Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija, ja nie z wieloródek, ale dylematy podobne.
Na początku planowałam Babyhug w sypialni, ale po zwróceniu uwagi przez Baileys odstąpiłam od tego pomysłu.
Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:41
Kalija lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Domi masz juz ta kamerkę? Widać ladnie w nocy? Musze kupic do pokoju córki
Smutnamiss kieruj sie głosem serce....wedlug mnie super pomysłStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Frida91 wrote:A to nie jest tak że 5 miesiąc trwa do końca 22 tygodnia? Z tego co czytałam to niektóre mce mają po 4 a niektóre po 5 tygodni...
Też mi się tak wydaje... Ja mam rozpiskę z poprzedniej ciąży tak:
1 miesiąc – 1-4 tygodzień,
2 miesiąc – 5-8 tygodzień,
3 miesiąc – 9-13 tydzień,
4 miesiąc – 14-17 tydzień,
5 miesiąc – 18-22 tydzień,
6 miesiąc – 23-27 tydzień,
7 miesiąc – 28-31 tydzień,
8 miesiąc – 32-35 tydzień,
9 miesiąc – 36-40 tydzień. -
Bobby29 wrote:E_linka zgadzam sie, nie ma reguły. Ja ostatnio poszłam do ginekolog w ramach pakietu enel-med - pierwszej z brzegu, tylko żeby wziąć zwolnienie bo chciałam kilka dni odpocząć po ostatnich migrenach, poza tym i tak nie miałam wyjścia bo z racji migren już prawie cały urlop wykorzystałam. Miałam na karrtce zalecenia od neurologa o tym że zaleca mi dużo odpoczynku i zwolnienie lekarskie, więc wiedziałam że nie będzie problemu ale na nic się nie nastawiałam specjalnie.
i zaskoczenie totalne. babeczka mimo lekkiego opóźnienia i wiedzy że i tak ciążę prowadzę gdzie indziej zebrała dość szczegółowy wywiad, zbadała palpacyjnie i detektorem wysłuchała tętno płodu - mimo, że powiedziałam jej że mam za kilka dni wizytę u mojej doktor prowadzącej. zupełnie się nie spodziewałam takiego porządnego potraktowania! oby wiecej takich lekarzy
A to w Wawie było? Powiedz nazwisko? Też mam pakiet w enel medzie, ale ostatnio nie mogę trafić na normalnego lekarza... a do mojej z poprzednich ciąż (Mazurek-Kantor) kolejki na 4mies -
Smutnamiss, jeżeli już mamy iść u zabobony, to ja bym raczej powiedziała, że nosząc imię Twojej Mamy, Mała będzie miała swojego osobistego Anioła tam na górze w osobie swojej Babci ❤.
Kayama- gratuluje udanej wizyty ❤.Bianka piękne imię.
Co do umeblowania, to mam podobny dylemat i pierwotnie myślałam aby wszystko postawić w sypialni, no ale poza komoda i łożeczkiem, chciałabym mieć jeszcze w pobliżu fotel do karmienia...no i ten to raczej się nie zmiesci....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 14:11
Klara Wysocka, OlaWi, kayama lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Witam się i ja
Sylvka wrote:Cześć dziewczyny. Zaczynamy 22 tydzień i 6 miesiąc! Wiem, że się powtarzam ale kiedy to minęło powiedzcie?!
Mały tak bryka, że już spokojnie można to zaobserwować i mąż też to czuje, czego jeszcze nie dawno nie można było wychwycić.
Czuję się naprawdę szczęśliwa, mogąc to wszystko wreszcie przeżywać.
Sylvka uświadmiłaś mi właśnie, że ja wczoraj zaczęłam 6 miesiącWierzyć się nie chce! Niech ten czas zwolni, bo na mam póki co tylko po kilka różnych ciuszków
Na dodatek mąż skręcił we wtorek kostkę i remont stoi, a ledwo zaczęliśmy
Smutnamiss tak jak już dziewczyny piszą, idź za głosem serca, bo później możesz żałować. To Twoje dzieciątko, a głupimi zabobonami nic się nie przejmuj. Głos serca jest najwazniejszy. My tak podjęliśmy decyzję o tym, że u nas jest Leoś
Aaa! Lecę Was ponadrabiać, bo ostatnio dużo się tu na forum dziejeTylko mnie się coś nie chce przed telefonem/komputerem siedzieć...
Sylvka lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyJa mam znowu jakieś problemy z piersią - zaczęło się oczywiście tuż po wizycie u mojej lekarki. Boli, jest zaczerwienione, wyczuwam tam jakieś zgrubienie. Ostatnio było tak samo - usg wyszło ok i samo przeszło - dlatego teraz nie chce panikowac, ale sam nie wiem czy jeszcze czekać, czy już się umawiać do lekarza. Czy wy też macie jakieś takie problemy? Czy u was na tym etapie ciąży spokój? Ja do piersi od zawsze mam pecha - miałam nawet zapalenie i ropnia usuniętego chirurgicznie nie karmiąc.
-
Niezapominajka5 wrote:Moja też ucieka jak mąż rękę przykłada. A tylko rękę zabierze,to znowu kopniaki
mąż już się troszkę frusteuje
a mi go szkoda,że tak chciałbym już czuć kopniaczki, a tu mala takie psikusy mu robi
hahaha. u nas to samo, i to w każdej ciąży tak było. od mojej ręki "nie ucieka", a od męża "ucieka"... Wczoraj to się M. zdenerwowałpo 2 sekundach zabrał rękę z tekstem, że nie ma ruchów...
Ania95, Niezapominajka5, OlaWi lubią tę wiadomość
-
wiki2 wrote:hahaha. u nas to samo, i to w każdej ciąży tak było. od mojej ręki "nie ucieka", a od męża "ucieka"... Wczoraj to się M. zdenerwował
po 2 sekundach zabrał rękę z tekstem, że nie ma ruchów...
Mój też się denerwuje jak ja go wołam na ruchy, a on jak przyłoży rękę to nagle cisza 😂 hahaha ja mu mówię, że widocznie Mikołaj się go wstydziNiezapominajka5, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Klara Wysocka wrote:Planuję kupić mini łóżeczko z Woodies, które będzie stało przy naszym łóżku, a wszystkie inne rzeczy typu komoda, przewijak, akcesoria do przewijania zamierzam mieć w pokoju dziecka. Życie zweryfikuje, czy to dobry pomysł i najwyższej zrobi się szybkie przemeblowanie.
Ja też właśnie skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu. A życie zweryfikujeKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
wiki2 wrote:hahaha. u nas to samo, i to w każdej ciąży tak było. od mojej ręki "nie ucieka", a od męża "ucieka"... Wczoraj to się M. zdenerwował
po 2 sekundach zabrał rękę z tekstem, że nie ma ruchów...
OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:Kamerka WiFi do pogadania dziecka ns telefonie :
https://s.click.aliexpress.com/e/ciUan9lP
Mam też sporo sprawdzonych linków do gryzaków, butelek, pojemników na mleko w proszku, nawet super laktator elektryczny do 120zł ale nie wiem czy wrzucać żeby gownoburzy nie wywołać zaraz bo pojawią się komentarze, że dzieci po nich w ciemnościach świecą czy coś
Jutro wygrzebie nawilżacze powietrza, większe i mniejsze
A właśnie.. jaki polecacie? Mi chodzi po głowie automatyczny,ale totalnie się na tym nie znam.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Ja byłabym zainteresowana laktatorem
A właśnie.. jaki polecacie? Mi chodzi po głowie automatyczny,ale totalnie się na tym nie znam.
Ja nad tym się zastanawiam...
https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.70e12e0eOlid8u
Poprzednio miałam medelę i nieraz ratowałą mi życie/piersi
teraz nie wiem czy wziąć taki czy jednak medelę
ps. Koniecznie elektryczny. Moi w nocy nie jedli i odciągałąm do 8 czy 9mies., bo inaczej by mi piersi rozsadziło...całe odciąganie trwało 10minut...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 14:50
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Może są różne szkoły liczenia
Ja mam taka ściągawkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acab683bd065.jpg
Tak czy siak za chwilę 6 miesiącTeż nie mogę sie nadziwić jak to leci. Tym bardziej że nadal jestem w lesie jeśli chodzi o wyprawkę
Ja też jestem w lesiezamówiłam dwie pary bucików, więc zaczełam od d..strony, ale nie moglam się powstrzymać.
Poza tym nie mam jeszcze nic na ten początkowy etap bo później nazbiera się od koleżanek. Wiem tylko, że bratowa załatwiła jakieś fajne łóżeczko i to by było na tyle
A co do tych miesięcy to faktycznie już nie jarzę, czemu belly tak spieszy w takim razie...Frida91 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
wiki2 wrote:A to w Wawie było? Powiedz nazwisko? Też mam pakiet w enel medzie, ale ostatnio nie mogę trafić na normalnego lekarza... a do mojej z poprzednich ciąż (Mazurek-Kantor) kolejki na 4mies
byłam u Anny Obłockiej na Puławskiej.
https://www.znanylekarz.pl/anna-oblocka-2/ginekolog/warszawa
wiki2 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
W rossmannie body 2-pak za 19,99 zł, rozmiar od 62/68 i do tego krótki rękaw. Materiał bardzo przyjemny - 95% bawełny. Cena w klubie Rossnę
https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Leon-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286284,8507
https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Friends-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286287,8507
I rajstopy ciążowe 20 DEN w kolorze vision - cielisty za 11,99 zł
https://www.rossmann.pl/Produkt/Rajstopy/Marilyn-Mama-rajstopy-damskie-20-den-visone-rozm-3-M-1-szt,168016,8503Bobby29, kayama, Ania95 lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Smutnamiss, jeżeli już mamy iść u zabobony, to ja bym raczej powiedziała, że nosząc imię Twojej Mamy, Mała będzie miała swojego osobistego Anioła tam na górze w osobie swojej Babci ❤.
Pieknie powiedziane
a tak dopiero teraz zdalam sobie sprawę, ze przecież tez nosze imię ,,na czesc" swojej prababciAnhydra lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Kayama, super! Czyli bole czy klucia nie mialy wplywu na szyjke? To moze u mnie tez bedzie wszystko ok, bo jestem Twoja siostra jesli chodzi o objawy
Imie sliczne
Baileys jak widać nie mają wpływu. Mówiłam dr ale stwierdził że różne bóle będą się pojawiać. No i ten dr ale to prywatny w prywatnym szpitalu, stwierdził że wg niego mam wskazania do cc ze względu na wiek, pozna ciąże, in vitro. Także będę do tego dążyć a jak nigdzie mnie państwowo nie za kwalifikują to bierzemy kredyt i poród prywatny w Medicover. Ja nie będę ryzykować że ktoś cos zaniedba czy że będą mnie męczyć naturalnie. Jeszcze żebym miała gwarancję że w razie komplikacji czy braku postępu od razu na stół ale duzo się naczytałam nieciekawych historii.
DziękiMi się imię podoba, mamie nie hehe trudno. Jeszcze są typy na Laure i Alicję. Zbieram propozycje od rodziny i znajomych. Może ostatecznie zdecydujemy jak zobaczymy malutką, co będzie pasować
Poprawiła mi ta wizyta humor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:37
-
E_linka2 wrote:Ja mam znowu jakieś problemy z piersią - zaczęło się oczywiście tuż po wizycie u mojej lekarki. Boli, jest zaczerwienione, wyczuwam tam jakieś zgrubienie. Ostatnio było tak samo - usg wyszło ok i samo przeszło - dlatego teraz nie chce panikowac, ale sam nie wiem czy jeszcze czekać, czy już się umawiać do lekarza. Czy wy też macie jakieś takie problemy? Czy u was na tym etapie ciąży spokój? Ja do piersi od zawsze mam pecha - miałam nawet zapalenie i ropnia usuniętego chirurgicznie nie karmiąc.
Co do piersi, to u mnie juz duuuze i ciaza, szczególnie wieczorami. A co do bólu to sutki czuje, ale wydawalo mi sie, ze to normalne, ze sa takie tkliweNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość