X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa zapomniałam - nie wiem czy znacie polską markę ubranek dziecięcych PINOKIO - polecam! ja o niej zapomniałam, wczoraj jakoś wpadł mi link i przepadłam :) mają piękne, super jakościowo i świetnie skrojone ubranka!

https://sklep.pinokio.net.pl/

Limerikowo, Bobby29 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupu zielony linomag i alantan.albo bephanten baby ale maść. Ja smarowalam po każdej zmianie pieluszki ale Tosia miala odparzenia i wtwdy troche sudocremu. Potem nie smarowlam niczym i pupka ideal :) na sutki warto miec masc z lanolina bo bola na poczatku.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bratowa urodzila dzis w nocy 00.30 zdrowego chlopczyka 3600, 2gie dziecko
    wody odeszly o 22.30
    maly jest na obserwacji z powodu podwyzszonej troche temp
    byl karmiony po porodzie
    uzyty byl proznociag i nacieto krocze

kolo 23 jechalam pod szpital po 5letnia bratanice i spala u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:05

OlaWi, Ania95, IGA.G, Agagusia lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna ;) i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam ;) i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.

A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszce :P ogololnie bielizny chinskiej unikam :P i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine ;)

Ale to juz trzeba pod siebie wybrac

Ja od 10lat kupuje u brafiterki z Wawy i pomogę śmiało powiedzieć, że moje piersi po 2 ciazach i 2 ponadrocznych karmieniach wyglądają lepiej, niż przed ciazami.
    Do karmienia miałam Triumfy, dodatkowo uszywane z przodu miedzy miseczkami i z tylu... ale fakt... nie wygląda ten stanik wyjściowy... A pierwszy wyjściowy kupiłam dopiero po pół roku albo i ciut później. Teraz już zmieniłam 3 staniki. Dochodzę do największego rozmiaru z poprzedniej ciąży :-D

Agagusia lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun ;)

Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckow :D jednak za cos sie placi.

Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan :D

Heh ;) a zebys wiedziala ze po porodzie zalozylam miekki i od rwzu dzwo ilam do meza zeny mi przywiozl usztywniany ;) zle sie czuje e miekkich biustonoszach... Moze faktycznie poszukam w trumphie to beda lepsze ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie porodu to właśnie chyba Julek jest moim największym stresem na ten moment. Boje się ze zacznę rodzic w nocy, mąż będzie musiał ze mną jechać a co z Julkiem. Siostra mieszka w wawie ale w nocy szacujemy ze potrzebuje ok godzinę żeby dojechać do nas. A jak nie usłyszy telefonu, co jak jej nie będzie? Nie da się ustalić dokładnej daty. Rodzice potrzebują na dojazd ok 3 h. W ostateczności poprosimy sąsiadkę.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze żadnego stanika nie kupiłam w tej ciąży. Idealnie pasuja mi te z pierwszej. Przybieram tez praktycznie tak samo jak w pierwszej, wagę startowa tez miałam identyczna.
    Muszę przejrzeć sobie Wasze propozycje staników do karmienia. Te miękkie z hm mi nie podpasowaly. Chyba miałam zły rozmiar - nie pamietam dokładnie ale coś było z nimi nie tak.

Dziś i jutro jestem w szkole. Pogoda fatalna wiec jakoś łatwiej to znieść. Ale rano jak zobaczyłam padający śnieg z deszczem to myślałam ze fikołka wywine.

Anhydra, co u Was?

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w czwartek na dodatkowym polowkowym i nasza córeczka ma wszystkie parametry w normie, waży 433g, leży główkowo. Ginka powiedziała, że te bóle w dole brzucha z prawej, które mam od miesiąca, to pewnie jakieś zrosty sprzed ciąży. Na twardnienie macicy mam brać nospę. Na święta zero porządków. A szyjka, która w badaniu na fotelu wg gina na NFZ ma od początku 2cm, na usg przezpochwowym ma 4,9cm! Mam się przyzwyczaić do liczenia ruchów i zacząć zwracać uwagę, o jakich porach dnia są nasilone.

DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Frida91, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, Klara Wysocka, OlaWi, Limerikowo, Bobby29, Ania95, Smerfelinka, Vampire, Larissa90 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie,jedna kropla,świeża.

Może jesteś w terminie spodziewanej miesiączki? Jak jednorazowe to tez myśle , ze można to tylko obserwować

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Podeslesz moze jakies linki? O Panache slyszalam wiele dobrego, gdzies stancjonarnie da sie je obejrzec?

https://www.adore.pl/pl/p/Sophie-Panache-biustonosz-5821-roz/239?gclid=CjwKCAjwkcblBRB_EiwAFmfyyyUgzOXpkcQ0iUE0Nf4gYjxI0IJDW8CYskQDACKUE7p1eLF3VN4E8RoCp-EQAvD_BwE
    https://satine.pl/index.php/action,product,nr,5912.html?gclid=CjwKCAjwkcblBRB_EiwAFmfyy90JosoGaEn15cAxEdtv_-x0e1v2YZDw_fk09arMhsiFwnL9OAt7-BoCgqUQAvD_BwE

Ja mialam dokładnie te 2 modele, wiem cena wysoka, ale moim zdaniem warto.

Co do obejrzenia, to ja mam sprawdzony sklep, ale w Katowicach, mysle, ze w Wwie na pewno tez sa dostępne. Zwykle sa w salonach brafittingowych.

Emi naprawdę podziwiam za wytrzymałość!:)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie smarowalam pupy niczym, bo czytałam że nie ma.potrzeby robić tego tak jakby na zapas żeby się nie odparzyla. Jak cos zaczynalo sis czerwienic to w pierwszej kolejnosci wietrzylam pupe. W wozku na dno kladlam pielucho-cerate a mlodemu robilam sukienke z tetrowki i tak sobie lezal. Spr tylko czesto czy nie brak mu tego zestwu juz zmienic czyli przy pierwszym siku/kupce. Sudokrem dopiero przy duzych odparzeniach moze ze 2 razy razem z wietrzeniem

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:34

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Plinka gdzie w Katowicach ten sklep? Ostatnio zamknęli sklep w Chorzowie w którym kupowałam staniki i będę potrzebowała nowego miejsca.

Mig, na 3 Maja, w okolicach Galerii Kat.
    Ceny maja tam zblizone do tych w internecie, wiec jak juz namierze to zwykle u nich kupuje :)
    Panie zresztą tez super mile i dobrze dopasuja :)

Chimera lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Odebralam dzisiejsze wyniki.
    Hemoglobina 13 :)
    krzywa w normie :)
    jedeny problem mam z moczem, bo wyszla mi sladowa ilosc bialka, reszta analizy ok. Ktos moze mial?
    W czwartek wizyta u gina, pewnie jeszcze powtorze w srode, zeby miec wynik na świeżo

Jeszcze teraz zauwazylam, ze w osadzie wyszly fosforany :/

Fosforany i szczawiany wskazują na możliwość wystąpienia piasku w nerkach. Dużo pić. Zauważyłam, że urosept też ma działanie pomagające.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun ;)

Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckow :D jednak za cos sie placi.

Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan :D
    mnie fiszbiny tak uwierały, doradczyni mówiła, że nawet może zrobić się zapalenie piersi prze to :(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?
    te sportowe mają w miarę uniwersalną rozmiarówkę, polecam z hm i topy i staniki miekkie. co do staników fiszbinowych poczekam na ustabilizowanie laktacji, bo rozmiar się zmienia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny super że polecacie kosmetyki do pielęgnacji i staniki, i w ogóle wszystko polecajcie bo mam wrażenie że patrząc na wasze wpisy to ja jednak mało życia znam i mało widziałam :) i dopiero zaczęłam sobie zapisywać wszystko. Jak możecie napiszcie jeszcze raz czy stosowalyscie cos pod pieluszkę gdy nie było podraznien? W sensie profilaktycznie? Obilo mi się o uszy że zielony linomag można ale czy to za każdym razem czy tylko na noc czy raz na jakiś czas?
    profilaktycznie nie, na noc jak zaczęła przesypiać noc w jednym pampersie to smarowałam na noc. Anielka szybko się lekko odparzała jak miała mokrą pieluszkę. na codzień linomag zielony, ew bephanten. sudokrem ostateczna ostaczenczość użyta kilka razy przy mocno czerwonej pupie

Bobby29 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a polecam jeszcze z całego serca zamiast tradycyjnych wkładek laktacyjnych, muszle laktacyjne - po pierwsze są wielorazowe, wyparza się je, po drugie nie dotykają sutków, brodawki wietrzą się i można posmarować maścią i nie brudzi się ubrań, i nie są siedliskiem baterii jak te watowe wkładki. ja kupiłam z medeli i na drugie kp też mi wystarczą

tu link

https://www.empik.com/medela-oslona-ochronna-na-brodawki-typ-muszla-2-szt-medela,p1044874365,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMItfTLtdDN4QIVAkkYCh3IJwy4EAQYASABEgLJ5PD_BwE&gclsrc=aw.ds

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czujecie czasem jakby maluszek był źle ułożony, w jakiejś dziwnej, niewygodnej pozycji? Mi wtedy ciężko się wyprostować, ciągnie mnie w podbrzuszu i ruchy odczuwam jako nieprzyjemne kłucia. Zastanawiam się czy to przez to ;)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
    Ma któraś z was takie objawy?
    w tej ciąży jeszcze tak nie ale w poprzedniej mi krwawiły dziąsła i mój dentysta mówił że to normalne, jakoś to nazwał nawet ale teraz nie pamiętam i polecił pastę parodontax.

Stanik dobrze dobrany to podstawa! Warto już teraz się rozejrzeć gdzie można kupić dobre staniki, bo ja poprzednio chciałam kupć ok 2 tyg przed porodem a tu dziecko się urodziło miesiąc przed terminem i d..a blada :P nie miałam stanika a piersi jak balony, małż znalazł sklep, kupił 2 staniki i mi przywiózł do szpitala do mierzenia a potem jeden oddał, co prawda nie do karmienia ale wtedy to bylo mi wszystko jedno tak mnie piersi bolały w źle dobranym staniku, do karmienia kupiłam w tym sklepie co on był jak już wyszłam i panie pamiętały tą sytuację :D

muszle laktacyjne też polecam, jak miałam podrażnione sutki jak młoda uczyła się jeść to mi życie ratowały, ale zwykłe bawełniane wkładki też nosiłam bo to jednak wygodniejsze, szczególnie na wyjście, często zmieniałam bo szybko robiły się mokre, ale dla odmiany szwagierka oddała mi swoje napoczęte tylko opakowanie bo ona nie potrzebowała wkładek a też karmiła, więc nie kupujcie hurtowych ilości, to zawsze można dokupić

I ja też nie smarowałam pupy na zaś, jak Gwiazda zaczęła przesypiać noce w jednej pieluszce to od wtedy alantanem smaruję na noc, żeby wilgoć się tak skórki nie trzymała, dotychczas nie miała odparzenia, lekko czerwone czasem ale to wodą myłam i szybko schodziło.

Do prania na początku używałam loveli a teraz przerzuciłam się na dzidziusia bo ładnie pachnie i używam tylko proszku, nie daję płynu do płukania, słyszałam że niektóre dzieci mogą reagować podrażnieniami na płyn do płukania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:45

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ