X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z ruchami nie mam problemow, no chyba, ze z ich nadmiarem wieczorami. Pewnie szykuje sie kolejne energiczne dziecko! Trzeba będzie robic zamówienie na dobre kawy:D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Byłam jakiś czas temu na spotkaniu dot. Hypnobirthing. Babka mówiła że można urodzić "oddechem" bez parcia. Na youtube są filmiki gdzie dziewczyny zajmujące się hypnobirthing tłumaczą na czym to polega. Na szybko znalazłam np. "Why you don't need to push when you giving birth" The positive birth company.

Wow czego to juz ludzie nie wymysla :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Aha. Ja kłuć praktycznie nie mam. Magnez biorę i no spe okazjonalnie. Może ten magnez sobie zwieksze bo brałam 3x a ostatnio zeszłam na 2, może za mało.
    Mi po trzech dniach przeszło, brałam magnez i nospe trzy razy dziennie. Teraz odpuściłam nospe i zmniejszyłam magnez do jednej tabletki, bo nie mam żadnych dolegliwości prócz tego puchnięcia macicy.
    Myślę, że to po prostu taka kolej rzeczy.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie, że Wam po luteinie/duphastonie przeszło. Biorę oba leki od początku ciąży. Mam taką sytuację, że trochę ciezko z leżeniem a jeszcze gorzej z L4, wiadomo jak będzie trzeba to pójdę. Dlatego ciekawi mnie czy ta twarda macica przechodzi. Jeszcze 5 m-cy a przede mną przeprowadzka i to całkiem ostra. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzycie, że po wczorajszym wpisie o 19.19 wstałam z łóżka dzisiaj o 7.15.. oczywiście z pobudkami na siku. Nadal mam wrażenie, że ciągle twardnieje mi brzuch. Zmieniłam poprzedni magnez na magnelle niby 200g w tabletce. Może powinnam wziąć więcej. Nospy staram się unikać. Zaczynam się martwić.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ja mam zlecone przez gina magnum forte 375mg magnezu.Może faktycznie zwiększ dawke nie zaszkodzi a może pomóc

OlaWi lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka od pewnego momentu ciąży (tak okolice 18/20tc) miała problemy z twardnacym brzuchem. Żadne magnezy czy nospy jej nie pomagały. U niej akurat nie pociągnęło to za sobą żadnych konsekwencji typu skracająca się szyjka, więc są i takie przypadki. Jak to określił jej lekarz: najwidoczniej taka pani uroda. A co się nastresowała w tym czasie to jej :/

OlaWi, Vampire, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Właśnie wróciłam z połówkowych, wszystko super :) mała waży 340g :) strasznie się wierciła przy badaniu mała wiercipiętka :P dostałam piękne fotki i nawet gin nagrał filmik żebym sobie tel nagrała moje małe cudo :) no i było wyraźnie widać wargi sromowe :D
    Krążek mam założony, nic nie bolało :) szyjka bez zmian, taka sama jak 2 tyg temu, twarda i zamknięta ale wolał doktor już na wszelki wypadek ten krążek założyć. Funkcjonować mogę normalnie poza dźwiganiem i oczywiście seksem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 08:42

Frida91, E_linka2, Nacha, Niebieska Gwiazda, kayama, Anhydra, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Ania95, Agagusia, Vampire, Klara Wysocka, joan85, Niezapominajka5, emi2016, Marcelina85, Smerfelinka, Myszk@ lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam skierowanie do szpitala przez te ketony w moczu i szyjkę 33mm znowu będę leżeć

27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony w moczu i szyjka 33 to wskazanie do leżenia w szpitalu? Chyba to nie żadna tragedia...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    A ja mam skierowanie do szpitala przez te ketony w moczu i szyjkę 33mm znowu będę leżeć
    Czy tylko ja mam wrażenie, że masz jakiegoś nawiedzonego lekarza, który za każdym razem wysyła do szpitala?
    Czy nie możesz w domu leżeć?

Frida91, Larissa90, AnaKwiat, Ania95, Agagusia, wiki2, Chimera, Klara Wysocka, Kalija, emi2016, plinka89, Smerfelinka lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi ja też mam takie napady w lewym boku. Ostatnio miałam wrażenie jakbym miała tam siniaka, bo jak dotykałam to bolało jak siniak. Miałam tam 2 dni i teraz niby cisza. Zganiam to na rozciąganie.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucie ustało, ale brzuch się spina. Zwale to chyba na skurcze BH. Wzięłam prysznic, bo wczoraj po prostu padłam w łóżko. Zamówiłam z doz.pl te pampki 80+86, faktycznie cena rewelka i parę innych rzeczy, stwierdziłam, że zaryzykuje z tą paczkę hello baby. Faktycznie część próbek, ale część pełnowartościowe produkty. Uśmialiśmy się bo dostałam szary smoczek i zieloną butelkę, jakby wiedzieli, że chłopak ;-) ten olejek z bielendy jak dla mnie cudnie pachnie. Nasmarowałam się i dzisiaj zrobię sobie jeszcze jeden dzień odpoczynku i relaksu.

Malinka w sumie u mnie podobnie. Dzisiaj jeszcze nie było kłucia. Myślę, że u mnie to był poniedziałek, cały dzień na nogach. Podobno 'efekty' takich szaleństw, zazwyczaj czuć na drugi dzień.

Larissa poczujesz ulgę. W ogóle tego krążka nie czuć, a jakieś takie poczucie bezpieczeństwa daje.

Agagusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj przed pracą muszę wstąpić po magnez, mam wrażenie że brzuch twardnieje mi gdy za dlugo jestem w jednej pozycji, głównie nad ranem i po południu /wieczorem po 8h siedzenia w pracy...

Za to osiagnęłam swój mały życiowy sukces i od poniedziałku będę pracować już nie 8/9 godzin a 5! 😂😂😂

OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Vampire, Chimera, joan85, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Aha, to zmienia postac rzeczy :D ja zrozumialam, ze nalezy konpletnie wyeliminowac etap parcia, co wydawalo mi sie niezgodne z fizjologia. Poza tym, u mnie bylo parcie spontaniczne, a nie na haslo ,,przyj", myslalam, ze takie metody nie sa juz stosowane.
    Zresztą z tymi porodami to tak jak mowia, roznie bywa. Tak jak dziewczyny szyjkowe pisza, one to porod maja przynajmniej latwy i przyjemny. Moja kolezanka jak porownywalysmy doswiadczenia stwierdzila, ze ona nie wie co to skurcze! :D

Ja miałam poród powikłany wiec u mnie trzeba było przeć nawet bez skurczu pod koniec. Czy to słusznie, czy powinni zrobić cc- nie wiem. Ja się tez zdecydowałam na znieczulenie i pamietam jak lekarka powiedziała, ze „ona przez to znieczulenie nie czuje dobrze tych partych”, a w tym artykule który wkleiłem było właśnie o tym napisane, ze znieczulenie może zaburzyć parcie spontaniczne.
    Wychodzi na to, ze w temacie porodu mam jeszcze lekcje do odrobienia i pospotykam się jednak trochę z połóżna przed.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj położyłam się spać bardzo późno i tak się strachu najadłam, ze masakra. Macica mi się kurczyła kilka razy w krótkich odstępach czasu. Było to zapełnienie bezbolesne. Tych skurczy było chyba 5 i już się zastanawiałam czy na IP nie pojechać. Przeszło i zasnęłam.
    Chyba muszę w końcu wlacyc magnez. W pon mam wizytę wiec wypytam o wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:10

aadd84dc14.png[/url]
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi to prawda, stresowałam się tą wizytą i krążkiem ale teraz jak już go mam to czuję się bezpieczniej i mam nadzieję, że dzieki temu donoszę tą ciążę choć do tego 34 tyg :)

OlaWi, Anhydra lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 140 dzień więc połowa! I już chyba zaczynam czuć w środku co mnie bardzo cieszy.Już się martwiłam, że Wy wszystkie czujecie wyraźnie ruchy a ja nic. Do tego stopnia, że sobie obejrzałam filmik z ostatniego usg by upewnić się, że mały w ogóle rusza nogami i rękoma bo do głowy przyszły mi myśli o paraliżu. Nie śmiejcie się proszę

Nacha, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Chimera, wiki2, Marcelina85, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    U mnie dziś 140 dzień więc połowa! I już chyba zaczynam czuć w środku co mnie bardzo cieszy.Już się martwiłam, że Wy wszystkie czujecie wyraźnie ruchy a ja nic. Do tego stopnia, że sobie obejrzałam filmik z ostatniego usg by upewnić się, że mały w ogóle rusza nogami i rękoma bo do głowy przyszły mi myśli o paraliżu. Nie śmiejcie się proszę
    Ja ruchy zaczęłam odczuwać tak w połowie 20 tyg i to jak się mega skupiłam, próbowałam puszczać muzyczkę do brzucha żeby pobudzić malucha bo nie byłam pewna. Teraz to już czuje normalnie a nawet w nocy dziś się przytrafiło :) Ale też już się obawiałam czy wszystko ok czy tylko taka ze mnie znieczulica heheh :P

AnaKwiat, Chimera lubią tę wiadomość

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Czy tylko ja mam wrażenie, że masz jakiegoś nawiedzonego lekarza, który za każdym razem wysyła do szpitala?
    Czy nie możesz w domu leżeć?
    Ehh widzicie nie dość że ja panikara i się trzęse to jeszcze ciągle ten szpital. Taka profesorka chyba że w każdym trymestrze lubi położyć i tyle nic nie podyskutuje. Położę się tak jak trzeba chce przebadać niech bada córka najważniejsza

Klara Wysocka, emi2016, Malinka7 lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ