni, ale po zwróceniu uwagi przez Baileys odstąpiłam od tego pomysłu.
    Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:41

Kalija lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi masz juz ta kamerkę? Widać ladnie w nocy? Musze kupic do pokoju córki :)
    Smutnamiss kieruj sie głosem serce....wedlug mnie super pomysł:)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A to nie jest tak że 5 miesiąc trwa do końca 22 tygodnia? Z tego co czytałam to niektóre mce mają po 4 a niektóre po 5 tygodni...

Też mi się tak wydaje... Ja mam rozpiskę z poprzedniej ciąży tak:
    1 miesiąc – 1-4 tygodzień,
    2 miesiąc – 5-8 tygodzień,
    3 miesiąc – 9-13 tydzień,
    4 miesiąc – 14-17 tydzień,
    5 miesiąc – 18-22 tydzień,
    6 miesiąc – 23-27 tydzień,
    7 miesiąc – 28-31 tydzień,
    8 miesiąc – 32-35 tydzień,
    9 miesiąc – 36-40 tydzień.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    E_linka zgadzam sie, nie ma reguły. Ja ostatnio poszłam do ginekolog w ramach pakietu enel-med - pierwszej z brzegu, tylko żeby wziąć zwolnienie bo chciałam kilka dni odpocząć po ostatnich migrenach, poza tym i tak nie miałam wyjścia bo z racji migren już prawie cały urlop wykorzystałam. Miałam na karrtce zalecenia od neurologa o tym że zaleca mi dużo odpoczynku i zwolnienie lekarskie, więc wiedziałam że nie będzie problemu ale na nic się nie nastawiałam specjalnie.

i zaskoczenie totalne. babeczka mimo lekkiego opóźnienia i wiedzy że i tak ciążę prowadzę gdzie indziej zebrała dość szczegółowy wywiad, zbadała palpacyjnie i detektorem wysłuchała tętno płodu - mimo, że powiedziałam jej że mam za kilka dni wizytę u mojej doktor prowadzącej. zupełnie się nie spodziewałam takiego porządnego potraktowania! oby wiecej takich lekarzy :)

A to w Wawie było? Powiedz nazwisko? Też mam pakiet w enel medzie, ale ostatnio nie mogę trafić na normalnego lekarza... a do mojej z poprzednich ciąż (Mazurek-Kantor) kolejki na 4mies :/

1usa3e5e2lf96jem.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss, jeżeli już mamy iść u zabobony, to ja bym raczej powiedziała, że nosząc imię Twojej Mamy, Mała będzie miała swojego osobistego Anioła tam na górze w osobie swojej Babci ❤.

Kayama- gratuluje udanej wizyty ❤.Bianka piękne imię.

Co do umeblowania, to mam podobny dylemat i pierwotnie myślałam aby wszystko postawić w sypialni, no ale poza komoda i łożeczkiem, chciałabym mieć jeszcze w pobliżu fotel do karmienia...no i ten to raczej się nie zmiesci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 14:11

Klara Wysocka, OlaWi, kayama lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Sylvka wrote:
    Cześć dziewczyny. Zaczynamy 22 tydzień i 6 miesiąc! Wiem, że się powtarzam ale kiedy to minęło powiedzcie?!
    Mały tak bryka, że już spokojnie można to zaobserwować i mąż też to czuje, czego jeszcze nie dawno nie można było wychwycić.
    Czuję się naprawdę szczęśliwa, mogąc to wszystko wreszcie przeżywać.

Sylvka uświadmiłaś mi właśnie, że ja wczoraj zaczęłam 6 miesiąc :) Wierzyć się nie chce! Niech ten czas zwolni, bo na mam póki co tylko po kilka różnych ciuszków ;)

Na dodatek mąż skręcił we wtorek kostkę i remont stoi, a ledwo zaczęliśmy :D

Smutnamiss tak jak już dziewczyny piszą, idź za głosem serca, bo później możesz żałować. To Twoje dzieciątko, a głupimi zabobonami nic się nie przejmuj. Głos serca jest najwazniejszy. My tak podjęliśmy decyzję o tym, że u nas jest Leoś <3

Aaa! Lecę Was ponadrabiać, bo ostatnio dużo się tu na forum dzieje :) Tylko mnie się coś nie chce przed telefonem/komputerem siedzieć...

Sylvka lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu jakieś problemy z piersią - zaczęło się oczywiście tuż po wizycie u mojej lekarki. Boli, jest zaczerwienione, wyczuwam tam jakieś zgrubienie. Ostatnio było tak samo - usg wyszło ok i samo przeszło - dlatego teraz nie chce panikowac, ale sam nie wiem czy jeszcze czekać, czy już się umawiać do lekarza. Czy wy też macie jakieś takie problemy? Czy u was na tym etapie ciąży spokój? Ja do piersi od zawsze mam pecha - miałam nawet zapalenie i ropnia usuniętego chirurgicznie nie karmiąc.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moja też ucieka jak mąż rękę przykłada. A tylko rękę zabierze,to znowu kopniaki :D mąż już się troszkę frusteuje :D a mi go szkoda,że tak chciałbym już czuć kopniaczki, a tu mala takie psikusy mu robi :)

hahaha. u nas to samo, i to w każdej ciąży tak było. od mojej ręki "nie ucieka", a od męża "ucieka"... Wczoraj to się M. zdenerwował :-D po 2 sekundach zabrał rękę z tekstem, że nie ma ruchów...

Ania95, Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    hahaha. u nas to samo, i to w każdej ciąży tak było. od mojej ręki "nie ucieka", a od męża "ucieka"... Wczoraj to się M. zdenerwował :-D po 2 sekundach zabrał rękę z tekstem, że nie ma ruchów...

Mój też się denerwuje jak ja go wołam na ruchy, a on jak przyłoży rękę to nagle cisza 😂 hahaha ja mu mówię, że widocznie Mikołaj się go wstydzi :P

Niezapominajka5, wiki2 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek dzisiaj aktywny jak nigdy :) najpierw po śniadaniu 15 min szaleństw, potem podczas leżakowania z 10 min i teraz po obiedzie znowu jakieś fikołki robi 😍

• Kalija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.

Ja też właśnie skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu. A życie zweryfikuje :)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    U mnie też- teksty,że nic nie czuje i foch :D

OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kamerka WiFi do pogadania dziecka ns telefonie :
    https://s.click.aliexpress.com/e/ciUan9lP

Mam też sporo sprawdzonych linków do gryzaków, butelek, pojemników na mleko w proszku, nawet super laktator elektryczny do 120zł ale nie wiem czy wrzucać żeby gownoburzy nie wywołać zaraz bo pojawią się komentarze, że dzieci po nich w ciemnościach świecą czy coś :)

Jutro wygrzebie nawilżacze powietrza, większe i mniejsze :)
    Ja byłabym zainteresowana laktatorem :)

A właśnie.. jaki polecacie? Mi chodzi po głowie automatyczny,ale totalnie się na tym nie znam.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja byłabym zainteresowana laktatorem :)

A właśnie.. jaki polecacie? Mi chodzi po głowie automatyczny,ale totalnie się na tym nie znam.

Ja nad tym się zastanawiam...
    https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.70e12e0eOlid8u

Poprzednio miałam medelę i nieraz ratowałą mi życie/piersi :-D
    teraz nie wiem czy wziąć taki czy jednak medelę

ps. Koniecznie elektryczny. Moi w nocy nie jedli i odciągałąm do 8 czy 9mies., bo inaczej by mi piersi rozsadziło...całe odciąganie trwało 10minut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 14:50

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Może są różne szkoły liczenia ;) Ja mam taka ściągawkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acab683bd065.jpg

Tak czy siak za chwilę 6 miesiąc ;) Też nie mogę sie nadziwić jak to leci. Tym bardziej że nadal jestem w lesie jeśli chodzi o wyprawkę ;)

Ja też jestem w lesie :D zamówiłam dwie pary bucików, więc zaczełam od d..strony, ale nie moglam się powstrzymać.
    Poza tym nie mam jeszcze nic na ten początkowy etap bo później nazbiera się od koleżanek. Wiem tylko, że bratowa załatwiła jakieś fajne łóżeczko i to by było na tyle :)
    A co do tych miesięcy to faktycznie już nie jarzę, czemu belly tak spieszy w takim razie...

Frida91 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    A to w Wawie było? Powiedz nazwisko? Też mam pakiet w enel medzie, ale ostatnio nie mogę trafić na normalnego lekarza... a do mojej z poprzednich ciąż (Mazurek-Kantor) kolejki na 4mies :/

byłam u Anny Obłockiej na Puławskiej.
    https://www.znanylekarz.pl/anna-oblocka-2/ginekolog/warszawa

wiki2 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmannie body 2-pak za 19,99 zł, rozmiar od 62/68 i do tego krótki rękaw. Materiał bardzo przyjemny - 95% bawełny. Cena w klubie Rossnę :-)

https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Leon-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286284,8507

https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Friends-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286287,8507

I rajstopy ciążowe 20 DEN w kolorze vision - cielisty za 11,99 zł

https://www.rossmann.pl/Produkt/Rajstopy/Marilyn-Mama-rajstopy-damskie-20-den-visone-rozm-3-M-1-szt,168016,8503

Bobby29, kayama, Ania95 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Smutnamiss, jeżeli już mamy iść u zabobony, to ja bym raczej powiedziała, że nosząc imię Twojej Mamy, Mała będzie miała swojego osobistego Anioła tam na górze w osobie swojej Babci ❤.

Pieknie powiedziane :)
    a tak dopiero teraz zdalam sobie sprawę, ze przecież tez nosze imię ,,na czesc" swojej prababci :)

Anhydra lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kayama, super! Czyli bole czy klucia nie mialy wplywu na szyjke? To moze u mnie tez bedzie wszystko ok, bo jestem Twoja siostra jesli chodzi o objawy ;-) Imie sliczne :-)

Baileys jak widać nie mają wpływu. Mówiłam dr ale stwierdził że różne bóle będą się pojawiać. No i ten dr ale to prywatny w prywatnym szpitalu, stwierdził że wg niego mam wskazania do cc ze względu na wiek, pozna ciąże, in vitro. Także będę do tego dążyć a jak nigdzie mnie państwowo nie za kwalifikują to bierzemy kredyt i poród prywatny w Medicover. Ja nie będę ryzykować że ktoś cos zaniedba czy że będą mnie męczyć naturalnie. Jeszcze żebym miała gwarancję że w razie komplikacji czy braku postępu od razu na stół ale duzo się naczytałam nieciekawych historii.
    Dzięki :) Mi się imię podoba, mamie nie hehe trudno. Jeszcze są typy na Laure i Alicję. Zbieram propozycje od rodziny i znajomych. Może ostatecznie zdecydujemy jak zobaczymy malutką, co będzie pasować :) Poprawiła mi ta wizyta humor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:37

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja mam znowu jakieś problemy z piersią - zaczęło się oczywiście tuż po wizycie u mojej lekarki. Boli, jest zaczerwienione, wyczuwam tam jakieś zgrubienie. Ostatnio było tak samo - usg wyszło ok i samo przeszło - dlatego teraz nie chce panikowac, ale sam nie wiem czy jeszcze czekać, czy już się umawiać do lekarza. Czy wy też macie jakieś takie problemy? Czy u was na tym etapie ciąży spokój? Ja do piersi od zawsze mam pecha - miałam nawet zapalenie i ropnia usuniętego chirurgicznie nie karmiąc.

Co do piersi, to u mnie juz duuuze i ciaza, szczególnie wieczorami. A co do bólu to sutki czuje, ale wydawalo mi sie, ze to normalne, ze sa takie tkliwe

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ