X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny ktore maja tez starsze dzieciaczki jakie macie dla nich foteliki? Syn jezdzi juz przodem ale w foteliku rwf. Ma wkladke dla noworodka wiec ten planuje zostawic dla mlodego o starszakowi musze kupic nowy i nie bardzo wiem jaki. Wszyscy znajomi woza w zwykluch 4baby albo marketowych, ja nie chce wydac fortuny ale jednak zeby te testy jakies mial
    Dowiedz sieć czy ta wkladka fla noworodka na pewno sprawia ze mozesz tam wsadzić 3 kg dziecko. My mamy stety/niestety 6 fotelikow na stanie. 2 dla starszaja, od 15 kg. 2 dla młodszego tylem, dla niemowlaka Cybex Aton chyba i jeden mega lekki, uniwersalny, składany ba plasko na wakacje samolotowe jak wynajmujemy auto na miejscu. RTF - starszy BeSafe, taki średni, kiepska jest pozycja dziecka, teraz to widze, ale hak kupowaliśmy te 5,5 roku temu to ciezko byli w ogole cos sensownego. znalezc. I bardzo fajny Maxi cosi 2way perl na bazie. Starszy 3,5 latek jeszcze sue w nim miesci i nam nadzieje ze pojeździ albo do zimy albo do następnej jesieni, zalezy jak sie bedzie zima mieścił, choc i tak w grubej kurtce staramy sie nie wozić. On jedt niby od 0, ale tak naprawde id 9kg.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie sobie na fotelik klippan kiss 2 plus.
    Jedyny fotelik na rynku z testem plus, w którym można przewozić noworodka (oprócz łupinek), rwf, do 36 kg, z kółkami i rączką jak od walizki.
    Nasz wybór.
    Minusy: waga około 15 kg, nie da się wpiąć do stelaża wózka, najbrzydszy ze wszystkich 🙈 choć mój mąż uważa, że to zaleta, bo przynajmniej nam szyb w aucie nie wybiją. 😜

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U mnie te skurcze są całkowicie bezbolesne tak jakby delikatne odczucie cieżkosci, lekkiego śpiecia. ..nieco podobne do odczucia jakbyśmy sztucznie wypinały brzuch przy przytrzymaniu powietrza.

Kurde ja to bym bardziej porównala u siebie do jakiegoś uczucia ciepla w pęcherzu (???) Przy jednoczesnym twardym podbrzuszu. Ja nawet myślałam że tomoja dupę tak wypina. I w ogóle nie jest to dla mnie bolesne, co więcej powiedziałabym że niemal nieodczuwalne.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie wybrałam na kino z brzuszkiem Medeli, wlasnie jade:)
    I mam po tych dwoch dniach z komunikacja miejska zupelnie inne doswiadczenia niz Wy!:) zawsze od razu mialam miejsce siedzące, a jechałam od wczoraj 9 autobusami/skm/metrem:) raz to jednocześnie sie 3 osoby rzuciły mi miejsca ustępować. Albo tak zle wyglądam, albo w Wawie tacy uczynni pasażerowie:)
    Dzis po drodze bylam tez w Showroomie mamyginekolog, bo chcialam od niej przymierzyc i kupic koszule na porod - tamtej z Esotiq troche mi szkoda ew zaplamic trwale. Te sa tańsze -78/79 zl, maja ba prawde duzo miejsca na brzuch No i odpinana sie na calej dlugosci do kankurowania - maja zapięcia na napy i magnesy. Trzeba jedynie brac dosyc male - wzielam finalnie S, gratis dostalam przywieszke ‚Jestem w ciazy’ i mini poradnik jak sie spakować do porodu. Wrzucę potem fotki. Polecam showroom dla Warszawianek - zaraz przy metrze Swietokrzyska, smiesznie bo w normalnym mieszkaniu z salonem, sypialnia i kuchnia:) przymierzalnia pod prysznicem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 16:32

kayama, Anhydra, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny ktore maja tez starsze dzieciaczki jakie macie dla nich foteliki? Syn jezdzi juz przodem ale w foteliku rwf. Ma wkladke dla noworodka wiec ten planuje zostawic dla mlodego o starszakowi musze kupic nowy i nie bardzo wiem jaki. Wszyscy znajomi woza w zwykluch 4baby albo marketowych, ja nie chce wydac fortuny ale jednak zeby te testy jakies mial

Jako pierwszy mieliśmy nosidelko z maxi cosi i teraz planujemy ponownie je uzywac.

Po roku kupilisny rwf besafe, nie pamietam jaki to model. Ciagle jezdziny tylem -2,5 roku i chyba nam jeszcze troche posłuży, wiec pewnie bedziemy musieli dokupić po roku 2 ten model ;)

Ale ja nie jestem jakos zwolenniczkom ani marketowych fotelikow, a tym bardziej poddupnikow i nigdy bym dziecka w tym nie przewozila.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Zielonooka, ja w tym tygodniu zmagam się z paskudną zgagą, tylko lody śmietankowe i cola pomagają :/

Właśnie wróciłam od weterynarza z moim psim synem, musiałam go zważyć więc pierwsza stanęłam na wagę i mało z niej nie spadlam! Albo moja domowa waga jest zepsuta albo moje trampki i cienka puchowa kurtka ważą 2,5kg bo tyle więcej pokazała waga weta od mojej z dzisiejszego poranka 😂😂 z tego wrażenia zapomniałam wsadzić psa na wagę 😂

Haha :) Ja ważę 2,6 kg więcej niż przed ciążą. Przytyłam 0,6 kg w ciągu ostatniego tygodnia, no to jakoś przyspieszyło. Ale to poszło na szczęście w brzuch bo w brzuchu 3 cm więcej niż jakiś miesiąc temu.
    A próbując Rennie na zgagę? Mi zawsze pomaga. Czasami mleko, i staram się nie leżeć po jedzeniu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam w Pepco, 1 raz byłam w tym sklepie, jakoś się nie złożyło a okazało się, że mam blisko domu. Za 32 zł kupiłam kaftanik, półspiochy, zestaw 3 par skarpetek, czapeczkę i dla siebie kapcie domowe :) Śliczne rzeczy są i można wyszukać przecenione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 17:27

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w pepco nic nie znalazłam.Przecenionych też mało było.Czekam na koniec czerwca wtedy pepco zorganizuje wielka wyprzedaż.

Potrzebuje kupić pas ciążowy,możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 17:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś w Pepco. Z wyprzedaży tylko jedno body dla młodej kupiłam (nic ciekawego z wyprzedaż owych nie było dla chłopca). Poza tym 4 pary spodenek - połśpiochów. Jedyny minus jak dla mnie - trzeba zawsze sprawdzać skład na metce, bo nawet te same wzory ubranek tylko w innych kolorach potrafią być albo 100% bawełny, albo 80% bawełna i 20% poliester.

Agagusia lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ale mnie nosiło dziś od rana. Pojechałam w końcu na zakupy i zajechalam do granatovo. Kupiłam sukienkę i bluzę - obie w pięknej czerwieni :). Bluza jest tak ekstra, ze będę ja ujeżdżać w ciąży, po ciąży, karmiąc, nie karmiąc - dopóki nie zajadę na amen ;). Podjechałam jeszcze do jednej babeczki z olx i kupiłam dżinsowe szorty ciążowe hm po taniości. Tez są super.
    A jakieś pol u temu przystąpiłam do mojego pita i mój entuzjazm zakupowy opadł jak zobaczyłam kwotę do dopłaty. Zawał 😞. Niby wiem, ze o tyle więcej dostałam w ciągu roku w wynagrodzeniu ale jednorazowo tak dostać po kieszeni to słabo :/.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Julek jeździ w minikidzie i pewnie pojezdzi jeszcze ze 2-3 lata. Dla Kazika kupujemy klippana kiss 2. Plan jest taki, ze Kazik pojeździ 2-3 lata w klippanie a potem się przesiądzie do minikida jak już Julek będzie jeździł przodem.

Tak jak pisałyscie większość fotelików „od zera” jest w praktyce zalecana dla ciut większego dziecka. Trzeba doczytać.

Klara Wysocka, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A próbując Rennie na zgagę? Mi zawsze pomaga. Czasami mleko, i staram się nie leżeć po jedzeniu.

Właśnie, zimne mleko! Zupełnie o nim zapomniałam a w pierwszej ciąży pomagalo, do czasu, ale pomagało :D

Moja córka jeszcze jeździ w łupinie. Mamy Cybex aton 5. Następny też już zakupiony czeka BeSafe izi plus. Szczerze mówiąc ja bardziej byłam za Axkid Minikid jako następny fotelik, ale ostatecznie mąż wybrał BeSafe, m nadzieję, że nie będę żałować.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys przymierzylam tylko pod reke podkladke pod pupe dla siostrzenicy 8l.najtanszy chyba badziew z marketu i tragedia
    w zyciu na takim stolku twardym bym kregoslupa nie tlukla
    zawsze tez sprawdzam miekkosc fotelika pod pupa i w razie w wycinam gabke lub puzzle piankowe

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My wozimy w Jolie.Jesteśmy zadowoleni.Bezpieczeństwo jest bardzo ważne.
    my również Joie, dla młodszej kupujemy również :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    A wiecie że ja ostatnio poczułam to takie twardnienie macicy które oposywalyscie. Tylko właściwie to jest dla mnie "nieodczuwalne", jest takie minimalne uczucie jakby ciezaru, ciepla? Nie wiem jak to nazwać, Ale tak niezauważalne że spokojnie przy codziennych czynnościach można tego nie zauważyć. Trwa kilka sekund i wczoraj pojawiło się że 2-3 razy i dzisiaj raz. Myślicie że to b-h?
    ja miałam tak z Anielką i teraz mi się zaczyna, później nie umiałam odróźnić tego od mocnych ruchów dziecka w 8-9 miesiącu. gin mówił,że jak się położę i brzuch się odpręza, ugina pod ręką macica to jest ok

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też tak mam. Wymieniam wkladke praktycznie co wizytę w toalecie.
    Kiedyś opakowanie wystarczyło mi na długo,a teraz idą jak woda :)

Od jakiegoś czasu natomiast śpię bez bielizny. Polecam :D jaka wygoda..
    Przeczytałam mamę ginekolog i się skusiłam. Chociaż w nocy wszystko sobie swobodnie pooddycha,a o dziwo wtedy nie ma tej wydzieliny.

Bez bielizny jakiś czas temu próbowałam spać, ale w końcu wróciłam do majtek 😆 skoro polecasz, to od dzisiaj znowu bez bielizny pójdę do łóżka, może się w końcu przyzwyczaję 😊

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga mleko, ale w żadnym wypadku uht z kartonu tylko pasteryzowane-te co w lodówkach są przechowywane. U mnie migdały w ogóle się nie sprawdziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pomaga wyłacznie polaczenie powyzszego, czyli mleko migdalowe. Jakbym sie coli napiła, to bym chyba miala zgagowy armagedon.

W temacie fotelikow, my chyba bedziemy kupowac cybexa, maja teraz taki nowy model Cloud Z, ktory po wpieciu do stelaza wozka normalnie sie rozklada do pozycji prawie lezacej, wiec dziecko ma substytut gondoli jak np. na godzine skoczymy na jakies zakupy. Podoba mi sie tez w ich podstawce do fotelika, ze jest obrotowa i mozna w trakcie jazdy siedzac obok bobasa ustawic go przodem do siebie. Kojarzycie, czy ktoras firma jeszcze ma te opcje? Bo calkiem mi sie to spodobalo, na dluzsze trasy dla malego dziecka na pewno lepiej jak widzi mame na wprost, a nie bokiem

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kojarzycie, czy ktoras firma jeszcze ma te opcje? Bo calkiem mi sie to spodobalo, na dluzsze trasy dla malego dziecka na pewno lepiej jak widzi mame na wprost, a nie bokiem
    Najnowszy z axkida, ale będzie w sprzedaży jakoś chyba za miesiąc dopiero. Rozmawiałam o nim ostatnio z kolesiem z osiemgwiazdek.

baileys lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dzis po drodze bylam tez w Showroomie mamyginekolog, bo chcialam od niej przymierzyc i kupic koszule na porod - tamtej z Esotiq troche mi szkoda ew zaplamic trwale. Te sa tańsze -78/79 zl, maja ba prawde duzo miejsca na brzuch No i odpinana sie na calej dlugosci do kankurowania - maja zapięcia na napy i magnesy. Trzeba jedynie brac dosyc male - wzielam finalnie S, gratis dostalam przywieszke ‚Jestem w ciazy’ i mini poradnik jak sie spakować do porodu. Wrzucę potem fotki. Polecam showroom dla Warszawianek - zaraz przy metrze Swietokrzyska, smiesznie bo w normalnym mieszkaniu z salonem, sypialnia i kuchnia:) przymierzalnia pod prysznicem:)

Zazdroszcze Wam wlasnie w Warszawie tylu fajnych sklepow, showroomow, eventow i targow. W Poznaniu nie dzieje sie NIC. Ja przed ciaza dosc mocno chcialam wyemigrowac do stolicy, ale eMek zmienil niedawno prace i sie sprzeciwial i jakos tak zostalismy. Niemniej zaluje jak czytam takie posty jak Twoje Aga:-) Mialam zamawiac koszule do porodu z mocemamy, ale skoro mowisz, ze te tez fajne, a polowe tansze, to moze sie skusze

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ