Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
plinka89 wrote:Co do piersi, to u mnie juz duuuze i ciaza, szczególnie wieczorami. A co do bólu to sutki czuje, ale wydawalo mi sie, ze to normalne, ze sa takie tkliwe
Polubiłam przez przypadek.
Jeśli chodzi o laktator to w poprzedniej ciąży miałam medeli potem avent.Średnio byłam zadowolona.Tym razem szukam laktatora klasy szpitalnej i najlepiej z opcją odciągania na dwie piersi. -
Juz po wizycie - jest dobrze:) szyjka sie nie skraca, mam zejsc troche z lekow i moge powoli zaczac sie ruszać
Za poltora tygodnia mam połówkowe, wiec zobaczymy co dalej, ale mowi ze ma nadzieje ze w ciagu miesiaca wroce do normalności i starego zestawu lekow:)
Szyjka ma 2,8 cm, ale mowil ze tam dalej jest jeszcze widoczny dodatkowy 2 cm odcinek trzonu macicy, co znaczy ze sie nie skraca - cos w tym stylu, dokladnie tego nie rozumiem. Podobno macica sie troche wyprostowała przez ten tydzien, wiec od tego ze musiało to zajść mimo zrostów mogły byc skurcze.
Sorry ze tak pozno, z tych nerwów pk powrocie padłam i zasnęłam na dluuuugo:)kayama, OlaWi, Chimera, Anhydra, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Reniiata, Ania95, Niezapominajka5, baileys, E_linka2, emi2016, Marcelina85, plinka89, Panna_Justyna, Bobby29, Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Kalija wrote:Gratuluję raczej córeczki
i cieszę się, że wszystko u Was ok.
Gabrysia to popularne imię? Znam tylko jedną, moją rówieśniczkę. Bardzo lubię to imię, ale Bianka też ślicznie
Dzięki. Gabriela też mi się podoba ale mój siostrzeniec ma na imię Gabriel i chyba za podobnie będzieJakos tak Gabryś sporo spotykam.
-
Bobby29 wrote:byłam u Anny Obłockiej na Puławskiej.
https://www.znanylekarz.pl/anna-oblocka-2/ginekolog/warszawazawsze to lepiej iść do normalniejszego lekarza
-
Emi ściskam mocno! Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
Agagusia gratki za szyjkę
Reszcie gratuluję wszystkich udanych wizyt. Dobrze czyta się takie pozytywne wieści
Jakoś udało mi się Was nadrobić, ale teraz za nic już nie pamiętam, co chciałam napisać... Ach to ciążowe zgąbczenie mózguAgagusia, emi2016 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Niebieska Gwiazda wrote:Polubiłam przez przypadek.
Jeśli chodzi o laktator to w poprzedniej ciąży miałam medeli potem avent.Średnio byłam zadowolona.Tym razem szukam laktatora klasy szpitalnej i najlepiej z opcją odciągania na dwie piersi.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Medela ma chyba 1 lub 2 klasy szpitalnej.Ja chce tufi spectra s2.Laktatory klasy szpitalnej są dedykowane dla szpitali i wypożyczalni.Plus jest taki,że kobieta która używa w szpitalu kupuje sobie lejek,wężyk i butelke a z reszty korzysta szpitalnej.Mają większą siłe ssania.Spektrą którą chce można odciągać z dwóch piersi jednocześnie co daje oszczędność czasu.
-
kayama wrote:Baileys jak widać nie mają wpływu. Mówiłam dr ale stwierdził że różne bóle będą się pojawiać. No i ten dr ale to prywatny w prywatnym szpitalu, stwierdził że wg niego mam wskazania do cc ze względu na wiek, pozna ciąże, in vitro. Także będę do tego dążyć a jak nigdzie mnie państwowo nie za kwalifikują to bierzemy kredyt i poród prywatny w Medicover. Ja nie będę ryzykować że ktoś cos zaniedba czy że będą mnie męczyć naturalnie. Jeszcze żebym miała gwarancję że w razie komplikacji czy braku postępu od razu na stół ale duzo się naczytałam nieciekawych historii.
DziękiMi się imię podoba, mamie nie hehe trudno. Jeszcze są typy na Laure i Alicję. Zbieram propozycje od rodziny i znajomych. Może ostatecznie zdecydujemy jak zobaczymy malutką, co będzie pasować
Poprawiła mi ta wizyta humor.
kayama lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
nick nieaktualnyplinka89 wrote:Co do piersi, to u mnie juz duuuze i ciaza, szczególnie wieczorami. A co do bólu to sutki czuje, ale wydawalo mi sie, ze to normalne, ze sa takie tkliwe
U mnie niestety nie jest to zwykła tkliwosc, ale bardziej ból. Posmarowalam amolem - jest trochę lepiej, będę smarować i liczę, że przejdzie. -
A propos pokoju to w Waszej sytuacji zrobiłabym normalny pokoj fla dziecka a w sypialni waszej tylko kołyska albo dostawka - moja siostra tak robila i bylo Ok. My bedziemy mieli małego u nas na stałe, nie wuembhsk dlugo... Dopoki nie zmienimy mieszkania ba cos większego, tylko ze sami nie wiemy czy wieksze mieszkanie/segment czy działka i dom. Ja nie chce mieszkać gdzies w lesie/podnlizu drogi/w polu, chce w pobliżu centrum naszego miasteczka/skm gdyby chlopcy w przyszłości chcieli do liceum do Warszawy dojezdzac, a działki w takiej okolicy to mega kasa:( Na razie wiec chlopcy zostają obaj w jednym pokoju, a my z maluchem w sypialni plus salon, choc od rodziny i znajomych czujemy jakies mega naciski - gdzie to dziecko bedzie mieszkać?!? Kurcze, przez pierwsze 3 lata duzo przestrzeni nie potrzebuje, tym bardziej ze salon spory. A potem cos sie pomyśli, ew moge do chlopakow na chwile 3 lozko dostawić po malej gimnastyce i przemeblowaniu.
Polecę jeszcze dwa patenty ktore u nas sue sprawdziły - dodatkowy przewijak w łazience na pralce plus koszyk z pieluchami. Baaardzo ułatwia ogarnięcie malucha po kąpieli w cieplej łazience, bez potrzeby noszenia go w ręczniku do pokoju, poza tym ja czesto pupę myłam pod kranem i wtedy przewijanie po wytarciu w łazience szybko załatwiało sprawe. Po drugie - przewijak na komodzie z dziecięcymi ubrankami lekko odsuniętej od ściany - na łóżeczkui tak przestanie sie sprawiać jak maluch zacznie wstawać - u nas Ok 8 miesiaca, a pieluchy nadal zmieniać trzeba, a po drugie wszystko pod ręka bez odwracania sie do komody, bo jednak okazalo sie ze body tez trzeba zmienic, po posrane po pachy:)Kalija lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Hej, Babcia się wybudzila, udalo sie udroznic 2 z 3 naczyń. Nastepne 3 dni bedą decydujące.
Po wizycie wszystko ok,usg nie robil po za sprawdzeniem serduszka. Mignęło mi tylko jak malenstwo machalo raczkamiSzyjka dluga,mowil ze dawno tskiej dlugiej nie widzial i ze mam dalej cwiczyc
DrzewkoPomarańczowe, kayama, Niebieska Gwiazda, Marcelina85, Agagusia, Klara Wysocka, Ania95, OlaWi, Anhydra, baileys, Smerfelinka, Bobby29, E_linka2, Kalija, Limerikowo, Sylvka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Mam dla Ciebie dobre wiesci - na Żelaznej zmieniło sie, nie trzeba juz u nich prowadzić ciazy zeby zakwalifikowali do cc, ale trzeba KONIECZNIE zapisac sie na wizyte kwalifikacyjna do 28 tc. Na Twoim miejscu wzielabym od lekarza tzw skierowanie na cc, niech tam wypisze te wszystkie powody o ktorych pisałaś i idz z tym na kwalifikacje. Mysle ze sie uda, powiedz jakby co ze przeszliście bardzo dluga drogę aby miec dziecko i boisz sie komplikacji przy porodzie SN o tyle. A jak nie to moze Madalińskiego albo Solec? Ponoc niektórzy lekarze samo invitro traktują jako wskazaniem troche bez sensu wydawać tyle kasy za porod w prywatnej klinice jak da sie to zalatwic normalnie, Wawa to duze miasto, jest mnostwo opcji tylko musisz sie za to wciąć wczesniej. O Zwirki slyszalam dobre opinie, ale obi chyba kwalifikacji nie robia, ew dzwon i sie pytaj jak w Twoim przypadku to zalatwic.
Agagusia dzięki! Tak zrobię. I mojego prowadzącego mam wizytę za 2 tyg i pogadam, on mi powinien wypisać wskazania. Ja myślałam o praskim lub brudnowskim ze względu na bliskość. Żelazna też może być ale czytałam że on jest strasznie obłożony, ale może jak wpisane cc to nie ma to znaczenia. Ale zawsze może się zdarzyć że coś się zacznie wcześniej i oby było miejsce. Najpierw będę szukać państwo, prywatnie to jak wyczerpie wszystkie możliwości. -
Odebralam dzis zamowienie z doz z pudełkiem prezentów i jestem mega zadowolona - taki prezent z okazji połowy ciazy:) Jestcttoche próbek ale tez sporo duzych produktów, przyda sie na pewno do mycia płyn z Selveco i kostka Alkerco - maja fajny skład, beoanthen na wieksze podrażnienia, chusteczki pampers, dali tez butelke i jeden z najlepszych smoczków uspokajających - MAM - polecam z całego serca, nam sie swietnie sprawdziły, sa bardzo cienkie:
http://sklep.mambaby.pl/produkty_smoczki_0-2_miesiaca.html
http://sklep.mambaby.pl/nowosc_mam_perfect.html
Choc teraz sie czaje tez na pieeeekne smoczki BIBS z naturalnego kauczuku:
https://noskinoski.pl/bibs-colour-smoczek-kauczukowy-m
Albo tez naturalne, kauczukowe Havea:
https://dziecisawazne.pl/smoczki-hevea/
Używała ktoras z Was któreś z tych ostatnich: BIBS albo Havea? Jakie wrażenia?
Promocja w doz jeszcze trwa jakby co.kayama, OlaWi lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Agagusia wrote:
Używała ktoras z Was któreś z tych ostatnich: BIBS albo Havea? Jakie wrażenia?
Promocja w doz jeszcze trwa jakby co.
Ja kupiłam bibsy 😄IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
kayama wrote:Agagusia dzięki! Tak zrobię. I mojego prowadzącego mam wizytę za 2 tyg i pogadam, on mi powinien wypisać wskazania. Ja myślałam o praskim lub brudnowskim ze względu na bliskość. Żelazna też może być ale czytałam że on jest strasznie obłożony, ale może jak wpisane cc to nie ma to znaczenia. Ale zawsze może się zdarzyć że coś się zacznie wcześniej i oby było miejsce. Najpierw będę szukać państwo, prywatnie to jak wyczerpie wszystkie możliwości.
kayama lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
My na początku próbowaliśmy skoczka natursutten, tez kauczukowy, ale nie sprawdził nam się. Potem próbowaliśmy philipsa ale tez coś nie tak. W mam wkurzał mnie sposób mocowania zawieszki. I ostatecznie najbardziej sprawdził nam się smoczek lovi.
Z mam używaliśmy butelek i te sprawdziły nam się rewelacyjnie.[/url]
-
OlaWi wrote:W rossmannie body 2-pak za 19,99 zł, rozmiar od 62/68 i do tego krótki rękaw. Materiał bardzo przyjemny - 95% bawełny. Cena w klubie Rossnę
https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Leon-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286284,8507
https://www.rossmann.pl/Produkt/Body/Baby-Bear-Leon-Friends-body-dzieciece-z-krotkim-rekawem-rozm-62-68-cm-2-szt,286287,8507
I rajstopy ciążowe 20 DEN w kolorze vision - cielisty za 11,99 zł
https://www.rossmann.pl/Produkt/Rajstopy/Marilyn-Mama-rajstopy-damskie-20-den-visone-rozm-3-M-1-szt,168016,8503
Mam to body
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/703b76b05d7d.jpgOlaWi lubi tę wiadomość