X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Oj dokładnie mam te same obawy! W dodatku wtedy byla jesien, a teraz wszyscy mnie strasza, ze jak przyjda upaly to moge napuchnac :/
    ja rodziłam początek kwietnia, więc w ogóle nie miała upałów :) za to zimowe buty i kurtke hehe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czy taki odkurzacz radzi sobie z "kudłatymi" dywanami? Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem i też rozważam tańsze chińczyki zamiast roomby, ale w mieszkaniu mamy niemal same wysokie, włochate chodniki i dywany, nie wiem czy on na nich da radę

Radzi sobie z takimi: https://m.youtube.com/watch?v=GO1F2Xt5YI8

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam na zwolnieniu :) wizytę zaczęłam od wybuchu płaczu, tak mnie to wysiadanie z autobusów sfrustrowało, że na pytanie jak się Pani czuje? Odpowiedziałam płaczem 😂

Z Maluszkiem wszystko dobrze, szyjka nadal 36mm, ale łożysko się trochę obniżyło, póki co bezpiecznie ale do obserwacji...

Przez ten płacz lekarka zaproponowała mi wizytę u psychologa 😂az się wybiorę sprawdzić czy ze mną wszystko ok😂😂

Anhydra, Frida91, OlaWi, Bobby29, Smerfelinka, Kalija, Ania95, Chimera, emi2016, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Sylvka, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Misi@, Agagusia, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    OlaWi, polecam Xiaomi Mi Vacuum Cleaner (2 wersja, z mopowaniem). Mieliśmy wcześniej przez kilka lat iRobota (model podstawowy - samo odkurzanie) i wydawał się spoko, ale teraz mam porównanie i stwierdzam, że ten poprzedni był głośniejszy i nie wciągal takiego drobniutkiego pyłu, tylko większy kurz. No i ten nowy skanuje cały dom i w apce w telefonie masz mapę pomieszczeń, na której zaznaczasz sobie dokładnie obszary, które ma posprzątać i tworzysz sztuczne ściany gdzie ma nie wjeżdżać. Zbiorniczek na wodę jest mały i bardziej przeciera podłogę niż ją myje, ale przy regularnym korzystaniu w ogóle nie mopuję ręcznie. My kupiliśmy w Polsce, bo wtedy masz 2 lata gwarancji, a przy zamówieniu z Chin tylko rok i w razie problemów trzeba odsyłać.

O ten chodzi ???
    https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-robot-automatyczny-xiaomi-mi-vacuum-cl-7680825999#productReviews

Zainteresowałaś mnie, bo nasz odkurzacz ledwo zipi i planujemy zakup nowego. Nie rozważałam dotąd automatu , ale może czas wejść w XXI wiek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:12

OlaWi lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    OlaWi, polecam Xiaomi Mi Vacuum Cleaner (2 wersja, z mopowaniem). Mieliśmy wcześniej przez kilka lat iRobota (model podstawowy - samo odkurzanie) i wydawał się spoko, ale teraz mam porównanie i stwierdzam, że ten poprzedni był głośniejszy i nie wciągal takiego drobniutkiego pyłu, tylko większy kurz. No i ten nowy skanuje cały dom i w apce w telefonie masz mapę pomieszczeń, na której zaznaczasz sobie dokładnie obszary, które ma posprzątać i tworzysz sztuczne ściany gdzie ma nie wjeżdżać. Zbiorniczek na wodę jest mały i bardziej przeciera podłogę niż ją myje, ale przy regularnym korzystaniu w ogóle nie mopuję ręcznie. My kupiliśmy w Polsce, bo wtedy masz 2 lata gwarancji, a przy zamówieniu z Chin tylko rok i w razie problemów trzeba odsyłać.

Ja mam Roombe i jestem zadowolona. Też ma mapowanie przestrzeni, wirtualne ściany i takie tam bajery ;) Nie wyobrażam sobie już życia bez niego. Mój syn też, bo co rano ciągnie mnie do "bamby" i każe włączać:D
    Nie mopuje, ale jakoś mam obiekcje co do tego typu urządzeń. Te pojemniki na wodę wydają mi się tak małe, że wydaje mi się, że bardziej rozmazuja brud niż go zmywaja. Wolę sama umyć.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że ludzie to świnie, autobus pełen ludzi rano i wszyscy udawali, że mnie nie widzą. Kierowca się wkurzył, wstał i poprosił żeby ktoś mi miejsca ustąpił ale bylo juz za późno bo juz bylam oblana potem i miałam mroczki przed oczami. Tak się złożyło, że wracałam razem z nim, posadzil mnie zaraz za kabina kierowcy i otworzył przednie drzwi 😂

Anhydra, OlaWi, Bobby29, Smerfelinka, Kalija, Chimera, emi2016, Niebieska Gwiazda, Klara Wysocka, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no to nieźle :) Ja obstawiam hormony, też mam takie nagle płacze a bo to się wruszę a to coś mnie zasmuci a za 10 min już się cieszę, no paranoja :))
    Ja wróciłam z wizyty na nfz i lekarz sprawdził wyniki polowkowego, stwierdził że dziecko duże jest, i że ode mnie przepływy w macicy słabe :/ ale z tym się i tak nie da nic zrobić. I postraszyl że może być cukrzyca, dał skierowanie na krzywa cukrowa, już kupiłam cytrynowa glukozę.
    No i pytałam go o cesarke, stwierdził że nie mam wskazań bezwzględnych, i kazał próbować zaświadczenia do cesarki od okulisty i od kardiologa. Ehhhh.Za 2 tyg mam kardilloga, zobaczymy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja dziś podjechałam do laboratorium tramwajem i też ludzie.mieli to w dupie. Co prawda niedaleko wiec dałam radę ale tak to jest...
    A co do płaczu to mam to samo, nieraz z byle powodu ryczę bo ktoś coś mi powie nie tak :P Echh te hormony ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się witam na zwolnieniu :) wizytę zaczęłam od wybuchu płaczu, tak mnie to wysiadanie z autobusów sfrustrowało, że na pytanie jak się Pani czuje? Odpowiedziałam płaczem 😂

Z Maluszkiem wszystko dobrze, szyjka nadal 36mm, ale łożysko się trochę obniżyło, póki co bezpiecznie ale do obserwacji...

Przez ten płacz lekarka zaproponowała mi wizytę u psychologa 😂az się wybiorę sprawdzić czy ze mną wszystko ok😂😂

O to bardzo wczułaś się w rolę z tym płaczem ;)
    Ja Ci postawię diagnozę od razu- to tzw. HORMONALNA HUŚTAWKA CIĄŻOWA (nazywana niekiedy przez eMkow "o ch*j jej chodzi?!") 😂

Frida91, baileys, Smerfelinka, Ania95, Domi_tur, emi2016, Agagusia, joan85 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz to az czasem się wystraszy jak ja tak ryczę :P
    Ostatnio wrócił z pracy a ja nakladalam mu obiad. Powiedział że to za dużo, żebym mu tyle nie kładła na co ja się poryczałam, ze narobiłam się a on nie chce i zamknęłam się w sypialni 😂

Anhydra, baileys, Ania95, Smerfelinka, Domi_tur, emi2016, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, to przykre, ale w takim kraju żyjemy. Pamiętam, że jak w pierwszej ciąży byłam w labie na badaniu, to jakaś emerytka zrobiła straszną awanturę, że ciężarna się przed nią "wepchala", a dziewczyna miała naprawdę ogromny brzuch. Jak się za nią inni wystawili, to jeszcze im się dostało. Smutne to jest.

Kayama, Ja z kolei pytałem o poród naturalny i nie bardzo był zachwycony. Coś tam mówił, że może, jak wyniki będą dobre i takie tam. Trochę mnie to podlamalo.
    Wszystkim nie dogodzisz;)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja miałam taką sytuację, że mąż musiał iść do pracy pomimo że miał mieć wolne i jak mi o tym powiedział, to ja zaczęłam płakać :D on się biedny zmartwił, pytał dlaczego płaczę, czy to przez to, że musi iść do pracy, a ja z tego płaczu przeszłam w śmiech :D haha do tej pory nie wiem co to było 😂

Smerfelinka, Frida91, emi2016, Chimera, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dziś coś takiego:
    https://fikumikuwpokoiku.pl/kategoria/spiworki/spiworek-wiosenny-letni-otulacz-rozne-kolory

Wydają się jakieś dziwnie tanie, a to też jest dla mnie zawsze podejrzane, ale tak mi się spodobały. No przesłodkie są :) Co myślicie?

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Znalazłam dziś coś takiego:
    https://fikumikuwpokoiku.pl/kategoria/spiworki/spiworek-wiosenny-letni-otulacz-rozne-kolory

Wydają się jakieś dziwnie tanie, a to też jest dla mnie zawsze podejrzane, ale tak mi się spodobały. No przesłodkie są :) Co myślicie?

Piękne 😍

Smerfelinka lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy lepiej kupić wózek 4 kołowy czy 3 kołowy? Który lepszy i dlaczego w prowadzeniu? Ja będę prowadzić w mieście ale stan chodników wiadomo jaki. Wertepy są.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wydrukowałam sobie wyniki z dzisiejszych badań. Babka w labie się pyta czy jestem w ciąży i który tydzień, a potem na wynikach normy i tak są normalne przytoczone...to po kiego grzyba się wypytują. Według tych norm na wynikach mam np. za niska hemoglobinę, bo 12,4, ale norma dla ciężarnych jest niższa. Więc za każdym razem trzeba sobie szukać po necie jakież to te normy dla ciężarówek są. Lepiej nie wpisywaliby żadnej normy niż coś takiego.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o wózku Baby Jogger City Elite? Czy któraś go miała? :)

Agagusia lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dodam, że ludzie to świnie, autobus pełen ludzi rano i wszyscy udawali, że mnie nie widzą. Kierowca się wkurzył, wstał i poprosił żeby ktoś mi miejsca ustąpił ale bylo juz za późno bo juz bylam oblana potem i miałam mroczki przed oczami. Tak się złożyło, że wracałam razem z nim, posadzil mnie zaraz za kabina kierowcy i otworzył przednie drzwi 😂

Brawa dla kierowcy!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Anhydra padlam 😂😂😂 racja, pójdę a gość popatrzy i zapyta "a o co tak właściwie Pani chodzi?!" 😂

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy lepiej kupić wózek 4 kołowy czy 3 kołowy? Który lepszy i dlaczego w prowadzeniu? Ja będę prowadzić w mieście ale stan chodników wiadomo jaki. Wertepy są.

Mam oba tzn 3 kolowiec sportowy, uzywany głównie do biegania. Powiem tak prowadzi sie tak samo dobrze. Dla mnie najwieksza roznica to przy podjazdach, kiedy sa rynny dla wozkow, to z 3kolowcem jest gorzej

Limerikowo, kayama lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ