X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna jeśli będzie trzeba to i święta będą w szpitalu. Nie wiem dokładnie jakie zagrożenie niosą te ketony, ale wolałabym być pod opieką niż ryzykować zdrowie dziecka, nawet kosztem własnego komfortu.

Odnośnie chusteczek dostałam właśnie gdzieś próbki tych water wipes. Faktycznie widziałam u kogoś, że wacikami przemywał. A jakie to są te specjalne waciki dla niemowląt? Ktoś podrzuci link?

Z tą czkawka to też się spotkałam, że jak dziecku zrobiło się nagle zimno to miało czkawkę. Po kąpieli, albo przy przewijaniu. Ale niewykluczone, że ten układ pokarmowy też ma wpływ. Pewnie jest to powiązane.

Misia dołączam do chorutkich. U mnie po raz pięćsetny obstawiam zatoki. Katar leje się z nosa, głowa pęka, wzięłam wczoraj 2 paracetamole i trochę mam wyrzuty a głowa dalej boli 😒 zdrówka dla nas!

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Musimy uważać na sobie i maleństwa choć czasem o tym zapominamy. Przynajmniej tak.jest że mną. Mój synek najważniejszy i zapominam o tym, że jestem w ciazy i też powinnam na siebie bardziej uważać.

ja też się zapominam... przy Anielce miałam czas na odpoczynek, poleżenie, teraz co prawda do 14 jest w żłobku, ale zanim ją zawioze, ogarne jakieś zakupy, obiad, psa, to mam chwilke na odpoczynek. zapomnimam się przy dźwiganiu, choć mam zakaz ;/ a od dwóch dni już lekko pobolewa mnie kręgosłup

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Smutna jeśli będzie trzeba to i święta będą w szpitalu. Nie wiem dokładnie jakie zagrożenie niosą te ketony, ale wolałabym być pod opieką niż ryzykować zdrowie dziecka, nawet kosztem własnego komfortu.

Odnośnie chusteczek dostałam właśnie gdzieś próbki tych water wipes. Faktycznie widziałam u kogoś, że wacikami przemywał. A jakie to są te specjalne waciki dla niemowląt? Ktoś podrzuci link?

Z tą czkawka to też się spotkałam, że jak dziecku zrobiło się nagle zimno to miało czkawkę. Po kąpieli, albo przy przewijaniu. Ale niewykluczone, że ten układ pokarmowy też ma wpływ. Pewnie jest to powiązane.

Misia dołączam do chorutkich. U mnie po raz pięćsetny obstawiam zatoki. Katar leje się z nosa, głowa pęka, wzięłam wczoraj 2 paracetamole i trochę mam wyrzuty a głowa dalej boli 😒 zdrówka dla nas!

waciki dla niemowląt są w biedronce, dady :) bardzo często są w promocji przy zakupie dwóch płacę około 3.99 za opakowanie

https://www.drogeriaolmed.pl/product-zul-67604-DADA-Platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60szt.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te water wipers super, ale drogie ;/ i jak długo leżą bo mało się używa to wysychają niestety. na początku kupowałam, później poszłam tańszą opcją babydream

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    waciki dla niemowląt są w biedronce, dady :) bardzo często są w promocji przy zakupie dwóch płacę około 3.99 za opakowanie

https://www.drogeriaolmed.pl/product-zul-67604-DADA-Platki-kosmetyczne-dla-niemowlat-60szt.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping
    A czym je zwilzacie? Tylko woda?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    tak zwykłą wodą. na początku miałam przegotowaną wodę w miseczce i moczyłam przed każdym przewijaniem. później jak miałam mniej czasu to przeszłam na moczenie kilkunastu wacików pod wodą, wkładałam do pojemniczka plastikowego i miałam na prawie cały dzien. nawet na dwór jak zabierałam zamiast chusteczek. chusteczki były w razie czego, jakby kuuupa była duża hehe

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Tylko wodą... Chociaż ja na poczatku czyli po 11 dniach w szpitalu jak wróciłam do domu z Małą to miala pupę jak u pawiana - przemywalam wtedy rumienkiem i szybko się poprawiło od tamtego momentu nigdy nie miala odparzenia a ja nie smaruję profilaktycznie.. Kilka tazy delikatnie się zaczerwienilo to posmarowalam na grubo babydreamem na odparzenia i rano zawsze bylo dobrze :) Ale od jakiegos czasu uzywamy lupilu chuteczek - dla mnie są najlepsze. Tylko trzeba pamietac zeby zawsze przexhowywac odwrotnie niz się wyjmuje.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przemywalam woda przygotowana i wacikami, które kupowałam na gemini.
    W żłobku jak mu przemyli pupę mokrymi ciasteczkami to się zaczęła przygoda z odparzeniami ;( na szczęście Antek już mając 12 miesięcy robił kupkę do toalety ;)
    Ola zdrowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:52

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - Wspolczuję kolejnego pobytu w szpitalu... Wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolezanka tez trafila...z zatorowościa ! Takze morfologia w ciąży to podstawa !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie już dzieciaczki. Powiedzcie jaki rozmiar pieluszek kupowałyście na początek? Ja planowałam kupić po dużej paczce 1 i 2. Zobaczymy, co się sprawdzi. A jak było u was? Podobno ten rozmiar 1 jest tylko na chwilkę...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tylko wodą... Chociaż ja na poczatku czyli po 11 dniach w szpitalu jak wróciłam do domu z Małą to miala pupę jak u pawiana - przemywalam wtedy rumienkiem i szybko się poprawiło od tamtego momentu nigdy nie miala odparzenia a ja nie smaruję profilaktycznie.. Kilka tazy delikatnie się zaczerwienilo to posmarowalam na grubo babydreamem na odparzenia i rano zawsze bylo dobrze :) Ale od jakiegos czasu uzywamy lupilu chuteczek - dla mnie są najlepsze. Tylko trzeba pamietac zeby zawsze przexhowywac odwrotnie niz się wyjmuje.
    o ja rzeczywiście używałam rumianku ale przy kąpieli :) dobrze, że mi przypomniałaś :) w pierwszym miesiący nie używałam nic do kąpieli z sklepu. później i do teraz ecolab

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny, które macie już dzieciaczki. Powiedzcie jaki rozmiar pieluszek kupowałyście na początek? Ja planowałam kupić po dużej paczce 1 i 2. Zobaczymy, co się sprawdzi. A jak było u was? Podobno ten rozmiar 1 jest tylko na chwilkę...
    ja kupuje tylko 2, Anielka nawet nie weszłaby w 1 po porodzie, ale ona ważyła 4kg. pieluchy 2 były na krótko, po wyciekała kupa po plecach, więc szybko przeszłam na 3

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedynek używalìśmy krótko,jakieś 2 tyg.w szpitalu.Syn urodził się w 36tyg i ważył 3120.Potem przeszliśmy na 2.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    o ja rzeczywiście używałam rumianku ale przy kąpieli :) dobrze, że mi przypomniałaś :) w pierwszym miesiący nie używałam nic do kąpieli z sklepu. później i do teraz ecolab

Ale z rumienkiem lepiej uważać! Na poczatku nam pomógł. .. Po jakims miesiacu zaczął uczulac - późno skojarzylismy że to on :(

Co do pampersow to ja chyba batdzo nie pomoge bo przez pierwszy miesiac Łucja nosila 0 potem jakies 2-3 misiace 1 do tej pory nosi trójki. .. Pewnie szybciej zacznie korzystac z nocnika niz z nich wzrośnie biorąc pod uwage ze aktualnie waży 8 kg... Szczupłe to moje dziecko jest od urodzenia... Jakbyście w przyszlosci mialy podobnie szczuple dzieci to w Polsce najlatwiej dostac 0 Pampersa i czasem Happy..

IGA.G lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    te water wipers super, ale drogie ;/ i jak długo leżą bo mało się używa to wysychają niestety. na początku kupowałam, później poszłam tańszą opcją babydream

Ja tez jestem fanka babydream, teraz jest jakas nowosc 99% wody, zielone opakowanie.

Ja zaraz ostatnir wklucie i zmykam z labu. Jakos przezylam ta glukoze, choc przyjemne to nie jest...

IGA.G, OlaWi, Bobby29, Agagusia, Chimera, Misi@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Czasem dawalam kapke plynu do kapania niemlwlat

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetykow - w pierwszej ciazy naczytalam sie srokao... Tylko ze wiecie nie to zle co niby uczula a to co uczula Wasze dziecko. .. Takze moje dziecko na początku babydream,hipp, bobini vegan a nie uczula jej.... Nivea. Takze zycie wszystko zweryfikuje...
    A przepraszam... Jeszcze seria linomag była ok !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 09:33

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ale z rumienkiem lepiej uważać! Na poczatku nam pomógł. .. Po jakims miesiacu zaczął uczulac - późno skojarzylismy że to on :(

Co do pampersow to ja chyba batdzo nie pomoge bo przez pierwszy miesiac Łucja nosila 0 potem jakies 2-3 misiace 1 do tej pory nosi trójki. .. Pewnie szybciej zacznie korzystac z nocnika niz z nich wzrośnie biorąc pod uwage ze aktualnie waży 8 kg... Szczupłe to moje dziecko jest od urodzenia... Jakbyście w przyszlosci mialy podobnie szczuple dzieci to w Polsce najlatwiej dostac 0 Pampersa i czasem Happy..
    to rzeczywiście szczuplutka :) moja zbita klucha, ale apetyt to ona ma. na szczęscie powoli już szczupleje, my na 5 po roku przeszłyśmy ;p na rok ważyła 12 kg, teraz 14 kg

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, spoko patent żeby większa ilość wacikow namaczac i chować do szczelnego pudełka i mieć na cały dzień. Takie proste a nie wpadłam na to 😁. Zawsze moczyłam na bieżąco.

Pampersow od razu uzywalismy 2. Julek urodził się 3800. Jak dzidzia jest mniejsza to małe opakowanie 1 na pewno się nie zmarnuje bo 20 szt zejdzie w dwa dni. Na pewno nie kupujcie 1 w jakichś wielopakach.

Smutna, trzymaj się dzielnie.

No i czekamy na wieści od Anhydry po obchodzie.

Miłego dnia Dziewczyny!

IGA.G lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    to rzeczywiście szczuplutka :) moja zbita klucha, ale apetyt to ona ma. na szczęscie powoli już szczupleje, my na 5 po roku przeszłyśmy ;p na rok ważyła 12 kg, teraz 14 kg

Heh... Ja mam nadzieję na 10 kg do 2 r.ż. ale bardziej prawdopodobne wydaje mi się 9... :P co zabawne ona sporo je ! Lekarze nas straszyli ze bedzie chorowita ale z tym tez nie bylo dotąd problemów- od poczatku ją hartowalismy. Taka jej uroda chyba ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ