X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam fotki koszuli, to jest rozmiar S, ale jakby co to mozna wymieniać bez ograniczenia czasowego wiec ustalukam ze jesli za poltora miesiaca okaze sie ze na brzuchu sie nie zapina to wymienię na M. Normalnie nisze roz 38, mam 170cm i teraz Ok 67kg.
    3twvnbd7vsq7_t.jpg
    6q1547rj44nl_t.jpg

Fajnie ze rozpina sie na calej dlugosci - ma 3 napy i pomiedzy mini 7 magnesów. Po podpięcia ktg mozna rozpiac tylko czesc, zeby nie świecić gołym łonem:)
    vse8xbay65dm_t.jpg

Te porodowe z magnesami sa chyba tylko granatowe. Te z napami tylka sa miętowe i musztardowe, ake takie raczej zolte sie wydawały. Chcialam najpierw ta miętowa, ale wątek zdecydowanie lepiej wyglądałam - tamta sprawiała wrazenie szpitalnego namiotu:) duze jest tego materiału na brzuchu i jednak ciemny lepiej wyglada, zreszta ta jasna po porodzie moze sie nie doprac całkowicie, a ta mam nadzieje ze jednak uda sie uratować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 13:03

Klara Wysocka, Bobby29, Frida91, Limerikowo, Smerfelinka, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, wiki2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Przerażajace. A na jakim oddziale jesteś? Na patologii , tak?
    Ja miałam wizytę tydzień temu i wówczas skróciła mi się szyjka w 2 tyg z 3,7 cm na 3 cm i dziś mam wizytę kontrolna. Mam takiego stracha, ile teraz wyjdzie 😱😳 zaczęłam dużo leżeć i biorę luteinę na noc ale wydaje mi się ze mi magnezu brakuje pomimo dawki 2 magne b6 bo mi chyba brzuch się czasami tak naciąga / twardnieje. Jakie macie dawki magnezu i jakie nazwy ? To ci dziś podpytam lekarza.. dziś w nocy miałam pierwszy raz w życiu skurcz w łydce

ja biorę 3*2 tabl. MgB6.

Z tym twardnieniem brzucha, to na tym etapie jest w pewnym sensie normalne, nie mozna ciagle pabikowac. Jedni czuja wcześniej, drudzy pozniej a inni wcale. Troche tak jak z ruchami.
    Ja tez dzis troche przesadzilam, rano zakupy, potem wyladowywanie zmywaryi czuje lekkie napięcie na dole, wiec poleguje i Was czytam ;)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    pamietam ze na Polnej budzilam pare x nocy babke ze spiaczka cukrzyvowa bo dziecko wczesniak plakalo glodne
    w koncu poszlam do pielegniarekby dziecko karmily, mala z zoltaczka bo ja pani dobudzic nie moge a dziecko kwili glodne

nie dosc ze czl sam po porodzie to jeszcze opiekunka sali w pewnym sensie..
    jedna jak poszla do toalety 20min jej nie bylo to tez alarm.wiadomo mozna zle sie poczuc

rozne cuda sie dzieja..
    ja w szpitalu miałam mega opieke, raz mi Aniela mocniej płakała to zaraz była położna i pytała w czym pomóc, przy pierwszym przewijaiu też pomogła bo akurat weszła do sali i widziała, że nie wiem jak ogarnąć tego berbecia. ale też byłam w pwnym sensie opiekunką na sali, leżałyśmy we 4 i tylko ja po sn, reszta po cc i nie mogły się ruszyć

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mam pytanko też co do bodziaków - byłam wczoraj w Tesco i oglądałam te zestawy bodziaków w promocji. Czy one są kopertowe? Zakładam, że nie a kopertowe dla noworodka chyba byłyby wygodniejsze do ubrania?

W piątek mam badania połówkowe, mam nadzieję, że potwierdzą płeć na 100% i jeśli będzie wszystko ok (a napewno będzie!!!) to zacznę kompletować wyprawkę :)
    ja na początku wolałam kopertowe i body i kaftaniki, ale tak naprawdę w 90% ubierałam Anielę w pajace, ale wtedy zimno było. teraz kupie bodziaki na krótki kopertowe

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, masz to magne b6 niebiesko żółte opakowanie z sanofi?
    Ah , takiego mam fefra, licze na dobre wieści

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpiochów nie mam i nie kupuje, ani razu nie założyłam Anieli. na upały body, na chłodniejsze dni najlepsze pajace wg mnie :)

Agagusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    To u mnie jakos dziwnie, bo pomimo porodu zakoczonego sn koszula w stanie idealnym :D

A tak spytam Frida, w jakim celu potrzebna Ci rozpinana w calosci?
    No chyba sie przyda po porodzie przy kontakcie skora do skóry... No i jak trzeba będzie podlaczyc jakies ktg itp. To zeby nie musiec jej zadzierac i pokazywac co chwile gołej d... :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Przerażajace. A na jakim oddziale jesteś? Na patologii , tak?
    Ja miałam wizytę tydzień temu i wówczas skróciła mi się szyjka w 2 tyg z 3,7 cm na 3 cm i dziś mam wizytę kontrolna. Mam takiego stracha, ile teraz wyjdzie 😱😳 zaczęłam dużo leżeć i biorę luteinę na noc ale wydaje mi się ze mi magnezu brakuje pomimo dawki 2 magne b6 bo mi chyba brzuch się czasami tak naciąga / twardnieje. Jakie macie dawki magnezu i jakie nazwy ? To ci dziś podpytam lekarza.. dziś w nocy miałam pierwszy raz w życiu skurcz w łydce
    Biorę 3x1 slowmag. Jeśli zapomnę,to zdarza mi się też brać 0-1-2. Tam jest dawka 64.
    Nie wiem,na ile to efekt placebo, a na ile moja wyobraźnia, ale wieczorem organizm sam mi przypomina,że magnezu nie wzięłam.
    A to mi coś drży, a to nogi albo ręce przeszkadzają.. Magnez biorę regularnie, codzienne.
    Oprócz tego polecam też jedzenie orzechów, migdałów. Od kilku dni najbardziej smakują mi laskowe. Oprócz tego, już kilkanaście dni nie miałam zgagi.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, dzięki bardzo za radę! ;* czytałam ze tez gorzka czekolada dobrej jakość jest bardzo dobra na magnez

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po prosty pilnujcie tych szyjek. Ja tez, gdy nie mam skurczów to szyjka jest zamknięta i ma ok 2,8-3 cm długości ...i tak naprawdę gdyby nie spostrzegawczość lekarza to bym o tym dynamicznym lejku nie wiedziała. Co do skurczow/twardnien brzucha-jasne, że na tym etapie to reakcja fizjologiczna. Ważną jest tutaj częstość tych twardnienie. Do ok 10 na dzień jest ok. Ja przez cały dzień ich miałam 3-4 ale potem wieczorem nasiliły mi się i miałam co 5 min. Może dlatego, źe po tak długim leżeniu wstałam aby dotrzeć na wizytę? Tego nie wiem.

Przede wszystkim (jeszcze raz się powtarzam)- słuchajcie swojej intuicji. I tak jak ktoś już tutaj powiedział (chyba Aga :) )- lepiej kilka razy jechać na fałszywym alarmowe na IP niż raz błędnie zbagatelizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 14:08

Panna_Justyna, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Właśnie oglądam kopertowe body i śpiochy na allegro. Nawet fajne są, na pewno będę zamawiać , więc dam znać jakie wrażenia ;)
    Ja kupiłam już kilka szt. body kopertowych. Z małych, mam głównie takie :)
    I tu pytanie do naszych doświadczonych mam. Czy mogą być z długim rękawem? Na początek sierpnia? Czy się sprawdza? Cześć ma niedrapki, cześć nie.
    Do tej pory nie widziałam kopertowych z krótkim rękawem, ale być może takie są i takich jeszcze trzeba dokupić?
    To moja pierwsza dzidzia i nie chce katować jej (i siebie przy okazji :D ) zakladaniem body przez główkę w pierwszych dniach/tygodniach. Pewnie będę się bała,że zrobiłabym jej po prostu krzywdę.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wstawiam fotki koszuli, to jest rozmiar S, ale jakby co to mozna wymieniać bez ograniczenia czasowego wiec ustalukam ze jesli za poltora miesiaca okaze sie ze na brzuchu sie nie zapina to wymienię na M. Normalnie nisze roz 38, mam 170cm i teraz Ok 67kg.
    3twvnbd7vsq7_t.jpg
    6q1547rj44nl_t.jpg

Fajnie ze rozpina sie na calej dlugosci - ma 3 napy i pomiedzy mini 7 magnesów. Po podpięcia ktg mozna rozpiac tylko czesc, zeby nie świecić gołym łonem:)
    vse8xbay65dm_t.jpg

Te porodowe z magnesami sa chyba tylko granatowe. Te z napami tylka sa miętowe i musztardowe, ake takie raczej zolte sie wydawały. Chcialam najpierw ta miętowa, ale wątek zdecydowanie lepiej wyglądałam - tamta sprawiała wrazenie szpitalnego namiotu:) duze jest tego materiału na brzuchu i jednak ciemny lepiej wyglada, zreszta ta jasna po porodzie moze sie nie doprac całkowicie, a ta mam nadzieje ze jednak uda sie uratować.

Aga w tej koszuli to bardziej jak w jakiejś eleganckiej kiecce wyglądasz :D

Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiadomo jaki sierpien/wrzesien bedzie.teraz zima w kwietniu

ja zakladam dlugi na razie z zalozenia ze noworodki jak kurczaczki lubia miec cieplo.by czkawki nie lapac.wiadomo tez by nie przegrzac bobasa

raczej jak upaly 24 plus to krotki rekaw

Niezapominajka5, wiki2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje kopertowych, na sam początek zamawiam body rozpinane na napy z przodu :)
    Ale dosłownie 2sztuki z krótkim i 2 z długim, bo myślę że po dwóch pierwszych przebraniach nie będę się już bała :)
    https://allegro.pl/oferta/body-cale-rozpinane-zuza-z-krotkim-rekawem-r-56-6770485930?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

wiki2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Plinka, masz to magne b6 niebiesko żółte opakowanie z sanofi?
    Ah , takiego mam fefra, licze na dobre wieści

opakowanie wyrzucilam, ale mam zwykly, nie forte, jesli o to ci chodzi, w 1 tabl jest bodajze 50 mg jonow Mg, o ile dobrze pamiętam

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja kupiłam już kilka szt. body kopertowych. Z małych, mam głównie takie :)
    I tu pytanie do naszych doświadczonych mam. Czy mogą być z długim rękawem? Na początek sierpnia? Czy się sprawdza? Cześć ma niedrapki, cześć nie.
    Do tej pory nie widziałam kopertowych z krótkim rękawem, ale być może takie są i takich jeszcze trzeba dokupić?
    To moja pierwsza dzidzia i nie chce katować jej (i siebie przy okazji :D ) zakladaniem body przez główkę w pierwszych dniach/tygodniach. Pewnie będę się bała,że zrobiłabym jej po prostu krzywdę.

Body kopertowe z krótkim rękawem:
    https://allegro.pl/oferta/body-kopertowe-krotki-rekaw-62-7845317302#productReviews

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Niezapominajka, dzięki bardzo za radę! ;* czytałam ze tez gorzka czekolada dobrej jakość jest bardzo dobra na magnez

Tak, no i kakao do picia. Tylko z czekoladą trzeba uwazac, zeby nie bylo zaparc ;)

Kalija, Panna_Justyna lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Aga w tej koszuli to bardziej jak w jakiejś eleganckiej kiecce wyglądasz :D

Dokładnie! Haha, jak taka fajna to moze sobie na egzaminy kupie :D

Domi_tur, Agagusia, Anhydra, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten magnez to przepisywał Wam lekarz? Mi nic ginka nie mówiła. Sama czasem brałam slowmag i to 1 tabletkę dziennie, czasem 2, jak miałam skurcze łydki (ok 10-12tc) albo później jak czułam jakieś dziwne rzeczy z brzuchem. Teraz jest ok i magnezu raczej nie biorę. Powinnam?

Zaraz idę wszamać kilka kostek czekolady gorzkiej 80% , tak na wszelki wypadek :)

Anhydra lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dokładnie! Haha, jak taka fajna to moze sobie na egzaminy kupie :D

Plinka i jak tam recenzje? Dobrże kojarzę, że bronisz teraz jakoś doktorat? Czy coś pomieszałam ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 16:08

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ