X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w stpialni przewijak,łóżeczko,pieluchy tyle że u nas wielorazowe więc sporo miejsca zajęły.Teraz w sypialni oprócz pieluch będą śpiworki,pościel,ręczniki,kocyki a ubranka w dziecięcym chyba,że komodę uda mi się gdzieś upchnąć.

Kalija lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziewczyny - tak mi przykro... właśnei się dowiedziałam, że moja Babcia miała zawał :( Wiem, że ma już prawie 94 lata ( za 4 miesiące), ale jest w świetnej formie, chodzi, głowa pracuje lepiej niż u niejednego 20 latka... Martwię się o nią... To złota kobieta.

Emi trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia babci. Bądź spokojna, będzie dobrze!

emi2016 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi przytulam!!!

Domi super te rzeczy! Już sobie pododawałam do ulubionych. Te torby są fajne, znalazłam jeszcze aukcję z darmową wysyłką i na licencji disneya - jeżeli ktoś lubi (ja jestem fanem :) ) :

https://bit.ly/2FhDCgd

U nas z imieniem szybko nam poszło nawet bo Matylda to było JEDYNE imie które nam obydwojgu się podobało. ja miałam inne typy jeszcze ale one nie spotkały się z przychylnością mojego, a z kolei on twierdzi że nie ma żadnych typów które jakoś szczególnie by do niego przemawiały. o imieniu które wybraliśmy więdzą najbliższe przyjaciółki i bardzo im się podoba. nie miałam pojęcia jak zareagują rodzice, no ale trudno - na pewno nie byli by pierwszymi dziadkami którym nie podoba się imię wnuka :) o dziwo, mamie bardzo się podoba, a tato musiał się przyzwyczaić i teraz jako jedyny chyba zwraca się do malej po imieniu jak o niej mówi (nawet my tak nie mówimy, my nadal jesteśmy przy Mozzarelli)

Wiecie co. dzis pierwszy raz skorzystałam z rady mamy ginekolog co do wypróżniania. słuchajcie, to jest zbawienie. przytachałam pod kibelek mój steper do ćwiczeń i naprawdę ułatwia sprawę. także dziewczyny które mają zaparcia - naprawdę polecam zorganizować sobie jakiś stopień pod nogi na dwójkę, jesli macie z tym trudności.

emi2016, Nacha lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, przykro mi z powodu Twojej babci :(. Zawsze boli mnie, ze starsi ludzie nie mogą spokojnie dożyć swoich dni tylko dokuczają im różne choroby.

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Witam się w 20 tygodniu! :) Już połowa za nami, jak to zleciało :)

Trzymam kciuki za wizytujące!

Ja mam wizytę za tydzień w środę i stresuję się strasznie, czy szyjka się jakoś trzyma :( pessar już leży i czeka na założenie. I do tego jeszcze połówkowe więc stresuje się podwójnie. A za wizytę płacę 150zł, zawsze z usg. Prenatalne i połówkowe tak samo 150zł.

Ale na poprawę humoru przed wczoraj pojechaliśmy do trójmiasta i kupiliśmy wózek! :) zdecydowaliśmy się na espiro next flow, beżowy :) i jeszcze dostaliśmy rabat ok 300zł :)

Malutka rusza się już na całego, czasami aż brzuch lekko faluje :) raz to aż się przestraszyłam jak z nienacka kopniaka dostałam i brzuch podskoczył w jednym miejscu :P za to jak wezmę do ręki tel żeby nagrać albo mówię mężowi żeby zobaczył to odrazu jest spokój :D mała złośnica :D
    Moja też ucieka jak mąż rękę przykłada. A tylko rękę zabierze,to znowu kopniaki :D mąż już się troszkę frusteuje :D a mi go szkoda,że tak chciałbym już czuć kopniaczki, a tu mala takie psikusy mu robi :)

OlaWi, Larissa90, emi2016, Frida91 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Do wieloródek:

dziewczyny proszę wypowiedzcie się jakie macie doświadczenia i/lub opinie. Chciałabym wstawić do sypialni łóżeczko, przewijak na łóżeczko i komodę dla dzidzi, ale zmieści się tylko łóżeczko z przewijakiem. I teraz zastanawiam się czy robić dzidzi miejsce w naszej szafie, by wszystko było w jednym pokoju pod ręką (do tego namawia mnie koleżanka), czy wystarczy jak rzeczy dzidzi (ubranka, pieluchy, kosmetyki) będą w pokoju dzidzi (tak planowałam) ? Może to za wcześnie na takie rozkminy, ale mam czas i mogę przeorganizować naszą szafę. Znając moje szczęście to niedługo każą mi znów leżeć a nie chcę takich rzeczy zostawiać mężowi.

A może wszystkie rzeczy , w tym łóżeczko z przewijakiem w pokoju córki a w sypialni tylko dostawka?

Napaliłam się na urządzenie pokoiku i mam już nawet mebelki wybrane :)

Ja co prawda nie z wielorodek, ale moge Ci podpowiedziec mebelek łaczony - takie lozeczko z mini komoda Bellamy Paso Doble. My tez nie mamy miejsca na 2 meble w sypialni i planujemy kupic wlasnie to.

Kalija lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Kalija - Ja byłam w podobnej sytuacji i w sypialni mieliśmy łóżeczko na nim przewijak a na mojej szafce nocnej rzeczy do przewijania. W koszyczku miałam ok 10 szt pampersów, obok pojemnik na wodę i pudełko z gazikami, oprócz tego bepanthen - który stosowałam tylko jeśli coś się zaczerwieniło - czyli rzadziej niż raz na tydzień, a po za tym zostawiałam pupę suchą.

Smutnamiss - idź za głosem serca !

Dziewczyny - tak mi przykro... właśnei się dowiedziałam, że moja Babcia miała zawał :( Wiem, że ma już prawie 94 lata ( za 4 miesiące), ale jest w świetnej formie, chodzi, głowa pracuje lepiej niż u niejednego 20 latka... Martwię się o nią... To złota kobieta.

Emi polubiłam za opinię nt. organizacji kącika dziecka, nie doczytałam wtedy jeszcze o babci - tak mi przykro! Ja śmierć swojej przeżyłam bardzo i żałuję, że nie doczekała prawnika. Trzymam kciuki, by Twoja babcia szczęśliwie wróciła do domu!

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moja też ucieka jak mąż rękę przykłada. A tylko rękę zabierze,to znowu kopniaki :D mąż już się troszkę frusteuje :D a mi go szkoda,że tak chciałbym już czuć kopniaczki, a tu mala takie psikusy mu robi :)
    Nasza malutka to samo :D Wczoraj się z nią bawiłam dobre parę minut - ja pukalam do niej a ona odpukiwała. A tylko mąż przykładał rękę do brzucha to cisza hehe ;)

emi2016, Niezapominajka5, Larissa90, OlaWi lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :)) Najprawdopodobniej dziewczynka :-D. Zobaczę czy potwierdzą na polowkowym. No to się rodzina ucieszy bo wszyscy chcą dziewczynkę. Szyjka 3,9 ufff. Wszystko wygląda ok, waga 265. No to chyba zacznę urządzać pokoik dziewczynkowy oby się tylko nic nie zmieniło ;) Raczej chce taki w zwierzątka i kwiatki a nie typu księżniczki to może nie będzie zongu. Hehe.
    Co do imienia to będzie Bianka :)) Chociaż mojemu się podoba Gabriela ale wg mnie zbyt popularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:53

emi2016, baileys, Bobby29, Ania95, Chimera, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Sylvka, Niebieska Gwiazda, Klara Wysocka, OlaWi, Marcelina85, Limerikowo, Smerfelinka, Agagusia, Vampire, Marimiko lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Chciałabym nazwać córkę po mojej zmarłej mamie a rodzina nam wsiada na głowę że ściągniemy na dziecko pecha. Po pierwsze imię podoba się mi i mojemu mężowi a poza tym chciałabym w ten sposób uczcić jej pamięć co sądzicie? Iść za głosem serca czy posłuchać rodziny

Idź za głosem serca :). Nasz syn ma tak samo na imię, jak śp. brat mojego męża i bardziej się obawiałam, czy mężowi to nie będzie przeszkadzać ale powiedział, że tyle lat już nie żyje, że chociaż tak można tak uczcić jego pamięć. Dla córki miał propozycję Halina po swojej mamie ale mi się bardzo nie podoba przez te wszystkie memy o Januszach i Halynach, że mogę się na nie zgodzić co najwyżej jako drugie. Weonika dzisiaj odpadła po propozycji, dla chłopca mąż nic nie ma, będzie myślał, jak się dowie, jaka płeć.

06837800ba.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Moja babcia we wrześniu 2016 też miała zawał, miała potem zabieg na przetkanie żył i od tamtej pory jest wszystko ok :) bądź dobrej myśli 😙

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja już po :)) Najprawdopodobniej dziewczynka :-D. Zobaczę czy potwierdzą na polowkowym. No to się rodzina ucieszy bo wszyscy chcą dziewczynkę. Szyjka 3,9 ufff. Wszystko wygląda ok, waga 265. No to chyba zacznę urządzać pokoik dziewczynkowy oby się tylko nic nie zmieniło ;) Raczej chce taki w zwierzątka i kwiatki a nie typu księżniczki to może nie będzie zongu. Hehe.
    Co do imienia to będzie Bianka :)) Chociaż mojemu się podoba Gabriela ale wg mnie zbyt popularne.

Kayama, super! Czyli bole czy klucia nie mialy wplywu na szyjke? To moze u mnie tez bedzie wszystko ok, bo jestem Twoja siostra jesli chodzi o objawy ;-) Imie sliczne :-)

joan85, kayama lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    W którym miejscu brzucha czujecie ruchy?
    Najpierw czułam z boku (po prawej i lewej). Głównie po prawej,bo tam były nóżki. Teraz mała zmieniła pozycję na główka w dół i ruchy czuje nad pępkiem, w stronę żołądka ;)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Gratuluję raczej córeczki ;) i cieszę się, że wszystko u Was ok.
    Gabrysia to popularne imię? Znam tylko jedną, moją rówieśniczkę. Bardzo lubię to imię, ale Bianka też ślicznie :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A to nie jest tak że 5 miesiąc trwa do końca 22 tygodnia? Z tego co czytałam to niektóre mce mają po 4 a niektóre po 5 tygodni...

Szczerze to nie mam pojęcia :) Sama byłam w szoku bo tak pokazuje belly. Zawsze to milej jak się widzi, że to 6 miesiąc ale nie wiem jak dokładnie się to liczy.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś myślałam nad imieniem dla ewentualnej córki po zmarłej babci. Mama również mi zasugerowała, że nie powinno się dawać imion po zmarłych, ale chyba nie miała na mysli zabobonu... Trochę się zdziwiłam bo nigdy o czymś takim nie słyszałam. Ja ogólnie nie przywiązuje wagi do takich pierdół i dałabym też tak, jak miałabym na to ochotę. Po swojej mamie to już na pewno a jeśli byłabym w podobnej sytyacji jak Ty Smutnamiss :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:18

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 21 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak na dobra sprawę jakby dobrze poszukać to zawsze znajdzie się w rodzinie jakiś zmarły o takim samym imieniu. A poza tym nie wiem czemu zmarły krewny miałby przynieść większego pecha niż zmarły sąsiad itp.
    Może to brzydkie co napisałam, ale takich argumentów nie ma co słuchać.

Nacha, joan85, Chimera, emi2016, Sylvka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Szczerze to nie mam pojęcia :) Sama byłam w szoku bo tak pokazuje belly. Zawsze to milej jak się widzi, że to 6 miesiąc ale nie wiem jak dokładnie się to liczy.
    Może są różne szkoły liczenia ;) Ja mam taka ściągawkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acab683bd065.jpg

Tak czy siak za chwilę 6 miesiąc ;) Też nie mogę sie nadziwić jak to leci. Tym bardziej że nadal jestem w lesie jeśli chodzi o wyprawkę ;)

Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kayama, super! Czyli bole czy klucia nie mialy wplywu na szyjke? To moze u mnie tez bedzie wszystko ok, bo jestem Twoja siostra jesli chodzi o objawy ;-) Imie sliczne :-)
    Ja byłam wczoraj na Luxmed u lekarza, bo od trzech dni mam silne bóle podbrzusza i kłucia. Do tego uczucie jakby mi macica puchła i napinała. Lekarz mnie zbadał i wszystko ok: wody ok, szyjka ok, z dziewczyną ok. Taki urok rośnięcia.
    Zalecił magnez, nospe i luteinę, której póki co nie aplikuję, bo dwie pierwsze tabletki wystarczają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:41

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 21 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuje Wam wrzucić coś odnośnie miesięcy ciąży ale nie mogę 😁

Dalej nie mogę wiec napisze w skrócie.
    Rozróżnia się miesiące ciąży od miesięcy kalendarzowych. Miesiąc ciąży ma zawsze 4 tygodnie i jest ich 10, a miesiąc kalendarzowy zawsze ma więcej dni i takich miesięcy jest 9.
    Ja np poloznivzo jestem już w 6 m-cu ale kalendarzowo jest to 5 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:58

Smerfelinka lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ