Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:Mi się też wydaje, że body a na górę zawsze coś można ubrać. Też mam same body klasyczne na wciąganie. Może nie będzie najgorzej..
Po spotkaniu z położną.. chusteczki nawilżane to złooo. Pampersy też niedobre. A tak ogólnie to spoko 😉 a z tymi chusteczkami to coś jest na rzeczy, skoro świetnie czyszczą okap 🤔
Chusteczki maja tez rozne sklady. Warto po czttac np na srokao. My w domu tez do przemywania uzywalismy po prostu wacikow i wody, ale w podrozy, na spacerze to nie wyobrażam sie bez nich obejscE_linka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:U mnie 2 zestawy rules:
1. Body z krotkim plus pajac
2. Body z długim plys spodenki/polspiochy
Ja korzystam z waszych rad i właśnie też takie rzeczy kupuje. Mam już trochę bodziaków i spodenek/półśpiochów. Teraz będę polować na pajace. -
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Mi się też wydaje, że body a na górę zawsze coś można ubrać. Też mam same body klasyczne na wciąganie. Może nie będzie najgorzej..
Po spotkaniu z położną.. chusteczki nawilżane to złooo. Pampersy też niedobre. A tak ogólnie to spoko 😉 a z tymi chusteczkami to coś jest na rzeczy, skoro świetnie czyszczą okap 🤔
Uśmiałam się z twojego komentarza o chusteczkach
Zgadzam się z Plinką - chusteczki na wyjście, a waciki w domu. Właśnie to powiedziałam mężowi, to się zdziwił i stwierdził, że nie dam rady tymi wacikami. Mam nadzieję, że nie okaże się, że ma rację. Choć może pójdziemy do szkoły rodzenia to położne go nawrócąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:46
-
nick nieaktualnyAnhydra trzymam kciuki. Ja mam nadzieję, że zajmą się Wami odpowiednio.
Ja sama nie zdecyduje się na polną bo różne historie słyszałam, choć też te dobre to jednak będę rodzic na Lutyckiej. Urodziłam tam w poprzedniej ciąży i byłam bardzo zaopiekowana. Brawo za umiejętność walki o swoje. Ja uczę się cały czas tego i nawet mężowi wspomniałam, że sama nie wiem jak bym się zachowała. ( zdenerwował się i usłyszałam wykład o tym, że trzeba walczyć o siebie i dziecko)
Emi wyrazy współczucia;(
Ja urodziłam 7.09.15 i bylo wowczas goraco. Maly chodzil w body z krotkim rekawkiem na spacery.
Zamierzam rodzić w koszuli.szpitalnej i ciuszki dla dziecka podczas pobytu planuje tak jak ostatnio, ubierać w szpitalne
Nie chce później przenosić tego do domu.
Znów zamierzam po porodzie przenieść się do jednoosobowej sali. Dla mnie to był duży komfort.
Mam stwierdzone ostre zapalenie gardla. Mam antybiotyk, ale boję się co brać. Na razie na ból gardła pomaga paracetamol. Mąż właśnie skończył antybiotyk bo miał zapalenie oskrzeli, synek od piątku goraczkuje ..we wtorek byliśmy po raz e u lekarza i okazało się, że ma zapalenie uszu i zapalenie oskrzeli...Więc wesoło u nas ;(
Domi cieszę się, że torbieli się wchłoną.
Macie piękne zdjęcia. Ja mam nadzieję, że w pon. Zobaczę mojego synka bo od dwóch miesięcy nie chce się pokazać. Nie dość, że jest.ulozony główkował to główkę trzyma w moim kregoslupie ;p
My mamy problem z imieniem. Mąż ciągle nie.ma czasu by je omówić. Synkowi spodobał się Leonard więc pewnie tak zostanie choć nie jestem przekonana.
Mialam jeszcze cos miałam napisać, ale już nie pamięta.. chyba zmęczenie bo w nocy nie śpię tylko czekam nad małym czy gorączka mu nie rośnie.
Nie wiem dlaczego, ale Belli blokuje czasem moje polubienia i nie mogę napisać postu. Tak jakbym nie była tu zarejestrowana. Może tel. Mi coś blokuje ;(
-
E_linka2 wrote:Uśmiałam się z twojego komentarza o chusteczkach
Zgadzam się z Plinką - chusteczki na wyjście, a waciki w domu. Właśnie to powiedziałam mężowi, to się zdziwił i stwierdził, że nie dam rady tymi wacikami. Mam nadzieję, że nie okaże się, że ma rację. Choć może pójdziemy do szkoły rodzenia to położne go nawrócąawaryjnie chusteczki mokre, kupujemy z babydream i pieluchy tez, czytałam sporo o składach i te mają w miarę
-
a odnośnie półśpichów to mi nie sprawdziły się w ogóle ;/ uciskały brzuszek, trzeba było uważać na kikut, przy wzdęciach widziałam, że mała ma dyskomfort. dopiero jak miała sporo ponad miesiąc zakładałam getry, wcześniej raczej pajace, żeby brzuszek był lużno
-
Teraz w Rossmannie są w promocji te podobno rewelacyjne WaterWipes. Jeszcze nie kupowałam, ale chyba się skuszę, żeby były awaryjnie. W domu to wiadomo, tak jak IGA pisze, mogą być waciki i woda, ale jednak chusteczki też się przydadzą. Tylko właśnie na skład trzeba zwrócić uwagę.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hoho, muszę wypróbować na moim okapie, bo zawsze się męczę żeby go domyć, a akurat dostaliśmy jakaś próbkę chusteczek z pampersa.
U nas wczoraj na szkole była pierwsza pomoc. Na wcześniejszych zajęciach pani od chust strasznie zachwalała spanie z dzieckiem, za to pani ratownik opowiadała różne historie z drugiego bieguna o dzieciach przygniecionych/przyduszonych przez rodziców i odradzała spanie z dzieckiem.
W poniedziałek będzie to co mnie najbardziej interesuje teraz-zwiedzanie oddziału i generalnie o porodzie.OlaWi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnośnie tych maluszków co przyszły na świat w 24 tc. Bardzo współczuję i mam nadzieję, że będzie coraz mniej takich przypadków. Mam bardzo dobra koleżankę z dzieciństwa, która urodził A w 26 tc 600 gamowego chlopca. Mały żyje, ale ma dużo dysfunkcji. Koleżanka zrezygnowała z pracy ( z zawodu była prawnikiem). Uwielbiałam jej poczucie humoru i zapaecie do nauki. Życie pisze własne scenariusze. Musimy uważać na sobie i maleństwa choć czasem o tym zapominamy. Przynajmniej tak.jest że mną. Mój synek najważniejszy i zapominam o tym, że jestem w ciazy i też powinnam na siebie bardziej uważać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 21:30
-
E_linka2 wrote:Uśmiałam się z twojego komentarza o chusteczkach
Zgadzam się z Plinką - chusteczki na wyjście, a waciki w domu. Właśnie to powiedziałam mężowi, to się zdziwił i stwierdził, że nie dam rady tymi wacikami. Mam nadzieję, że nie okaże się, że ma rację. Choć może pójdziemy do szkoły rodzenia to położne go nawrócą
Fakt idzie ich sporo, szczególnie na początek. Moze jeszcze wspomne, ze chodzi mi o takie wieksze waciki, specjalne dla niemowlat, a nie te male platki kosmetyczne do twarzy. Ja np przed posiadaniem dziecka, nawet nie wiedzialam o istnieniu tych pierwszych
-
Misia, zdrówka dla Was!
Odnośnie porodu to ja teraz nie mam możliwości wykupienia sali komercyjnej bo mój szpital nie ma takiej oferty. Po pierwszym porodzie było to dla mnie mega komfortowe bo mąż praktycznie cały czas był ze mną. Jeździł do domu tylko po jakieś rzeczy i umyć się. Teraz nie mógłby być ze mną bo będzie musiał wracać do Julka i tak sobie myśle, ze sama w sali nie chciałabym być. Obawiam się tylko tych odwiedzających. W szpitalu, którym będę rodzic trzeba mieć ubranka dla dziecka, koszule raczej tez.
Ja rodziłam w kwietniu i jak jechałam do porodu to padał śnieg. Brzydka podoba była jeszcze przez chwile. Ubieraliśmy młodego w body plus spodenki, pajace głównie na noc, czasem w dzień. Chyba nie zdarzyło mi się ubrać i body i pajaca jednocześnie. Preferowałem jedna warstwę. Jak było chłodniej to na spacer dresowy kombinezon i kocyk. W lato samo body na krótki rękaw. Polspiochow miałam kilka sztuk ale zdecydowanie wole spodenki.
Chusteczek używamy z babydream. Jak Julek byl mały to tez stosowałam waciki plus ciepła woda. Teraz używam tylko chusteczek bo bałabym się wystartować z wacikiem do tego co potrafi stworzyć 😁Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyplinka89 wrote:Fakt idzie ich sporo, szczególnie na początek. Moze jeszcze wspomne, ze chodzi mi o takie wieksze waciki, specjalne dla niemowlat, a nie te male platki kosmetyczne do twarzy
. Ja np przed posiadaniem dziecka, nawet nie wiedzialam o istnieniu tych pierwszych
Wiem, ja o takim sposobie słyszałam już od koleżanek. Każda tak robiła. Jest też fajny artykuł u mamy ginekolog, gdzie jest opisana higiena zarówno dziewczynek jak i chłopców i opisane, jak powinno się postępować.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:czkawki nie dostaje się z powodu temperatury
maluchy dostają z powodu niedojrzałego układu pokarmowego
sorry moze mam jakies inne dzieci...
zawsze przy przebieraniu pampera i myciu pupy dostawaly czkawki jak bylo ponizej 24stop jako noworodki a przed karmieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:22
-
Czkawka u dzieci może wiązać się z niedojrzałością przewodu pokarmowego.Inną przyczyną jest zmiana temperatury przy przewijaniu czy kąpieli.
Mój syn przeszedł przez te rodzaje czkawek.Jak miał czkawke na dworze to był znak,że mu zimno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 22:30
-
Nigdy nie mialam 24 stopni w mieszkaniu.nawet jak Tosia byla noworodkiem...czkawke miala różnie i przy przebraniu i w ubraniu wiec to nie jest reguła..
zielonooka7, emi2016 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
OlaWi wrote:Mi się też wydaje, że body a na górę zawsze coś można ubrać. Też mam same body klasyczne na wciąganie. Może nie będzie najgorzej..
OlaWi ja też kupuje chusteczki dla dzieci i używam ich do wszystkiego - głównie do przecierania zlewu z zacieków albo kibelkawięc może dla dzieci niekoniecznie to dobre jest
ja planuję do przemywania dupki w domu używać wody a na zewnątrz na wyjścia chusteczek water wipes.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Smutnamiss wrote:Ja już od tyg w szpitalu z tymi ketonami w moczu i widoków na wyjście nie ma raczej póki będą ketony, nie wiedziałam że to tak poważne bo 15 to dość nisko jest no ale cóż. Boję się że u ziemią mnie na święta.
czyli od tygodnia nie wiedza dlaczego masz ketony? Powtarzali chociaz badania? Badali pod katem cukrzycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:27