Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Też tak mam. Wymieniam wkladke praktycznie co wizytę w toalecie.
Kiedyś opakowanie wystarczyło mi na długo,a teraz idą jak woda
Od jakiegoś czasu natomiast śpię bez bielizny. Polecamjaka wygoda..
Przeczytałam mamę ginekolog i się skusiłam. Chociaż w nocy wszystko sobie swobodnie pooddycha,a o dziwo wtedy nie ma tej wydzieliny.co do wydzieliny mam podobnie, ostatnio miałam małe zapalenie, mam nadzieje, że teraz bedzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:30
-
Nacha wrote:ooo super ja chodzę na luxmed ale totalnie zapomniałam zapytać, dostałam skierowania na badanie przeciwciał, które mam zrobić na następną wizytę która będzie w 27tc. Zastrzyk podaje sie między 28-30tc i teraz panikuje czy jak cos to zdąże, czy to sama mam kupić czy jest w końcu refundacja, czy w każdej przychodni mi zrobią zastrzyk?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Zielonooka, ja w tym tygodniu zmagam się z paskudną zgagą, tylko lody śmietankowe i cola pomagają
Właśnie wróciłam od weterynarza z moim psim synem, musiałam go zważyć więc pierwsza stanęłam na wagę i mało z niej nie spadlam! Albo moja domowa waga jest zepsuta albo moje trampki i cienka puchowa kurtka ważą 2,5kg bo tyle więcej pokazała waga weta od mojej z dzisiejszego poranka 😂😂 z tego wrażenia zapomniałam wsadzić psa na wagę 😂Bobby29, plinka89, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Moja Kaja waży 530 g, ma długie stopy i pierwszy raz w trakcie badania spała 🙈 szyjka 3 cm i lekarz skomentował: długa, jest ok.
Ale, ale! Wczoraj poczułam pierwsze ruchy 😁 zjadłam pączka i nad pępkiem pokazała się gulka, która się ruszała - dziś podobnie! ❤️ No, już nie jesteśmy odludkami 🙈Domi_tur, Limerikowo, Chimera, E_linka2, Niezapominajka5, Kalija, Vampire, Smerfelinka, emi2016, Ania95, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Marcelina85, Agagusia, plinka89, OlaWi, IGA.G, Myszk@ lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny ktore maja tez starsze dzieciaczki jakie macie dla nich foteliki? Syn jezdzi juz przodem ale w foteliku rwf. Ma wkladke dla noworodka wiec ten planuje zostawic dla mlodego o starszakowi musze kupic nowy i nie bardzo wiem jaki. Wszyscy znajomi woza w zwykluch 4baby albo marketowych, ja nie chce wydac fortuny ale jednak zeby te testy jakies mial
kwestia bezpiecz to priorytet w ktory warto zainwestowac
w sklepie dostalismy lepsza cene niz na necie
zawsze mozna prosic o dofinasowanie dziadkow jesli sie ma taka mozliwosc lub powiedziec ze w tym roku na prezent urodzinowy prosimy o dolozenie sie do dobrego fotelikaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:48
-
Marcelina85 wrote:Mam pytanie do dziewczyn przyjmujących heparynę: czy robią Wam się siniaki po pobieraniu krwi? Ja przy ostatnim poczułam silny ból w momencie wkłucia i zrobił mi się siniak, od tygodnia boli mnie dookoła wkłucia, łokieć jest opuchnięty i siniak się powiększa. Zastanawiam się, czy może ta heparyna została mi przepisana na wyrost i mam zbyt małą krzepliwość. Na szczęście jutro wizyta, spytam ginkę, bo od początku ciąży miałam tylko raz badane D-dimery (zanim dostałam heparynę) i były podwyższone, a fibrynogen i APTT w normie.
Szczerze to zależy w dużej mierze od osoby pobierącej krew i jej umiejętności. Ja nieraz wychodzę pokłuta 2 dwie ręce i z siniakami o jest marudzenie na moje żyły. A potem mega śliniaki. I tak było przed heparyna i po też. Ale np po pobraniu krwi do pappy robił to lekarz nawet prawie śladu nie miałam. Sobie na zero.Marcelina85 lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Domi_tur wrote:Zielonooka, ja w tym tygodniu zmagam się z paskudną zgagą, tylko lody śmietankowe i cola pomagają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:56
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcelina85 wrote:Mam pytanie do dziewczyn przyjmujących heparynę: czy robią Wam się siniaki po pobieraniu krwi? Ja przy ostatnim poczułam silny ból w momencie wkłucia i zrobił mi się siniak, od tygodnia boli mnie dookoła wkłucia, łokieć jest opuchnięty i siniak się powiększa. Zastanawiam się, czy może ta heparyna została mi przepisana na wyrost i mam zbyt małą krzepliwość. Na szczęście jutro wizyta, spytam ginkę, bo od początku ciąży miałam tylko raz badane D-dimery (zanim dostałam heparynę) i były podwyższone, a fibrynogen i APTT w normie.
Ja nie mam siniaków, ale tak jak napisała Lenka to pewnie zależy od osoby pobierającej krew. Zadko też miewam po samym leku - wstrzymuje płyn bardzo powoli i to chyba pomaga.
Jestem po wizycie. Dostałam żelazo z powodu lekko gorszych wyników. Muszę tylko teraz je godzinowo ustawić do innych leków - bo musi być odstęp. Wysokie d-dimery sprawdzimy tym badaniem anty Xa. Kazała się nie martwić. Powiedziała, że póki co ciąża przebiega bardzo dobrze. Spytałam o szyjke - powiedziała że 6 cm i by przy trojaczkach dała radę. Sama nie wiem czy rzeczywiście ma aż tyle. Ale cieszę się, że nic złego się nie dzieje. Dodała, że jak tak będzie dalej to jest szansa, że donoszę te bliźniaki do terminu, mam nadzieję, że rzeczywiście podołam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:57
Kalija, Klara Wysocka, Chimera, Limerikowo, Smerfelinka, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny ktore maja tez starsze dzieciaczki jakie macie dla nich foteliki? Syn jezdzi juz przodem ale w foteliku rwf. Ma wkladke dla noworodka wiec ten planuje zostawic dla mlodego o starszakowi musze kupic nowy i nie bardzo wiem jaki. Wszyscy znajomi woza w zwykluch 4baby albo marketowych, ja nie chce wydac fortuny ale jednak zeby te testy jakies mial
My wozimy w Jolie.Jesteśmy zadowoleni.Bezpieczeństwo jest bardzo ważne. -
w jednym aucie rwf tyłem, a drugim sporadycznie uzywany recaro - ogólnie recaro ok ale jest wąski w porównaniu z rwf ... chyba najlepiej będzie jak przymieszysz który wam będzie pasowałmy na szczęście zmianę planujemy później - teraz kupimy łupinę maxi cosi z bazą, do której pózniej dokupimy następny fotelik, który będzie służył starszej jak "odda" swojego rwf'a chociaż to jedna z nielicznych rzeczy których nie chce oddać młodszej siostrze ale nie dziwie jej się bo mega ma w nim wygodnie
-
Moja.corka 13.5kg jezdzi w minikidzie a dla malucha mamy besafe z baza po corceStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
zielonooka7 wrote:Moja waga mówi, że to nie najlepszy pomysł dla mnie 😂 ale chyba jednak spróbuję
Ja zaczęłam robić sama w moim podrabianym lidlomixie 🙈 sorbety i śmietankowe, bez cukru (śmietanka poslodzona niewielką ilością miodu), zapas w zamrażarce jest, można walczyć ze zgagąLimerikowo, Bobby29, Agagusia, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Ja zaczęłam robić sama w moim podrabianym lidlomixie 🙈 sorbety i śmietankowe, bez cukru (śmietanka poslodzona niewielką ilością miodu), zapas w zamrażarce jest, można walczyć ze zgagą
A miałam nadzieje po przejściu na L4 na eksperymenty kulinarne.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jadę na połówkowe. Ale mam stresa...! 😱😳♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
A wiecie że ja ostatnio poczułam to takie twardnienie macicy które oposywalyscie. Tylko właściwie to jest dla mnie "nieodczuwalne", jest takie minimalne uczucie jakby ciezaru, ciepla? Nie wiem jak to nazwać, Ale tak niezauważalne że spokojnie przy codziennych czynnościach można tego nie zauważyć. Trwa kilka sekund i wczoraj pojawiło się że 2-3 razy i dzisiaj raz. Myślicie że to b-h?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:A wiecie że ja ostatnio poczułam to takie twardnienie macicy które oposywalyscie. Tylko właściwie to jest dla mnie "nieodczuwalne", jest takie minimalne uczucie jakby ciezaru, ciepla? Nie wiem jak to nazwać, Ale tak niezauważalne że spokojnie przy codziennych czynnościach można tego nie zauważyć. Trwa kilka sekund i wczoraj pojawiło się że 2-3 razy i dzisiaj raz. Myślicie że to b-h?
Czy to może być prawie niewyczuwalne?
Takie jakby spięcie, że nawet gumka od leginsow przeszkadza?
Dzisiaj tak miałam i w sumie jeśli to to,to zdarzało mi się już wcześniej. Pojawia się sporadycznie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Podbijam na pytanie
Czy to może być prawie niewyczuwalne?
Takie jakby spięcie, że nawet gumka od leginsow przeszkadza?
Dzisiaj tak miałam i w sumie jeśli to to,to zdarzało mi się już wcześniej. Pojawia się sporadycznie.
U mnie te skurcze są całkowicie bezbolesne tak jakby delikatne odczucie cieżkosci, lekkiego śpiecia. ..nieco podobne do odczucia jakbyśmy sztucznie wypinały brzuch przy przytrzymaniu powietrza.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK