Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie planowałam (choć jak mieszkałam w stanach to byłam że dwa razy na taki hamerykanskim baby shower i mi się podobało, to jednak w Polsce jeszcze teraz wydaje mi się to takim "naciąganym" pomysłem, choć wiem że sporo osób robi i nie mam pojęcia skąd mi się wzięło to uprzedzenie). Ale niedawno rozmawiałam z koleżanką która właśnie dowiedziała się o mojej ciąży, a że nasz wspólna bliska osoba tydzień temu urodziła synka, to ta koleżanka mówi "oooz to zrobimy Kaśce pępkowe i tobie przy okazji baby shower" więc może jednak będzie u mnie
Frida91, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
OlaWi wrote:Pytanie z innej beczki, robicie baby shower? Ostatnio to modne. Czuję, że moje dziewczyny nie dają mi żyć jak nie zrobię. Koszyk na ali się zapelnia balonami i innymi gadżetami.
Ale z tego co kojarzę, to nie Ty organizujesz baby shower, a koleżanki Tobie - tak, jak panieński.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
menka2 wrote:co do staników to ja mam niewielki biust - uwielbiam chodzić bez stanika w dzień ale po porodzie biust KP bardzo się zmienia - ja kupiłam tuż przed porodem stanik miękki medella EVA miękki sportowy - nie wygląda w ogóle ale jest genialny - świetnie trzyma biust, nie uwiera, nosiłam go 24/dobę ściągałam go tylko do kąpieli a i tak biust musiałam wtedy podtrzymywać ręką bo miałam wrażenie że mi sie urwie
tak więc polecam miękkie, podtrzymujące dobrze biust na czas unormowania laktacji - biust w tedy w ciągu godziny potrafi powiększyć swój rozmiar i musi mieć po prostu na to miejsce aby się zastoje nie robiłyja z tego co pamiętam to chyba ponad miesiąc musiałam mieć non stop te staniki na sobie
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Klara Wysocka wrote:Ja nie chcę mieć i nie chcę być zapraszana na takie wydarzenia 🙈
Ale z tego co kojarzę, to nie Ty organizujesz baby shower, a koleżanki Tobie - tak, jak panieński.
Tak powinno być, że to koleżanki organizują, ale u nas nie jest to popularne, więc jak się chce, to trzeba samemu organizować, albo przynajmniej zaprosiću mnie koleżanki od razu powiedziały, że jak będę robić, to one upieką ciasta itd. A wiadomo, że każda jeszcze coś drobnego przyniesie w prezencie dla maluszka, więc miło 😊
-
A propos opieki nad starszym dzieckiem to życie nauczyło mie ze trzeba miec rozne rozwiązania przygotowane. Mualam druga cesarkę planowa, tydzien przedterminowym i myslalam ze w zwiazku z tym nic mnie nie zaskoczy - byl grafik opieki nad starszym opracowany na te 3 dni - mama mija, niania byla No i maz. Zaczęło die Ok 7 rano 2 i pol tygodnia przed i okazalo sue ze i mana i niania juz sa w Warszawie w pracy:( szybki przegląd sąsiadek, telefon No i młody zostal z kolezanka z sąsiedztwa i Jej córka. U nas na szczescie wszyscy w bloku sie super razem trzymamy, a Ci dzieciaci to juz w ogole:) i jest zwyczaj ze jak ktoras rodzi to nawet w nocy kokezanka przyjdzie Ci z dzieckiem zostac. Teraz tez zapytam przed czasem do ktorej moge dzwonić jakby co, w dzien przedszkole no i mama zwykle jest w dyspozycji, ale tez nie zawsze.
Drzewko pomaranczowe - na Twoim miejscu jakby co to wysadziłabym starszego w auto w piżamie z kocykiem i zestawem ubranek i umówiła z kims pod szpitalem ze Ci dziecko Ew razem w komplecie z autem przejmie. Chyba siostre mozesz poprosic zeby ten miesiac przed terminem byla pod telefonem, czy nie bardzo? Jakby co to zapytaj tez bliska kolezanke czy w awaryjnej sytuacji mozesz na nia liczyc i juz. Ja zawsze chetnie pomogłabym i mysle ze inni tez nie beda robili problemow w takiej sytuacji.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
Ale Was gonię i dogonić nie mogę.
Anhydra, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! Historia Twojej sąsiadki i mnie przeraziła, aż zaczęłam liczyć częstość twardnień.
plinka89, gratulacje recenzji! Powodzenia na egzaminie. Ja się poddałam i nie dam rady się obronić przed porodem. Mam jeszcze przeprowadzkę w drodze. Mam nadzieję, że zaraz po porodzie mi się uda.
IGA, też jestem z Lublina i ciekawi mnie gdzie rodziłaś Anielkę? Tak w ogóle śliczne imię córeczki, jest naszym typem dla Małej.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Zbliżają się imieniny i urodzimy mojego synka,Czwarte.Mam problem bo niemam pomysłu co mu kupić.Puzli ma dużo,lubi klocki ma cegiełki,lego,magnetyczne,korbo.Oprócz tego lubi wychodzić na dwór rowerek i hulajnogę ma.Autka na akumulator też się dorobił.Pomocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 11:16
-
Niebieska Gwiazda wrote:Mi się śniło,że straciłam teraz dzidziulka,też masakra.
Niebiska- ja bym na Twoim miejscu przeszła się jednak na dodatkową wizytę w związku z tym jednorazowym plamieniem, zwłaszcza, że jak widać po snach, zapewne trochę Cię to niepokoi.
U nas....Sama nie wiem. Wczoraj miałam usg- szyjka 29 mm bez lejka i rozwarcia- czyli na duży plus. Skurcze też praktycznie ustały. No ale nie może być zbyt kolorowo- u Małego wykryli jakieś ślady płynu w brzuszku, których nie powinno być 😔. Jest to na pewno do obserwacji. Pobrali mi mnóstwo krwi na dodatkowe badania w kierunku infekcji wirusowych (Toxo, CMV i pozostałe wirusy mogą takie obrzęki powodować). Wszystko póki co negatywne, czekam tylko jeszcze na wyniki w kierunku zakażenia parwowirusem. Do tej pory wszystko z Młodym było ok, połówkowe wyszły przecież idealne a tu nagle takie cos...trochę się boję, ale mam nadzieję że wszystko wróci do normy.OlaWi lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Niebiska- ja bym na Twoim miejscu przeszła się jednak na dodatkową wizytę w związku z tym jednorazowym plamieniem, zwłaszcza, że jak widać po snach, zapewne trochę Cię to niepokoi.
U nas....Sama nie wiem. Wczoraj miałam usg- szyjka 29 mm bez lejka i rozwarcia- czyli na duży plus. Skurcze też praktycznie ustały. No ale nie może być zbyt kolorowo- u Małego wykryli jakieś ślady płynu w brzuszku, których nie powinno być 😔. Jest to na pewno do obserwacji. Pobrali mi mnóstwo krwi na dodatkowe badania w kierunku infekcji wirusowych (Toxo, CMV i pozostałe wirusy mogą takie obrzęki powodować). Wszystko póki co negatywne, czekam tylko jeszcze na wyniki w kierunku zakażenia parwowirusem. Do tej pory wszystko z Młodym było ok, połówkowe wyszły przecież idealne a tu nagle takie cos...trochę się boję, ale mam nadzieję że wszystko wróci do normy.
Wczoraj wypoczywałam cały dzień,dziś czuję się bardzo dobrze.Jeśli coś będzie nie tak pojadę na IP,jak będzie ok to poczekam do planowanej wizyty bo to w czwartek.
Fajnie,że u ciebie z szyjką lepiej.
Mam nadzieję,że szybko wykryją przyczynę płynu w brzuszku malucha.
Dzięki za zainteresowanie.