Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaa zapomniałam - nie wiem czy znacie polską markę ubranek dziecięcych PINOKIO - polecam! ja o niej zapomniałam, wczoraj jakoś wpadł mi link i przepadłam
mają piękne, super jakościowo i świetnie skrojone ubranka!
https://sklep.pinokio.net.pl/Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Do pupu zielony linomag i alantan.albo bephanten baby ale maść. Ja smarowalam po każdej zmianie pieluszki ale Tosia miala odparzenia i wtwdy troche sudocremu. Potem nie smarowlam niczym i pupka ideal
na sutki warto miec masc z lanolina bo bola na poczatku.
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
moja bratowa urodzila dzis w nocy 00.30 zdrowego chlopczyka 3600, 2gie dziecko
wody odeszly o 22.30
maly jest na obserwacji z powodu podwyzszonej troche temp
byl karmiony po porodzie
uzyty byl proznociag i nacieto krocze
kolo 23 jechalam pod szpital po 5letnia bratanice i spala u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:05
OlaWi, Ania95, IGA.G, Agagusia lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna
i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam
i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.
A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszceogololnie bielizny chinskiej unikam
i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine
Ale to juz trzeba pod siebie wybrac
Ja od 10lat kupuje u brafiterki z Wawy i pomogę śmiało powiedzieć, że moje piersi po 2 ciazach i 2 ponadrocznych karmieniach wyglądają lepiej, niż przed ciazami.
Do karmienia miałam Triumfy, dodatkowo uszywane z przodu miedzy miseczkami i z tylu... ale fakt... nie wygląda ten stanik wyjściowy... A pierwszy wyjściowy kupiłam dopiero po pół roku albo i ciut później. Teraz już zmieniłam 3 staniki. Dochodzę do największego rozmiaru z poprzedniej ciążyAgagusia lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun
Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckowjednak za cos sie placi.
Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan
Heha zebys wiedziala ze po porodzie zalozylam miekki i od rwzu dzwo ilam do meza zeny mi przywiozl usztywniany
zle sie czuje e miekkich biustonoszach... Moze faktycznie poszukam w trumphie to beda lepsze ?
-
Odnośnie porodu to właśnie chyba Julek jest moim największym stresem na ten moment. Boje się ze zacznę rodzic w nocy, mąż będzie musiał ze mną jechać a co z Julkiem. Siostra mieszka w wawie ale w nocy szacujemy ze potrzebuje ok godzinę żeby dojechać do nas. A jak nie usłyszy telefonu, co jak jej nie będzie? Nie da się ustalić dokładnej daty. Rodzice potrzebują na dojazd ok 3 h. W ostateczności poprosimy sąsiadkę.
[/url]
-
Ja jeszcze żadnego stanika nie kupiłam w tej ciąży. Idealnie pasuja mi te z pierwszej. Przybieram tez praktycznie tak samo jak w pierwszej, wagę startowa tez miałam identyczna.
Muszę przejrzeć sobie Wasze propozycje staników do karmienia. Te miękkie z hm mi nie podpasowaly. Chyba miałam zły rozmiar - nie pamietam dokładnie ale coś było z nimi nie tak.
Dziś i jutro jestem w szkole. Pogoda fatalna wiec jakoś łatwiej to znieść. Ale rano jak zobaczyłam padający śnieg z deszczem to myślałam ze fikołka wywine.
Anhydra, co u Was?[/url]
-
Byłam w czwartek na dodatkowym polowkowym i nasza córeczka ma wszystkie parametry w normie, waży 433g, leży główkowo. Ginka powiedziała, że te bóle w dole brzucha z prawej, które mam od miesiąca, to pewnie jakieś zrosty sprzed ciąży. Na twardnienie macicy mam brać nospę. Na święta zero porządków. A szyjka, która w badaniu na fotelu wg gina na NFZ ma od początku 2cm, na usg przezpochwowym ma 4,9cm! Mam się przyzwyczaić do liczenia ruchów i zacząć zwracać uwagę, o jakich porach dnia są nasilone.
DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Frida91, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Klara Wysocka, OlaWi, Limerikowo, Bobby29, Ania95, Smerfelinka, Vampire, Larissa90 lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Niebieska Gwiazda wrote:Nie,jedna kropla,świeża.
Może jesteś w terminie spodziewanej miesiączki? Jak jednorazowe to tez myśle , ze można to tylko obserwowaćNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Agagusia wrote:Podeslesz moze jakies linki? O Panache slyszalam wiele dobrego, gdzies stancjonarnie da sie je obejrzec?
https://www.adore.pl/pl/p/Sophie-Panache-biustonosz-5821-roz/239?gclid=CjwKCAjwkcblBRB_EiwAFmfyyyUgzOXpkcQ0iUE0Nf4gYjxI0IJDW8CYskQDACKUE7p1eLF3VN4E8RoCp-EQAvD_BwE
https://satine.pl/index.php/action,product,nr,5912.html?gclid=CjwKCAjwkcblBRB_EiwAFmfyy90JosoGaEn15cAxEdtv_-x0e1v2YZDw_fk09arMhsiFwnL9OAt7-BoCgqUQAvD_BwE
Ja mialam dokładnie te 2 modele, wiem cena wysoka, ale moim zdaniem warto.
Co do obejrzenia, to ja mam sprawdzony sklep, ale w Katowicach, mysle, ze w Wwie na pewno tez sa dostępne. Zwykle sa w salonach brafittingowych.
Emi naprawdę podziwiam za wytrzymałość! -
Ja nie smarowalam pupy niczym, bo czytałam że nie ma.potrzeby robić tego tak jakby na zapas żeby się nie odparzyla. Jak cos zaczynalo sis czerwienic to w pierwszej kolejnosci wietrzylam pupe. W wozku na dno kladlam pielucho-cerate a mlodemu robilam sukienke z tetrowki i tak sobie lezal. Spr tylko czesto czy nie brak mu tego zestwu juz zmienic czyli przy pierwszym siku/kupce. Sudokrem dopiero przy duzych odparzeniach moze ze 2 razy razem z wietrzeniem
-
Chimera wrote:Plinka gdzie w Katowicach ten sklep? Ostatnio zamknęli sklep w Chorzowie w którym kupowałam staniki i będę potrzebowała nowego miejsca.
Mig, na 3 Maja, w okolicach Galerii Kat.
Ceny maja tam zblizone do tych w internecie, wiec jak juz namierze to zwykle u nich kupuje
Panie zresztą tez super mile i dobrze dopasujaChimera lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Odebralam dzisiejsze wyniki.
Hemoglobina 13
krzywa w normie
jedeny problem mam z moczem, bo wyszla mi sladowa ilosc bialka, reszta analizy ok. Ktos moze mial?
W czwartek wizyta u gina, pewnie jeszcze powtorze w srode, zeby miec wynik na świeżo
Jeszcze teraz zauwazylam, ze w osadzie wyszly fosforany
Fosforany i szczawiany wskazują na możliwość wystąpienia piasku w nerkach. Dużo pić. Zauważyłam, że urosept też ma działanie pomagające. -
plinka89 wrote:Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun
Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckowjednak za cos sie placi.
Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan -
kayama wrote:Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny super że polecacie kosmetyki do pielęgnacji i staniki, i w ogóle wszystko polecajcie bo mam wrażenie że patrząc na wasze wpisy to ja jednak mało życia znam i mało widziałam
i dopiero zaczęłam sobie zapisywać wszystko. Jak możecie napiszcie jeszcze raz czy stosowalyscie cos pod pieluszkę gdy nie było podraznien? W sensie profilaktycznie? Obilo mi się o uszy że zielony linomag można ale czy to za każdym razem czy tylko na noc czy raz na jakiś czas?
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
a polecam jeszcze z całego serca zamiast tradycyjnych wkładek laktacyjnych, muszle laktacyjne - po pierwsze są wielorazowe, wyparza się je, po drugie nie dotykają sutków, brodawki wietrzą się i można posmarować maścią i nie brudzi się ubrań, i nie są siedliskiem baterii jak te watowe wkładki. ja kupiłam z medeli i na drugie kp też mi wystarczą
tu link
https://www.empik.com/medela-oslona-ochronna-na-brodawki-typ-muszla-2-szt-medela,p1044874365,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMItfTLtdDN4QIVAkkYCh3IJwy4EAQYASABEgLJ5PD_BwE&gclsrc=aw.ds -
Frida91 wrote:Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
Ma któraś z was takie objawy?
Stanik dobrze dobrany to podstawa! Warto już teraz się rozejrzeć gdzie można kupić dobre staniki, bo ja poprzednio chciałam kupć ok 2 tyg przed porodem a tu dziecko się urodziło miesiąc przed terminem i d..a bladanie miałam stanika a piersi jak balony, małż znalazł sklep, kupił 2 staniki i mi przywiózł do szpitala do mierzenia a potem jeden oddał, co prawda nie do karmienia ale wtedy to bylo mi wszystko jedno tak mnie piersi bolały w źle dobranym staniku, do karmienia kupiłam w tym sklepie co on był jak już wyszłam i panie pamiętały tą sytuację
muszle laktacyjne też polecam, jak miałam podrażnione sutki jak młoda uczyła się jeść to mi życie ratowały, ale zwykłe bawełniane wkładki też nosiłam bo to jednak wygodniejsze, szczególnie na wyjście, często zmieniałam bo szybko robiły się mokre, ale dla odmiany szwagierka oddała mi swoje napoczęte tylko opakowanie bo ona nie potrzebowała wkładek a też karmiła, więc nie kupujcie hurtowych ilości, to zawsze można dokupić
I ja też nie smarowałam pupy na zaś, jak Gwiazda zaczęła przesypiać noce w jednej pieluszce to od wtedy alantanem smaruję na noc, żeby wilgoć się tak skórki nie trzymała, dotychczas nie miała odparzenia, lekko czerwone czasem ale to wodą myłam i szybko schodziło.
Do prania na początku używałam loveli a teraz przerzuciłam się na dzidziusia bo ładnie pachnie i używam tylko proszku, nie daję płynu do płukania, słyszałam że niektóre dzieci mogą reagować podrażnieniami na płyn do płukaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:45